Kako se izšolati z malo denarja?
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- Josee Phine
- Sramežljivka
- Na forumu od: 22. 5. 2013
Helo 
Stara sem 19 let, zelo uspešno sem opravila s srednjo šolo (gastronomija in turizem), sedaj že leto dni delam preko študenta.
Sem prida in brihtna, ampak smo žal revnejše sorte in si študija ne morem privoščiti. Zanima me če kdo ve za kakšne tečaje ali seminarje, ki ne stanejo veliko ampak se nekaj naučiš, da pač lahko daš eno stvar v prošnjo več.
Iščem po spletu ampak ne najdem direkt nič pametnega, prosila bi vas za pomoč.
Od kolegice sem slišala za licenco turističnega vodnika, ma kera kaj izkušenj?
Najlepša hvala za odgovore

Stara sem 19 let, zelo uspešno sem opravila s srednjo šolo (gastronomija in turizem), sedaj že leto dni delam preko študenta.
Sem prida in brihtna, ampak smo žal revnejše sorte in si študija ne morem privoščiti. Zanima me če kdo ve za kakšne tečaje ali seminarje, ki ne stanejo veliko ampak se nekaj naučiš, da pač lahko daš eno stvar v prošnjo več.
Iščem po spletu ampak ne najdem direkt nič pametnega, prosila bi vas za pomoč.
Od kolegice sem slišala za licenco turističnega vodnika, ma kera kaj izkušenj?
Najlepša hvala za odgovore

Take me as i am, or watch me as i go.
- floribunda
- Cosmopsiho
- Na forumu od: 22. 2. 2007
tečaj za turističnega vodnika tudi stane.
kaj pa šolanje domačem kraju oz. njegovi bližini. fakultete so bolj ali manj v vseh večjih mestih, visoke in višje šole pa so še bolj razpršene.
pozanimaj se o možnostih štipendije, meni je cel faks zneslo preživet s štipendijo in občasnim delom.
kaj pa šolanje domačem kraju oz. njegovi bližini. fakultete so bolj ali manj v vseh večjih mestih, visoke in višje šole pa so še bolj razpršene.
pozanimaj se o možnostih štipendije, meni je cel faks zneslo preživet s štipendijo in občasnim delom.
- Josee Phine
- Sramežljivka
floribunda napisal/-a:tečaj za turističnega vodnika tudi stane.
Saj bi tistih 300EUR še nekak uspela investirati (tolko zaslužim en mesec - no, dober mesec). Nevem pa če bi se mi izplačalo, če bi mela pol kaj od tega

V našem kraju se da študirat ekonomijo pa kmetijstvo in me ravno nič od tega ne veseli preveč

-
Tamala_mrha - Cosmopsiho
- Na forumu od: 21. 10. 2006
Pa saj za nobeno stvar ne moreš vedeti, ali se bo splačala, čeprav je dosti odvisno od tega koliko se potem tudi angažiraš v tej smeri. Torej imaš nekaj prihodka čez mesec, kar je dovolj, da se lotiš kakšnega tečaja novega tujega jezika/nadgradnje že usvojenega, licence za določen poklic ipd. Možnosti je veliko, mi ne moremo vedeti kaj te veseli, zato malo sama prebrskaj. Vtipkaš tečaji/dodatna izobraževanja/____ (poljubno) v google in imaš kar nekaj stvari na voljo. 

