prva redna zaposlitev
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
Prvi neprebran prispevek • 8 prispevkov
• Stran 1 od 1
- V_Rose_V
- Debatorica
- Na forumu od: 7. 7. 2008
Priznam, ni se mi dalo iskat, če takšna tema že obstaja...stvar je pa sledeča...Preko študenta delam že skor 3 leta v enem podjetju in naslednji teden me bo direktor zaposlil. Kaj potrebujem? kam moram iti? se moram prijaviti na zavod? na borzo? karkoli? papirje za zdravstveno baje dobim od firme in morem nest samo potrdit. za ostalo pa nič ne vem. tajnica firme, s katero bi naj to urejala, pa je na dopustu do jutri!
- Valeria
- Komunikatorka
- Na forumu od: 3. 6. 2005
Nimaš kaj delat na zavodu, na zavod se prijavljajo tisti, ki iščejo službo, ti si jo že našla.
Tudi delovne knjižice več ne potrebuješ, ker jih več ni.
Vse, kar je potrebno, bo zate uredila kadrovska v firmi. Morajo te poslati tudi na zdravniški pregled.
Tudi delovne knjižice več ne potrebuješ, ker jih več ni.
Vse, kar je potrebno, bo zate uredila kadrovska v firmi. Morajo te poslati tudi na zdravniški pregled.
- *QueenBitch*
- Kofetarica
- Na forumu od: 6. 6. 2006
1. Delovno knjižico v nekaterih podjetjih še vseen uporabljajo poleg izpiska, ki je zdj v uporabi. Ker je to tvoja prva zaposlitev ni potrebna.
2. Najbrž že vse tvoje podatke, ki jih rabijo za pripravo pogodbe že imajo. Mogoče bodo rabili (vsaj pri nas je tko) kopijo davčne, osebnega dokumenta, potrdila o izobrazbi, kopijo bančne kartice
3. Na zavod za zdravstveno zavarovanje te prijavi podjetje (da ti teče zavarovanje) to mora narest v 8h dneh po ali pred začetkom pogodbe. Potem, ko si prijavljena pri nas dobiš kopijo prijave in moraš podpisat, da si jo dobila.
4. Na zdravniški in varnost pri delu te prijavi podjetje in te obvesti kdaj imaš pa kaj rabiš (za zdravniški je to napotnica, ki jo izpolni podjetje, zdravstveno kartico in pa svoj karton - ponavadi ga pošljejo)
5. Potem kasneje dobiš tudi odločbo o dopustu, približno 2 dneva na mesec ti pripadata, ker ne boš celo leto zaposlena (v tem koledarskem letu) ti pripada sorazmerni del dopusta, ravno tako ti pripada sorazmerni del regresa, ki ga je podjetje dolžno izplačati do konca leta.
No to je nekak to
2. Najbrž že vse tvoje podatke, ki jih rabijo za pripravo pogodbe že imajo. Mogoče bodo rabili (vsaj pri nas je tko) kopijo davčne, osebnega dokumenta, potrdila o izobrazbi, kopijo bančne kartice
3. Na zavod za zdravstveno zavarovanje te prijavi podjetje (da ti teče zavarovanje) to mora narest v 8h dneh po ali pred začetkom pogodbe. Potem, ko si prijavljena pri nas dobiš kopijo prijave in moraš podpisat, da si jo dobila.
4. Na zdravniški in varnost pri delu te prijavi podjetje in te obvesti kdaj imaš pa kaj rabiš (za zdravniški je to napotnica, ki jo izpolni podjetje, zdravstveno kartico in pa svoj karton - ponavadi ga pošljejo)
5. Potem kasneje dobiš tudi odločbo o dopustu, približno 2 dneva na mesec ti pripadata, ker ne boš celo leto zaposlena (v tem koledarskem letu) ti pripada sorazmerni del dopusta, ravno tako ti pripada sorazmerni del regresa, ki ga je podjetje dolžno izplačati do konca leta.
No to je nekak to

- luncca
- Sramežljivka
- Na forumu od: 1. 9. 2009
Mene tudi to še čaka... Status študenta imam do Marca, do takrat upam, da bom že diplomirala.... Tukaj kjer sem prek študenta so mi ponudili redno, takoj ko bom konec s statusom... Samo naj bi se prijavila na zavod, potem bi me pa oni zaposlili, ker tako dobijo še neki denarja... Meni je itak vseeno...za prvo službo bo zakon, pa še ena skrb manj, da ko diplomiraš imaš zagotovljeno službo..tega je zelo malo...
- V_Rose_V
- Debatorica
- Na forumu od: 7. 7. 2008
to je pa res ja. jaz še sicer nisem diplomirala, še mam par izpitov pa končat diplomo, ki je recimo do polovice narejena...
ampak smo se dogovorili, da ne bom šla v absolventa in se bom kar zaposlila za 1 leto, pa vmes delala izpite pa pisala diplomo, pa je tud rešeno.
no kar se pa regresa tiče-v naši firmi še oni, ko so dlje zaposleni ne dobijo, ko bi mogli

ampak smo se dogovorili, da ne bom šla v absolventa in se bom kar zaposlila za 1 leto, pa vmes delala izpite pa pisala diplomo, pa je tud rešeno.
no kar se pa regresa tiče-v naši firmi še oni, ko so dlje zaposleni ne dobijo, ko bi mogli

Prvi neprebran prispevek • 8 prispevkov
• Stran 1 od 1
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov