Alergija na živalsko dlako

Za dušo in telo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

rihanna27
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 13. 6. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a rihanna27 » 17. Nov. 2008 15:59

Haj

Sploh ne vem kje naj zacnem.Stvar je v tem,da ima moj fant alergijo na zivalsko dlako, natancneje na psa, doma pa imamo psa. In vedno kadar pridem k njemu njega to tolk zdela. Ne pomaga vec,da se js doma stusiram, dam na sebe sveze cote. Nic vec ne pomaga, tudi tablete, ki jih je jemal mu ne primejo vec.Recimo danes sma se zbudila ob 3 50, ker on ni mogo vec dihat in je do 6 zjutraj porabo 3 pakete robckov in celo dozo kapljic za nos. Danes sma oba sla v sluzbo popolnoma unicena, in js tak ne morem vec zivet, je prevec stresno in obremenilno vse skupaj. In pol sem js slabo on slabo vse slabo.
Naj se povem da sma skupaj 3 leta in pol in se ze od zacetka borima s tem, sam zadnje cajte je vse huje.On ima svoje stanovanje in zeli, da pridem k njemu zivet, ker ko sem pri njemu po vec dni sploh ni tezav, je zdrav ko ribica.
Ce bo selitev resila najino tezavo, pol se bom selila, sam skrbi me da to ne bo dovolj. Res ne vem kaj naj naredim??Sem na robu obupa in zloma. :(
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 17. Nov. 2008 16:22

Ja dovolj bo to, da on ne bo več v stiku s pasjo dlako.
Uporabniški avatar
punkie_
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 17. 4. 2006
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a punkie_ » 17. Nov. 2008 19:36

zakaj misliš da ne bo uredu? boš psa sabo vzela al kaj :lol:

bil bi problem če se nebi mogla/želela že uselt k njemu, če sta pa že na taki fazi pol pa kr ane :)
rihanna27
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a rihanna27 » 18. Nov. 2008 18:17

Danes sma se lepo pomenla in se odločla da pridem k njemu.Ni druge ce hocema ostat skup. :)
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 12. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a red_rose » 18. Nov. 2008 19:57

ooooooooooooo hihi :P kak zanimiv problem, res :D (ne posmehujem se, res mi je zanimivo mislim, nisem se nikol pomisla na to =)

dober je da je zdrzal tri leta in pol :P

preseli se pa k njemu ce seveda niso dlake edini razlog...
drugac pa cist razumem da tut ce se stusiras in preobleces ne pomaga, sej dlake so povsod, po zraku, ko se cote perejo grejo po stroju in nekaj malega jih ostane, itd...pa vonj in vse...(mam js tut psa v stanovanju...:D)

nic, lepo se mejta ce se bota preselila, ti pa pazi da ko bos sla na obisk domov ne bos prevec bozala kuzka :D

oj sam res je zanimiv problem...js mam namrec zlo rada pse in priznam da bi mi bil to velik problem, ker hocem met psa ko bom vlka! no zdej ga ze mam :D - ampak ce ga fant ne bi mogu met? ojej :D
Uporabniški avatar
micamaca
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 11. 8. 2004
Kraj: Žabji dol

Neprebrana objavaNapisal/-a micamaca » 19. Nov. 2008 12:02

tud jst si zloooo težko predstavlam, da mi mela fanta, ki je alergičen na živali... po moje bi prej njega pustila kt pa pesa ker mi živali ful velik pomenjo :wink:
The secret of success is consistency of purpose.
Uporabniški avatar
*etty*
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 17. 5. 2006
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a *etty* » 19. Nov. 2008 12:29

micamaca napisal/-a:tud jst si zloooo težko predstavlam, da mi mela fanta, ki je alergičen na živali... po moje bi prej njega pustila kt pa pesa ker mi živali ful velik pomenjo :wink:

Svašta! :roll: Tudi jaz imam veliko ljubezen do živali, ampak nikoli ne bi zamenjala človeškega bitja zaradi njih.

No, povsem druga stvar bi bila, če bi bil tip sovražno nastrojen do živali, v tem primeru bi se tudi jaz vsekakor raje odločila za žival. Že iz principa. Toda če gre za kakšne resnejše zadeve, kot so alergija recimo, na katero tip ne more sam vplivati, potem bi se vsekakor prilagodila njemu.

Brez zamere, ampak meni osebno bi se 'obrnilo', če bi me tip zapustil zaradi psa :roll:
sarita
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 20. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a sarita » 19. Nov. 2008 13:01

Kaj pa če bi fant poskusil s kako alternativno medicino? Bioresonanca in podobno? Jst bi sigurno poskusila, če bi imela kako težavo v tem smislu.
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 19. Nov. 2008 13:15

*etty* napisal/-a:
Brez zamere, ampak meni osebno bi se 'obrnilo', če bi me tip zapustil zaradi psa :roll:

Poznam kar precej ljudi, ki si ne znajo predstavljat življenja brez pasjega prijatelja. Takšni verjetno že v začetku odpišejo zvezo z vsakim, ki z njimi in njihovim psom ne bi bil kompatibilen. Meni se s tem ne zdi nič narobe, partnerja si izbiramo tako, da se z njim da živeti in če je pes pomemben del tvojega življenja, je to potrebno upoštevat.
rihanna27
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a rihanna27 » 19. Nov. 2008 16:47

Problem je da ma on vec alergij na prah in cigaretni dim tud,pasja dlaka pa je tista, ko ga najbolj unici. Ko sem zvedla da ima alergijo na psa sma bla midva skup ze skor 2 leti in seveda me je kap. Kak naprej.Ja res posledica je bla da sma sla enkrat narazen zarad tega, ker sem tocno vedla kak scenarij bo ko pridem do njega.LAhko samo recem,da je zivljenje s tako osebo ful tezko,ker mors vedno pazit kje hodis.Se danes in nikoli se ne bom sprijaznila in sprejela njegove alergijo, ker mors bit ful karakter da zmores to. Se ko grema po cesti in gre mimo pes, on cez 3 minute kiha je konec z njim tisti dan.
Evo se en primer,ce je v stanovanju prevec praha,je spet ista stvar. Alergija napada, sam dobro to kr lepo resujema. Verjetno je vsem jasno da ne kadima.
Jaz komot lahk zivim brez lastnega psa, ceprav mojega pri starih res vcasih pogresam in ko grem domov je tak vesel, da sploh ne znam napisat.
Ampak je vseeno moj dragi pomembnejsi zakladek v mojem zivljenju.
Uporabniški avatar
micamaca
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 11. 8. 2004
Kraj: Žabji dol

Neprebrana objavaNapisal/-a micamaca » 19. Nov. 2008 21:33

^ jah kaj nej rečem, vsaka ti čast da to zmoreš... upam da ta tvoj zna cenit trud oz. da ti ne bo kdaj žal :?... jst zase lohk čist odkrito rečem, da ne bi bila sposobna živet s tako osebo... tudi če bi bla v začetku nevemkako zatreskana, bi mela skoz v mislih, da bo zarad njegove občutljivosti prej al slej pršlo do trenj in moje naveličanosti živeti tako "omejeno"...

in res je tako kot pravi jullia... ljudje, ki smo tako navezani na živali oz. ne moremo živeti v sterilnem okolju si pač že apriori ne izbiramo partnerjev, ki imajo drugačne potrebe kot mi... vsak ima pač svoje prioritete
The secret of success is consistency of purpose.
Uporabniški avatar
*Penelope*
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 5. 9. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a *Penelope* » 19. Nov. 2008 22:10

Kaj pa kakšna zdravila proti alergiji? Gotovo se bi našlo kaj, kar bi ublažilo problem. Samo jemati bi jih moral redno.
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 19. Nov. 2008 23:54

*etty* napisal/-a:
micamaca napisal/-a:tud jst si zloooo težko predstavlam, da mi mela fanta, ki je alergičen na živali... po moje bi prej njega pustila kt pa pesa ker mi živali ful velik pomenjo :wink:

Svašta! :roll: Tudi jaz imam veliko ljubezen do živali, ampak nikoli ne bi zamenjala človeškega bitja zaradi njih.
:

Kaj so pa oni?Niso oni živa bitja, ki ravno tako potrebujejo ljubezen in toplino kot človek?
Zdi se mi neumno neenačiti živali in ljudi, ker konc koncev smo vsi krvavi pod kožo in vsi živa bitja, ki imamo pravico do žiulenja in do usega dobrega!Doma imam dva mačka, ki ležita na postelji, zraven pouštra, na stlih, na sedežnih, pousod.Dlake so, seveda, to je pač treba uzeti v zakup.Moj e pritožuje nad dlakami, nad veem.Ampak sori, moji mački s člani ružine in jih obravnavamo čist enako kot use ostaleImajo ustrezno zdravstveno preventivo/kurativo, udbje, toplino, ljubezen.In če bi imela a izbiro ali usmrtitev mačka ali oddajo kam drugam, ali fanta, bi se žal odločila za mačka.nausezadnje pa so taki problemi rešljivi brez takih extremnih ukrepou in mislm, da tist ki nardi kej tazga ni vredn ama nič!

sicersta pa poblem lepo rešila, tako da je volk sit in koza cela, pa pes doma na toplem, fant pa pri sebi doma z njo, brez dlak :D
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 12. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a red_rose » 20. Nov. 2008 6:40

jullia_ napisal/-a:
*etty* napisal/-a:

Poznam kar precej ljudi, ki si ne znajo predstavljat življenja brez pasjega prijatelja. Takšni verjetno že v začetku odpišejo zvezo z vsakim, ki z njimi in njihovim psom ne bi bil kompatibilen. Meni se s tem ne zdi nič narobe, partnerja si izbiramo tako, da se z njim da živeti in če je pes pomemben del tvojega življenja, je to potrebno upoštevat.

ja al pa recimo da mas ze od prej svojga psa, ki te spremlja ze venem, 5 let...to bi bla kr huda pol! js se od psa 100% ne bi locla!
rihanna27
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a rihanna27 » 20. Nov. 2008 15:04

Ravna ta omejitev gibanja in pazljivost mene ful obremenjujeta. Vcasim mogoce malo pretiravam glede tega,sam ko vem da se lahko iz alergije razvije kaj hujšega, če je on dolgo izpostavljen dlakam, kot je recimo astma. In js si nikoli ne bi oprostila,če bi mu to js povzročila.
Eh ne vem če obstaja kako zdravilo,sma ze probala dost. Brezpredmetno je primerjati cloveka s psom, je pa res da oboji cutimo. Bomo vidli kak se bo vse skup izteklo,ceprav me skrbi se ena stvar, no mal sam razmisljam o prihodnosti- po do zdaj znanem je alergija dedna. In ne predstavljam si da bi to bolezen imel najin otrok.Ampak glede na način kakšen zivimo sedaj vem da ze dost ljudi ima tezave z razlicnimi vrstami alergij in se sprasujem kam vse skup to pelje.

Vrni se na Zdravje

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov