Delaš vendar plačila ni
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
Prvi neprebran prispevek • 11 prispevkov
• Stran 1 od 1
- sarimari
- Komunikatorka
- Na forumu od: 8. 7. 2011
Zdravo
Delam v enem lokalu v našem kraju, ki ga vodi en mlad par. Delam cca dva meseca, tako, da bi mi morala za mesec maj plačati kar sem delala. Sicer se ne gre za dosti denarja, vendar zelo dvomim, da bom dobila plačano. Rekla sta mi da nakazujeta okoli 15-ga v mesecu. Sedaj smo 27, nakazila pa še vedno ni. Klicala sem tudi na študentski servis, pa so mi rekli, da sploh napotnice nista vrnila. Če pošljem sporočilo sploh ne dobim odgovora.
Sicer imam namen pustiti delo, vendar če poštudiram, dvomim, da bom dobila plačano.
Me pa zanima, če mate izkušnje, kako ste 'izsilili' denar?.
Hvala za info
Delam v enem lokalu v našem kraju, ki ga vodi en mlad par. Delam cca dva meseca, tako, da bi mi morala za mesec maj plačati kar sem delala. Sicer se ne gre za dosti denarja, vendar zelo dvomim, da bom dobila plačano. Rekla sta mi da nakazujeta okoli 15-ga v mesecu. Sedaj smo 27, nakazila pa še vedno ni. Klicala sem tudi na študentski servis, pa so mi rekli, da sploh napotnice nista vrnila. Če pošljem sporočilo sploh ne dobim odgovora.
Sicer imam namen pustiti delo, vendar če poštudiram, dvomim, da bom dobila plačano.
Hvala za info
-
mastermind - Kofetarica
- Na forumu od: 4. 2. 2013
- Kraj: London, UK
A ni tako, da ti ŠS založi, če ne plača firma, pa potem ŠS terja od firme preko raznih vzvodov? Sicer pa jst bi se osebno obrnil na ta lastnika in ju soočil z vprašanjem, če imata sploh namen plačati delavca, ne pa prek sporočil in klicev.
-
mastermind - Kofetarica
Ja no, kje je potem problem..? Dandanes je nujnopotrebno si sam vodit svojo evidenco, ker te firme poskušajo prenest na vsak način.. Jst si vedno beležim uro prihoda, uro odhoda in vse, za vsak slučaj. Ker ko bo delodajalec trdil, da ti nisi hodil na šiht 14 dni, ti pa trdila obratno bo zanimiva situacija..
- sarimari
- Komunikatorka
- Na forumu od: 8. 7. 2011
Gre se za to, da me je kolegica spravla sem delat. O tem, da že od marca ni dobila plačano je pa pozabla omenit. Neki so ji plačali neki ne, in še vedno gnjavi. Zato sem začela komplicirat na podlagi njene izkušnje, ker tudi pri meni očitno ne bo nič drugače.
Sicer pa kako pa naj na študentskem servisu dokažem, da sem res delala, če niti napotnice nista vrnala? Edino sama imam zapisano kdaj sem delala. To sem pa tudi oddala šefici.
Sicer pa kako pa naj na študentskem servisu dokažem, da sem res delala, če niti napotnice nista vrnala? Edino sama imam zapisano kdaj sem delala. To sem pa tudi oddala šefici.
- CaliLove*
- Cosmopolitanka
- Na forumu od: 31. 1. 2011
Ja, studenstki placa, ampak ne kar na lepe oci. Ce napotnica ni vrnjena, nimajo podlage za placilo. Napotnice pa kolikor vem ne morejo izsiliti od delodajalca, ker oni vejo samo to, da so napotnico izdali, nimajo pa dokaza, da je bila uporabljena in se je na njo dejansko delalo. Lastna evidenca nic ne pomaga, ker to se lahko vsak zmisli.
I can explain it to you. But I can't understand it for you.
-
mastermind - Kofetarica
Sej pravim, najbolje da se pogovoriš o tem s šefom. Lahko da gre za nategovanje, lahko pa da je kaj drugega zadaj. Mogoče prehitro sklepaš. Osebno bi se pa istočasno oglasil tudi v ŠS in jim razložil problem, če ne drugega, jih vsaj obvestiš o tem in tudi kasneje te lahko bolj ščitijo, kot če ni nikjer nobenih dokazov, da si prijavljala napake.
Tak folk je res poden. Sem imel podobno izkušnjo kako leto nazaj. Sicer je šlo za cca. 50€ pa vseeno, denar ne leži na cesti.
Tak folk je res poden. Sem imel podobno izkušnjo kako leto nazaj. Sicer je šlo za cca. 50€ pa vseeno, denar ne leži na cesti.
- pumpkin_pumpkin
- Sramežljivka
- Na forumu od: 8. 6. 2013
Tudi, če je napotnica vrnjena ni nujno, da študentski servis zalaga. Nekateri šudetnski servisi sedaj zahtevajo, da naši delodajalci pred nakazilom, poravnajo obveznost do študentskega servisa.
Drugače pa o tem kar se dogaja obvesti študentski servis - imajo pravno službo - lahko najprej malo povprašajo, potem pa zatežijo delodajalcu.
Delodajalca lahko daš tudi na neformalno črno listo (oz. mu s tem zatežiš), kasneje pa jih na liste dajejo tudi študenski servisi in jim ne izdajajo več napotnic oziroma ne dovoljujejo objave oglasa.
S kolegico malo stopita skupej, tudi če je malo denarja, je zasluženo tvoj go girl
Drugače pa o tem kar se dogaja obvesti študentski servis - imajo pravno službo - lahko najprej malo povprašajo, potem pa zatežijo delodajalcu.
Delodajalca lahko daš tudi na neformalno črno listo (oz. mu s tem zatežiš), kasneje pa jih na liste dajejo tudi študenski servisi in jim ne izdajajo več napotnic oziroma ne dovoljujejo objave oglasa.
S kolegico malo stopita skupej, tudi če je malo denarja, je zasluženo tvoj go girl
- star111
- Sramežljivka
- Na forumu od: 14. 11. 2012
sarimari napisal/-a:Zdravo
Hvala za info
Delala sem dober mesec ko pa je bilo treba dati mesečno izplačilo denarja ni bilo od nikoder .... ko sem klicala lastnika se je ta zmeraj izmikal češ da imajo take in drugačne težave .... na koncu pa se lastnik sploh ni več oglašal na telefon nič nobenega kontakta.
Nato sem ga dobila na telefon (končno) in ga prašala glede denarja in je rekel naj se tega in tega dne ob tej in tej uri oglasim v hotelu da pridem iskat denar da mi ga bojo kar tako izplačali. Tako kot mi je bilo naročeno sem tudi storila na koncu pa sem prišla in hotela vstopiti v hotel lastnika pa ni bilo hotel in vse je bilo zaklenjeno ....
Obrnila sem se tudi na Mservis kaj naj storim vendar so rekli da ne morem nič (ker ni bilo med mano in lastnikom podpisane nobene pogodbe), rekli so pa tudi da je možnost da gremo to pot prek sodišča vendar so mi povedali da ponavadi tožbo dobi lastnik hotela in ne dijak ki je opravljal poletno delo, torej mora na koncu dijak kriti še vse sodne stroške ki niso majhne vsote.
Tako da ti povem jaz sem na koncu vstala brez vsega denarja kljub temu da sem delala cel mesec po več kot 8 ur na dan in od tega je zdaj približno že eno leto denarja pa najverjetneje nikoli ne bom videla! (
Če te še kaj zanima piši na ZS ...
Prvi neprebran prispevek • 11 prispevkov
• Stran 1 od 1
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov