Ustvarjanje družine

Vse, kar nas zanima in še ne vemo o NJEM.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Prvega otroka zelim imeti/imam pri starosti

...20
3
2%
20-23
19
10%
24-27
98
54%
28-35
58
32%
36...
5
3%
Skupaj glasov : 183

=zabica=
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 28. 5. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a =zabica= » 11. Avg. 2008 14:25

Nekako je navadno, da zenske bolj ali vec govorimo o otrocih, pa kako so lustni in kako bi jih imele in premlevamo o imenih se od casov, ko smo poimenovale vse plisaste igracke! In nisem navajena, da moski gledajo na otroke cisto raznezeno in kot strela iz jasnega izgovarjajo stavke:''zelim si imet otroka s tabo, imejva otroka...''
Moj je pred nekaj casa, po le parih mesecih zveze in poznanstva izrekel to in sedaj mi ne da miru... Zanima me, koliko med vami ima podobne izkusnje, kdo je vecja gonilna sila pri ustvarjanju druzine, kdaj moski zacuti to in kako pride do tega obcutka pri moskih? Starost ko planirate imeti otroke? Jih planirate ali se bo to zgodilo med potjo? Vase izkusnje?
Za otroke se ljudje danes odlocajo veliko kasneje, tudi pogoji so bolj kruti kot nekoc in vedno je nek razloga odlasanje!
Uporabniški avatar
xxwoman
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 9. 6. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a xxwoman » 11. Avg. 2008 18:09

Kolikor so mi pravile prijateljice, ki so si želele otroka, njihovi fantje niso bili ravno navdušeni... Najbolj značilen moški stavek je bil: "Saj je še čas za to..." :? Potem pa so bili čisto navdušeni, če je punca ponesreči zanosila :razz: Po mojem je moške malo strah te nove vloge :D Prav srečo moraš imet, če najdeš kakšnega, ki že pred nosečnostjo govori o tem, kako si želi otroke :)
Tysia
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 11. 5. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Tysia » 11. Avg. 2008 18:49

Zanimivo. Poznam kar nekaj moških, ki si želijo otroka, njihova dekleta pa pravijo, da ni še čas.
Drugače pa opažam, da je moja generacija (letnik '84) zelo pridna na tem področju. V zadnjem tednu npr. sta me in sošolka in ena prijateljica presenetili s tem, da pričakujeta otroka. :)

Sama sem trenutno brez fanta, tako da lahko govorim o preteklih vezah. Ja, bivši si je zelo želel otroka, jaz pa jasno še nisem bila pripravljena nanj. Izgledalo je ravno obratno kot naj bi: on je izbiral imena, govoril, kaj bo počel z njim, če bo fantek, kaj, če bo punčka, planiral, kakšen avto bi kupil, itd. Jaz pa sem ga mirila. :D Še dobro. :)

Starost, ko jaz planiram otroke? Hm, to bi pa težko rekla. Ko in če bom začutila. Mislim, da ne bom posebaj planirala, če se bo to zgodilo (upam, da ne bi bilo treba). V roku tistega "če bom začutila" seveda.

Mi je pa še vedno nekoliko hecna ideja mene z lastnim otrokom. Otroke imam sicer zelo rada in se dobro razumem z njimi...svojega pa? Ko (če) bo čas. In upam, da ko (če) bo njegov očka ob meni.
Black Kitty

Neprebrana objavaNapisal/-a Black Kitty » 11. Avg. 2008 18:58

Poznam same take primerke, ko so tipi bolj navdušen nad idejo imeti otroka (če odštejem sestrično in sestro). Tudi moj je čisto navdušen nad otroci in to da bo/bova enkrat imela otroka mu je najlepša na svetu. Meni pa ravno ne. Nisem navdušena, mogoče zato, ker sem jih predolgo merkala in ker imam strah, da bom taka mama ratala kot moja teta (ne bi ji dala otrok, čeprav je super oseba). Tako da trenutno nimam posebne želje, vem da enkrat jih bom želela imeti, samo ta trenutek mi misel, da bi imela otroka ni ravno prijetna. Ko bo čas za to, ko bova imela svoje stanovanje in službi, potem bo tudi čas za enega
Uporabniški avatar
kr.ena
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a kr.ena » 11. Avg. 2008 19:45

V anketi manjka opcija "nikoli".
In mogoče še opcija "kadar se bo pač zgodilo, če se bo" :wink:
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
Uporabniški avatar
Sweet Princess
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 11. 12. 2007
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Sweet Princess » 11. Avg. 2008 19:57

Good point, kr.ena :wink: Mislim da je še najbolj zdravo se prepustiti usodi...ko pač pride pač pride; Sicer pa sem sama obkljukala predzadnjo možnost...pa še ta se bolj nagiba proti 35...Sem že parkrat pisala, da mene otroci ne ganejo (še) in da moj materinski čut ni še čist nč razvit. No, sem zelo pozorna do drugiho otrok, bojim se jih ne, prjet jih znam prou (no, sej sm mela velik prakse z mlajšima sestrama), ampak da bi pa mene prijelo...tut k po rokah nosm kšnga malčka od sorodnikov...me ne gane niti za en moment da bi mela svojga. Se pač zanašam na to da bo tut moj dan enkrat pšou. Ko pač pride ta dan pride. Ampak imam fixno idejo da to ne bo prej k čez pet let :D K si bom dejansko zaželela svojega otroka...to takrat pa. Nej kr ostane tam v prihodnosti zaenkrat. :P
Kako pa moj gleda na to? Mislim da sva istih misli glede tega; No, mogoče je on malo bolj odprt glede tega...ampak - mogoče se egoistično sliši - sej bom jst tista k ga bo nosila in rodila...tko da final call je moj :D Takrat k mi bo materinska ura zatiktakala, pa čist nč prej.

Aja, sm še pozabla: K sm bla jst stara 20, 23...sm tut rekla da pa čez ene 5 let pa bi mela enga otročka...right...5 let je minilo in naj mine še 5 let, tut prou
mily
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 16. 6. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a mily » 11. Avg. 2008 20:00

Midva sva si oba želela imeti in najina punca je bila načrtovana in zelo pričakovana. Ko sem rodila sem bila zelo mlada (teden pred 22. rd), moj pa 29. Meni je veliko pomenilo to, da si je partner želel otroka in nikakor ga ne bi hotla "siliti" v to. Drugače pa mislim, da je veliko k tej želji pripomoglo to, da sva takrat imela že lastno stanovanje in bila finančno neodvisna. Torej nisva imela nobenih takih večjih ovir.
Uporabniški avatar
cukr8
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 7. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a cukr8 » 11. Avg. 2008 21:02

kr.ena napisal/-a:V anketi manjka opcija "nikoli"...

Ja, jaz sploh ne morem sodelovat v anketi :motz: :D ..

(ampak ok, saj sem že parkrat to omenila v drugih temah, tko da ni panike :rofl: )

Me pa vseeno mal skrbi, če se kdaj zgodi čudež in bom imela partnerja, pa bi on začel s takimi idejami :?.. Ja no, pol pa raje nič :D
Uporabniški avatar
iluzija
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 9. 3. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a iluzija » 11. Avg. 2008 21:51

(sem obkljukala tam nekje okoli 30ega...)

Moj postane ves histeričen (premočna beseda - siten postane), če mu kdaj omenim mojo prihodnost in mojega nekoč otroka. Popolnoma je proti vlogi sebe, kot očeta. Zase vem, da si bom enkrat želela imet mulčke in če bo takrat "enkrat" moj še vedno proti, najbrž ne bom imela kaj še iskat z njim (ali pač?). Še vedno sem prepričana, da je to le njegova trenutna želja, torej "neimeti" naraščaja, kar je razumljivo, ker pač še ni v takih letih, ampak malo me pa kdaj ustraši s tistim svojim odločnim, da naj sploh ne pomislim, da bova nekoč imela nekaj malega kobacajočega. Vidi se z mano v prihodnosti, ampak ne vidi pa me kot mamo, še manj pa sebe kot očeta (mogoče je krivda v tem, ker bi se lahko reklo, da očeta skoraj nikoli ni imel?).

Ne vem, s tem se bom ubadala kasneje, sedaj niti pomislim ne na lastno družino, kaj šele, da bi se videla v tem. Je pa zanimivo, ker se z mojimi nečaki neverjetno razume, jih ima rad in tudi oni so ga v trenutku vzljubili.
Uporabniški avatar
*lilica*
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 30. 8. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a *lilica* » 11. Avg. 2008 22:07

Moj me večkrat opomni, da če bi se zgodilo, bi ga to razveselilo in bi že poskrbela zanj, čeprav jaz še študiram. Pravi tudi, da bi me podpru pri tem, da bi študij dokončala in to mi veliko pomeni. Vendar sama na otroka še nisem pripravljena. MOgoče na samega otroka že, ampak to bi potegnilo za seboj to, da bi najbrž midva začela živeti skupaj, ker se mi to zdi prav....na to pa še nisem pripravljena...poroka in vse to.
Uporabniški avatar
Bittersweet
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 14. 12. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a Bittersweet » 11. Avg. 2008 22:29

hm... najprej štalca pol pa kravca...

js pa bebek? ja, čez ene 7-8 let... tut mislim, da bom fajna mama... sam zdele z otrokom pa ni šans... še za sebe komi skrbim...
LOVE hurts
fun
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 15. 8. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a fun » 11. Avg. 2008 23:00

Ne razmišljam o tem, in kakršnokoli planiranje v to smer me ne interesira.

... zaenkrat ...
Uporabniški avatar
Sugar_baby
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 11. 3. 2006
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Sugar_baby » 12. Avg. 2008 0:58

Jst si želim veliko familjo :D sam ne še zdej.
Tud z mojim sva se o tem pogovarjala ampak je blo bolj tako na splošno ker itq še nisva dolgo skupaj. Ampak tko recimo kako si predstavljava prihodnost.
Zaenkrat froca nenačrtujem. Sicer vem, da če bi zanosila, bi ga obdržala in da sm psihično na to pripravljena!! Samo če bi lahko izbirala, bi ga imela čez nekaj let ko končam fax in si najdem službo in bom lahko otroku tudi nekaj nudila!!!
The next time you want to see pussy, just look in the mirror baby!!
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 27. 12. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a sončk » 12. Avg. 2008 3:35

Nekje po 26 letu... Ampak s tem, da se takrt še ne mislm ustalit.
Da bo moj otrok z mano (in potencialnim fotrom) potoval po svetu in skupaj z mano odkrival svet... In ne govorim o tednu v Umagu, ampak Kambodža in podobno =) Doma mamo velko bajto, tko da to ni problem. Moj partner bo pa itak bogat in bo financiral čokolinote in izlete v tretji svet :lol:

No, mela bi pa dva frocka. :)
Uporabniški avatar
ženska
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 4. 10. 2005
Kraj: Prelepa Gorenjska

Neprebrana objavaNapisal/-a ženska » 12. Avg. 2008 3:56

Najprej bi rada (še drugič :) ) diplomirala, si našla službo, primerno gnezdece in šele nato ustvarila družino.
Razmišljam o dveh otrocih ...

Vrni se na O moških

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov