Alergija na sonce

Za dušo in telo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Ali imate alergijo na sonce?

da
47
59%
ne
33
41%
Skupaj glasov : 80

Uporabniški avatar
UTRINEK
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 8. 8. 2007
Kraj: primorska

Neprebrana objavaNapisal/-a UTRINEK » 27. Jun. 2008 12:48

jaz sem si tud učeri nabavla kalcijeve šumeče tablete, sem slišala da pomagajo....upam da res! punce, kaj pa ta krema od Eucerin , ki je prav za alergijo na sonce...a je katera že sprobala?

http://www.eucerin.si/sun_sensitive_ski ... ection.asp
Uporabniški avatar
cReAmY
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 27. 4. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a cReAmY » 28. Jun. 2008 22:14

uh ta alergija je res grozna..js tut dobim rdeče pikice po dekolteju, trebuhu pa rokah..prav taki fleki nastanejo kar pa zelo srbi in postanem cela žiučna :) ponavad mal pomaga takoj it pod tuš iz morja ampak je kr hudo...bo probala s tabletami kalcijevimi pa bomo vidl.
Uporabniški avatar
Abby
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 7. 9. 2007
Kraj: Celje

Neprebrana objavaNapisal/-a Abby » 29. Jun. 2008 11:15

glede eucerina ne vem, sam moja mami je mela lani La Roche-Posay faktor 50 pa je rekla, da njej je res pomagal
Uporabniški avatar
evahunnie
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 15. 2. 2008
Kraj: Tihomorsko otočje

Neprebrana objavaNapisal/-a evahunnie » 29. Jun. 2008 17:51

baaah js polet tut dobim alergijo, če se preveč sončm oz. se ne zaščitm s primerno kremo. ponavad dobim take čist drobne pikce, k en usip zgleda, največkrat po dekolteju in rokah. sucks!
Uporabniški avatar
black_lady
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 3. 2. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a black_lady » 04. Jul. 2008 17:20

Meni pomaga :) upam da bo tudi tebi :top:
Kar ne zmore hudič - to zmore ženska!
branchy
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 25. 7. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a branchy » 06. Jul. 2008 13:21

Men se ponavad zarad sonca spustijo po ramah vglavnem neki izpuščajčki... in ker js tega ne morm pustit pri miru in vse spraskam, poli ne zgleda lih lepo... nvem, to po moje ni lih neka alergija, sam je pa res, da se mi letos to še ni spustil (mam pa po tanovem Letizen tabletke)
Bamboocham
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 8. 7. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Bamboocham » 08. Jul. 2008 13:27

Ja js imam tut vsako leto alergijo, lani sem je imela manj, ker sem imela še od prej podlago, sem se sončila pred morjem, tk da ni blo tk hudo.

Menda je to le reakcija kože na sonce, ker se celo leto ne izpostavljamo soncu, potem pa bum na sonce in normalno, da koža reagira, če ni navajena.
Meni pomaga, da se namažem s sodo bikarbono (ok, mal smešno se čuje, ker se uporablja v prehrani), ampak pomaga mi. Tudi js sem se smejala na začetku ko sem to slišala, ampak me je teta prepričala, da naj probam in res pomaga. Pustim čez noč namazano in po 2 dneh čisto izgine.
Bom pa probala tudi kalcijeve tablete, če res pomagajo. Upam.

LP
Uporabniški avatar
arrow
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 5. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a arrow » 08. Jul. 2008 19:06

Jst sm se včasih prou bala morja in počitnic,ker sm vedla,da mi jih bo zagrenila alergija,zadnje 3,4 leta grem pa pred morjem parkrat v solarij in naredim eno kuro z Braunemon tabletkami in o alergiji ne duha ne sluha :D
I fear to keep an open mind, for there are those who would use it as a door to my soul.
Uporabniški avatar
[vanessa]
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 14. 3. 2008
Kraj: In your worst nightmare near hell :)

Neprebrana objavaNapisal/-a [vanessa] » 08. Jul. 2008 19:32

JS sm bla kr dolgo na morju letos in na srečo nism dobila alergije.. malo me je srbelo na določenih delih, samo sm tkoj začela rabit visoko zaščito (20) in je blo uredu :)
Sm se pa med maturo učila na terasi na soncu in mi je udarla vn alergija na kolenu in malo višje na stnegu tko da me je neki dni srbelo, mela sm rdeče zdej pa je ratalo rjavo. In me moti kr je bolj tmne barve ku moja koža in delujem lisasta (js bi pa ful rada nosila kratka krila) in nvem al bo to ostalo za vedno al kaj..? Je meu kdo podobno težavo?
Everything is okay in the end.. If it's not okay then it's not the end.
Uporabniški avatar
La*Perla
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 25. 3. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a La*Perla » 16. Jul. 2008 12:36

jaz mam tudi to alergijo, kar znorela bom - taki fleki povsod po telesu kot da bi imela neke izpuščaje :roll:
pa že kar nekaj let nisem imela tega, zdaj pa spet.
*Diamonds are forever*
Uporabniški avatar
ženska
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 4. 10. 2005
Kraj: Prelepa Gorenjska

Neprebrana objavaNapisal/-a ženska » 16. Jul. 2008 14:11

Jaz sem tako alergijo dobila prvič lani, prej nikoli, pa sem bila tudi npr. v Črni Gori na morju, kjer sem bila na plaži cel dan (od 10h do 17h) in se nisem niti mazala z nobeno kremo, pa ni bilo nič. Lani pa sem bila samo cca. pol ure na soncu pa me je vse srbelo. Mislim, da bi lahko bile za občutljivost kože na sonce krive kontracepcijske tabletke. Enkrat sem tudi brala nekaj o tem ...
Uporabniški avatar
small_star
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 30. 3. 2008
Kraj: made & heaven

Neprebrana objavaNapisal/-a small_star » 16. Jul. 2008 15:04

Kika napisal/-a:za začetek se nehaj izpostavljati soncu al pa obleč majčke, ki ti pokrivajo problematične predele.

Takoj, ko se mi je pojavila alergija letos, sem se pokrila z majico. Potem pa se je točno videlo do kod je segala majica. Alegija mi je namreč se širila po vratu navzgor :cry: . Očitno bi morala še šal nosit okoli vratu. Bila pa sem živo rdeča... Tako zvečer te alergije niti skrit nisem mogla, se je videla. Aja, pa še 14 dni pred odhodom na morje sem jemala Rinolan tablete (tudi ves čas morja, celo po 2 na dan), pa niso čisto nič pomagale :(. Zdaj pa bi (glede na prejšnja leta) moralo biti ok, brez alergije.
NiKoLi Ne ReCi NiKoLi
Uporabniški avatar
Natashaa
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 20. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Natashaa » 16. Jul. 2008 15:17

Tudi jaz dobim včasih alergijo,ko sem predolgo na soncu...Večinoma jo dobim po dekolteju in na stopalih-nart . Je zelo neprijetno,ko te srbi in se hočeš popraskat in potem še bolj srbi..kr ne neha..Potem se par dni izogibam soncu in se mažem z to kremo od niveje ko je za dojenčka(za ritke)...In mi kr oblaži rahle izpuščaje in srbečico :)
Uporabniški avatar
eva.
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 25. 6. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a eva. » 18. Jul. 2008 13:45

moja sestra ima ful hudo obliko tega, takoj je alergična. js sm tut, ampak veliko manj kot sestrca. recept je bil pr men vedno ne bit na soncu ko je najmočnejše, krema obvezno. sestra pa sploh noče na sonce, ker ji gre ta alergija tako na živce. včasih je jedla Claritin, to je sirup ali pa tablete proti kakršnimi koli alergijami. ponavadi ji je kar pomagalo, samo je morala to začet jemat 14dni pred morjem.
pomojem je recept dobra krema, nč sončenja oz. po 16 uri, drugač pa senca. se je pač treba sprjaznt da naša koža ni lih dobra za sončenje...in tut če greš v vodo ob 14h je kriza, js sm mogla učasih zarad tega v majčki hodt v vodo :roll:
js se tolažim s tem, da je rjava koža itak poškodovana, in da je najbolj zdrava bela koža... :D
Uporabniški avatar
BlackMagicWoman
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 22. 4. 2008
Kraj: Somewhere over the Rainbow

Neprebrana objavaNapisal/-a BlackMagicWoman » 18. Jul. 2008 17:18

Jaz nimam alergije na sonce, je imela pa moja teta zelo močno alergijo na sonce. Vedno je nosila dolge rokave in se čimbolj izogibala soncu. Poskusila je res vse, potem pa je po priporočilu ene dermatologinje iz Nizozemske začela čez leto piti kapsule Beta karoten ter pojedla zelo veliko korenčka in paradižnika. Alergijo je imela 5 let, sedaj je prvo leto odkar je nima več. Poleg tega se ji je zelo popravila koža. Zelo ima lepo, tudi ko porjavi, ima zelo lep ten.
Pain is temporary, glory is forever!

Vrni se na Zdravje

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov