Študij- Fakulteta za organizacijske vede (MB)

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
mČebelica
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 24. 2. 2009
Kraj: Maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a mČebelica » 01. Feb. 2010 18:24

Lepo pozdravljeni!

Rada bi stopila v stik s kom, ki obiskuje Fakulteto za organizacijske vede v Mariboru. Želim kar se da čimveč izvedeti o študiju na tej fakulteti, če bi hotela studirati na tej fakulteti. Kakšna so predavanja? So vam všeč? Pa urniki, vaje, itd?
Vnaprej hvala za vsako informacijo, za kar mi bo prav prišlo.
barbkaa
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 14. 7. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a barbkaa » 02. Feb. 2010 19:01

če neboš našla nikogar, ti priporočam, da si veliko prebereš na internetu, pa še naslednji petek, da greš na informativne dneve, ko so tam :)
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 2. 2006
Kraj: Lj

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 02. Feb. 2010 19:59

mČebelica napisal/-a:Lepo pozdravljeni!

Rada bi stopila v stik s kom, ki obiskuje Fakulteto za organizacijske vede v Mariboru. Želim kar se da čimveč izvedeti o študiju na tej fakulteti, če bi hotela studirati na tej fakulteti. Kakšna so predavanja? So vam všeč? Pa urniki, vaje, itd?
Hočeš rečt, Fakulteto za organizacijske vede v Kranju, Univerze Maribor?

Sama sicer nimam velik pojma, mam pa kolega, ki tam študira in mu je fulfinofajn (kaj točno mu je tolk fajn pa ne bi znala povedat).
Uporabniški avatar
mČebelica
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a mČebelica » 02. Feb. 2010 20:17

barbkaa napisal/-a:če neboš našla nikogar, ti priporočam, da si veliko prebereš na internetu, pa še naslednji petek, da greš na informativne dneve, ko so tam :)

Draga "barbkaa", hvala, da si se mi oglasila, lepo od tebe....in sem se že pozanimala (a drugače je, če izveš od študentov, ki tam študirajo)...ja....je kr zanimivo...po brskanju neta in raznih informacijah o tej šoli sem marsikaj izvedela, a sem si premislila... Poleg tega sem se končno odločila, kam se bom vpisala...tako da se že veselim...edino maturo moram še narediti, pol pa bom res vesela...hehe...Lepo se (s)mej :)
Uporabniški avatar
mČebelica
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a mČebelica » 02. Feb. 2010 20:19

purple_rain napisal/-a:
mČebelica napisal/-a:Lepo pozdravljeni!

Hočeš rečt, Fakulteto za organizacijske vede v Kranju, Univerze Maribor?

Sama sicer nimam velik pojma, mam pa kolega, ki tam študira in mu je fulfinofajn (kaj točno mu je tolk fajn pa ne bi znala povedat).

Draga "purple_rain",
hvala ti za to, da si se mi oglasila ;). Am, ja, res je v Kranju, zato sem se odločila, da ne bom to študirala, poleg tega sem se že končno odločila, kam se bom vpisala. ;) Lep pozdravček
Mahagonij
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 24. 11. 2005
Kraj: LJ

Neprebrana objavaNapisal/-a Mahagonij » 03. Feb. 2010 17:53

FOVju se reče kranjska Sorbona. Dobra je predvsem za delanje magisterijev ob delu. Če si zaposlen v državni službi dobiš bonus na plačo, če presegaš zahtevano stopnjo izobrazbe. Do the math.
Men and women agree on one thing: they both distrust women.
bonbonchek
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 22. 8. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a bonbonchek » 24. Avg. 2010 17:54

Jaz imam v planu se morda vpisat sem, izredno :? berem različne stvari o tem faksu, eni pravijo da je čisto v redu in da se je popravil na boljše v zadnjih letih...
Je tukaj kakšen, ki ima informacije iz prve roke?
Lilah
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 14. 10. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Lilah » 04. Nov. 2010 18:45

Mahagonij napisal/-a:FOVju se reče kranjska Sorbona. Dobra je predvsem za delanje magisterijev ob delu. Če si zaposlen v državni službi dobiš bonus na plačo, če presegaš zahtevano stopnjo izobrazbe. Do the math.

Phahaha, spet en naravoslovc (če sploh), ki blati po družboslovno usmerjenih faksih. Niti ni tako slab faks, od fdv-ja je bolj uporaben, vsaj po kolegih, ki so tam doštudirali, to vidim. Očitno so za ponucat, jasno pa je, da je treba bit tudi iznajdljiv (že n-krat povedano). :wink:
Bolj se mi smilijo taki, ki študirajo ekonomijo ali pravo, ki sta dokaj zahtevna faksa (pravo sploh), na koncu pa si en navaden kekec z diplomo, ki jo lahko uokviriš. Tja, 4 leta pa se skoraj raztrgaš na izpitih...
*Gaja*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 25. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a *Gaja* » 05. Nov. 2010 12:36

jaz mam namen it na fov v mb. a je kdo tam? so predmeti zahtevni tako kot na ekonomiji, kjer je dosti računanja?
panterica
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 6. 3. 2010
Kraj: Tam nekje

Neprebrana objavaNapisal/-a panterica » 05. Nov. 2010 22:42

Moj bratranec in sestrična sta tja hodila. Študij jima je bil zanimiv. Službo imata dobro. Šola je precej široko usmerjena tako, da ti da znanja iz različnih področij. Ni tako ozkogleda kot ekonomija. Vem pa, da sta morala redno obiskovati predavanja in vaje. Tudi zahtevnost so precej poostrili od kar je študij iz višješolskega prešel samo na visokošolskega. Ene par predmetov se je treba prav pošteno gulit. Drugače pa je baje zelo zanimivo.
Džeki
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 7. 2. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Džeki » 06. Nov. 2010 10:21

Lilah, v naši firmi imamo tako ekonomiste, kot pravnike, pa tudi kakšen FDV-jevec se najde.Nimamo pa nikogar s FOV.Toliko o tem, kdo je kekec z diplomo, he he.

Ekonimist in pravnik imata še vedno precej širše področje, kjer sta uporabljiva.
*Gaja*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a *Gaja* » 06. Nov. 2010 10:24

ni mi jasno, da je sedež fakultete v Kranju, Univerze Maribor, zakaj pol ni faxa še v Mb, ko pa so tam že vse fakultete, pol pa je v Kranju, ki ni lih študijsko mesto kot Lj al pa Mb? :? mahh, v kranj mi je predaleč za it..
sirova štručka
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 9. 12. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a sirova štručka » 06. Nov. 2010 10:33

...
Zadnjič spremenil sirova štručka, dne 05. Dec. 2016 19:10, skupaj popravljeno 1 krat.
Džeki
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 7. 2. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Džeki » 06. Nov. 2010 10:47

V Sloveniji folk še vedno sanja, kako bo prilezel skoz lajf, brez da bi se izučil kakšnega vsaj malo konkretnejšega dela.Posledično so pač najbolj popularni faksi, ki so v bistvu podaljšana gimnazija, malo o vsem, konkretno o ničemer.Posledično imamo vedno več brezposelnih visoko izobraženih.Vse skupaj je že tako zblojeno, da feministke "ugotavljajo", da je Slovenija diskriminatorna do žensk, ker ima vedno več brezposelnih FDV-jevk, pravnic, ekonomistk, diplomantk upravnega faksa.

Žalostno pa je, da si folk še pr 23 maže oči, kakšno kariero bodo delali z varnostnimi vedami, FOV..
*Gaja*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a *Gaja* » 06. Nov. 2010 13:02

sirova štručka napisal/-a:le pogruntala kar je že purple_rain zgoraj napisala :D
sicer pa, kaj pa sploh veš o tem faksu? al se ti sam zanimivo sliš, pa morš nekam it in te je prijelo, da bi šla tja? :D

Kaj vem o tem faxu? Dovolj, da me je zamikalo it tja :wink: Sem brala o smeri org. in management kadrovskih in izobraževalnih sistemov, kar je študiral en kolega od mojega in ma zdaj 1A službo. Sem ga povprašala tudi o njegovih sošolcih iz faxa, pa je za večino tistih, ki so pred leti to doštudirali, rekel, da majo službo, od tega jih ma kar nekaj čist solidno.
Tak da ne podcenjevat. Štručka, kaj pa ti veš o tem faxu, da bi mi lahko konkretno odgovorila in kaj prispevala k tej temi, ne da se pri vseh družboslovnih faksih sam razglablja kak so neuporabni. Bližje je že ekonomiji kot fdv-ju, itak pa vemo, da je ekonomistom še najbolj težko magari so povsod za ponucat. Mam v družini same ekonomiste in ni glih kul se matrat par let na faxu pol pa iščeš tolko let kot si študiral še šiht. :wink:

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov