Kavalirstvo
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
Buttercup - Komunikatorka
- Na forumu od: 12. 11. 2007
- Kraj: Ljubljana
Kašni se vam zdijo taki moški? Se vam zdi v redu, da tip ženski vedno odmakne stol preden se ona usede... ali pa recimo, da drži vrata ko vstopa. Ali pa pravilo da ima ženska vedno prednosti pri vstopanju/izstopanju...
Enim ženskam je to ful všeč, drugim pa je malce nerodno če je tip "preveč" pozoren.
Slišala sem še za eno: gospodična pride do mlake vode kjer je tudi blato, moški pa vrže suknjič čez lužo, da si ženska ne umaže čevljev Kako se vam to zdi???
Enim ženskam je to ful všeč, drugim pa je malce nerodno če je tip "preveč" pozoren.
Slišala sem še za eno: gospodična pride do mlake vode kjer je tudi blato, moški pa vrže suknjič čez lužo, da si ženska ne umaže čevljev Kako se vam to zdi???
-
Lopatka - Komunikatorka
- Na forumu od: 18. 11. 2007
Men je ful všeč če je tip tak! Men bi se fuuul grdo zdelo da bi tip pred mano vstopil skozi kakšna vrata in mi po možnosti še čist pred nosom zaloputnil z vrati Pa tud določene geste so mi všeč kot je recimo ta, da se ponudi da prvi plača... sicer vedno pazim da je pri tem plačevanju nekako zadeva izenačena, se pravi enkrat jst, drugič ti... ampak vseeno se mi zdi lepo da se vsaj ponudi da prvi plača. Ne pa da sedi in se dela francoza
Tisto s suknjičem mi je pa do konca smešno
Tisto s suknjičem mi je pa do konca smešno
- Frenkie
- Cosmopolitanka
- Na forumu od: 4. 2. 2006
Seveda je lepo če tip pozna določene manire! Ampak naj bo vse v mejah normale. Meni recimo hitro postane nerodno, če tip začne pretiravat... recimo ena najbolj butastih for se mi zdi ta, da ženska ne izstopi prva iz avta, ampak čaka da gre tip okoli in ji on odpre Mislim halo... saj nisem stara mama da me bo vlekel ven iz avta Alpa tista fora ko tip ne dovoli ženski da bi karkoli sama nosila... ok, saj je lepo da ti pomaga kakšno vrečko nosit, ampak da tip vse nameče nase, jst pa da hodim okoli kot po modni pisti se mi zdi skrajno butasto...
Kakršnokoli tretiranje ženske kot nekega pacienta se mi zdi vse prej kot dobrodošlo.
Torej, kultura in spoštovanje - JA.
Tretiranje kot neke princeske, kraljice, boginje - absolutno NE!
Kakršnokoli tretiranje ženske kot nekega pacienta se mi zdi vse prej kot dobrodošlo.
Torej, kultura in spoštovanje - JA.
-
McLarnovc - Cosmofrik
- Na forumu od: 26. 6. 2007
Frenkie napisal/-a:Torej, kultura in spoštovanje - JA.
Prvo se absolutno strinjam.
Drugo pa...tipi ki se gredo neke (pre)velike kavalirje mi delujejo kot navadni ritolizniki...
...mini kikle nosjo vse, topless pa ne. Js pa vem zakaj to je...kolena majo vse...gor pa ne...
-
little_biest - Sramežljivka
- Na forumu od: 10. 11. 2007
- Kraj: Novo mesto
Se mi zdi da je danes vse manj moških ki znajo bit prav gentlemani. Men se ful doskrat zgodi, da grem s kšnimi kolegicami ven in ko je treba plačat se njihovi tipi nardijo kot da je samoumevno da one plačajo Sej ne pravim da mora tip vedno plačat, ampak vsaj "nardili" bi se lahko da hočejo plačat, ne pa da gledajo kot tele ko natakar prinese račun.
Tisto da tip vrže suknjič čez lužo je pa res malce čudno... jst bi se polulala od smeha če bi moj tip kej tazga naredu
Tisto da tip vrže suknjič čez lužo je pa res malce čudno... jst bi se polulala od smeha če bi moj tip kej tazga naredu
-
Infinity - Sramežljivka
- Na forumu od: 13. 11. 2007
Buttercup napisal/-a:Ali pa pravilo da ima ženska vedno prednosti pri vstopanju/izstopanju...
Glede tega pravila da ženska vedno prva vstopa... to baje ne velja vedno! Recimo včasih je veljalo, da je pri vstopu v dvigalo izjemoma imel moški prednost! Menda zato, ker so bila dvigala včasih manj varna in je moški vedno prvi vstopil, češ, če je kaj narobe naj najprej on "nasrka"
No, meni osebno se zdi lepo da tip pridrži vrata ko kam vstopata. Alpa recimo banjenje pred kakšnimi tečneži... opravljanje težjih fizičnih opravil...
-
mirella - Kofetarica
- Na forumu od: 25. 12. 2006
Infinity napisal/-a:Buttercup napisal/-a:Ali pa pravilo da ima ženska vedno prednosti pri vstopanju/izstopanju...
Glede tega pravila da ženska vedno prva vstopa... to baje ne velja vedno! Recimo včasih je veljalo, da je pri vstopu v dvigalo izjemoma imel moški prednost! Menda zato, ker so bila dvigala včasih manj varna in je moški vedno prvi vstopil, češ, če je kaj narobe naj najprej on "nasrka"
te stvari izvirajo iz zgodovine.. prvi so vedno not hodli moški (ravno zaradi nevarnosti), ženske pa prve vn.. to sm brala nekje..
btw.. ful mi je vsec ko gre moj prijatu prvi not in mi drzi vrata.. lepa pozornost
Life is not the amount of breaths you take,
it's the moments that take your breath away.
it's the moments that take your breath away.
- Frenkie
- Cosmopolitanka
Infinity napisal/-a:Glede tega pravila da ženska vedno prva vstopa... to baje ne velja vedno! Recimo včasih je veljalo, da je pri vstopu v dvigalo izjemoma imel moški prednost! Menda zato, ker so bila dvigala včasih manj varna in je moški vedno prvi vstopil, češ, če je kaj narobe naj najprej on "nasrka"
Tudi pri vstopu v lokale, ki jih tip ne pozna, naj bi veljalo pravilo, da tip vedno prvi vstopa. Kao da junaško prenese vse morebitne neprijetnosti ali pretepače... ne pa da žensko "uturi" naprej
- AbbA
- Debatorica
- Na forumu od: 18. 6. 2006
- Kraj: Somewhere over the rainbow
Všeč mi je, če je fant pozoren. Da ti kdaj odpre vrata, da ti kdaj kaj nese, da te povabi ven in da te pride iskat, da te pripelje domov, da se prvi ponudi, da plača (seveda ne plača zmeraj, gledam da približno pol-pol...tisto da pa vsak svoje mi je pa tko čudno). Včasih naj z mano tudi ravna kot s princesko, ampak ob posebnih priložnostih (rd, obletnica, kakšen poseben uspeh), ali pa če sem slabe volje, če je kaj narobe, da je takrat še posebej pozoren in da me proba razvedriti Ja, sliši se zahtevno, v resnici pa ni tako zelo zakomplicirano
- Never-ending-story
- Sramežljivka
- Na forumu od: 14. 11. 2007
Buttercup napisal/-a:Slišala sem še za eno: gospodična pride do mlake vode kjer je tudi blato, moški pa vrže suknjič čez lužo, da si ženska ne umaže čevljev Kako se vam to zdi???
Res me zanima kdaj bi se ženska počutila bolj neugodno... takrat ko bi imela umazane čevlje zaradi vstopa v lužo, ali takrat ko bi hodila okoli s tipom, ki bi imel usran plašč kot da je v greznico padel
Jst osebno teh kavalirskih gest ne maram, ker mi deluje nekako priučeno prisilno prilizovanje...
- Anelise
- Cosmopolitanka
- Na forumu od: 25. 2. 2007
jst pa mam kar sreče kar se kavalirstva tiče.ne sam moji (hja,bivši seveda,da ne bo izpadlo,da mam cel harem) fantje,tud moji prjatli se do žensk zmerej zelo lepo obnašajo oz.v nulo obvladajo bonton.
morm pa tud pohvalt moje sošolce (oz.študente) na faxu..se je že večkrat zgodilo,da so mi pridržali vhodna vrata od faxa,pa čprav nism bla lih sekundo ali dve za njimi...dejansko so odprli vrata in čakali,da vstopim..men je to tko lepo
to,da bi kdo jakno vrgu čez mlako vode..pa raj ne,no bi si misnla,da je z njim kaj narobe ..al pa da mu ta jakna res ni bla všeč
morm pa tud pohvalt moje sošolce (oz.študente) na faxu..se je že večkrat zgodilo,da so mi pridržali vhodna vrata od faxa,pa čprav nism bla lih sekundo ali dve za njimi...dejansko so odprli vrata in čakali,da vstopim..men je to tko lepo
to,da bi kdo jakno vrgu čez mlako vode..pa raj ne,no bi si misnla,da je z njim kaj narobe ..al pa da mu ta jakna res ni bla všeč
-
Chavah - Sramežljivka
- Na forumu od: 12. 11. 2007
little_biest napisal/-a:Se mi zdi da je danes vse manj moških ki znajo bit prav gentlemani.
Gentlemanstvo je začelo izumirati z uveljavljanjem ženske emancipacije. Po moje so bile ženske včasih bolj spoštovane in lepše tretirane kot pa danes, ko je že skoraj samoumevno postalo, da od časa do časa katera dobi kako okrog kepe. Pa to ostalih prisotnih sploh ne gane.
- Frenkie
- Cosmopolitanka
Chavah napisal/-a:ko je že skoraj samoumevno postalo, da od časa do časa katera dobi kako okrog kepe.
Heeh? V katerih rovtah ti živiš?? Jst še nikjer nisem slišala da bi bilo taj takega samoumevno. Takega tipa se v družbi takoj označi za največjega kretena oz. luzerja!
Prej bi rekla da danes tip dobi okoli kepe
- beba24
- Sramežljivka
- Na forumu od: 23. 9. 2007
jaz bi temu rekla foliranje , ja ok pristavi mi stol pa take bedarije, ma daj no kaj glumis cez dva dni pa bom mogla jaz njemu stol postavljat hahahha sala.
meni bolj pomeni ce je pozoren do mene , naprimer s tem da me poklice kr tak da vidi kak sem , da grema na sprehod v tri p.m. ma nevem sej je lepo pa vse ampak pretiravat ni treba, meni se to full zdi kod neka maska.
meni bolj pomeni ce je pozoren do mene , naprimer s tem da me poklice kr tak da vidi kak sem , da grema na sprehod v tri p.m. ma nevem sej je lepo pa vse ampak pretiravat ni treba, meni se to full zdi kod neka maska.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov