Prava odločitev za izbiro faxa

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Giulietta
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 26. 10. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a Giulietta » 11. Nov. 2012 9:53

Pozdravljeni!

Mene namreč zanima, kako se zadovoljni s faxom, katerega obiskujete.?

Odločam se al za Turistico Portorož ali za Pedagoško fakulteto?

Namreč jeziki mi ne grejo preveč ( angleščina). Prav tako bi šla rada tudi na PEF Koper.

Prosim za mnenje :)

Hvala :)
Uporabniški avatar
tyašii
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 4. 10. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a tyašii » 11. Nov. 2012 12:28

Po mojem mennju pol ni najbol da greš na turistico, ker tm boš itak mela poudarka na tujih jezik, ker je pač turističen fax :D
Never a failure, always a lesson. :)
Uporabniški avatar
haley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 20. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a haley » 11. Nov. 2012 13:04

Meni tudi jeziki nikoli niso preveč dobro šli, pa mi je vseeno ratalo Turistico nardit. Malo več učenja je bilo potrebnega, samo tudi ni bila taka kriza. Je zagotovo kakšen drug izpit težji.
Meni je sicer bil fajn faks, samo nima ravno nekega ugleda, službo je zelo težko dobit...
Giulietta
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 26. 10. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a Giulietta » 11. Nov. 2012 13:37

Aha.. a je res, da je potrebno na Turistici delat full nalog pri angleščini, pa da so zahtevne ?
Uporabniški avatar
s0nckic4
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 29. 7. 2009
Kraj: Over the Rainbow

Neprebrana objavaNapisal/-a s0nckic4 » 11. Nov. 2012 16:03

dandanes si brez znanja tujih jezikov nula. in še slabše bo. vsaj angleško je treba znat za delat karkoli. jaz bi zbrala faks, kjer te vsaj veliko angleščine naučijo. če ti ne gre se boš pač malo bolj potrudla.
Vsak raj ima svojo kačo.
Uporabniški avatar
kikyca
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 17. 9. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a kikyca » 11. Nov. 2012 16:12

Saj boš tud kje drugje na kakem faksu imela verjetno za delat naloge, ki so v angleščini ni sam na turistični. Vsaj pri nas je tako, da je večinoma literature in knjig za izpit v ang. in pa razni strokovni članki, ki jih moramo predelat so v ang. Je pa res, da na dodiplomcu pa vseeno nismo meli toliko v tujih jezikih kot imam npr. zdaj. Jaz bi se na tvojem mestu odločla za tisto kar me najbolj veseli, kot drugo pa kjer misliš da imaš več šans, da prej najdeš zaposlitev po končanem faksu. Vsi vemo kolk težko je dandanes delo dobit.
Yada, yada, yada...
Uporabniški avatar
prinzessin
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 29. 3. 2006
Kraj: tu pa tam

Neprebrana objavaNapisal/-a prinzessin » 12. Nov. 2012 14:20

na Turistici je potrebno vložiti kar nekaj časa za angleščino, to je res. meni je šla zelo dobro, težav z jezikom nimam in sva s profesorico vedno dobro sodelovali. drugače je bilo pri nemščini, saj mi je jezik neprivlačen...
I am not an enigma, just a contradiction!
Uporabniški avatar
haley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 20. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a haley » 12. Nov. 2012 19:45

(Nisem vedla, da je na tem forumu kar nekaj študentk/diplomantk Turistice :P )
Uporabniški avatar
Snežna Sova
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 30. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a Snežna Sova » 26. Avg. 2013 12:12

Lepo bi prosila za kak nasvet. Namreč odločam se med študijem Etnologije in kulturne antropologije (Filofaks) in študijem Kulturologije (FDV). Vem, da nobena od teh izbir ni preveč perspektivna kar se zaposlitve tiče, a me ta smer izredno veseli. Sem pa slišala, da bi bil študij na Filozofski fakulteti bolj ugoden za kasnejšo zaposlitev, saj je bolj razgiban. Zanima me, katera izbira bi bila bolj premišljena. Vsaka informacija je dobrodošla :)
You are you. Now, isn't that pleasant?
Uporabniški avatar
s0nckic4
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 29. 7. 2009
Kraj: Over the Rainbow

Neprebrana objavaNapisal/-a s0nckic4 » 27. Avg. 2013 0:21

vzami program, ki ti bo omogočal čim več pripravništev med študijem. to je tisto, kar ti bo prinesli službo po diplomi in ne faks kot tak.
Vsak raj ima svojo kačo.
Uporabniški avatar
Punica granatum
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 4. 1. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a Punica granatum » 27. Avg. 2013 9:14

Glede razgibanosti je vsaj na Filofaksu tako, da je študij tako razgiban kot si ga narediš sama, že res je da se j ponujenih ogromno možnosti, največ pa lahko narediš na primer z izbiro pravih izbirnih predmetov in pa kasneje prakse, pa sodelovanja znotraj oddelka, pri študentskih delih itd ... :)
Mahagonij
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 24. 11. 2005
Kraj: LJ

Neprebrana objavaNapisal/-a Mahagonij » 28. Avg. 2013 16:52

Snežna Sova napisal/-a:Sem pa slišala, da bi bil študij na Filozofski fakulteti bolj ugoden za kasnejšo zaposlitev, saj je bolj razgiban.
They don't care. Delodajalcev take stvari blazno ne zanimajo. Ne se odlocat po tem.
Men and women agree on one thing: they both distrust women.
Uporabniški avatar
mastermind
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 4. 2. 2013
Kraj: London, UK

Neprebrana objavaNapisal/-a mastermind » 28. Avg. 2013 17:05

Točno to, delodajalca boli dupe iz katerega faksa si. Če imaš izkušnje z delom, če si angažirana, to so glavne lastnosti ki štejejo in ki bodo pri branju CVja odločale..

Pri odločanju za faks pa ni neumno si prebrat tudi pogoje ponavljanja letnika. Imam kar nekaj kolegov, ki jim voda teče v grlo, saj ima njihova fakulteta pogoje za ponavljanje, če se ne motim je na arhitekturi pogoj za ponavljanje opravljenih vsaj 50% obveznosti. Sicer ne vem kaj se zgodi, ko ne morejo ponavljati..

FDV teh pogojev na primer nima, treba se je pa pozanimat pri vsaki posamični fakulteti, ker to ni enotno.
floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 22. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a floribunda » 28. Avg. 2013 17:28

to s pogoji za ponavljanje se mi zdi kr smotrn ukrep. tako si vsaj prisiljen nardit čim več izpitov.

ko gledam zdej moje curice kako se še vedno matrajo z izpiti, ker so mele pogoje za napredovanje v višji letnik tako mile, mi je kr slabo.
Uporabniški avatar
mastermind
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 4. 2. 2013
Kraj: London, UK

Neprebrana objavaNapisal/-a mastermind » 28. Avg. 2013 17:33

Itak, v načelu bi bilo to treba uvest povsod.. Čeprav jst sm vesel, da teh pogojev nimam, ker sicer bi bil fucked.

Sicer pa kaj se zgodi, če nimaš narejenih pogojev in se ne moreš vpisati še enkrat? Ti preostane samo še vpis na UN/VŠ?

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov