Zaukazana nenosečnost
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- pehta
- Komunikatorka
- Na forumu od: 11. 3. 2005
Poznam kar nekaj punc, ki so ob podpisu pogodbe o zaposlitvi morale - ilegalno seveda - podpisati tudi izjavo, da npr. toliko in toliko let ne bodo zanosile. Jasno da je to protizakonito in če delodajalca prijaviš in mu dokažejo, lahko ornk nasrka.
Gre za hudo kršitev zakonodaje, ampak punce raje podpisujejo - in se celo držijo tega - kot pa da bi izgubile job ali imele druge posledice. Ja, tudi to je rezultat gnilih kapitalistov, ki jih nekateri tako zagovarjajo (tudi na forumu).
Gre za hudo kršitev zakonodaje, ampak punce raje podpisujejo - in se celo držijo tega - kot pa da bi izgubile job ali imele druge posledice. Ja, tudi to je rezultat gnilih kapitalistov, ki jih nekateri tako zagovarjajo (tudi na forumu).
''...vedno veckrat se mi zdi, da je pehta sem postavljena s strani cosmota da se debate razvijajo ker se folk razpizdi.. '' (A.B.)
- opium
- Kofetarica
- Na forumu od: 19. 10. 2004
- Kraj: neutral zone
tale tvoja anketa pa je res zmagovalna, čudn da nisi kr samo ene opcije dala...
sicer pa js ne poznam nobene, k bi tole podpisala.
je pa kle ful odvisno za kakšno podjetje gre, če gre za kako malo, kjer nekoga nujno rabijo, sigurno naujo ene zaposlil, k bo čez eno leto šla na porodniško.

sicer pa js ne poznam nobene, k bi tole podpisala.
je pa kle ful odvisno za kakšno podjetje gre, če gre za kako malo, kjer nekoga nujno rabijo, sigurno naujo ene zaposlil, k bo čez eno leto šla na porodniško.
- pehta
- Komunikatorka
No, naj bo pa tole opozorilo za tiste mlajše, kaj jih še čaka. Punce, ki vem, da so podpisale, imajo 7. stopnjo izobrazbe.
Odgovora NE pa v anketi ni, ker me ne zanima, koliko vas ni podpisalo ali npr. rezultat 33:3, kajti če so že 3 'prisilili' k podpisu, je to veliko in preveč.
Odgovora NE pa v anketi ni, ker me ne zanima, koliko vas ni podpisalo ali npr. rezultat 33:3, kajti če so že 3 'prisilili' k podpisu, je to veliko in preveč.
''...vedno veckrat se mi zdi, da je pehta sem postavljena s strani cosmota da se debate razvijajo ker se folk razpizdi.. '' (A.B.)
- pehta
- Komunikatorka
sofia83 napisal/-a: ... Zgleda, da se je najbolj zgledovat po skandinavski praksi in zanosit v času študija al pa med absolventom, sej drgač skor da ne bo več priložnosti.
OT: Koristni nasveti, morem rečt. Pozabila si dodati, da s kakšnim domorodcem, grkom ali špancem.
- opium
- Kofetarica
sofia83 napisal/-a:Ja men sam neki ni jasn glede teh pogodb: kako se lahko sploh uveljavlja potencialna kršitev pogodbe, če pa je po moji logiki taka pogodba nična, ker nasprotuje ustavnim načelom (vsaj upam, da je tole protiustavno??). A mi loh to kaka pravnica razloži, ker men kot laiku to res ni jasn ... A ni to isto, k da bi z nekom podpisala pogodbo, da če me prevara, da ga fentam, al kako?
sej ubistvu res, kaj ti pa loh??? pač podpišeš in če pol zanosiš in te odpustijo, jih verjetno loh zjebeš ne... so te kao odpustil, ker si zanosila...

-
metron - Kofetarica
- Na forumu od: 5. 12. 2004
- Kraj: LjUbLjAnA
pehta napisal/-a:sofia83 napisal/-a: ... Zgleda, da se je najbolj zgledovat po skandinavski praksi in zanosit v času študija al pa med absolventom, sej drgač skor da ne bo več priložnosti.
OT: Koristni nasveti, morem rečt. Pozabila si dodati, da s kakšnim domorodcem, grkom ali špancem.
dj kak aupurinček vzemi, ti bi itak dala vse mlade mamice k so pred poroko zanosile na grmado...raj preoblikuj tole anketo, k huj neumne se nism vidu.
Tko nekak...
- pehta
- Komunikatorka
opium napisal/-a:tale tvoja anketa pa je res zmagovalna, čudn da nisi kr samo ene opcije dala...![]()
Se ne da, mi je zavrnil.
- pehta
- Komunikatorka
metron napisal/-a: dj kak aupurinček vzemi, ti bi itak dala vse mlade mamice k so pred poroko zanosile na grmado...
Sploh ne, ko je enkrat mamica, je mamica. In ni važno ali pri 18-ih, 20-ih, 35-ih, poročena, izvenzakonska, cerkvena, študentska ali kakršnakoli že.
- opium
- Kofetarica
pehta napisal/-a:opium napisal/-a:tale tvoja anketa pa je res zmagovalna, čudn da nisi kr samo ene opcije dala...![]()
Se ne da, mi je zavrnil.
škoda

dej pol usaj anketno vprašanje pravilno postavi

wtf to sploh pomeni??? ''Ali ste morale kdaj podpisati izjavo, da npr. 5 let boste zanosile ?''
- pehta
- Komunikatorka
metron napisal/-a:Kako da se ne da...jz sm zadnjič pri svoji dodal še eno opcijo...mogoče si pozabla kliknit tisto "dodaj" pri zadnji..
Seveda se da dodati več opcij. Ampak sprva sem želela le - DA. In je zavrnil, ker morata biti vsaj dve.
Sicer pa je tako namerno. Pomembno je dejstvo ali se to dogaja in obsodba tega in ne koliko samo nekaj procentov je takih, ker bi potem izgledalo, da to sploh ni noben problem (npr. 33:3). Pa je in to velik.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google [Bot]