- Kofe
- Sramežljivka
- Na forumu od: 27. 3. 2011
- Kraj: ...
Ne paničari punca. Delaj pridno eno leto, v tem letu lahko zaslužiš dovolj za vsa leta študija. Zaprosi še za štipendijo (je slaba ampak bolje kot nič). Ko se vpišeš na faks zaprosi še za sobo v študentskem domu.
Tako boš brez problema finančno zgurala do konca študija in boš neodvisna od svojih staršev.
Tako boš brez problema finančno zgurala do konca študija in boš neodvisna od svojih staršev.
-
Zvoncica - Cosmofrik
- Na forumu od: 4. 11. 2005
- Kraj: Ljubljana
hm pozanimaj se, katera podjetja podeljujejo kadrovske štipendije...danes je ful veliko družboslovcev, nekaterih poklicev pa manjka. mogoče ti rata, izgubit itak nimaš kej, če malo pošiljaš maile naokrog
kako se izšolati...najprej povej, katero področje te zanima.
npr tujih jezikov, slepega tipkanja, itd. se lahko sama naučiš preko interneta.
sicer se mi zdi pa ideja, da eno leto delaš za to, da prihraniš, super ideja.

kako se izšolati...najprej povej, katero področje te zanima.
npr tujih jezikov, slepega tipkanja, itd. se lahko sama naučiš preko interneta.
sicer se mi zdi pa ideja, da eno leto delaš za to, da prihraniš, super ideja.
- Kofe
- Sramežljivka
- Na forumu od: 27. 3. 2011
- Kraj: ...
Summer055 napisal/-a:pa saj faksi so skoraj vsi zastonj?
Genialka kaj pa jesti, piti ter stanovanti nekje? Pa kupiti študijsko gradivo, pa obleči se itd...pa prevoz nekaj stane.
A to pa božiček donira a kako? Če doma ni denarja ga pač ni in se moraš znajti sam.
- Josee Phine
- Sramežljivka
Summer055 napisal/-a:pa saj faksi so skoraj vsi zastonj?
Ja so ja, samo moreš nekje spat pa nekaj jesti.
- Josee Phine
- Sramežljivka
dayđremer napisal/-a:Pa kaj, ne dobiš nobene štipendije ?
če sklepam po štipendiji s srednje šole, ker mi ni niti znesla avtobusne karte MS - Radenci (20km) mislim, da mi nebi pokrila niti stanovanja...

- floribunda
- Cosmopsiho
- Na forumu od: 22. 2. 2007
v bližini tvojega kraja ni pa nobenega faksa/ visoke šole/ višje šole?
fakulteta je zdej v vsakem slovenskem selu, ni vrag da se tudi v okoli MS kej ne najde.
fakulteta je zdej v vsakem slovenskem selu, ni vrag da se tudi v okoli MS kej ne najde.
- Josee Phine
- Sramežljivka
floribunda napisal/-a:v bližini tvojega kraja ni pa nobenega faksa/ visoke šole/ višje šole?
Saj pravim - ekonomija pa kmetijstvo

kmetijstvo me niti približno ne zanima

včeraj je še mama ostala brez službe...

- dayđremer
- Cosmopolitanka
- Na forumu od: 4. 2. 2012
Josee Phine napisal/-a:dayđremer napisal/-a:Pa kaj, ne dobiš nobene štipendije ?
če sklepam po štipendiji s srednje šole, ker mi ni niti znesla avtobusne karte MS - Radenci (20km) mislim, da mi nebi pokrila niti stanovanja...
Kolko si te mela? Zdaj so mesečne karte 20€.
Ker za faks bi ziher okrog 200€ mogla met, študentski pa te stane c. 120€. Rekla si da še delaš prek študenta, torej maš še prevoz in hrano zrihtano.
How quickly jealous I become of the wind when it, and not I, gets the privilege of properly messing up your hair.
- Josee Phine
- Sramežljivka
dayđremer napisal/-a:Josee Phine napisal/-a:dayđremer napisal/-a:Pa kaj, ne dobiš nobene štipendije ?
Kolko si te mela? Zdaj so mesečne karte 20€.
Ker za faks bi ziher okrog 200€ mogla met, študentski pa te stane c. 120€. Rekla si da še delaš prek študenta, torej maš še prevoz in hrano zrihtano.
Delam v Murski, štipedija pa se je obračunavala tudi na kilometrino, ali?
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov