poklicni tečaj- predšolska vzgoja

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

lauren
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 3. 1. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a lauren » 15. Jan. 2010 10:54

Punce, zanima me, če je katera obiskovala poklicni tečaj za vzgojitelja predšolskih otrok...kje ste to obiskovale, kakšna je bila omejitev, kakšen je tečaj nasplošno...

Hvala za vse informacije!
Uporabniški avatar
ŽuŽa
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 22. 11. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a ŽuŽa » 15. Jan. 2010 12:18

Moja kolegica je obiskovala ta tečaj na srednji vzgojiteljski šoli v Ljubljani. Omejitev ne vem točno kok je bila, vem pa da je bila nizka.
Drugač pa na ta tečaj morš hodit redno, traja eno leto in po zaključku si pomočnica vzgojiteljice predšolskih otrok.
Uporabniški avatar
*daddy's girl*
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 15. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a *daddy's girl* » 25. Jan. 2010 13:54

Moja prijateljica obiskuje ta tečaj na Ljudski univerzi. Glede omejitve nisem prepričana, traja eno leto, stane pa 1500€. Je zelo zadovoljna, predavanja ima popoldne, nekje 3x na teden. Če te še kaj zanima, kar vprašaj. :)
lauren
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a lauren » 25. Jan. 2010 16:49

Hvala za odgovore! Jaz se bom letošnje šolsko leto vpisala na ta tečaj na Srednjo vzgojiteljsko šolo v Ljubljani, kjer ni nič za plačat, vendar si lahko samo eno leto vpisan. Pa tudi omejitev je, lani je bila 22 točk od 40 možnih.
sunset21
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 7. 3. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a sunset21 » 22. Feb. 2010 18:53

če hočeš opravljat poklicni tečaj, moraš imeti narejeno poklicno maturo?
Maudisa
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 29. 8. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Maudisa » 23. Feb. 2010 14:46

^^ ne ni treba, moraš pa imeti 4. letnik zaključen pozitivno.
Mahagonij
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 24. 11. 2005
Kraj: LJ

Neprebrana objavaNapisal/-a Mahagonij » 23. Feb. 2010 20:39

Vesel sem, da za nase otroke skrbijo tako temeljito izsolani pedagogi.
Men and women agree on one thing: they both distrust women.
Uporabniški avatar
nanamiša
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 28. 12. 2009
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a nanamiša » 23. Feb. 2010 20:52

eh to še ni najhujš...
Men je žalostno, da lahko dela v vrtcu že vsak ne glede na to za kakšno smer se je šolal. Ali imas narejeno srednjo ekonomsko ali si doštudiral sociologijo boš dobil možnost za zaposlitev, čeprav nimaš pojma o tem delu.
Fantje ne pozabite, ženske so nemočne le tako dolgo, dokler se jim ne posuši lak za nohte. ;)
Maudisa
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 29. 8. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Maudisa » 24. Feb. 2010 8:51

Maturo itak moraš naredit kot vsi ostali. In nisi vzgojitelj ampak pomočnik vzgojitelja. ;)
Uporabniški avatar
haley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 20. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a haley » 24. Feb. 2010 14:39

nanamiša napisal/-a:eh to še ni najhujš...
Men je žalostno, da lahko dela v vrtcu že vsak ne glede na to za kakšno smer se je šolal. Ali imas narejeno srednjo ekonomsko ali si doštudiral sociologijo boš dobil možnost za zaposlitev, čeprav nimaš pojma o tem delu.

Se strinjam!
lauren
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a lauren » 26. Feb. 2010 9:10

Mahagonij napisal/-a:Vesel sem, da za nase otroke skrbijo tako temeljito izsolani pedagogi.

Uf, je kr fajn bit pametn, če nimaš niti najmanjše ideje kako stvari tečejo v nekaterih vrtcih. Če bi vedel, bi to bil še najmanjši problem. Če sm povem primer iz enega vrtca, kjer sem pomagala. Otroci imajo točno določeno količino hrane, ki jo lahko pojedo. Tisti, ki bi želeli še jesti, hrane pač ne morejo dobiti. Tisti, ki česa ne marajo, morajo to vseeno pojesti. Če nočejo, jih vzgojiteljice dajo v drugo učilnico, kjer tako dolgo sedijo, da vsega ne pojedo.
Torej mislim, da te ne rabijo skrbeti pomočnice vzgojiteljic, ki so po tvojem mnenju premalo izšolane, ravno tako gredo skozi izobraževanje. Bolj je treba pogledati, kakšne sisteme imajo nekateri vrtci. Na srečo so ti v manjših mestih dosti boljši.
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 3. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 26. Feb. 2010 9:20

lauren napisal/-a:Uf, je kr fajn bit pametn, če nimaš niti najmanjše ideje kako stvari tečejo v nekaterih vrtcih. Če bi vedel, bi to bil še najmanjši problem. Če sm povem primer iz enega vrtca, kjer sem pomagala. Otroci imajo točno določeno količino hrane, ki jo lahko pojedo. Tisti, ki bi želeli še jesti, hrane pač ne morejo dobiti. Tisti, ki česa ne marajo, morajo to vseeno pojesti. Če nočejo, jih vzgojiteljice dajo v drugo učilnico, kjer tako dolgo sedijo, da vsega ne pojedo.

To pa ni ravno najboljši primer vzgojiteljice, a ne? :wink:
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
lauren
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a lauren » 26. Feb. 2010 11:02

*mala* napisal/-a:
lauren napisal/-a:Uf, je kr fajn bit pametn, če nimaš niti najmanjše ideje kako stvari tečejo v nekaterih vrtcih. Če bi vedel, bi to bil še najmanjši problem. Če sm povem primer iz enega vrtca, kjer sem pomagala. Otroci imajo točno določeno količino hrane, ki jo lahko pojedo. Tisti, ki bi želeli še jesti, hrane pač ne morejo dobiti. Tisti, ki česa ne marajo, morajo to vseeno pojesti. Če nočejo, jih vzgojiteljice dajo v drugo učilnico, kjer tako dolgo sedijo, da vsega ne pojedo.

To pa ni ravno najboljši primer vzgojiteljice, a ne? :wink:

Ja normalno da ni, sm očitno to nima ravno kake veze s tem koliko je vzgojiteljica usposobljena. Če je sistem tak, je pač tak. Je pa tudi res, da imajo otroci včasih celo rajši mlajše vzgojiteljice, ki mogoče nimajo fakultetne izobrazbe, imajo pa energijo in zagon za delo. Otroci pač ne vedo, koliko let je njihova vzgojiteljica hodila na faks, ali pa mogoče sploh ni študirala
Uporabniški avatar
nanamiša
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 28. 12. 2009
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a nanamiša » 26. Feb. 2010 18:11

lauren, to tvoje mišljenje je popolnoma zgrešeno. Da ti povem mora biti vzgojiteljica, da lahko v takšni skupini normalno deluje, kar dobro šolana. In po tvoji izjavi, češ da otroci itak ne vejo koliko šol imaš, lahko vidiš, da za takšno delo nikakor nisi primerna. Če razmišljaš o tem kako te bodo otroci imeli radi in ne o tem kaj se lahko od tebe naučijo bolje da se sploh ne podaš v ta zelo težak poklic!
Ravno v tem obdobju, ko se otrok najbolj razvija je potrebno da ga vodi dobro šolan vzgojitelj!

In ta primer ki si ga povedala glede hrane...me prav zanima v katerem vrtcu se tako grozne stvari dogajajo :eek: A sedaj še otroci nimajo pravice povedati koliko bojo jedli ali bodo jedli... katastrofa! Da moj otrok kaj takšnega doživi v vrtcu ga v tistem momentu izpišem!

In ja, še kakšno vezo ima to s tem koliko je vzgojiteljiva šolana. Vzgojiteljica, ki ima vsaj malo pojma na tem področju bi lahko vedela kako poteka hranjenje v vrtcu :wink:
Fantje ne pozabite, ženske so nemočne le tako dolgo, dokler se jim ne posuši lak za nohte. ;)
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 2. 2006
Kraj: Lj

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 26. Feb. 2010 19:02

nanamiša napisal/-a:In ta primer ki si ga povedala glede hrane...me prav zanima v katerem vrtcu se tako grozne stvari dogajajo :eek:
Ni nič nenavadnega tole, žal, se mi zdi, da jih je kar nekaj, ki imajo podobne "travme" iz vrtca, sploh glede prehrane (kako so nekatere silili pojest vse, pa četudi otroku nikakor ni šlo)..in tole verjamem, da ni samo od vzgojiteljice odvisno (res je, da bi lahko ble bolj mile glede tega), ampak tudi od organizacije vrtca.

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov