Zmaga na Lotu
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
Led Zeppelin - Cosmopsiho
- Na forumu od: 10. 8. 2010
Torej, čisto fiktivna zadeva...ki pokaže kakšno domišljijo imate, in kakšno bi bilo vaše investiranje glavnega dobitka.
Torej znanje, ideje, sanje in domišljijo na plan.
Trenutno je 4.9 miljona.
Torej znanje, ideje, sanje in domišljijo na plan.
Trenutno je 4.9 miljona.
Cause the sweetest kiss I ever got, is the one I've never tasted.
-
Jochie - Cosmopsiho
- Na forumu od: 17. 9. 2005
jebena situacija....malo gnarja malo problemov, veliko gnarja veliko problemov.
v dandanašnjem svetu je veliko revežev...si zamisliš, da si bogat in da ljudje vedo, da si bogat? lahko te oropajo, lahko te ugrabijo ter zahtevajo odkupnino, lahko marsikaj storijo...ne vem, mene bi bilo strah, tako da...
edit: ali pa tisti, ki te kao ščitijo in jim moraš plačevati...mafija v glavnem...
drugače pa gnar na banko v vezano vlogo pa lahko samo od obresti živiš...ampak glede na to, da država jamči le do 100k€, kje najti toliko bank, da razpršiš???
pa ok, nekaj bi doniral, kam, komu, nimam pojma... mogoče bi se pa odselil kam, kjer me nihče ne pozna, da ne bi prišlo do foušije...
pa ne bom zadel na lotu, ne ga srat...
v dandanašnjem svetu je veliko revežev...si zamisliš, da si bogat in da ljudje vedo, da si bogat? lahko te oropajo, lahko te ugrabijo ter zahtevajo odkupnino, lahko marsikaj storijo...ne vem, mene bi bilo strah, tako da...
edit: ali pa tisti, ki te kao ščitijo in jim moraš plačevati...mafija v glavnem...
drugače pa gnar na banko v vezano vlogo pa lahko samo od obresti živiš...ampak glede na to, da država jamči le do 100k€, kje najti toliko bank, da razpršiš???
pa ok, nekaj bi doniral, kam, komu, nimam pojma... mogoče bi se pa odselil kam, kjer me nihče ne pozna, da ne bi prišlo do foušije...
pa ne bom zadel na lotu, ne ga srat...
Zadnjič spremenil Jochie, dne 27. Jan. 2012 6:40, skupaj popravljeno 1 krat.
-
s0nckic4 - Cosmofrik
- Na forumu od: 29. 7. 2009
- Kraj: Over the Rainbow
tudi mene bi bilo precej strah imet toliko denarja. povedala bi samo staršema ter ju poslala v penzijo uživat lajf. ampak v tej mali sloveniji dvomim, da lahko taka stvar ostane skrita.
bi pa tako imela zagotovljeno eksistenco, kar pomeni, da bi lahko celo življenje počela tisto, kar me veseli pa magari volontersko; izvedla bi par svojih idej, ki se mi zdijo superkul in bi me baš brigalo če ne rata. juhuhu.
po trenutnem planu bi odletela v london in tam začela delat. potem pa dalje, kak NY mogoče. ah, sweet dreams
bi pa tako imela zagotovljeno eksistenco, kar pomeni, da bi lahko celo življenje počela tisto, kar me veseli pa magari volontersko; izvedla bi par svojih idej, ki se mi zdijo superkul in bi me baš brigalo če ne rata. juhuhu.
po trenutnem planu bi odletela v london in tam začela delat. potem pa dalje, kak NY mogoče. ah, sweet dreams
Vsak raj ima svojo kačo.
-
Summer055 - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 31. 1. 2009
Če bi zadela glavni dobitek...
malo bi razdajala sorodnikom in takim, ki jih poznam in vem, da denar nujno potrebujejo.
Kupila bi si kako lepo stanovanje v Ljubljani in mogoče še v kakem glavnem mestu (London Paris), šla na kako potovanje, si mogoče odprla kako podjetje, ostalo pa dala vezat na različne banke oz kupila zlato ali nekaj.
malo bi razdajala sorodnikom in takim, ki jih poznam in vem, da denar nujno potrebujejo.
Kupila bi si kako lepo stanovanje v Ljubljani in mogoče še v kakem glavnem mestu (London Paris), šla na kako potovanje, si mogoče odprla kako podjetje, ostalo pa dala vezat na različne banke oz kupila zlato ali nekaj.
Don't worry, be happy!!
-
positive vibration - Cosmofrik
- Na forumu od: 19. 3. 2006
Hm.
Nobenemu ne bi povedala, razen staršem in partnerju. Bi pa delala zadeve postopoma, da ne bi postalo preveč očitno. Namreč tudi mene bi blo strah met tolko denarja - časi so taki, da ni dobro, da se ve, da maš v žepu 100€, kaj šele miljone na računu.
Staršem od mojega bi dala nova okna in fasado. Mojim staršem bi podarila 500.000€. Kupla bi najlepšo parcelo na svetu in si tam postavila energetsko učinkovito brunarico. V posebni hišici poleg jezera ali čistega potoka bi bila savna. Imela bi kure, mački, psa, ovce in velik vrt. Pa veliko rož in sadnega drevja, mogoče pa tudi kako brajdo izabele ali jurke.
Šla bi na kak nesramno drag fotopotep z e-fotografijo. Sestri bi plačala psihiatra. Postala bi županja kakega manjšega mesta in skrbela, da bi vsi prebivalci živeli v sožitju z naravo. Moje mesto bi bilo samozadostno, varno, čisto, prijazno človekovemu duhovnemu razvoju. Obcestni panoji bi bili prepovedani, imeli bi boljšo sežigalnico odpadkov kot je na Dunaju in trgovine bi bile ob nedeljah zaprte. Bilo bi prilagojeno invalidom, v domovih za ostarele bi bilo dovolj prostora za vse in v zavetišču za živali ne bi bilo žalostnih pretepenih kužkov. Najboljši prijateljici bi kupla luškano garsonjerco. Dragi bi dal šihtu brco v rit in si odprl firmo.
Potem bi pa teh 5 miljončkov počasi izpuhtelo...
Nobenemu ne bi povedala, razen staršem in partnerju. Bi pa delala zadeve postopoma, da ne bi postalo preveč očitno. Namreč tudi mene bi blo strah met tolko denarja - časi so taki, da ni dobro, da se ve, da maš v žepu 100€, kaj šele miljone na računu.
Staršem od mojega bi dala nova okna in fasado. Mojim staršem bi podarila 500.000€. Kupla bi najlepšo parcelo na svetu in si tam postavila energetsko učinkovito brunarico. V posebni hišici poleg jezera ali čistega potoka bi bila savna. Imela bi kure, mački, psa, ovce in velik vrt. Pa veliko rož in sadnega drevja, mogoče pa tudi kako brajdo izabele ali jurke.
Šla bi na kak nesramno drag fotopotep z e-fotografijo. Sestri bi plačala psihiatra. Postala bi županja kakega manjšega mesta in skrbela, da bi vsi prebivalci živeli v sožitju z naravo. Moje mesto bi bilo samozadostno, varno, čisto, prijazno človekovemu duhovnemu razvoju. Obcestni panoji bi bili prepovedani, imeli bi boljšo sežigalnico odpadkov kot je na Dunaju in trgovine bi bile ob nedeljah zaprte. Bilo bi prilagojeno invalidom, v domovih za ostarele bi bilo dovolj prostora za vse in v zavetišču za živali ne bi bilo žalostnih pretepenih kužkov. Najboljši prijateljici bi kupla luškano garsonjerco. Dragi bi dal šihtu brco v rit in si odprl firmo.
Potem bi pa teh 5 miljončkov počasi izpuhtelo...
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
pure and easy
Playing so free,
-
Zvoncica - Cosmofrik
- Na forumu od: 4. 11. 2005
- Kraj: Ljubljana
Kupla bi najlepšo parcelo na svetu in si tam postavila energetsko učinkovito brunarico. V posebni hišici poleg jezera ali čistega potoka bi bila savna. Imela bi kure, mački, psa, ovce in velik vrt. Pa veliko rož in sadnega drevja, mogoče pa tudi kako brajdo izabele ali jurke.
jaz tudi. Pa kakšnega konja
Definitivno bi nekaj takoj zapravila, nekaj tisoč evrov za kakšne bedarije. Cunje, tehnične bedarije, itd. Mogoče bi si kupila nov avto, nič kaj posebej vpadljivega, recimo nov megan mi je všeč.
Ostalo bi vezala za tri mesece in se počasi odločila kaj&kako. V tem času verjetno ne bi nobenemu povedala. Potem bi nekaj donirala, definitivno. Nekaj bi dala staršem in sestri. Potem pa - polovico bi verjetno vezala na banki, da bi imela obresti za vsak slučaj, če vse ostalo zapravim, pač finančna varnost. Z delom bi se ziher igrala na finančnih trgih Verjetno bi pustila službo in si kupila psa hehehe. Definitivno bi veliko potovala. Definitivno bi šla na kakšen izobraževalni program, tko za dušo Mogoče bi odprla trgovino z akvaristiko
-
positive vibration - Cosmofrik
- Na forumu od: 19. 3. 2006
LZ, kaj pa ti, samo vprašanje postaviš, odgovoriš pa ne Povej, kam bi pa ti dal 5 miljončkov?
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
pure and easy
Playing so free,
-
Jess° - Komunikatorka
- Na forumu od: 20. 7. 2007
Glede na to da je davek na igre na srečo 15% se bi iz zdajšnega zneska ven dobilo malo več kot 4 mil €.
Kaj s tem denarjem?
- milijon bi bil moj
- milijon bi dala staršem
- milijon bi dala sestri
- pol milijona bi razdelila med teto in dva strica.
- pol milijona bi bila donacija lokalnemu društvu
S tem milijončkom bi prvo uredila nekatere zdravstvene zadeve (ki sicer ne stanejo več kot 5000€ ), kupila bi si avto in sicer audija A3. Morda kupila stanovanje v LJ, večino bi pa dala na kakšne banke, investirala v zlato, predvsem pa hodila okol po svetu
Kaj s tem denarjem?
- milijon bi bil moj
- milijon bi dala staršem
- milijon bi dala sestri
- pol milijona bi razdelila med teto in dva strica.
- pol milijona bi bila donacija lokalnemu društvu
S tem milijončkom bi prvo uredila nekatere zdravstvene zadeve (ki sicer ne stanejo več kot 5000€ ), kupila bi si avto in sicer audija A3. Morda kupila stanovanje v LJ, večino bi pa dala na kakšne banke, investirala v zlato, predvsem pa hodila okol po svetu
-
Lady_Cristina - Debatorica
- Na forumu od: 10. 6. 2009
- Kraj: Graz
Nekaj bi dala mami, nekaj družini od najboljše prijateljice (vedno so mi stali ob strani), potem pa bi se v London preselila, študirala nekaj, kar na univerzi, na kateri študiram, ne obstaja (oz. nikjer v tem delu Evrope), pol pa začela lastno firmo in uživala. Seveda tudi jaz nebi drugim niti slučajno povedala da mam tolko denarja..
A vida é bela. Só tens de a tornar bela. <3
-
Rollin #3 - Kofetarica
- Na forumu od: 7. 6. 2011
- Kraj: Izola
jaz bi najprej nekam vlozila, da bi se naredilo še več denarja. v tem času bi lepo končala fax oz bi živela normalno kot živim zdaj.
potem bi pa se posvetla kakšni zadevi da bi spremenila svet na bolje. vrjetno bi močno podpirala odprtokodne rešitve, se borila proti cenzuri, izstrelila satelit za nov internet, poskusla spremenit ekonomski sistem in državam kjer je slaba izobrazba poskusila omogočit čimboljše možnosti za učenje in življenje (brez da bi jim vsiljevala naš način življenja). no sej dosti od teh reči lahko že zdaj počnem, samo takrat bi bolj načrtno.
potem bi pa se posvetla kakšni zadevi da bi spremenila svet na bolje. vrjetno bi močno podpirala odprtokodne rešitve, se borila proti cenzuri, izstrelila satelit za nov internet, poskusla spremenit ekonomski sistem in državam kjer je slaba izobrazba poskusila omogočit čimboljše možnosti za učenje in življenje (brez da bi jim vsiljevala naš način življenja). no sej dosti od teh reči lahko že zdaj počnem, samo takrat bi bolj načrtno.
-
Led Zeppelin - Cosmopsiho
- Na forumu od: 10. 8. 2010
Hm, nobenemu ne bi povedal. Vzel 2000 evrov in odšel prehoditi Camino- spet, da si malo spucaš glavo in premisliš.
Prišel nazaj, kupil parcelo v Ribčevem Lazu oz. okolici Bohinja, na njej postavil leseno Honka hiško, Alfa Romeo Spider 1969 (diplomiranec film), en običajen avto.
Potem pa bi se šel učiti kako vlagati denar, res bi se šel učiti kako ravnati z denarjem.
Aja potem bi šel pa za nekaj let potovati po svetu.
Pa enemu bi razbil vetrobransko okno na avtomobilu, pa mu ga 2x preplačal...samo da bi imel tisto zadovoljstvo.
Dal bi del vloženega denarja mami in očetu, za sorojenca bi izdelal nagrajevalni načrt:
fax se plača, uredi se mu neko pripravništvo oz. delo, ker je cilj da se ga vzgoji primerno, denar pa se mu daje po principu; kolikor narediš, tok dobiš...če je len ne dobi 0, če zasluži 1000 evrov, dobi 1000 evrov, prav tako se spodbuja pametne ideje za kariero.
Aja, potem bi šel pa za 10 let potovati po svetu, naredil seznam 1000 stvari ki jih moraš narediti preden umreš in jih uresničil.
Prišel nazaj, kupil parcelo v Ribčevem Lazu oz. okolici Bohinja, na njej postavil leseno Honka hiško, Alfa Romeo Spider 1969 (diplomiranec film), en običajen avto.
Potem pa bi se šel učiti kako vlagati denar, res bi se šel učiti kako ravnati z denarjem.
Aja potem bi šel pa za nekaj let potovati po svetu.
Pa enemu bi razbil vetrobransko okno na avtomobilu, pa mu ga 2x preplačal...samo da bi imel tisto zadovoljstvo.
Dal bi del vloženega denarja mami in očetu, za sorojenca bi izdelal nagrajevalni načrt:
fax se plača, uredi se mu neko pripravništvo oz. delo, ker je cilj da se ga vzgoji primerno, denar pa se mu daje po principu; kolikor narediš, tok dobiš...če je len ne dobi 0, če zasluži 1000 evrov, dobi 1000 evrov, prav tako se spodbuja pametne ideje za kariero.
Aja, potem bi šel pa za 10 let potovati po svetu, naredil seznam 1000 stvari ki jih moraš narediti preden umreš in jih uresničil.
Cause the sweetest kiss I ever got, is the one I've never tasted.
-
Dioniz - Cosmo moderator
- Na forumu od: 21. 1. 2010
- Kraj: Maribor
kupo bi si najhujši avto pa se peljal na najsevernejšo točko evrope, potem pa kupil najhujše kolo pa kolesaril do najjužnejšega dela evrope.
kupo vsem, ki jih poznam stanovanje pa kaj pač čejo, ostalo pa dal na banke.
kupo vsem, ki jih poznam stanovanje pa kaj pač čejo, ostalo pa dal na banke.
“To be yourself in a world that is constantly trying to make you something else is the greatest accomplishment.”
― Ralph Waldo Emerson
― Ralph Waldo Emerson
- sirova štručka
- Cosmopsiho
- Na forumu od: 9. 12. 2009
...
Zadnjič spremenil sirova štručka, dne 05. Dec. 2016 11:55, skupaj popravljeno 1 krat.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google [Bot]