Stanovanje

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
MolliKa
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 17. 12. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a MolliKa » 01. Sep. 2009 16:26

Živjo,

pišem vm ker me zanima vaše mnenje in vaše izkušnje s stanovanjem in najemnino + stroški. S fantom si namreč zelo želiva iti na svoje vendar samo on dela plačo ima okoli 700eur...pa me zanima kako naj sploh preračunava če bi vse znesl?
Uporabniški avatar
SWEETprinces
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 30. 9. 2008
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a SWEETprinces » 01. Sep. 2009 16:29

sej drugac full nimam izkusenj s tem ampak ce dela samo on bo tezka...
se ti dej pa bo pomojem lazje
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 3. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 01. Sep. 2009 16:31

Zakaj pa taka nuja jit na svoje? Koliko sta pa stara?
Se mi zdi da je 700€ občutno premalo denarja da živita ugodno(!) življenje na svojem, če je to sploh možno s takim proračunom.
A ti nič ne delaš? Preko študenta?

Sicer pa jaz s fantom nikoli nebi šla v najemniško stanovanje, če nebi sama prispevala polovico za vse stroške (but that's just me...)
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Uporabniški avatar
aderyn
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 16. 5. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a aderyn » 01. Sep. 2009 16:35

Čisto odvisno je, kje v Sloveniji živita, minimalno pol plače pa mislim, da vama bo šlo samo za najemnino kjerkoli že sta. Plus stroški, hrana ipd. in vama ne ostane ravno dosti, če sploh kaj. Odvisno je tudi, če imata oba avto, koliko vama gre za bencin ipd. in kako sta sploh navajena živeti - zelo lagodno ali skromno. Po mojem mnenju bo malo težko z le 700€ mesečno.

Drugače se pa strinjam s postom zgoraj o polovičnem prispevanju, niti jaz ne bi želela, da gre le njegova plača.
There are no shortcuts to any place worth going.
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 12. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a red_rose » 01. Sep. 2009 16:36

a ti nimas pa nobenga dohodka? ce bi vsaj 300€ na mesec kje dobila, z 1000€ se da normalno prezivet. seveda ne v ljubljani v najdrazjih stanovanjih :D pa velika razlika je tut ce mata avte?

z samimi 700€ bo pa res malo na tesno...ampak ce gresta na svoje lahko prijavita svoje gospodinjstvo in ce se solas bos 100% dobila republisko ;)

stanovanje: najemnina plus stroski max 400€ (prijateljica se odpravlja na svoje in bo mela 200€ najemnine plus stroski za celo 1,5 sobno stanovanje)
hrana: 100-150€ na mesec (to je s precej rezerve! sploh ce sta studenta in mata se bone)

ostane se vedno precej.

pazi, zdaj ti bo vecina punc reklo da to ne gre :D ampak to zato ker je precej ljubljancank, ali pa so navajene dosti vec luksuza. s 1000€ lahko dva cloveka popolnoma normalno prezivita, si privoscita kak dopust ipd. res pa je da potem ni raznih fitnes mesecnih kart, frizerja vsake 14dni, dragih vecerjic, kup oblacil vsak mesec...poznam druzino ki prezivi s toliko denarja, skromno, ampak gre. js vem da bi lahko normalno. mama s fantom sicer visji proracun, ampak kar je vec od tega kar sem nastela gre zgolj za luksuz ali kaksne vecje stvari (si kupi drago kolo, LCD...)

srecno :)
Uporabniški avatar
MolliKa
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a MolliKa » 01. Sep. 2009 18:08

*mala* ni mi ravn NUJA it na svoje, bi pa zlo rada da bi na svoje zažvela ne da so vsi ostali okol naja...stara sva pa on 29 jest 20...zaenkrat sva bla pr njemu, pa smo se na žalost spričkal z njegovimi in se ne mislm vrnt k njegovimi...

Sama ne delam, letos sem se vpisala na faks in poleg faksa bom probala še kakšno delo najdt, če ne za vsak dan pa za vikende...tud sama bi raj vidla da bi lahko polovico prispevala.

Sicer zdj to ne pomen da bi že ta let nujno mogla dobit kšn stanvane pto...to je zaenkrat še zgolj želja in upanje da bi si to lahko kmal prvošla. Mi je pač zlo hudo ker bova zdj po cele dneve narazn, preh pa skoz skupi :( pr ns doma pa ne morva bit, ker ni nič urejeno...
Uporabniški avatar
punkie_
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 17. 4. 2006
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a punkie_ » 02. Sep. 2009 8:15

jaz ne razumem več tega, zdaj bi kar vse 20 letnice že hotle živet zakonsko življenje s tipom in bit 24/7 z njim in jokajo za vsake 5 minut, ko gre tip srat na wc, ker ga že pogrešajo
Uporabniški avatar
MolliKa
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a MolliKa » 02. Sep. 2009 8:22

punkie_sploh se ne gre za to da bi tko grozn pogrešala in ne vem kaj...pač bi rada zažvela na svojem a je kj narobe? Vsak ma svoje želje tko da...če teb ni do tega da bi bla samostojna pol tud prou ane...sj mogoče že si na svojem, ne vem, ampk v primeru da nis.
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a red_rose » 02. Sep. 2009 9:35

punkie_ napisal/-a:jaz ne razumem več tega, zdaj bi kar vse 20 letnice že hotle živet zakonsko življenje s tipom in bit 24/7 z njim in jokajo za vsake 5 minut, ko gre tip srat na wc, ker ga že pogrešajo

raje to kot da bi pri 25ih bla se vedno doma in se obesala na mamino krilo, (in denarnico...)
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 02. Sep. 2009 9:50

Iti iz enega naročja (in denarnice, če smo že ravno pri tem :) ) direkt v drugo, ni ravno najboljša rešitev.
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a red_rose » 02. Sep. 2009 10:04

ma ni najboljsa, je pa :D in, vseeno je velika razlika. v prvem primeru se malo predolgo slepas pr svoji druzini, v drugem primeru si pa ustvaris svojo. potem pa upas, da bos mel take otroke, ki se bojo nekje okrog 20tega leta spokali od doma. sej si vsaka moz in zena zasluzita se malo samskega zivljenja v najlepsih letih :D
Uporabniški avatar
MolliKa
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a MolliKa » 02. Sep. 2009 10:14

Iz ene denarnice na drugo samo tolk časa dokler neb dobila za delat in bi lahko prispevala zraven! Ne pa da bi skoz tko...
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 3. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 02. Sep. 2009 10:49

red_rose napisal/-a:
punkie_ napisal/-a:jaz ne razumem več tega, zdaj bi kar vse 20 letnice že hotle živet zakonsko življenje s tipom in bit 24/7 z njim in jokajo za vsake 5 minut, ko gre tip srat na wc, ker ga že pogrešajo

raje to kot da bi pri 25ih bla se vedno doma in se obesala na mamino krilo, (in denarnico...)

A se je bolje na fantove hlače obešat in njegovo denarnico?

Zame ni ravno razlike...
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Uporabniški avatar
[vanessa]
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 14. 3. 2008
Kraj: In your worst nightmare near hell :)

Neprebrana objavaNapisal/-a [vanessa] » 02. Sep. 2009 11:11

*mala* napisal/-a:
red_rose napisal/-a:

A se je bolje na fantove hlače obešat in njegovo denarnico?

Zame ni ravno razlike...

:flehan:
Uporabniški avatar
gaby_
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 22. 8. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a gaby_ » 02. Sep. 2009 11:23

res je, da ni neke razlike, AMPAK: starši so te recimo 'dolžni' vzdrževat, dokler se šolaš. ali pa naj bi te, no. kasneje, ko se poročiš/imaš resno zvezo ipd. so pač skupne finance. midva recimo že zdaj ne gledava na vsak cent, da je točno pol pol. pač plača tisti, kateri ima. tudi ko se poročiš, ti na matičnem uradu lepo preberejo, da če en partner nima zaposlitve, ali iz določenih razlogov ne more delati, ga je drugi dolžan vzdrževati.
no sicer ne podpiram tega, da ženska sedi doma in v luft gleda, moški pa dela cele dneve in jo vzdržuje. ampak če ona ne more delati ali nima službe, je pač taka situacija. to je med njima, kako urejata svoje finance, zato mi je čudno, da nekega človeka, ki ga ne poznate, obsojate, da živi na plečih fanta. on že ve, zakaj jo vzdržuje.

glede 700€ in lastnega stanovanja pa bo bolj težko. če si ti šudentka, potem itak lahko ješ na bone, tudi študentska stanovanja so cenejša. in ja, poskusi si najti službo. bo dosti enostavneje.

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov