Problemi s koncentracijo

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
eva.
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 25. 6. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a eva. » 03. Feb. 2013 18:46

Zadnje čase opažam, da težko ostanem zbrana pri učenju. Misli mi begajo, doma nekako postanem nemirna in se nikakor ne morem pripraviti do učenja, vsaj intenzivnega ne. Hecno se mi zdi, da sem se zadnjič lahko zbrala in učila v kavarni (čakala sem na prevoz), doma pa mi nikakor ne gre, kar tavam po hiši... bluzim in prelagam. Sem na faksu, 2. letnik, in v 1. nisem imela niti približno takih problemov. Res pa je, da sem 1. letnik ponavljanja in sem tako imela leto dni "pavze".
Je mogoče problem v tem, da se učim doma, v družini nas je veliko in se zato vedno nekaj dogaja, pa trušč, televizija ipd? Ima katera kakšen nasvet, kako se res zdisciplinirat in dobit konkreten zagon za delo...
Uporabniški avatar
..Evelyn..
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 4. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a ..Evelyn.. » 03. Feb. 2013 19:02

Itak. Pojdi nekam, kjer boš prisiljena vzet knjige v roke in na delo. Kavarna je super rešitev, izbereš kako ne ful obljudeno, naročiš kavo in po možnosti se zmeniš še s kako kolegico, da se dobita na kavi recmo ob petih, ti pa v kavarno prideš že ob enih. Kakšni imajo raje knjižnce, mene motjo, ker so PREtihe..jaz se grem rada tud k fantu učit, takrat ko ma on tud svoje delo in sem itak z dolgčasa prisiljena se učit.. :D
res je lahko doma vse prej zanimivo kot bukve.
It was forever..but it didnt last long..
Uporabniški avatar
haley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 20. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a haley » 03. Feb. 2013 20:20

eva. jaz te čisto razumem kako ti je, ker imam jaz iste probleme. Jaz sem sedaj na podiplomcu in se tko težko spravim učit...

Jaz ti predlagam da se poskušaš še kje drugje učit. Če praviš, da ti je šlo v kavarni pol super, pol mogoče probej še naprej tko. Lahko greš v knjižnico, ali pa tko kot pravi evelyn pojdi k fantu ali pa mogoče h kaki kolegici, sestrični... Meni je tudi v stanovanju vse drugo bolj zanimivo kot knjige. :)
Uporabniški avatar
mastermind
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 4. 2. 2013
Kraj: London, UK

Neprebrana objavaNapisal/-a mastermind » 04. Feb. 2013 17:48

Sem že pred nekaj časa želel zastaviti tole vprašanje, pa sem si šele danes uspel naredit profil.. Slika

Osebno se rad učim v knižnici iz že zgoraj navedenih razlogov, doma imam kot prvo dokaj majhen delovni prostor, poleg tega pa je nešteto motečih dejavnikov. A problem je, ker sem bolj večerni tip človeka in se vedno spravim učit okoli 18-19h, vse knjižnice pa se zaprejo že ob 20h. Je morda kakšna alternativa temu, kjer bi se dalo v miru učit tudi do poznejših ur? Je v študentskih domovih kak tak plac?
Uporabniški avatar
eva.
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 25. 6. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a eva. » 07. Feb. 2013 13:53

Jaz sem se sedaj začela posluževati taktike, da se učim, ko ni nikogar doma, in po možnosti ne v moji sobi, ampak v kuhinji ali sobi koga drugega. Tudi, če imam poleg prižgan računalnik in glasbo, se lažje zberem in delam kot če sem v moji sobi, ki je res 2x3 in me je verjetno že to motilo.
In pa seveda zvečer... popoldan pa poskušam it malo na zrak in kar se da kvalitetno preživet čas na kak drug način.
Na ta način mi gre malo bolje, še vedno pa neprimerljivo slabše kot v 1. letniku...
Vem da imajo na arhitekturi njihovo "podstreho", kjer lahko preživiš 24/7. Imajo celo kavč in kopalnico s tušem!
Za ostale fakse pa ne vem. Moja filozofska vem, da tega ne premore, pa čeprav smo se nekaj časa borili, da bi bila čitalnica odprta bolj pozno v noč.
Uporabniški avatar
somebody
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 18. 6. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a somebody » 07. Feb. 2013 14:55

mastermind napisal/-a:Osebno se rad učim v knižnici iz že zgoraj navedenih razlogov, doma imam kot prvo dokaj majhen delovni prostor, poleg tega pa je nešteto motečih dejavnikov. A problem je, ker sem bolj večerni tip človeka in se vedno spravim učit okoli 18-19h, vse knjižnice pa se zaprejo že ob 20h. Je morda kakšna alternativa temu, kjer bi se dalo v miru učit tudi do poznejših ur? Je v študentskih domovih kak tak plac?

ctk je odprta do polnoči. študentski domovi v večini imajo učilnice; čeprav jst se v naši ne morem učit. rajši grem do ctk-ja. kakšni faksi so tudi dlje časa odprti.
Uporabniški avatar
mastermind
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a mastermind » 07. Feb. 2013 19:58

Hmm, zanimivo, v tej tehniški še nikoli nisem bil.. Kateri faksi so pa odprti po polnoči še? Kolikor vem se skoraj vse knjižnice zaprejo ob 20h, edino na ekonomski imajo do 22h recimo..
Uporabniški avatar
schjora
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 17. 11. 2012
Kraj: Lj

Neprebrana objavaNapisal/-a schjora » 08. Feb. 2013 22:44

Če se hočeš ponoči učit, je edina rešitev ctk (do polnoči), potem pa tud tam rečejo, da bejž spat :D
Uporabniški avatar
mastermind
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a mastermind » 13. Feb. 2013 22:46

Sem pravkar iz ctkja.. Res super zadeva, pa presenetljivo nisem bil sam noter :D Hvala za info!

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov