Plača po diplomi
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- Lady Blue
- Sramežljivka
- Na forumu od: 26. 2. 2010
Živjo! Tole bi vprašala vse, ki ste že diplomirale in ste zdaj zaposlene:
- naziv vaše izobrazbe
- vaša mesečna NETO plača oz. urna postavka
- koliko časa ste iskale službo (in ali jo mogoče še vedno iščete)
Jaz študiram analitsko sociologijo na FDV, pa se govori, da je na mojem področju kriza s službami in sem zdaj v dvomih.
Hvala!
- naziv vaše izobrazbe
- vaša mesečna NETO plača oz. urna postavka
- koliko časa ste iskale službo (in ali jo mogoče še vedno iščete)
Jaz študiram analitsko sociologijo na FDV, pa se govori, da je na mojem področju kriza s službami in sem zdaj v dvomih.
Hvala!
-
*mala* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 3. 8. 2004
Na to bi blo treba pa prej mislt
Sedaj lahko le čakaš na diplomo in upaš na najboljše po njej
Sedaj lahko le čakaš na diplomo in upaš na najboljše po njej
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
-
Fancy Nancy - Komunikatorka
- Na forumu od: 22. 2. 2010
A ti pa nisi nič razmišljala o tvoji prihodnosti, preden si se vpisala na ta fax? Zdaj je verjetno že malo prepozno, lahko pa začneš razmišljati tudi o dodatnem študiju.
-
Mimi_M - Cosmopsiho
- Na forumu od: 24. 11. 2005
- Kraj: Primorska
Men je logično, da iščeš službo tudi na drugih področjih... pač najdeš nekaj, kar te veseli in verjemi mi, da lahko narediš dober vtis na delodajalce tudi zgolj samo s tem, da pokažeš žečjo in pripravljenost delati neko delo.
Jaz delam npr. v gospodarstvu, pa čeprav sem študirala za prof.; pri iskanju službe mi je bil velik plus znanje tujih jezikov in še kaj drugega...
Jaz delam npr. v gospodarstvu, pa čeprav sem študirala za prof.; pri iskanju službe mi je bil velik plus znanje tujih jezikov in še kaj drugega...
-
McLarnovc - Cosmofrik
- Na forumu od: 26. 6. 2007
Lady Blue napisal/-a:Jaz študiram analitsko sociologijo na FDV
There is your problem baby...
Ampak nečesa ne razumem, pa to zdej ne leti na avtorico teme, ampak na splošno...
Že vrabci na strehi čivkajo, da so diplomanti s fdv-ja, ekonomske in podobnih študijev, težko zaposlivi osebki.... Ampak folk pa še kar rine in rine na te fakse, potem pa pizdijo, da nimajo kje delat....koji fakin k***c??? Ja madona, pejte na kake druge fakse no, ker sem prepričan, da 3/4 folka s fdv-ja po koncu srednje ni vedelo spljoh kaj se tam dela, ampak so šli ke, ker je pač povsod za brat fdv gor, fdv dol ....
Aja sej res, kje drugje se ne da tolk okol lutat, pa nekje sem slišal, da so baje brucke na fdv-ju med najlažjimi, zato pa tud tipi rinejo tja... Mja, jst mam raj take k mi znajo s funkcijo popisat kako se posla trese med ...khm khm.... ter to funkcijo dvakrat parcialno odvajat po treh spremenljivkah pol pa še zapisat totalni diferencial...
...mini kikle nosjo vse, topless pa ne. Js pa vem zakaj to je...kolena majo vse...gor pa ne...
-
*pikiča* - Komunikatorka
- Na forumu od: 5. 9. 2007
je že res, da je ekonomistov preveč, ampak ekonomist lahko dela praktično povsod, pojdi na študentski servis in poglej na katerem področju najbolj potrebujejo študente (izjema je gostinstvo).
in ja, sem ekonomistka, ampak optimistična, saj vem, da bom našla dobro službo po končanem izobraževanju. Mogoče ne takoj, ampak povej mi, kdo pa dobi že v samem štartu svojo idealno službo.
Trg dela je pa tako in tako zasičen že skoraj vseh poklicev, to pa ni razlog, da kr neham študirati in se zaposlim v trgovini in celo življenje delam za 562€.
Malo optimizma nebi škodilo.
Aja, da nebom OT, Lady Blue, obstaja mnogo tečajev, kjer se lahko dodatno izobražuješ, tako utrdiš svoje znanje, mogoče tako postaneš zanimiva za bodoče delodajalce, ki bodo v tebi videli zagnano osebo, ki bo tudi na delovnem mestu tako zagnana in delovna.
LP
in ja, sem ekonomistka, ampak optimistična, saj vem, da bom našla dobro službo po končanem izobraževanju. Mogoče ne takoj, ampak povej mi, kdo pa dobi že v samem štartu svojo idealno službo.
Trg dela je pa tako in tako zasičen že skoraj vseh poklicev, to pa ni razlog, da kr neham študirati in se zaposlim v trgovini in celo življenje delam za 562€.
Malo optimizma nebi škodilo.
Aja, da nebom OT, Lady Blue, obstaja mnogo tečajev, kjer se lahko dodatno izobražuješ, tako utrdiš svoje znanje, mogoče tako postaneš zanimiva za bodoče delodajalce, ki bodo v tebi videli zagnano osebo, ki bo tudi na delovnem mestu tako zagnana in delovna.
LP
-
Fancy Nancy - Komunikatorka
- Na forumu od: 22. 2. 2010
Jaz sicer nisem ekonomistka, a še vedno mislim, da je večini ekonomistom lažje najti zaposlitev kot pa diplomantu fdv, ki na koncu ne vedo, kaj bi s svojo diplomo počeli.
-
McLarnovc - Cosmofrik
- Na forumu od: 26. 6. 2007
*pikiča* napisal/-a:je že res, da je ekonomistov preveč, ampak ekonomist lahko dela praktično povsod, pojdi na študentski servis in poglej na katerem področju najbolj potrebujejo študente (izjema je gostinstvo).
LP
Ne pravim, da noben ne najde službe... Ampak moraš videt tudi tiste ekonomiste, ki so brezposelni in se enkrat začnejo zavedat, da iz te moke pa ne bo kruha, pa grejo na še en faks...
...mini kikle nosjo vse, topless pa ne. Js pa vem zakaj to je...kolena majo vse...gor pa ne...
- T00Mika
- Debatorica
- Na forumu od: 26. 2. 2010
Navsezadnje, diploma oziroma stopnja izobrazbe tudi ni vse. Marsikdo se ne zaveda, da se lahko nekdo z stopnjo nižjo izobrazbo mnogo bolj znajde v določeni situaciji (v iskanju zaposlitve, v službi, pri pridobivanju strank, ...), kot pa nekdo, ki ima nevem kakšno izobrazbo, navsezadnje pa si s takšnim človekom ne moreš prav veliko pomagati.
Ne rečem, da so vsi takšni primeri, ampak se pa najdejo kakšni takšni primerki, k ves čas poudarjajo to, kje so diplomirali, kakšno izobrazbo imajo, kaj pričakujejo, tako od delodajalca kot od same kariere, da bi pa v tej smeri kaj naredili, so pa premalo iznajdljivi, kljub visoki izobrazbi.
Ne rečem, da so vsi takšni primeri, ampak se pa najdejo kakšni takšni primerki, k ves čas poudarjajo to, kje so diplomirali, kakšno izobrazbo imajo, kaj pričakujejo, tako od delodajalca kot od same kariere, da bi pa v tej smeri kaj naredili, so pa premalo iznajdljivi, kljub visoki izobrazbi.
-
Ursa7 - Komunikatorka
- Na forumu od: 8. 7. 2008
Fancy Nancy napisal/-a:Jaz sicer nisem ekonomistka, a še vedno mislim, da je večini ekonomistom lažje najti zaposlitev kot pa diplomantu fdv, ki na koncu ne vedo, kaj bi s svojo diplomo počeli.
Statistike, kolikor vem, kažejo nasprotno, in sicer, da diplomanti ekonomske fakultete dlje časa iščejo zaposlitev kot diplomanti fdv-ja. Sicer pa se povsem strinjam s T00Miko, da je v poplavi družboslovcev najpomembnejša lastna iznajdljivost... povsem verjetno je namreč, da tako ekonomist kot fdv-jevec prideta do sanjske plače, vendar je za to potrebno pokazati še kaj več kot le diplomo.
-
haley - Cosmopsiho
- Na forumu od: 20. 11. 2007
Mislim, da je dost takih, ki ravno ne premislijo kaj jih čaka po diplomi. Šele med študijem pogruntaš, da dejansko sploh ne veš kje bi lahko potem dobil službo ali pa službo v tvoji stroki opravljajo s končano 5. stopnjo izobrazbe in se ti pol za malo zdi, da si se ti j... na faksu, da boš pol na enakem delovnem mestu kot oni!
(take trenutke jaz dostkrat doživljam )
(take trenutke jaz dostkrat doživljam )
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov