Študentski domovi v LJ

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

DougCajt12x
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 18. 6. 2013

Neprebrana objavaNapisal/-a DougCajt12x » 18. Jun. 2013 8:04

Hej!

Bliža se čas ko se bo treba prijavit za bivanje v študentskem domu. Vpisati se nameravam na Biotehniško fakulteto (1. želja) ali pa na FMF (2. želja) zato me zanimajo me domovi v Rožni dolini in domovi v Centru, mogoče tudi v Mestnem logu. Katero lokacijo priporočate? Kateri domovi imajo apartmaje, kateri pa sobe (kaj je bolše in zakaj?). Kateri so najbolje opremljeni. Kateri dom priporočate? Zanimajo me tudi vaše izkušnje s študentskimi domovi.

Hvala za odgovore.
Uporabniški avatar
Anjeske
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 13. 1. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a Anjeske » 18. Jun. 2013 8:54

Najprej sploh počakaj, da te vzamejo noter. Nikar ne računaj, da boš že z začetkom oktobra dobil sobico! Zmišljuješ se pa lahko samo med opcijami, ki ti jih ponudijo ob vpisu, ko se prideš pofočkat v študentsko pisarno v rožni. Jaz npr. sem ob svojem prihodu tja lahko izbirala samo med mestnim logom in litostrojem. Za premestitve pa ne vem kdaj je čas, ob koncu leta se mi zdi.
Če iščez luksuz, potem sta najboljši opciji litostroj in poljane. Tam so luštni apartmaji in zadosti prostora. Množico sob s skupno kopalnico imata rožna in mestni log. Ta dva kompleksa sta tudi precej živahna zaradi vseh žurk. Sobice micene, po dva študenta sta not in bolje zate, da dobiš normalnega cimra :D Kakšne so razmere na bežigrajskem koncu pa ne vem, ker nikoli nisem videla tistih domov.

Jaz sem bila v mestnem logu in mi je bilo luštno. Je pa res, da cimre precej časa ni bilo in sem imela sobo praktično zase :D Pri množici ljudi moraš biti fino discipliniran, da narediš kaj za faks oziroma se učiš v knjižnicah.
Uporabniški avatar
v-e-s-n-a
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 10. 5. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a v-e-s-n-a » 18. Jun. 2013 9:43

Jaz sem bila v Rozni dolini v bloku 12 in smo imeli apartmaje.
2 sobi (2 punci, 2 fanta), skupna kuhinja z jedilnim kotom in kopalnica.
Meni je bilo to fajn. Boljse kot recimo soba za dva, potem pa si kuhinjo in kopalnico delis s celim hodnikom (blok 1 recimo).

Je pa res, da moras meti malo srece s cimri. Moji so bili fini vsi, ki sem jih zamenjala, samo z eno mojo cimro je bilo tezko shajat, ko je sredi leta ugotovila kako ji najbolj pase zivet studentski zivot pred izpiti: ponoci se je ucila, cez dan pa spala....
In ja,....moras vzet v zakup, da imas 100 ljudi 100 cud, z razlicnimi navadami in bo treba sprejemat kompromise. In verjemi, da ni vedno lahko.
floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 22. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a floribunda » 18. Jun. 2013 13:29

v tej temi bošziher našla cel kup koristnih informacij.

če v search napišeš študentski in iščešpo podforumu kariera, najdeš pa še vse sort problemov in njih reitev, za druge oblike bivanja.
DougCajt12x
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 18. 6. 2013

Neprebrana objavaNapisal/-a DougCajt12x » 23. Jun. 2013 10:55

Hvala vsem.

S pridobitvijo verjetno ne bo problem zaradi plače pa oddaljenosti... Ne iščem luksuza, ampak čim boljše pogoje bivanja za čim manj denarja. Okoli 90€ je res največ kar lahko dam za študenta.

12 v rožni je pol vredu? Kaj pa še drugi domovi v bližini BF pa FMF? Kako je pa kej z žuri? Ne želim si ravno vsakodnevnega razbijanja pred vrati...

Link je malce pomagal ampak srkbi me kej je iz leta 2006... Verjetno se je že velik spremenil od takrat... Ali pač?

Bi še lahko kdo ražložil kakšen je postopek prijavljanja v študenta...

LP
Uporabniški avatar
Tearjerker
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 12. 7. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Tearjerker » 23. Jun. 2013 12:24

Chillax, sej z žuri ni tako hudo. Ko so, so ultra, niso pa skoz. Apartmaji v Mestnem logu so pa hudo noro prenovljeni, blizu FMFja, tudi BF ni tako daleč. Jaz sem bla v ML 5 let pa sploh ni tak hudo kot vsi pravjo, ko je bil žur, smo žural vsi, ko je blo izpitno, smo se učil vsi, pa tud organiziranih žurov ni nikoli takrat (Brlog pa to). Ne vem sicer kakšne so cene zdaj, ampak razmerje med ceno in to kaj ti nudi je v ML čist ok.

Na zmešane cimre, ki bi ga žural v appju/štuku vsak dan lahka pa kjerkoli naletiš, ampak načeloma če maš OK cimre že razumejo da nisi lih na višji kozmetični in moraš več delat za faks, pa je mir.
Uporabniški avatar
saarijarvi
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 18. 4. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a saarijarvi » 26. Jun. 2013 22:50

Dvomim, da bos lahko prov dosti izbiral.. ko sm js prisla tja (sicer sem hvala bogu dom dobila ze prvo rundo) so mi rekli, da je sam se mestni log fraj.. Pol pa vzemi ali pusti :) in cez par mescev, ko so bli preselitveni, sem sla v Rozno (po parih poskusih.. kr znajo bit res skrti s temi sobami) kjer mi je fuuuul boljse kot v ML. Ne vem zakaj, tam mi je bla glupa lokacija, mela sm cudne cimre, in nic kej dosti se ni dogajalo. Sicer sem se odpovedala apartmaju, ampak sm se navadla tudi na sobico :) za tistih 64eur na mesec.. topsit.
Uporabniški avatar
*pikapoka*
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 16. 5. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a *pikapoka* » 01. Jul. 2013 17:50

Če greš na BF mi je zagotovo najbližje Rožna. Če prav vem, imaš apartmaje v 2, 11, 12, 14 pa mogoče še kje. V 2ki je nekak najnovejše. Sama sem v 11ki in sem zelo zadovoljna. Cena je tam nekje okoli 80 € (en gor ali dol) pa res je mirno. nobenega hrupa. Za razliko od doma, v katerem sem bila prej, kjer je bila norišnica! V mestnem logu mi je nekoliko manj všeč (ti je pa to dosti bližje, če greš na FMF), ker so tudi nekoliko večje skupine v apartmanju (se mi zdi, da celo 8 ljudi ali več?).

Je pa res, da najbrž ne bo neke velike izbire. Jaz je sploh nisem imela, ampak se mi problem preseliti, so roki tko 3krat in se lahko kmalu seliš.

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov