Enkratna socialna pomoč
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
Prvi neprebran prispevek • 15 prispevkov
• Stran 1 od 1
- neznanka
- Sramežljivka
- Na forumu od: 20. 7. 2007
Zdravo!Stara sem 19let,hodim še v šolo.Ne živim s starši,a s fantom. prejemam štipendijo 160 eur.Za prevoz dajam 80 evrov.50eur mi trgajo za varčevanje.Ostane mi 30 eur za cel mesec kar je premalo.Za šolo stroški so veliki.Delam izpit za avto,fant mi ga plača.Rada bi zaprosila csd za enkratno socialno pomoč.Kakšna je razlika med vlogo za dodelitev denarno socialne pomoči in vlogo za dodelitev izredne denarne socialne pomoči. Lahko oddam sama vlogo ali ne?
-
***Ally*** - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 8. 7. 2006
- Kraj: Maribor
Kaj če bi prekinila varčevanje?
Houd de wereld tegen
-
positive vibration - Cosmofrik
- Na forumu od: 19. 3. 2006
Pa prekini varčevanje.
Varčujemo takrat, ko imamo kaj varčevat. Če maš 30€ na mesec, nimaš iz česa varčevat, ne se hecat.
Sicer pa...ja...bo treba mal na študentski servis it pogledat.
Varčujemo takrat, ko imamo kaj varčevat. Če maš 30€ na mesec, nimaš iz česa varčevat, ne se hecat.
Sicer pa...ja...bo treba mal na študentski servis it pogledat.
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
-
v-e-s-n-a - Cosmopsiho
- Na forumu od: 10. 5. 2010
Jaz ti tudi svetujem da nehas varcevat. Bos varcevala takrat raje, ko bos mela sluzbo in bos vec zasluzila. Zakaj pa si kakega dela vsaj med poletjem ne najdes?? Tako si bos s prisluzenim denarjem tudi kaj privoscila in lahko dala nekaj nastran.
-
*SunFlower* - Kofetarica
- Na forumu od: 20. 5. 2009
Po mojem nimaš možnosti, da dobiš enkratno socialno pomoč, ker imaš prihranke, pa kot so že druge rekle, starši so te dolžni vzdrževati, če se redno šolaš.
Every rose has its thorn
-
Shimmie_ - Kofetarica
- Na forumu od: 29. 4. 2008
Za to enkratno socialno pomoč rabiš oddat tudi bančne izpiske (mislim da za zadnje 3 mesece), tak da če varčuješ, bodo to kaj hitro ugotovili in ti prošnjo zavrnili.
Pri nas je oče oddal to prošnjo, ko je šlo njegovo podjetje v stečaj in ene 4 mesece sploh ni dobival plače ne nič.. U glavnem zaprosil je za enkratno socialno pomoč, a obenem je moral dodat bančne izpiske od vseh članov družine, da so oni nato preverili kakšna je situacija, če ima kdo kakšne prihranke. Ko pa smo mu pomoč odobrili, je moral za vsak cent napisat za kaj ga je porabil + da so mu določili, za katere stvari tega denarja ne sme porabiti (npr. elektrika).
Pri nas je oče oddal to prošnjo, ko je šlo njegovo podjetje v stečaj in ene 4 mesece sploh ni dobival plače ne nič.. U glavnem zaprosil je za enkratno socialno pomoč, a obenem je moral dodat bančne izpiske od vseh članov družine, da so oni nato preverili kakšna je situacija, če ima kdo kakšne prihranke. Ko pa smo mu pomoč odobrili, je moral za vsak cent napisat za kaj ga je porabil + da so mu določili, za katere stvari tega denarja ne sme porabiti (npr. elektrika).
-
Dita- - Kofetarica
- Na forumu od: 8. 8. 2007
če hodiš v šolo so te starši dolžni preživljat (streha nad glavo, hrana, prevoz do šoli, šolske potrebščine). če ne živiš doma so ti dolžni finančno pomagat... kje imaš torej starše?
ps: zihr saj 70% študentov dela (govorim iz glave) pa čist normalno delamo šolo. če greš delat promocije 1x na teden zaslužiš 200€ mesečno. ne rabiš izkušenj, samo potrpljenje.
ps: zihr saj 70% študentov dela (govorim iz glave) pa čist normalno delamo šolo. če greš delat promocije 1x na teden zaslužiš 200€ mesečno. ne rabiš izkušenj, samo potrpljenje.
Our passion is our strength <3
-
UG84 - Cosmo moderatorka
- Na forumu od: 18. 2. 2009
neznanka napisal/-a:delat če hodim v šolo prejemam odskodnino,varcujem in stipendijo sama zivm to je skupi 260 nc -50varcevanje . 100prevoz
Če je bilo to mišljeno kot razlogi zakaj ne m,oreš delt, jih ne razumem. Tudi jaz sem študirala/hodila v šolo, dobivala štipendijo pa sem vseeno delala.
Men se zdi, kot da iščeš najlažji izhod, ne razumem, zakaj noče it delat.
-
*SunFlower* - Kofetarica
- Na forumu od: 20. 5. 2009
Jaz tudi sama živim, pa v šolo hodim, pa delam, ni to nič prav posebnega ali težavnega. Bu f*in hu.
Every rose has its thorn
Prvi neprebran prispevek • 15 prispevkov
• Stran 1 od 1
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov