Dovoljenja za opravljanje obrti
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
Prvi neprebran prispevek • 3 prispevkov
• Stran 1 od 1
-
Tamara stylish - Kofetarica
- Na forumu od: 26. 10. 2011
Pozdravljeni!
Zanima me, ali v primeru, ko želimo odpreti avtosalon ŠE VEDNO potrebujemo odločbo upravnega organa o izpolnjevanju pogojev za opravljanje dejavnosti?
Pred sabo imam namreč odločbo upravne enote (l. 1998), ki pravi ravno to. Ali JE tako, da šele, ko imamo odločbo upravnega organa, izda Obrtniško-podjetniška zbornica obrtno dovoljenje?
Nujno bi potrebovala odgovor čimprej.
Hvala, LP
Zanima me, ali v primeru, ko želimo odpreti avtosalon ŠE VEDNO potrebujemo odločbo upravnega organa o izpolnjevanju pogojev za opravljanje dejavnosti?
Pred sabo imam namreč odločbo upravne enote (l. 1998), ki pravi ravno to. Ali JE tako, da šele, ko imamo odločbo upravnega organa, izda Obrtniško-podjetniška zbornica obrtno dovoljenje?
Nujno bi potrebovala odgovor čimprej.
Hvala, LP
I like to see my money ... hanging in my closet.
I saw you get into a cab with a woman wearing come-fuck-me heels!
-
Jochie - Cosmopsiho
- Na forumu od: 17. 9. 2005
govoriš o s.p.-ju???
s.p. odpreš na Ajpesu, je takoj in brezplačno, potem moraš odpreti še poslovni račun pri banki, tisto glede davčne pa lahko tudi rešiš na ajpesu (kdo ti bo vodil poslovne knjige, kakšno računovodstvo bo ipd.)
potem pa imaš 2 vrsti s.p.-ja (verjetno je še kakšna več)
s.p. kot osnovna dejavnost, kjer so prispevki slabih 300€ mesečno, ter s.p. kot dopolnilna dejavnost, to je v bistvu popoldanska obrt, če si redno zaposlena, tukaj so prispevki 36€.
Mislim, da bi lahko na Ajpesu dobila vse informacije.
Mimogrede, če imaš s.p., odgovarjaš z vsem svojim premoženjem.
s.p. odpreš na Ajpesu, je takoj in brezplačno, potem moraš odpreti še poslovni račun pri banki, tisto glede davčne pa lahko tudi rešiš na ajpesu (kdo ti bo vodil poslovne knjige, kakšno računovodstvo bo ipd.)
potem pa imaš 2 vrsti s.p.-ja (verjetno je še kakšna več)
s.p. kot osnovna dejavnost, kjer so prispevki slabih 300€ mesečno, ter s.p. kot dopolnilna dejavnost, to je v bistvu popoldanska obrt, če si redno zaposlena, tukaj so prispevki 36€.
Mislim, da bi lahko na Ajpesu dobila vse informacije.
Mimogrede, če imaš s.p., odgovarjaš z vsem svojim premoženjem.
-
Tamara stylish - Kofetarica
- Na forumu od: 26. 10. 2011
Ne, ne zanima me kako odpreti s.p. ampak konkretno pridobitev obrtnega dovoljenja, ki ga izda obrtniško-podjetniška zbornica. Zakon, uredba in pravilnik določajo pogoje, ki morajo biti za pridobitev le-tega zpolnjeni.
Kolikor sem opazila je prejšnji ZGD določal, da mora upravna enota izdati odločbo o izpolnjevanju pogojev za opravljanje dejavnosti in ne vem, če je dandanes še vedno tako. Namreč tega nikjer ne najdem. Imam pa odločbo (iz leta 1998), ki je ravno to določala...
Pač zanima me postopek, kako priti do obrtnega dovoljenja, ker na netu je tega vse polno in zdaj se več nič ne znajdem.
Kako pač dandanes priti do dovoljenja za opravljanje dejavnosti trgovina na drobno-avtosalon...
Kolikor sem opazila je prejšnji ZGD določal, da mora upravna enota izdati odločbo o izpolnjevanju pogojev za opravljanje dejavnosti in ne vem, če je dandanes še vedno tako. Namreč tega nikjer ne najdem. Imam pa odločbo (iz leta 1998), ki je ravno to določala...
Pač zanima me postopek, kako priti do obrtnega dovoljenja, ker na netu je tega vse polno in zdaj se več nič ne znajdem.
Kako pač dandanes priti do dovoljenja za opravljanje dejavnosti trgovina na drobno-avtosalon...
I like to see my money ... hanging in my closet.
Prvi neprebran prispevek • 3 prispevkov
• Stran 1 od 1
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov