Varčevanje v banki ali kje drugje?
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
Mimika55 - Sramežljivka
- Na forumu od: 29. 6. 2011
- Kraj: Ljubljana
Jaz sem sicer nekaj vračeval av preteklosti samo to je bilo bolj tako tako, ker takoj ko mi je zmanjkalo denarja sem to kar sem imel privarčevano tudi porabila. Sedaj so se pa na Raiffeisen banki spomnili eno po moji oceni zelo dobre zadeve, predvsem za takšne kot sem jaz ki kar ne morem privarčevati. In sicer so si omislili Varčevalni koledar Raiffeisen. Zelo domiselna in pametna ideja in končno bom lahko začela varčevati. In imam tudi idejo oz. vem zakaj bom šparala: da odpotujem v Novo Zelandijo.
- Mahagonij
- Cosmopsiho
- Na forumu od: 24. 11. 2005
- Kraj: LJ
Vezava je lahko do 4%, za vec moras pa na kapitalske trge.
Trenutno je zlato dobra investicija (po septemberski korekciji), shorti na delnicah (ceprav jst bi pocakal s tem do konca leta) na dolgi rok pa surovine.
Je pa z vecjimi donosi vecje tveganje, jst sm vstopil na trge septembra in sledil je najvecji padec od leta 2008 in sem izgubil precej denarja. Je pa zato po tej korekciji sedaj taprav cas za kupovanje stvari.
Trenutno je zlato dobra investicija (po septemberski korekciji), shorti na delnicah (ceprav jst bi pocakal s tem do konca leta) na dolgi rok pa surovine.
Je pa z vecjimi donosi vecje tveganje, jst sm vstopil na trge septembra in sledil je najvecji padec od leta 2008 in sem izgubil precej denarja. Je pa zato po tej korekciji sedaj taprav cas za kupovanje stvari.
Men and women agree on one thing: they both distrust women.
- brandibelle
- Kofetarica
- Na forumu od: 11. 9. 2011
ce mas mal drobiza - nes na banko..
ce mas pa mal vec je pa WIN situacija zlato
NE nalagaj v kake delnice, sklade ipd ker tudi ce mislis, da si VSE prebral... je nekje nek aneks po katerem te nategnejo - i was that fool.
Buy some gold (pa ne prstancke ipd )
ce mas pa mal vec je pa WIN situacija zlato
NE nalagaj v kake delnice, sklade ipd ker tudi ce mislis, da si VSE prebral... je nekje nek aneks po katerem te nategnejo - i was that fool.
Buy some gold (pa ne prstancke ipd )
- Kofe
- Sramežljivka
- Na forumu od: 27. 3. 2011
- Kraj: ...
Bedni ste, nasedate na zlato kakor raja pred 5 leti ali 4 z delnicami. Zlato pravilo velja, da naj bi imel nekje 10% do 15% svojega denarja v žlahtnih kovinah.
Res bebci, ko kupujete zlato, ki je momentalno zelo drago. Ko se začnejo po raznih gostilnah ipd pogovarjati kako je neka stvar donosna se kaj kmalu ve koliko je ura.
Res pa je, da je zlato kar lepo ohranja svojo vrednost. Špekulirati in pretapljati vse svoje prihranke pa je neumnost brez primere.
Res je, da so razmere dokaj črnoglede, a ne verjamem, da bi se vse skupaj sesulo. Če se bo, zlata ne boste mogli jesti...
Res bebci, ko kupujete zlato, ki je momentalno zelo drago. Ko se začnejo po raznih gostilnah ipd pogovarjati kako je neka stvar donosna se kaj kmalu ve koliko je ura.
Res pa je, da je zlato kar lepo ohranja svojo vrednost. Špekulirati in pretapljati vse svoje prihranke pa je neumnost brez primere.
Res je, da so razmere dokaj črnoglede, a ne verjamem, da bi se vse skupaj sesulo. Če se bo, zlata ne boste mogli jesti...
- brandibelle
- Kofetarica
HAHA - post leta.
Na borzi rabmo take genije - hitr tja... da bo moj zlato se mal dobil na ceni
Na borzi rabmo take genije - hitr tja... da bo moj zlato se mal dobil na ceni
-
Jochie - Cosmopsiho
- Na forumu od: 17. 9. 2005
najprej je potrebno imeti, da lahko razpršiš. osnova so nekje triletni prihodki v kratkoročnih varnih zadevah (depoziti, itd), da imaš, če se kaj nepredvidljivega zgodi, preostanek denarja gre lahko v špekulativne namene.
Zadnjič spremenil Jochie, dne 16. Okt. 2011 21:10, skupaj popravljeno 1 krat.
- brandibelle
- Kofetarica
v nepremicnine vlagas ko mas kr zajetn kup denarja, v gotovino ne vem kako vlozis?
delnice so pa NAJriskantnejsa zadeva ever in ce ne bos vsake 5min (pa se to je vcas premalo) hodil/a gledat kaj in kako "stojijo" oz padajo je bv
zlato... SE NIKOLI ni bla taka kriza... da se zlata ne bi dalo prodat
delnice so pa NAJriskantnejsa zadeva ever in ce ne bos vsake 5min (pa se to je vcas premalo) hodil/a gledat kaj in kako "stojijo" oz padajo je bv
- Kofe
- Sramežljivka
- Na forumu od: 27. 3. 2011
- Kraj: ...
Jochie napisal/-a:najprej je potrebno imeti, da lahko razpršiš. osnova so nekje triletni prihodki v kratkoročnih varnih zadevah (depoziti, itd), da imaš, če se kaj nepredvidljivega zgodi, preostanek denarja gre lahko v špekulativne namene.
Mhm sem mislil še to dodati pa se mi ni dalo. Nekako se mi zdi to samoumnevno.
Ja z delnicami se mora znati delati. Na živce pa mi gre, ko folk 5 do 10 let nazaj še slišal ni za investicijsko zlato. Ugl. znati je treba z vsem.
-
Jochie - Cosmopsiho
pa še nekaj...večina ljudi ni polna gnarja...takšni potrebujejo zavarovanje za riziko smrti, hudih bolezni, nezgodo. smernice so 2x letni prihodki + krediti - prihranki za samske, 3x ob enem otroku oz. vzdrževanem družinskem članu, 4x ob dveh, 5x ob treh ali več. se pravi zavarovalna vsota za smrt naj bo tolikšna, zavarovalna vsota za hude bolezni in nezgodno smrt prav tako, zavarovalna vsota za invalidnost pa naj bo 2x zav. vsota nezgodne smrti.
-
Jochie - Cosmopsiho
brandibelle napisal/-a: v gotovino ne vem kako vlozis?
ti se delaš pametnega? ne uspeva ti.
v gotovino ne vlagaš ampak razpršiš, kar je bilo lepo napisano.
vse se da prodat, samo vprašanje za kakšno ceno. ter ali imaš pri tem dobiček ali izgubo...
Kofe napisal/-a:
Mhm sem mislil še to dodati pa se mi ni dalo. Nekako se mi zdi to samoumnevno.
ni vsem, marsikdo je vzel kredite, da je lahko špekuliral.
Zadnjič spremenil Jochie, dne 16. Okt. 2011 22:08, skupaj popravljeno 1 krat.
- brandibelle
- Kofetarica
govora je o varcevanju... sem pac mislu da cilja na kake franke, dolarje ipd k vsi vemo da je fail...
zlata se ne da jest - je bil argument na katerega sem mislim, da kr dobr odgovoru
vi2 se delata pametne... jz sm sam svoj mnenje povedu
zlata se ne da jest - je bil argument na katerega sem mislim, da kr dobr odgovoru
vi2 se delata pametne... jz sm sam svoj mnenje povedu
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov