bivanje pri zasebniku

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Baaaby.
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 14. 1. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Baaaby. » 05. Okt. 2012 20:40

nisem našla podobne teme pa imam en velik problem z bivanjem pri zasebnici. sem študentka 1. letnika in z cimro sva v stanovanju pri zasebnici. na ogledu stanovanja je ženska rekla, da je med tednom ne bo v stanovanju, ta teden pa je bila tam ves čas, poleg tega pa je izjemno nadležna, ves čas nadzoruje in meni je res nevzdržno. a mogoče kdo ve, če se sploh da kaj nardit in a je ona sploh lahko tam v stanovanju?

pa če grem v drugo stanovanje bi vseeno lahko imela subvencijo ali ne?
Eleanor
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 10. 6. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a Eleanor » 06. Okt. 2012 9:03

A vidve imata posebi vhod al kako? Malo bolj razlozi kaksna je situacija, ker ne razumem..A to zivita v hisi ampak je ta lastnica v isti hisi vendar posebi zivi?
Uporabniški avatar
Punica granatum
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 4. 1. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a Punica granatum » 06. Okt. 2012 9:05

Čisto odvisno kako ste se zmenili.

Če je njeno stanovanje in vama ga oddaja je odvisno al je pač to malo stanovanje za 2 in hodi na obiske ali pa ima tam še pisarno alpa svoje zadeve/prostore, ne moreta pa ji preprečiti da bi bila v svojem stanovanju...žal.
Uporabniški avatar
somebody
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 18. 6. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a somebody » 06. Okt. 2012 9:39

če samo oddaja stanovanje, je tam po zakonu lahko max 2krat letno.
s subvencijo je pa tkole: da se naredit tako, da boš imela pri novem zasebniku tudi subvencijo (če se on strinja in se je prijavil na razpis). glede tega se obrni kar na svetovalno službo (v rožni imajo pisarno ali pa po mejlu, ki je tudi nekje na strani od študentskih domov napisan)
Uporabniški avatar
Nesanica
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 23. 7. 2008
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Nesanica » 06. Okt. 2012 9:39

V bistvu je odvisnmo od pogodbe. Če lastnik stanovanje oddaj in ni nikjer omenjeno da zraven živi, potem ima pravico vstopiti v stanovanje
2x na leto oz. takrat ko je potrebno kaj popraviti. Oboje ob predhodni najavi seveda.
Eleanor
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a Eleanor » 06. Okt. 2012 10:11

To pa nisem vedela, da 2krat na leto lahko pride. Zanimivo :) Jaz bi znorela, da bi bilo tako kot pri avtorici teme. Ma takoj se odselim.

Jaz ce bi oddajala stanovanje, ma ni sanse, da bi takole cekirala, halooo, vsak ima svojo zasebnost. Bi pa enkrat na leto preverila v kaksnem stanju je stanovanje, ker res nikoli ne ves kaj te caka. Tako kot una slovenka, ko je imela kar golobe notri, ali pa da imas kaksnega zbiralca navlake, tako da se v stanovanje ne mores stopiti.
Uporabniški avatar
Baaaby.
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a Baaaby. » 06. Okt. 2012 10:35

ubistvu je stanovanje in una ma tam svojo sobo in mišljeno je blo, pač rekla je de je čez teden nikol ni tam, da živi pri svoji hčerki. pa sej mene ne bi motilo če bi bla normalna ženska. uglavnem tega, da je ne bo se ne drži in visi v stanovanju nonstop in se skos hoče neki pogovarjat.

dobivam občutek da naju je ženska fajn okol prnesla..
Uporabniški avatar
Baaaby.
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a Baaaby. » 06. Okt. 2012 10:36

Eleanor napisal/-a:A vidve imata posebi vhod al kako? Malo bolj razlozi kaksna je situacija, ker ne razumem..A to zivita v hisi ampak je ta lastnica v isti hisi vendar posebi zivi?

skupni vhod mamo, ona ma kr sobo v stanovanju in tam visi. ni v isti hiši tisto me še nebi motilo, sam tole je pa nevzdržno.
Eleanor
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a Eleanor » 06. Okt. 2012 11:41

OMG pa to ne mores verjet...Predlagam, da se cimprej preselita. Povejta ji, da vaju to moti, da se niste tako zmenili. Jaz bi ji se stroske racunala, ce skoz tam visi, ali pa naj najemnino zniza. Vidve pa cimprej spokita ven, ker tole pa ni normalno
Uporabniški avatar
Baaaby.
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a Baaaby. » 06. Okt. 2012 13:41

Eleanor napisal/-a:OMG pa to ne mores verjet...Predlagam, da se cimprej preselita. Povejta ji, da vaju to moti, da se niste tako zmenili. Jaz bi ji se stroske racunala, ce skoz tam visi, ali pa naj najemnino zniza. Vidve pa cimprej spokita ven, ker tole pa ni normalno

ko bi vsaj starša tole razumela. mi pravita, de mi v življenju nikoli nebo tako kot bi rada, jaz sem pa še vedno mnenja da ni lih normalno. problem je, da se moja cimra sploh ne obremenjuje z žensko, noče it iz stanovanja, mene pa prav psihira. ampak zdaj najdit kaj pametnega za normalno ceno me pa skrbi, da bo tudi problem
Uporabniški avatar
Punica granatum
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 4. 1. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a Punica granatum » 06. Okt. 2012 14:00

alpa se preprosto usedite dol in pomenite kako in kaj in da tako pač ne gre več naprej...

velik sreče :)
Eleanor
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a Eleanor » 06. Okt. 2012 14:11

Se strinjam, ce ni druge opcije se pogovorite. Good luck, pa porocaj :)
Uporabniški avatar
Baaaby.
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a Baaaby. » 06. Okt. 2012 14:51

Punica granatum napisal/-a:alpa se preprosto usedite dol in pomenite kako in kaj in da tako pač ne gre več naprej...

velik sreče :)

ojoj, to me pa kr malo skrbi, čeprav je gotovo najbolj pametno, se bom posvetovala s cimro pa vam poročam ;)
Leja Topolovec
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 23. 9. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a Leja Topolovec » 06. Okt. 2012 22:27

Lahko samo poveš kje je to stanovanje ? Če ni skrivnost ? :)
Uporabniški avatar
Nesanica
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 23. 7. 2008
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Nesanica » 07. Okt. 2012 9:59

v bistvu potem ima pravico biti tam, ker je iskala v bistvu cimre - s tem ko je povedala da bo tam stanovala. koliko pa plačujeta najemnine če ni skrivnost? verjetno malo?

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov