Prva zaposlitev
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
Tigi - Cosmopsiho
- Na forumu od: 29. 1. 2005
- Kraj: kjer diši po bencinu in zažganih gumah...
Še nism zaposlena.
...poraunej vooolan!!! Bencin, bel dim, črna črta po sredin, okn dol, vroč krom, prletim čez ovink, rada mam k zacvil, rada mam k drsi, rada imam vonj po gumah, naj se kadi...
-
smotkA - Kofetarica
- Na forumu od: 30. 8. 2004
Mislm da lahko dodaš tud možnost + 12 mesecev, ker veliko ljudi službo išče več kot eno leto. Predvidevam pa, da tebe zanima le v primeru, če je služba iz stroke osebe, ki se zaposluje.
E una vita sola non pu bastare,
per dimenticare una storia che vale,
dei tuoi occhi che mi stanno guardare, non dimenticare ...
per dimenticare una storia che vale,
dei tuoi occhi che mi stanno guardare, non dimenticare ...
-
Chica Guapa - Komunikatorka
- Na forumu od: 17. 1. 2005
- Kraj: skoraj Ljubljana
Moj brat je takoj, ko je končal študij (ko se je sred semestra odločil, da faxa ne bo delal ) takoj dobil zaposlitev in sicer pri istem podjetju, kjer je že prej delal preko študenta.
HASTA LUEGO
-
Jochie - Cosmopsiho
- Na forumu od: 17. 9. 2005
sluzbo sem dobil takoj, bilo je nakljucje, mama se je v trgovini srecala z direktorjem enega podjetja, s katerim so v mladosti skupaj lumpali, povedala je, da koncujem faks, pa me je povabil na razgovor in dobil sem sluzbo.
kljub vsemu pa menim, da je vse odvisno od kvalitete napisane prosnje in CV-ja ter od osebne predstavitve na razgovoru. doslej so me namrec povabili na 7 razgovorov in povsod sem zmagal.
torej ce nocete izgubiti prevec casa z iskanjem sluzbe, se naucite pisati kvalitetne prosnje. ce koga zanima, se mi lahko javi na ZS, pa mu pomagam (ceprav naslednjih 14 dni bo to tezko, ker doma trenutno nimam racunalnika)
kljub vsemu pa menim, da je vse odvisno od kvalitete napisane prosnje in CV-ja ter od osebne predstavitve na razgovoru. doslej so me namrec povabili na 7 razgovorov in povsod sem zmagal.
torej ce nocete izgubiti prevec casa z iskanjem sluzbe, se naucite pisati kvalitetne prosnje. ce koga zanima, se mi lahko javi na ZS, pa mu pomagam (ceprav naslednjih 14 dni bo to tezko, ker doma trenutno nimam racunalnika)
-
Smreka - Kofetarica
- Na forumu od: 16. 3. 2005
Jaz sem prvo redno zaposlitev dobila 3 leta po diplomi.
Iskala sem ful, vmes sicer delala, ampak me nikjer niso hoteli zaposliti redno, samo preko študenta in te fore... Tako da sem ta čas, ko sem delala preko študenta (preko tuje napotnice seveda, ker svoje nisem imela), bila prijavljena še na CSD in dobivala cca 40.000 sit. V študentskem delu žal ni ne malice, ne prevoza, ne regresa itd...
Je pa še opcija, da odpreš s.p., če misliš, da imaš dejavnost, kjer bi ti uspelo... Dobiš pa enkratna nepovratna sredstva mislim da okoli 400.000 sit, ampak je pogoj da 2 leti ne zapreš.
Toliko nahitro.
Lp
Iskala sem ful, vmes sicer delala, ampak me nikjer niso hoteli zaposliti redno, samo preko študenta in te fore... Tako da sem ta čas, ko sem delala preko študenta (preko tuje napotnice seveda, ker svoje nisem imela), bila prijavljena še na CSD in dobivala cca 40.000 sit. V študentskem delu žal ni ne malice, ne prevoza, ne regresa itd...
Je pa še opcija, da odpreš s.p., če misliš, da imaš dejavnost, kjer bi ti uspelo... Dobiš pa enkratna nepovratna sredstva mislim da okoli 400.000 sit, ampak je pogoj da 2 leti ne zapreš.
Toliko nahitro.
Lp
-
_kocka_ - Komunikatorka
- Na forumu od: 5. 2. 2006
- Kraj: Dolenjska
Jaz sem bila en mesec na zavodu po končani diplomi. Poleg vsega kar ste do sedaj napisale sem mogla (na socialo) prinesti se voznisko za moj avto.
Sedaj sem zaposlena in se vedno prejemam denarno pomoc (3 mesece po tem se, ko najdes sluzbo, kao za nagrado). Prejemam pa 32.000 sit, ta mesec bom se zadnjic Ni veliko, a vseeno bolje kot nic...
Aja pa se to, ce si dlje casa na zavodu, potem tudi toliko casa dlje, ko najdes zaposlitev prejemas se pomoc. Noro ane?
LP, Katja
Sedaj sem zaposlena in se vedno prejemam denarno pomoc (3 mesece po tem se, ko najdes sluzbo, kao za nagrado). Prejemam pa 32.000 sit, ta mesec bom se zadnjic Ni veliko, a vseeno bolje kot nic...
Aja pa se to, ce si dlje casa na zavodu, potem tudi toliko casa dlje, ko najdes zaposlitev prejemas se pomoc. Noro ane?
LP, Katja
Življenje je potovanje, ne smer. Nosi udobne čevlje.
-
_kocka_ - Komunikatorka
- Na forumu od: 5. 2. 2006
- Kraj: Dolenjska
Ne, do sluzbe sem prisla sama.
Na nasem zavodu so cisto prijazne delavke ipd., glede sluzbe je pa vse odvisno od tebe.
Prednosti zavoda so:
- socialna pomoč,
- si v evidenci aktivnega iskalca zaposlitve (na nekatera podjetja to zelo vpliva, ker dobijo nagrado, ce vzamejo nekoga, ki je vsaj tri mesece prijavljen na zavodu),
- ce si zelo aktiven in pokazes interes, ti nudijo razlicne tecaje, zastonj (jaz zal nisem imela casa izkoristit to, ce bi bila dlje casa bi zagotovo), tecaji pa so od racunalnistva, do ucenja tujih jezikov...
Uglavnem, pokazi interes in voljo pa bos prisla nasla zaposlitev!
LP, Katja
Na nasem zavodu so cisto prijazne delavke ipd., glede sluzbe je pa vse odvisno od tebe.
Prednosti zavoda so:
- socialna pomoč,
- si v evidenci aktivnega iskalca zaposlitve (na nekatera podjetja to zelo vpliva, ker dobijo nagrado, ce vzamejo nekoga, ki je vsaj tri mesece prijavljen na zavodu),
- ce si zelo aktiven in pokazes interes, ti nudijo razlicne tecaje, zastonj (jaz zal nisem imela casa izkoristit to, ce bi bila dlje casa bi zagotovo), tecaji pa so od racunalnistva, do ucenja tujih jezikov...
Uglavnem, pokazi interes in voljo pa bos prisla nasla zaposlitev!
LP, Katja
Življenje je potovanje, ne smer. Nosi udobne čevlje.
-
Mimi_M - Cosmopsiho
- Na forumu od: 24. 11. 2005
- Kraj: Primorska
Ma pri meni je situacija malo drugačna, ker ravno delam na diplomi in se mi v marcu izteče moj status študentke.
Ko diplomiram, se bom verjetno morala zaposliti pri štipenditorju, ki mi je tri leta štipendiral.
Medtem pa se bom prijavila na zavod.. nevem pa, kaj bi bilo v primeru, da dobim recimo preko zavoda kako dobro službo..potem bi verjetno premislila o vračanju štipendije.
Tudi pri nas so delavke prijazne, sploh na CSD, vsaj po telefonskem pogovoru sodeč.
Ko diplomiram, se bom verjetno morala zaposliti pri štipenditorju, ki mi je tri leta štipendiral.
Medtem pa se bom prijavila na zavod.. nevem pa, kaj bi bilo v primeru, da dobim recimo preko zavoda kako dobro službo..potem bi verjetno premislila o vračanju štipendije.
Tudi pri nas so delavke prijazne, sploh na CSD, vsaj po telefonskem pogovoru sodeč.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Bing [Bot]