Poklic- manekenka

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

LaHauteCouture
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 2. 8. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a LaHauteCouture » 04. Avg. 2009 12:11

Kot otrok si je marsikatera želela postati manekenka, potem pa odrasteš in naše želje postanejo bolj realne.
Zanima me če je pri kateri želja še ostala, če si želi postati znana, uspešna manekenka bolj kot vse in zakaj bi rada bila manekenka, kako vidi ta poklic?
Uporabniški avatar
Anja ^^
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 3. 8. 2009
Kraj: grosuplje

Neprebrana objavaNapisal/-a Anja ^^ » 04. Avg. 2009 12:23

uff jst si to želim čeprov nism že neki starejša (15) amapk dvomm da mi bo kej uspel - velka 168 (mankata ene 2cm), slovenija ima bolj slabe možnosti,...
Uporabniški avatar
gaby_
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 22. 8. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a gaby_ » 04. Avg. 2009 12:35

^saj zrasla še mogoče boš ampak tebi manjkata krepko več kot dva centimetra. uspešne manekenke so visoke nad 175.

glede mene: mogoče ko sem bila mlajša so mi bila dekleta recimo 'za vzor'. itak vse suhe, visoke, lepe, dolge zdrave lase. ampak se je sčasoma to spremenilo. danes rada pogledam dobre fashion fotke in šutinge, kaj več od tega pa me ne zanima :)
Uporabniški avatar
Anja ^^
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a Anja ^^ » 04. Avg. 2009 12:42

to je res ampak tista meja je 170, nekatere so uspešne pa tud niso tok visoke. :P čeprov dvomm da bo kej iz tega :D
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 3. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 04. Avg. 2009 13:51

In vsaka z okol 170 cm upa da bo ravno ona naslednja Kate Moss- yeah right!

Za dejansko manekenko (in ne za Smrkljo in tako sranje) je treba 175 cm, to je to.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Uporabniški avatar
Anja ^^
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a Anja ^^ » 04. Avg. 2009 14:03

no no sej se ti ni treba tko razburjat, povzroča gube :P
Uporabniški avatar
*kayka*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 26. 1. 2005
Kraj: Kranj

Neprebrana objavaNapisal/-a *kayka* » 04. Avg. 2009 14:05

kate moss ma baje 168cm...ja za menekenko pa res rabs kr lepo 175cm po tamalem...vsaj v visoki modi...za kšne smrkla vrjanta pa tko naprej pomoje tud ni nč narobe če si 165:)
Uporabniški avatar
Anja ^^
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a Anja ^^ » 04. Avg. 2009 14:09

sej niti nimam nevem kakšne ogroomne želje da bi bla manekenka, ampak poklic se mi zdi dobr in me nekako privlači, ampk tud če nism se nebo podru svet :P drugač pa kak smrklja ipd. je pa itak največje sranje.
LaHauteCouture
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 2. 8. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a LaHauteCouture » 04. Avg. 2009 14:10

Ja je odvisno od človeka celega, tako videz, kot osebnost ne le višina, tako da anja sledi sanjam.. če ti je usojeno, potem bo mogoče res kdaj uspelo :wink:
Drugače pa tudi sama menim da tole v Sloveniji ni ravno rožnato, je pa Milano dokaj blizu :razz:
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 04. Avg. 2009 14:19

Ene res rabite reality check.
Uporabniški avatar
urš*
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 24. 5. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a urš* » 04. Avg. 2009 14:30

Men se tole zdi sijajen poklic. Če si ga želim? Ja seveda!
Samo nimam možnosti, niti najmanjših. Mogoče kak model, manekenka pa no go. Sem majhna, nimam anoreksične postave...

Se mi pa zdi da je kr nekaj punc, ki bi lahko uspele.. In ne, ne tiste iz najstniških revij in podobno. Če imaš voljo, mere, višino in attitude, pol lahk uspeš.

In nevem zakaj se to zdi nekaterim tako nemogoče.. Če cele dneve presediš in razmišlaš o tem kok je to en fajn poklic in podobno, valda da ne boš nikamor prišla. Je treba tut v akcijo stopit.

Pa velik sreče =)
And at the end, all that matters, is YOU.

Nakit: http://nakitglamorous.blogspot.com/
Uporabniški avatar
Anja ^^
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a Anja ^^ » 04. Avg. 2009 14:39

nekateri pač ne izpolnijo svojih sanj in zato na sanje useh ostalih gledajo tako pesimistično :wink: sicr pa mislim da naj bi še nekaj zrastla, mama je velika 166, oče 180 tam nekje, brat pa okrog 182. in ja ni samo višina, so tudi obrazne poteze, izrazitost le teh, energija, volja do dela, postava, in še in še..
Uporabniški avatar
polly-polly
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 31. 12. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a polly-polly » 04. Avg. 2009 16:08

Zakaj pa si želite biti manekenke?

:)

Jaz si to nisem nikoli želela, sem deleč preč od manekenke. Mi je pa všeč delo z njimi, v vlogi fotografa. :)
Uporabniški avatar
urš*
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 24. 5. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a urš* » 04. Avg. 2009 16:13

Uf ja, in celotna režija šutinga in tako naprej.. More bit zlo zanimivo delo :D
And at the end, all that matters, is YOU.

Nakit: http://nakitglamorous.blogspot.com/
floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 22. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a floribunda » 04. Avg. 2009 19:56

to tudi meni nikoli ni bilo jasno zakaj je poklic manekenke tako zelo zaželjen. ok. tistih nekaj ma res ogromno keša (ampak ogromno keša ma tudi tistih nekaj...nevem...karkoli pač že) in so res carice.

vso nočno življeje najbrž bolj škodi kot koristi od vsega fussa pa imaš ravno toliko, da 4 ure sediš na stolu kjer te pedenajo (yeah what a joy! js sm še pri frizerju živčna une pol ure), zraven zobaš grozdje (max. 2 grozda!, da se slučajno kje okoli kosti ne bi poznalo), pol se postaviš sredi scene, narediš 50 poz ali bolščiš v fotoaparat in skušaš zgledat podobno nedoraslemu vesoljčku (odvisno za kak šuting gre). potem je na vrsti naslednja.
hoja po pisti? to mi sploh ni jasno zakaj je tak užitek. ok, ogoče adrenalin zaradi vseh gledalcev. pa še nobenga ti ne zanimaš. si samo obešalnik. največji high light je obrat na koncu piste. hura!
sploh pa manekenka v sloveniji. tistih par jih itak v tujino spoka na hitrco, ostale so pa za se zjokat (vsaj kar sem js malo po teh straneh slovenskih gledala).

in še same ženske povsod. omg, ker kokošnjak.

bi pa z veseljem delala v modni industriji v smislu neke scenografije za šutinge ipd.

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov