menjava delovnega mesta

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

V_Rose_V
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 7. 7. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a V_Rose_V » 02. Okt. 2011 14:17

Hay punce!
Tako je na stvari...imam službo, pogodbo za nedoločen čas, zaposlena sem tukaj 4 leta, ampak...včasih se mi zdi, da se mi bo zmešalo. Situacija je iz strani nadrejenega na momente takšna, da se sprašuješ ali si sploh človek ali žival...pa ni do mene samo takšen, ampak do vseh 80 zaposlenih na firmi! Za sako stvar so neka obsojanja, kregarija, skoz dela prepire med nami-enemu reče tako, drugemu drugače in pol dela konflikte med nami samimi...vsakič nekaj..drama!
Vsak dan na netu iščem neke alternative, skoz spremljam trg zaposlitve...ampak me je enostavno strah. Trenutno sem samo gimnazijski maturant, faksa mi še ni uspelo končati (sej boooooom!! :) ) ampak ta delovna mesta niti ne zahteajo nekih fakultet. Strah me je tveganja, ker imam sedaj za nedoločen čas, vse nove zaposlive pa so za 6-12 mesecev (seveda z možnostjo podaljšanja, ampak nikoli ne veš!)...

Se je katera kdaj našla v podobni situaciji? Kako reagirate?
CaliLove*
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 31. 1. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a CaliLove* » 02. Okt. 2011 20:56

Enostavno se odlocis, poisces novo sluzbo in das odpoved... lahko pa te je se naprej strah in vztrajas v sedanji, delas kot zival in se ti zmesa. Resno, dokler se ne bos odlocila in naredila spremembe, bos se naprej z muko hodila v sluzbo in nic ne bo bolje, samo ti bos na slabsem in nihce drug. Seveda bi bilo najlazje, ce bi imela kaksno zagotovilo, da bos v novi sluzbi za nedolocen cas, ampak tako pac ne gre, noben ti ne bo nic garantiral. Vcasih je pac treba tvegat. Saj ves, kdor ne riskira, ne profitira!
I can explain it to you. But I can't understand it for you.
Uporabniški avatar
v-e-s-n-a
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 10. 5. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a v-e-s-n-a » 03. Okt. 2011 8:34

Glej, da si najprej najdeš drugo službo in šele nato daš odpoved :D
nivea9
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 5. 6. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a nivea9 » 03. Okt. 2011 13:21

^^ +1
Nivea
Uporabniški avatar
s0nckic4
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 29. 7. 2009
Kraj: Over the Rainbow

Neprebrana objavaNapisal/-a s0nckic4 » 03. Okt. 2011 13:34

hm, zoprna situacija.
odvisno je tudi, koliko tvoj zasluši in kako stabilno službo ima. za slučaj, če bi na tem novem delovnem mestu po pol leta ostala na cesti.
se mi pa zdi, da se prebrala v eni drugi temi, da počasi načrtuješ tudi naraščaj. v tem primeru se pri porodniški pozna ali si takrat zaposlena ali ne. kaj pa če službo menjaš po porodniški?
se strinjam, da ni smiselno vztrajat v službi do katere imaš odpor. je pa odvisno od okoliščin ali takoj v menjavo ali počakat nekaj mesecev ali kakšno leto dokler ne najdeš kaj res ustreznega. sama veš, kako dolgo lahko tam še zdržiš.
Vsak raj ima svojo kačo.
Uporabniški avatar
Maychy
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 30. 6. 2004
Kraj: Se selim...

Neprebrana objavaNapisal/-a Maychy » 03. Okt. 2011 15:12

Treba pa je upoštevati tudi dejstvo, da je trenutno povsod kriza in smo lahko vsi, ki imamo službo precej srečni. Če se le da kako zdržat, bi se jaz poskusila čim manj obremenjevat in še malo počakat, da najhujše od te krize mine. Potem se bo pa (upam da) tudi več novih delovnih mest pojavljalo. Trenutno se ni kar tako za igrat.
--- Evil Is Just A Point Of View ---

--- Don't tell me the sky is the limit, there are footprints on the moon! ---
V_Rose_V
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objavaNapisal/-a V_Rose_V » 03. Okt. 2011 19:25

Narščaj se pač načrtuje enkrat v prihodnosti, ne zdaj takoj :) Ko bo, bo :D
Druače pa ima moj pogodbo za nedoločen čas, ampak ne bi dala roke v ogenj, da se bo to 10% obneslo, ker zdaj že 2 meseca dobivaj oplače z zamiki. Danes so re lahko srečni, da sploh imamo delo, ampak včasih bi bila raje brez kot tako kot je..ko ti še v nedeljo gnjavijo nadrejeni pa pritiskajo..pa skoz neko poniževanje...pa to traja že dobro leto, leto in pol..mislim..sej se je prej tud dogajalo, sam zaj je pa res ono hudo.vse smo že čisto zživcirane...
sončnica
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 28. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a sončnica » 03. Okt. 2011 20:52

Js še nisem bila v taki situaciji, a vendar se mi zdi, da si brez evrčkov na računu še bolj izživciran . Res pa je, da ne vem v kakšne razsežnosti gre ta vaš odnos na delu.
V_Rose_V
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objavaNapisal/-a V_Rose_V » 05. Okt. 2011 16:59

Ja z eno plačo bi bilo skoraj nemogoče v tem trenutku...sej bomo videli, kaj bo prinesla prihodnost
floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 22. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a floribunda » 05. Okt. 2011 19:50

ma fuck it filozofijo 'danes si lahko srečen že da imaš delo' in čakat da se situacija izboljša. pljunit v roke, napisat in poslat ogromno prošenj vsepovsod in nekaj naredit na tem, da se situacija izboljša.

če si zaradi službe totalno nesrečen, te nadrejeni ponižujejo, neprestano pod stresom, nimaš ne časa, ne energije zase. ma baš si lahko potem srečen, da imaš službo, ja.
Uporabniški avatar
delfinchek
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 3. 6. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a delfinchek » 07. Okt. 2011 18:00

Mislim, da nobena služba ni vredna muk in živciranja. Najslabše se mi zdi, da se sprijazneš s situacijo in čakaš na boljše čase. Šef se ne bo spremenil, tako da v tej službi ne bo nič boljše. Tako, kot je floribunda napisala, aktivno iskat novo zaposlitev, tudi če je za določen čas. Če ti bo nova služba všeč in če boš pridna, sposobna..., boš nekje sigurno dobila možnost podaljšanja za nedoločen čas. Sama si napisala, da tudi pri tej službi ni zagotovila, da ne boste leteli ven.
Najslabše, kar lahko narediš, je nič. Se boš sprijaznila in sčasoma otopela, ter ne boš več imela energije za karkoli. Vzemi stvari v svoje roke in si naredi boljše. Vse se da, če se hoče.
Uporabniški avatar
Dorotheia
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 2. 11. 2006
Kraj: Na poti k sanjam...

Neprebrana objavaNapisal/-a Dorotheia » 08. Okt. 2011 11:28

Če te res onesrečuje ta tvoja služba in recimo nisi ena izmed tistih oseb, ki znajo igrati igro "skozi eno uho not, skozi drugo ven", pa te sama služba oz. odnosi v njej resno obremenjujejo, bi jaz na tvojem mestu začela iskati drugo službo - izpopolnila bi CV (si si pridobila nekaj izkušenj v teh letih, tako, da imaš kar nekaj možnosti po mojem mnenju), in začela pošiljati prošnje naokrog. Saj to itak lahko traja tudi do enega leta ali še več, da uspeš dobiti kako drugo službi, ki ti bo ok. Čeprav malo je minus, da nimaš še dokončanega faksa (kaj pa če bi poskusila tudi zaključiti faks?), ampak so izkušnje dandanes marsikje še bolj pomembne kot pa stopnja izobrazbe, tako da....Je pa res, da moraš sama razmisliti ali si pripravljena tvegati službo za nedoločen čas, ki te obremenjuje za službo, kjer ni gotovosti za nedoločen čas, a bi te dejansko lahko osrečevala ali te vsaj ne bi delala tako nesrečno.

Veliko sreče!
...vedno si prvi prinesel mi sonce in jutro z okusom poljuba...
V_Rose_V
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objavaNapisal/-a V_Rose_V » 08. Okt. 2011 15:17

Punce hvala za vzpodbudo..ma treba e bo potrudit s faxom, pol pa bomo vidli dalje..so trenutki, ko se da shajat, so trenutki, ko sem po cel teden v depresiji, živčna in tečna..pa so tdi dnevi, ko je vse nekje vmes..nekako bo že
Uporabniški avatar
Tryanna
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 30. 1. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Tryanna » 09. Okt. 2011 15:11

Sama sem bila v podobni situaciji in sem se odločila tvegati in zamenjati službo. Precej stabilno, donosno, a hkrati tudi stresno delo sem zamenjala za delo ki me večino časa osrečuje.

Stres je zelo pomemben faktor, ki zelo vpliva na zdravje. Mislim, da se mu je treba za vsako ceno čim bolj izogibati. Tudi, če imaš malo nižjo plačo na ta račun.
nivea9
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 5. 6. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a nivea9 » 10. Okt. 2011 13:44

Malo tudi pazi, da te ne zaposli kakšen delodajalec, ki ti da na roke minimalca, ostalo pa v gotovini. Tako se dogaja moji kolegici, ki je imela uradno minimalca, ostalo posebej, sedaj pa ima kompliciran zlom noge in dobiva 400 eur neto plače, ker se ji refundira od uradne plače. Iz 800 je padla na 400. Na mesec je na ta način ogoljufana za čez 300 eur.
Nivea

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov