Fizioterapevt

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

malinčka
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 4. 8. 2013

Neprebrana objavaNapisal/-a malinčka » 15. Avg. 2013 16:27

heii, punce! :D sem nova na tem forumu in stara sem 13 let-začela sem razmišljati o poklicih-vem da še je do tega nekaj let, ampak glede krize, ki jo imamo v slo, sem začela razmišljat, kam po OŠ? no, ker imam rada praktično delo, in sem tudi sama pred kratkim imela zlomljeno nogo, me je zelo navdušil poklic fizioterapevta... :D
zanima me vse o tem poklicu:
1. Kaj pravzaprav vse spada k delu fizioterapevta?
2. Je potrebna gimnazija (nisem sigurna) oz. v kakšno šolo moreš it??
3. Kakšna je plača?
sem nadarjena učenka, ko pa rečem da bi rada šla v gim. , ali nekaj takega, pa se mi vsi smejijo. nevem , kaj je tu takega, če bi rada v življenju uspela?? :lol:
no, punce, zahvaljujem se vam za vse odgovore, če sem kaj pozabila vprašati...
bye! :P
Iz napak se učimo...
Uporabniški avatar
Fiverafna
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 16. 8. 2011
Kraj: Maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a Fiverafna » 15. Avg. 2013 20:02

Evo, tukaj nekaj o poklicu http://www.ess.gov.si/ncips/cips/opisi_ ... 02&Filter=
Kaj več o njem pa ti lahko pove katera, ki je sama fizioterapevtka ali pa to študira :)

Da prideš na faks za fizioterapevta (v Ljubljani (redno in izredno) ali pa v Murski Soboti (izredno)), moraš imeti narejeno gimnazijo (splošno maturo) ali pa kakšno drugo srednjo šolo (poklicno maturo).
Več o faksu pa si lahko prebereš tukaj: http://www2.zf.uni-lj.si/images/stories ... _10_12.pdf

Glede plač pa ne bi vedela, bo ti morala katera druga več povedat :) (slišala sem samo, da so bojda dobre, še boljše pa, če greš v Avstrijo :D)
malinčka
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a malinčka » 16. Avg. 2013 12:56

hvala za odgovor
vesela bi bila še več odgovorov :D
Iz napak se učimo...
Čubibubi
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 18. 12. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Čubibubi » 19. Sep. 2013 11:53

Pozdravljena! :)

No, na nekaj uprašanj ti bom lahko odgovorila, na vse pa na žalost ne. Sem namreč brucka na študiju fizioterapije (oz. bom oktobra). Torej, če želiš sploh študirat fizioterapijo, moraš biti zelo pridna v šoli, z odličnim uspehom v 3. in 4. letniku srednje šole in z zelo dobro opravljeno maturo. Letos smo imeli omejitev pri 97, kar pomeni, da si moral biti malo boljši zlati maturant, če si hotel priti na ta študij. Sama sem končala gimnazijo, za vpis na fizioterapijo pa NI POTREBNA SPLOŠNA MATURA, kar pomeni, da greš lahko na srednjo zdravstveno šolo, ekonomsko,... kamor pač hočeš. Pomembno je samo, da imaš opravljeno maturo in da si bila zelo pridna.

Glede plače ti ne moram nič povedat, ker še nimam delovnih izkušenj, je pa delo fizioterapevta zelo široko. Lahko delaš v domovih za ostarele, welness centrih, zdravstvenih domovih, na urgenci, lahko imaš s.p., lahko si športni fizioterapevt,... Imaš ogromno izbire, samo je pa res, da se do športne fizioterapije bolj težko dokoplješ, sam gre bolj na veze in poznanstva.

Tvoje delo pa obsega miljon stvari: najlažje je to razložiti tako - pomagaš ljudem po poškodbah ali pa po prometnih nesrečah, da lahko ponovno zaživijo normalno življenje. Obstaja pa še veliko drugih stvari.

Več ti pa zaenkrat še ne morem povedat, počakaj 3 leta, da doštudiram ;)
malinčka
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a malinčka » 30. Sep. 2013 14:46

hvala za odgovor! :D
Iz napak se učimo...

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov