Kateri študij naj izberem
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
Prvi neprebran prispevek • 3 prispevkov
• Stran 1 od 1
-
Led Zeppelin - Cosmopsiho
- Na forumu od: 10. 8. 2010
Prostovoljno delo.
Cause the sweetest kiss I ever got, is the one I've never tasted.
-
..Evelyn.. - Cosmopsiho
- Na forumu od: 4. 4. 2008
^Dej no..izkušnje že, vpogled v realne situacije posameznikov tudi.. splošne razgledanosti, po čemur sprašuje, pa na področju humanistike največ nudjijo sociologija, filozofija, antropologija, zgodovina,... Jaz lahko za sociologijo povem, da jasno, ker je to pač veda o družbi in vseh njenih komponentah, pokriva vsega po malem (zgodovino, estetiko, umetnost, astronomijo, družbene p. sisteme, politiko, pravo, vsakdanje življenje, spolnost, ..). Tako, da če si vse to zapomniš, si zihr fino splošno razgledan.
Ne vem pa zakaj bi bilo to pomembno pri izbiri študija. Osebno se mi zdi najbolj zgrešeno ocenjevati ljudi po "splošni razgledanosti", za katero, če malce razmišljaš veš, da je to zgolj nek popolnoma ideološko izbran nabor informacij specifične družbe, ki so več ali manj same sebi namen.
Če te pa pač zanima humanistika, pa izbiraj med zgoraj naštetimi vedami (verjetno sem kako še pozabila).
Ne vem pa zakaj bi bilo to pomembno pri izbiri študija. Osebno se mi zdi najbolj zgrešeno ocenjevati ljudi po "splošni razgledanosti", za katero, če malce razmišljaš veš, da je to zgolj nek popolnoma ideološko izbran nabor informacij specifične družbe, ki so več ali manj same sebi namen.
Če te pa pač zanima humanistika, pa izbiraj med zgoraj naštetimi vedami (verjetno sem kako še pozabila).
It was forever..but it didnt last long..
Prvi neprebran prispevek • 3 prispevkov
• Stran 1 od 1
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov