Zamujanje plače
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- btadeja
- Sramežljivka
- Na forumu od: 29. 9. 2010
- Kraj: Krško
Živjo
Zelo me zadnje dni mučijo težave v službi, pa sem si rekla saj dodatna mnenja ne morejo škodit. Torej kaj menite:
Zaposlena sem slabo leto, prvo polovico tega leta mi je šef normalno izplačeval plačo, kot je bilo dogovorjeno. Potem pa je iz meseca v mesec zamudil za dodaten teden in sedaj sem tako daleč, da mi dolguje septembersko in oktobersko plačo, regresa ravno tako še nisem dobila. Pravi da mi nima od kod dati, po eni strani je res, da podjetje posluje z izgubo (sem v računovodstu in to lahko sama vidim), po drugi strani pa je tudi res, da podjetje ima prihodke, odhodkov pa ne, ker računi sicer pridejo, samo jih šef sploh ne plačuje, pa tudi plač ni odvedel ne meni ne sodelavki. Torej so prihodki ostali za njega, namesto da bi se pobrigal za naju in za račune. To je prva težva.
Sledi še druga. Za porabit imam še ogromno dopusta in sedaj seveda ''ni časa da sem doma'' pravi šef. Trdi da mi bo preostali dopust izplačal, ja supr, saj ne da se pranim dodatnim evrom, samo kako mi bo plačal, če pa nima niti za plače, kaj šele za kaj več,....
Konec decembra se mi izteče pogodba, sedaj pa sem v dvomih ali naj sploh še sodelujem z njim (nova pogodba je že pripravljena). Po eni strani si mislim, da zaston pač ne morem delati. Samo po drugi strani pa mi je alternativa zavod za zaposlovanje, ker služb pač ni in druge z lepa ne bom dobila in si potem mislim sej enkrat bo že plačal, ker je na splošno kar vredu oseba,.....
Ste bile v taki situaciji, kaj ste naredile? Naj se spoštujem in grem, ali naj stisnem zobe za kakšnega pol leta in vidim kako se bo izpeljalo naprej? Res sem v dvomih.
Hvala za mnenja
Zelo me zadnje dni mučijo težave v službi, pa sem si rekla saj dodatna mnenja ne morejo škodit. Torej kaj menite:
Zaposlena sem slabo leto, prvo polovico tega leta mi je šef normalno izplačeval plačo, kot je bilo dogovorjeno. Potem pa je iz meseca v mesec zamudil za dodaten teden in sedaj sem tako daleč, da mi dolguje septembersko in oktobersko plačo, regresa ravno tako še nisem dobila. Pravi da mi nima od kod dati, po eni strani je res, da podjetje posluje z izgubo (sem v računovodstu in to lahko sama vidim), po drugi strani pa je tudi res, da podjetje ima prihodke, odhodkov pa ne, ker računi sicer pridejo, samo jih šef sploh ne plačuje, pa tudi plač ni odvedel ne meni ne sodelavki. Torej so prihodki ostali za njega, namesto da bi se pobrigal za naju in za račune. To je prva težva.
Sledi še druga. Za porabit imam še ogromno dopusta in sedaj seveda ''ni časa da sem doma'' pravi šef. Trdi da mi bo preostali dopust izplačal, ja supr, saj ne da se pranim dodatnim evrom, samo kako mi bo plačal, če pa nima niti za plače, kaj šele za kaj več,....
Konec decembra se mi izteče pogodba, sedaj pa sem v dvomih ali naj sploh še sodelujem z njim (nova pogodba je že pripravljena). Po eni strani si mislim, da zaston pač ne morem delati. Samo po drugi strani pa mi je alternativa zavod za zaposlovanje, ker služb pač ni in druge z lepa ne bom dobila in si potem mislim sej enkrat bo že plačal, ker je na splošno kar vredu oseba,.....
Ste bile v taki situaciji, kaj ste naredile? Naj se spoštujem in grem, ali naj stisnem zobe za kakšnega pol leta in vidim kako se bo izpeljalo naprej? Res sem v dvomih.
Hvala za mnenja
- brandibelle
- Kofetarica
- Na forumu od: 11. 9. 2011
Denarja ne dobiš en mesec. Poiščeš novo službo.
A ni jasno, da te nateguje?
Čez 2meseca boste po TV, da že X mesecev niste dobili plače, direktor pa v novem BMWju.
A ni jasno, da te nateguje?
Čez 2meseca boste po TV, da že X mesecev niste dobili plače, direktor pa v novem BMWju.
-
Jochie - Cosmopsiho
- Na forumu od: 17. 9. 2005
Kika napisal/-a:išči novo službo, tačas pa delaj v stari.
pa previdna bodi, da ne boš mela kakšnega ekstra dolgega odpovednega roka v pogodbi, da te ne bo to oviralo pri iskanju nove službe.
glede na to, da bi pogodbo prekinila iz krivdnih razlogov delodajalca (ki krši pogodbo, ker ne izplačuje plače), se lahko sama požvižga na odpovedni rok...
- btadeja
- Sramežljivka
- Na forumu od: 29. 9. 2010
- Kraj: Krško
Hvala za mnenja, sej sem itak pričakovala tako reakcijo. Vsak reče, da bo samo slabše in da naj čim prej grem. Samo kam naj grem, danes dobiti službo je itak nemogoče,..... Živeti od 200 evrov socialne podpore je pa mal bedno.
Nč pridno pišem prošnje in upam da čimprej kej kapne, do takrat ga bom pa pač prenašala
Nč pridno pišem prošnje in upam da čimprej kej kapne, do takrat ga bom pa pač prenašala
-
s0nckic4 - Cosmofrik
- Na forumu od: 29. 7. 2009
- Kraj: Over the Rainbow
prenašala boš dejstvo, da plače ne dobiš sploh in je tudi ne boš dobila. resno, vzami dopust in se vrzi v iskanje službe. šef pa, če te tako zelo rabi, naj plača. drugače lahko že ju3 greš.
na zavodu boš vsaj socialno dobila, zdaj ne dobiš nič. v bistvu si mu volonterka.
na zavodu boš vsaj socialno dobila, zdaj ne dobiš nič. v bistvu si mu volonterka.
Vsak raj ima svojo kačo.
-
Nesanica - Cosmofrik
- Na forumu od: 23. 7. 2008
- Kraj: Ljubljana
jz bi rekla odvisno kako je šef predstavil to zamujanje. Če je prišel do tebe in te prosil da počakaš in ti tudi povedal kdaj boš dobila vse izplačano, bi rekla da počakaj, če pa samo nekaj obljublja potem pa itak brezveze.
Sama bi privolila v polovično izplačilo dokler se podjetje ne pobere in da mi kasneje izplača preostanek. Ampak poudarjam da je to odvisno od šefa, moj šef je super in vem da bi me to prosil samo če bi res zagustilo.
Sama bi privolila v polovično izplačilo dokler se podjetje ne pobere in da mi kasneje izplača preostanek. Ampak poudarjam da je to odvisno od šefa, moj šef je super in vem da bi me to prosil samo če bi res zagustilo.
-
haylee - Kofetarica
- Na forumu od: 8. 9. 2009
Dokler si v delovnem razmerju, se z delodajalcem ne morš zment za odškodnino za neporabljen dopust, ampak ti more omogočit da ga porabiš. V primeru, da nove pogodbe nebi podpisala, pa lahko zahtevaš izplačilo za neizkoriščen dopust, sam kaj k ti je ne bo izplaču...Tko da sprav se na dopust, umes pa išči novo službo.
166. člen ZDR: Izjava, s katero bi se delavec odpovedal pravici do letnega dopusta, je neveljavna. Neveljaven je tudi sporazum, s katerim bi se delavec in delodajalec dogovorila o odškodnini za neizrabljeni letni dopust, razen ob prenehanju delovnega razmerja.
166. člen ZDR: Izjava, s katero bi se delavec odpovedal pravici do letnega dopusta, je neveljavna. Neveljaven je tudi sporazum, s katerim bi se delavec in delodajalec dogovorila o odškodnini za neizrabljeni letni dopust, razen ob prenehanju delovnega razmerja.
He wants to say "I love you" but keeps it to "goodnight" - because love will mean some falling and she's afraid of heights.
-
Gracia - Komunikatorka
- Na forumu od: 25. 7. 2011
A ni konec koncev nesmiselno, da še vedno delaš v tem podjetju, plače kot si rekla ne dobiš, torej ni neke bistvene razlike, če si iščeš novo službo kot brezposelna ali pa če še naprej delaš in si iščeš službo? Itak moraš še za nazaj dobit plačo, kar pa najbrž še nekaj časa ne boš (ali pa sploh ne), torej bi jaz na tvojem mestu pustila to službo, ki ti trenutno ne daje niti za kruh in bi vse sile in čas preusmerila v iskanje nove službe. Poleg pošiljanja prošenj, bi imela čas obnoviti ali skleniti kakšna nova poznanstva, ki bi ti utegnila koristiti pri novi zaposlitvi. Dejansko se ti bolj splača živet (zaenkrat) od 200 eur socialne podpore kot delat za nič. Lahko da tega denarja sploh ne boš videla, ti bi pa po nepotrebnem tam trošila energijo. Nonsense, vsaj jaz mislim tako.
Don't give to anyone the power to put you down. Haters are losers pretending to be winners.
-
Kika - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 13. 1. 2007
Dioniz napisal/-a:saj ji pogodba poteče. ne rabi odpovednega roka.
tole sem pisala pod predpostavko, da pogodbo podaljša. pa še bolj fino, da nima odpovednega roka, če ma novo službo na lagerju (leti na Jochijev komentar).
drugače se je pa treba zavedat, da je nek minimalen čas, ki je potreben, preden se podjetje odloči za zaposlovanje do dokončnega podpisa pogodbe, ki se ob običajnih postopkih (brez da je kandidat znan že vnaprej ipd.) zavleče minimalno na nekje 3 mesece. v primeru, da je treba službo še najt, ni neumno še kje v vmesnem času kakšno izklučnjo dobit.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google [Bot]