Študij: Teološka fakulteta VS

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

*smokvica*
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 22. 9. 2005
Kraj: *Štajerska*

Neprebrana objavaNapisal/-a *smokvica* » 25. Jan. 2007 9:21

Mene pa zanima oz. mojo sestrico, če je kdo tukaj študent na Teološki fakulteti (MB) in mogoče pove svoje izkušnje.
Kot sem že 1x napisala, moja sestra ni bila sprejeta na željen fax, potem se je vpisala na "kr enga" in zdaj dela preko študenta. Kmalu bo ponovni vpis in neki sanja o VS študiju na omenjenem faxu. Kasneje bi rada naredila specializacijo (podiplomski študij) za zakonsko in družinsko terapijo. Zanimajo "naju" vaša mnenja o tem faxu!

LP
lara7
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 18. 1. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a lara7 » 25. Jan. 2007 15:18

Sama sem študentka teologije in moram reči, da moja izbira ni bila napačna, če bi se odločala še enkrat bi se isto. Samo ne vem za Maribor, ker sem jaz v Ljubljani. Pa tudi veliko predavateljev, ki učijo na ljubljanski TEOF uči tudi na mariborski. Vem samo, da če greš študirati kot visokošolski priogram je bolj natlačeno s predmeti v enem letu, ker traja samo 3 leta. Če pa greš univerzitetno pa je 5 let. Pri nas v Ljubljani je tako, ne vem pa za Maribor. Predavanja imamo ponavadi le od 8 (9)-12.30 ali pa končamo že prej. Trajajo po 45 minut in 15 minut pavze za kakšen cigaret in tako dalje. :D Je pa res¸da profesorji večinoma zahtevajo redno prisotnost na predavanjih, saj so sprejeli pravilnik, ki določa, če te ni bilo zadost na predavanjih, da ti lahko zavrnejo frekvenco. Ja s temi podpisi je prav bedno tukaj- upam, da jih bodo ukinili tako kot drugje.
Glede predmetov pa je poudarek na svetopisemskih predmetih (tko da sestri kar reči, naj si kupi standardni prevod svetega pisma z 2000 stranmi, če še ga nima) pa tudi filozofija je zelo pomembna tukaj (predavatelji dobro razlagajo tako, da tudi če nič ne veš o filozofiji ni nobenega problema), med jeziki- maš en let angleščino, pol pa 1 ali 2 leti latinščino, malo te učijo hebrejščine in grščine, še celo logika je med predmeti, glasba je tudi, imaš še psihologijo religije (predava Gostečnik- isti kot na družinski in zakonski terapiji), zgodovina cerkve (oz.dostikrat debatna ura), retorika. Na tem faxu se moraš pripraviti na sprotno delo, saj je veliko seminarskih nalog in kolokvijev, ki so pogoj za izpit.
Učijo večinoma duhovniki , menihi, nune. Pred predavanji in na koncu dneva se moli (če hočeš moliš, če ne si pa iz spoštovanja do drugih tisto minuto tiho).
*smokvica*
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 22. 9. 2005
Kraj: *Štajerska*

Neprebrana objavaNapisal/-a *smokvica* » 25. Jan. 2007 15:47

Lara7 najlepša ti hvala za "poročilo".Super si napisala!TNX
Uporabniški avatar
Vermilion
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 16. 3. 2005
Kraj: Kranj

Neprebrana objavaNapisal/-a Vermilion » 26. Jan. 2007 0:01

...sj je tale fax ql, če ti je všeč....

samo jst poznam ene par folka k hodjo tja...pa se mi zdi, da tale fax zlo podpira lenobo :roll:

pa tud te scene kaj si pol k končaš fax oz. kaj pol delaš...sj mogoče maš že kao velik šans...razne zakonske svetovalnce pa učenje verouka itd... sam dvomim, da je kr tko na izi dobit službo...še teži pa kakšno dobro plačo...
lara7
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a lara7 » 26. Jan. 2007 11:30

Men se ne zdi, da bi podpiral tle lenobo. Sam je pa res, da tukaj vsaj točno veš kaj profesorji zahtevajo od tebe (pred izpiti npr.dobiš vprašanja na katera se naučiš ) in potem ti več časa ostane za druge stvari. Samo je pa velika razlika med enopredmetnimi in dvopredmetnimi. Od dvopredmetnih pa zahtevajo zelo malo tko da se tistim res skor nič ni treba učit.
Pa ni res da lahko kar lenariš, saj moraš cel semester nekaj delat za fax (v bistvu sam prve par tednov nič ne delaš pol pa vsak teden kakšna obveznost- seminarske, ustni nastopi pa kolokviji ). Ne vem, to zame ni lenarjenje.
Tistemu, ki se mu pa gre samo za denar pa tukaj tega ne bo našel.
Tiavanna
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 29. 10. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Tiavanna » 26. Jan. 2007 12:06

Moja kolegica je letos pristala tam, ker ni bla sprejeta na prvo željo...Prvi semester je hodila tja, pol je pa vse pustila in bo naslednje leto spet poskušala prit na francoščino (kar je bla njena prva želja). Na začetku ji je blo zlo všeč, pol jo je pa totalno minilo zaradi sošolcev, profesorjev, načina tam...
Uporabniški avatar
muffin
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 25. 7. 2006
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a muffin » 26. Jan. 2007 12:48

Moja kolegica hod tja pa mi je že parkrat letos rekla, da so prestavl kšn kolokvij :roll: k da so u sredni šoli...
Sej drgač ne vem kok je kej težko, sam tole s prestavljanjem mi pa res nč ne "liči" na faks. :?
lara7
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a lara7 » 27. Jan. 2007 20:10

[quote="muffin"]Moja kolegica hod tja pa mi je že parkrat letos rekla, da so prestavl kšn kolokvij :roll: k da so u sredni šoli...
Sej drgač ne vem kok je kej težko, sam tole s prestavljanjem mi pa res nč ne "liči" na faks. ?

Pa kaj pol, če se tle da prestavit kolokvije (za izpite to ne velja)- to še ne pomeni, da je to srednja šola.
Uporabniški avatar
Vermilion
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a Vermilion » 27. Jan. 2007 21:40

sorry, ampak tale fax definitivno nima kakšne prevelke zahtevnosti... ok...mogoče že res da cel semester kao delaš seminarske oz. karkol pač že... samo sj kako je pa loh še laži dobit oceno kokr pa s seminarskih...

kr se pa tiče prestavlajnja kolokvijev pa... sploh nevem ker resn fax prestavla kolokvije... pr ns sploh ni pogojev, da pomislš na kj tacga...je čist tvoj problem, če si tok len oz. karkol pač že, da se nisi uspev naučit...
Uporabniški avatar
muffin
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 25. 7. 2006
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a muffin » 27. Jan. 2007 21:51

lara7 napisal/-a:Pa kaj pol, če se tle da prestavit kolokvije (za izpite to ne velja)- to še ne pomeni, da je to srednja šola.

Ja js še nikol nism slišala, da bi kje na faksu tkole prestaulal kolokvije-pa ne sam 1x :roll:
lara7
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a lara7 » 27. Jan. 2007 22:29

[quote="Vermilion"]sorry, ampak tale fax definitivno nima kakšne prevelke zahtevnosti... ok...mogoče že res da cel semester kao delaš seminarske oz. karkol pač že... samo sj kako je pa loh še laži dobit oceno kokr pa s seminarskih...

kr se pa tiče prestavlajnja kolokvijev pa... sploh nevem ker resn fax prestavla kolokvije... pr ns sploh ni pogojev, da pomislš na kj tacga...je čist tvoj problem, če si tok len oz. karkol pač že, da se nisi uspev naučit...[/quote]

Kako pa lahko govoriš o nezahtevnosti, če sploh ne hodiš sem. Sej res, da ni nek zelo težek fax, sam vseeno to ne pomen, da se nam ni treba nič naučit, da sam na lepe oči dobimo dobre ocene. Sej pr seminarskih skupaj z ustnimi nastopi ne dobiš ocene, ampak so poleg kolokvijev pogoj za izpit.
Ja mi smo res srečneži, ker nam gredo profesorji tok na roko- z njimi se da vse zmenit.
Kako pa lahko trdiš, da to ni resen fax. A potem so zate duhovniki, ki so študirali tle tud čist neizoobraženi ali kaj :?:
Uporabniški avatar
Vermilion
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a Vermilion » 27. Jan. 2007 22:43

nisem tega rekla...čeprov o izobraženosti in sposobnosti duhovnikov sploh nebi...

sam pač, pretirano zahteven res ni...vsaj ne v primerjavi s kakšnimi naravoslovnimi faxi...
Uporabniški avatar
gregalina
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 20. 3. 2007
Kraj: toti Maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a gregalina » 21. Mar. 2007 15:13

Prosim ne primerjite faxov med seboj, kr se jih ne da. Vsak fax ima svoje predmete, svoj način dela, svoje profesorje!!!!

Pa btw so duhovniki eni izmed najbolj razgledanih ljudi!! Pustite zdaj vaše domače župnike, da bote zdej vse v isti koš metal, če vam pr enmu kej ne paše :roll:

teologija je ful vredu štujij, sploh VSP....a bi bla o sošolcih raje tiho, kr tu je pa res katastrofa!!!! :eek: Najbolš, da se držiš čist za sebe in lepo sam opravljaš vse kolokvije in izpite in se ne vtikaš v zadeve (konflikte) drugih. :D
Uporabniški avatar
Pontifex Maximus
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 30. 8. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Pontifex Maximus » 18. Avg. 2008 1:41

Vermilion napisal/-a:...sj je tale fax ql, če ti je všeč....

samo jst poznam ene par folka k hodjo tja...pa se mi zdi, da tale fax zlo podpira lenobo :roll:

pa tud te scene kaj si pol k končaš fax oz. kaj pol delaš...sj mogoče maš že kao velik šans...razne zakonske svetovalnce pa učenje verouka itd... sam dvomim, da je kr tko na izi dobit službo...še teži pa kakšno dobro plačo...

V 1. in 2. letniku je bolj lenobno (sploh če si nadarjen za filozofijo), tretji letnik je pa ubijalski. Potem se zadeva sprosti.
Uporabniški avatar
Pontifex Maximus
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 30. 8. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Pontifex Maximus » 18. Avg. 2008 1:43

lara7 napisal/-a:Men se ne zdi, da bi podpiral tle lenobo. Sam je pa res, da tukaj vsaj točno veš kaj profesorji zahtevajo od tebe (pred izpiti npr.dobiš vprašanja na katera se naučiš ) in potem ti več časa ostane za druge stvari. Samo je pa velika razlika med enopredmetnimi in dvopredmetnimi. Od dvopredmetnih pa zahtevajo zelo malo tko da se tistim res skor nič ni treba učit.
Pa ni res da lahko kar lenariš, saj moraš cel semester nekaj delat za fax (v bistvu sam prve par tednov nič ne delaš pol pa vsak teden kakšna obveznost- seminarske, ustni nastopi pa kolokviji ). Ne vem, to zame ni lenarjenje.
Tistemu, ki se mu pa gre samo za denar pa tukaj tega ne bo našel.

V glavnem, tisti, ki trdi, da je lenarjenje, naj gre pa proba. :idea:

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov