Študij: Japonologija, Sinologija, Kulture Vzhodne Azije
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
Prvi neprebran prispevek • 13 prispevkov
• Stran 1 od 1
- Perchy
- Sramežljivka
- Na forumu od: 12. 7. 2008
kupiš v knjigarni na ff po 1.oktobru...jst se bom prepisala zdej iz te smeri
čist preveč težko in ne da se mi sedeti po več ur na dan za knjigami...veliko selekcijo delajo tudi na izpitih
tko da, velik sreče....
pa profesorji se delajo da ne znajo slovensko, samo znajo...sam se naredijo neumne pred vami :-)
čist preveč težko in ne da se mi sedeti po več ur na dan za knjigami...veliko selekcijo delajo tudi na izpitih
tko da, velik sreče....
pa profesorji se delajo da ne znajo slovensko, samo znajo...sam se naredijo neumne pred vami :-)
-
inaa - Cosmofrik
- Na forumu od: 9. 11. 2005
- Kraj: tu pa tam
js sm sinologinja. em z gradivom je pa tko - js sm bla u prvem letniku totalno zmedena ker tako pac je na ff, se posebej na aaš oddelku
ampak don't worry, po prvih predavanjih ti bodo use povedal kaj rabte, mislm da bos u prvem letniku rabla (ce nisi bolonski) za razvoj pisave eno skripto pa za sodobni kit jezik in sodobno kitajščino - to use u kopirnici dobis, za zgodovino V Azije pa mislm da mors kupt u knjigarni na ff, edin ce bo kdo ze imel skopirano si pac naprej skopiras - ampak s to zgodovino se ne rabs obremenjevt, jo lahko nardis kasnej 

Zivljenje je piskotek!
- mojca90
- Sramežljivka
- Na forumu od: 9. 9. 2009
Hvala obema
@Perchy: Ja vem...mi vsi govorijo kolk težko je...ampak že zdej nisem mela nekega ful lajfa tako, da se mi po vsej verjetnosti niti ne bo poznalo tolk
joke, joke...drugač sm pa res pripravljena žrtvovat lajf za to, da pač uresničim sanje...

@Perchy: Ja vem...mi vsi govorijo kolk težko je...ampak že zdej nisem mela nekega ful lajfa tako, da se mi po vsej verjetnosti niti ne bo poznalo tolk

joke, joke...drugač sm pa res pripravljena žrtvovat lajf za to, da pač uresničim sanje...

-
rachka_ - Cosmofrik
- Na forumu od: 21. 11. 2005
- Kraj: hollywood
po naslovu (in poimenovanju predmetov) sodeč greš ti to kr v bolonjca a ne? ma sem ti fauš
ful več japonoloških in nič več sinoloških predmetov.. meni osebno je urnik bolonjcev precej ljubši.. tako, da če te to zanima, ti tako zelo težko tudi nebo 

"And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the music." F. W. Nietzsche
-
rachka_ - Cosmofrik
- Na forumu od: 21. 11. 2005
- Kraj: hollywood
predmetnik za bolonjc je že kr dolgo na strani FF-ja. jezikovni predmeti ostajajo enaki, tiste sinološke predmete (a la kitajska literatura) pa zamenjajo bolj japonološki (npr. japonska družba).
meni je všeč in mi je resnično žal, da tega ni blo ko sem se jaz vpisovala.
meni je všeč in mi je resnično žal, da tega ni blo ko sem se jaz vpisovala.
"And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the music." F. W. Nietzsche
- floribunda
- Cosmopsiho
- Na forumu od: 22. 2. 2007
olivia napisal/-a:Jaz sem se mučla z japonologijo in obupala po pol leta. Sej študij je zanimiv, nekej novega, samo terja ves tvoj prosti čas in živce. Jaz nimam pozitivnih izkušenj in tudi ostali, ki so vstrajali ne. Potrebno je veliko sprotnega dela saj so vsak teden sprotni testi iz pisave, slovnice in novih besed (teh novosti ni malo), s temi testi moraš zbrati več kot 50% da greš lahko na kolokvij, kjer se ocene dobivajo na podlagi krivulj (tako da lahko z 65% padeš ali pa z 85% dobiš komaj 7)... zahteve so velikokrat nemogoče in visoke... poleg vsega jo pa lahko vpišeš le kot dvopredmetni študij (edino če so že uvedli enopredmetnega) in ti preostali čas pobere še druga smer...
Če te to res veseli in si pripravljena žrtvovati veliko časa in živcev poizkusi...samo jaz ti v primeru da nisi močnega karakterja in volje ne priporočam...raje vpiši kaj drugega in potem hodi na lektorat kjer se ti, če se ne motim tudi prizna določena stopnja
z zaposlitvijo je pa tako kot na večini smeri na filofaksu...bolj slabo
lp
Applebitecc napisal/-a:Če si fuuuuul želiš in si fuuuuul pridna. Res je veliko veliko dela, poznam jih par, ki so bli na japonologiji in so potem to opustil. To je kot 1. razred... Vadi abecedo, uči se nove in nove besede... In pisavo.
Tok da, če si res ful želiš in se tut to z veseljem učiš.
Yummylicious napisal/-a:Evo jz sm tud študerala lani japonologijo (in grščino) in sm zlo kmau obupala. Kokr je že Olivia rekla morš skoz ampak res skoz sprot delat, redno tednsko preverjanje znanja.. U glavnm morš bit res čist not. Tko da če te to res veseli pa si prpravlena vložit v študij ful svojga cajta pol je ql, če je pa obratn pol se pa raj za kj druzga odloč
marateja napisal/-a:ko sem delal na terenu sem spoznala eno k je isto študirala japonologijo. Je rekla, da moraš non stop delat na tem. In kot je bilo že rečeno moraš ful vadt abecedo, pisavo,....Če si pridna in delovna in te to res veseli verjamem da ti bo uspelo.
rachka_ napisal/-a:*mala* napisal/-a:Kolk študentov pa je že dejansko končalo japonologijo? Zanima me konkretna številka, če je kje?
jaz sem ravno prejšen mesec pregledovala diplomske..in jih je nekje nekaj čez 50. razen če niso vse diplomske tam zbrane.. ampak pomoje kr so
supeLLka** napisal/-a:No mene pa zanima kje se lahko zaposliš kot japonolog?
Sicer sem še v OŠ ampak bom zaj 5.10 (na moj b-day.) začela hodit k hiši jezikou v mb da pač nadgradim svvoje znanje kr trenutno znam hiragano & katakano pa govorit nekaj..
- zmagoslavnamarjetica
- Sramežljivka
- Na forumu od: 7. 3. 2013
Ej, gre kdo naprej na Kulture Vzhodne Azije ali pozna koga, ki je to kdaj študiral???
Question that sometimes drives me hazy: am I or are the others crazy?
- floribunda
- Cosmopsiho
- Na forumu od: 22. 2. 2007
poznam nekaj ljudi z japonologije, ampak nihče ni uspešno doštudiral.
Prvi neprebran prispevek • 13 prispevkov
• Stran 1 od 1
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov