prepisi med študiji
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
bombica - Sramežljivka
- Na forumu od: 3. 3. 2009
- Kraj: maribor
Ne vem v kje naj postavim to vprašanje, zato odpiram novo temo. Zanima me ali je možno, da se po enem letu obiskovanja visokošolskega študija - kamor se lahko vpišeš s poklicno maturo - prepišeš v univerzitetni program drugega študija ali moraš potem delat vse od začetka - tudi splošno maturo?
-
*mala* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 3. 8. 2004
Seveda se ne moreš vpisati v program ki zahteva splošno maturo. Tudi, če se drugič vpisuješ na faks, si enakovredna tistim ki se prvič.
Bo treba kar splošno maturo delat- oz. maturitetni tečaj, če hočeš na uni.
Bo treba kar splošno maturo delat- oz. maturitetni tečaj, če hočeš na uni.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
- rokica
- Sramežljivka
- Na forumu od: 29. 7. 2008
letos so izenačili splošno in poklicno maturo. lahko se s poklicno maturo vpišeš na univerzitetni študij. tako da tisti, ki delajo poklicno maturo, imajo 4 predmete plus izberejo si še en predmet. ker je preveč mest in premalo dijakov, meni se zdi to grozno, da so tako razvrednotili splošno maturo.
kar poglej v razpis, da se lahko v vse univerzitetne programe lahko vpisujejo tudi tisti s poklicno maturo, le razpored procentov je malce drugačen kot pri splošni.
kar poglej v razpis, da se lahko v vse univerzitetne programe lahko vpisujejo tudi tisti s poklicno maturo, le razpored procentov je malce drugačen kot pri splošni.
-
*mala* - Cosmopsiho
Sej si se že prej lahko na ene uni fakse vpisal z poklicno maturo + 1 predmet splošne. A zdej pa kar povsod tako?
Kera bedarija...
Kera bedarija...
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
-
muffin - Kofetarica
- Na forumu od: 25. 7. 2006
- Kraj: Ljubljana
Sam to je pa res grdo. Ok, sej bi blo lepo, če bi se vsak lahko vpisu tja, kamor bi se želel, sam ne morš pa enačit obeh matur! Se spomnem 3 leta(men se zdi ) nazaj, k sm vidla kok so tisti na navadnih srednjih šolah lažji dobil višje št. točk To je sam še en dokaz, da se dons ne splača več na gimnazijo, lepš je it na eno srednjo pa u izi narest ...
-
*mala* - Cosmopsiho
Pa je to dejansko res? Ali samo katera zamešala s tistimi faksi, kjer lahko tudi poklicna matura + en predmet?
- lorelaj
- Kofetarica
- Na forumu od: 27. 6. 2005
muffin napisal/-a:Sam to je pa res grdo. Ok, sej bi blo lepo, če bi se vsak lahko vpisu tja, kamor bi se želel, sam ne morš pa enačit obeh matur! Se spomnem 3 leta(men se zdi ) nazaj, k sm vidla kok so tisti na navadnih srednjih šolah lažji dobil višje št. točk To je sam še en dokaz, da se dons ne splača več na gimnazijo, lepš je it na eno srednjo pa u izi narest ...
Ja, samo potem maš na faksu najbrž več problemov. Ni nujno, ampak večina bi/bo imela pa več problemov kot gimnazijci.
Mi je pa čudno, da nikjer nisem še slišala nič o tem. Domnevam, da če bi splošno maturo izenačili s poklicno (plus en predmet več), bi o tem na veliko poročali v medijih, ljudje bi se pritoževali ... Močno dvomim, da se je to resnično zgodilo. Če se pa je, je pa to samo še en dokaz več, ki govori o debilizmih, ki se dogajajo na ministrstvu za šolstvo.
-
emanuela - Cosmo moderatorka
- Na forumu od: 28. 7. 2005
ne, res je.moje sošolke so šle iz veterinarskega tehnika na veterino, s tem da so delale pač kemijo zraven.in se mi zdi to popolnoma ok, glede na to da niso vsi tako zaverovani da bodo končali faks, in v tem primeru lahko gredo delat, z gimnazijo pa ne moreš ne vem kaj.in če si bo kdo želel končati nek faks, ga bo, pa ni važno ali je gimnazijec ali s poklicne šole.navsezadnje gimnazijci nimajo nikjer podlage, ampak so navajeni pač t.i. piflanja, obsežnosti snovi itd.ampak brez faksa so še vedno nič, se ne morejo nikjer pametno zaposliti itd,moje skromno mnenje pač.
- lorelaj
- Kofetarica
- Na forumu od: 27. 6. 2005
^^
Samo to je popolnoma logično, saj gre za isto smer izobraževanja. Neumno se mi zdi to, da se nekdo s poklicno maturo iz npr. turistične srednje šole, vpiše na npr. medicino. Od kje, saj nima znanja naravoslovnih predmetov.
To bi bilo očitno v tem primeru mogoče, če pravite, da se lahko s poklicno maturo vpišeš na katerikoli univerzitetni program?
Samo to je popolnoma logično, saj gre za isto smer izobraževanja. Neumno se mi zdi to, da se nekdo s poklicno maturo iz npr. turistične srednje šole, vpiše na npr. medicino. Od kje, saj nima znanja naravoslovnih predmetov.
To bi bilo očitno v tem primeru mogoče, če pravite, da se lahko s poklicno maturo vpišeš na katerikoli univerzitetni program?
-
*mala* - Cosmopsiho
emanuela napisal/-a:navsezadnje gimnazijci nimajo nikjer podlage, ampak so navajeni pač t.i. piflanja, obsežnosti snovi itd.
Ti pa nisi na gimnazijo hodila, a nede?
Men se niti mal ne zdi pravično. Sploh ni primerjave med maturama niti od delč. Gimnazija ti vsaj da neko splošno izobrazbo (ne pa nekje, kjer npr. še geografije nimajo- žalostno, da eni komaj vedo kje kakšna celina). In ni samo piflanje- daleč od tega! Je pa res bolj obsežna snov, kot drugje.
-
emanuela - Cosmo moderatorka
- Na forumu od: 28. 7. 2005
ja meni se pa zdi.pri 14,15 eni pač še ne vedo kaj bodo počeli celo življenje in gredo pač na eno šolo, in hvala bogu, da si lahko potem premislijo.tu se pa ene bunite, kot da ste bile za kaj prikrajšane, ker so se vpisali na uni programe tisti, ki si po vašem pisanju tega ne zaslužijo.gimnazija je pač gimnazija, se vpišeš kamor hočeš po končanem šolanju.pri poklicnih je pa pač malo drugače.
p.s. če bi prebrala, sem napisala:moje sošolke -veterinarske tehnice.to pomeni, da sem ena izmed njih ja
p.s. če bi prebrala, sem napisala:moje sošolke -veterinarske tehnice.to pomeni, da sem ena izmed njih ja
-
*mala* - Cosmopsiho
Mene ne moti. Sam če bi se pa sedaj vpisovala bi me pa motilo, ja. Ker je splošna matura težja. Na gimnaziji je težje imeti boljši uspeh. In potem nazadnje še ne prideš na faks, katerega si želel, ker je en kup folka z poklicno maturo+en predmet, ki so odlični, pa maturo zelo dobro naredijo (kar tud ni tak težko pri poklicni). Ti se pa 4 leta matraš, pa je isto kot če se nebi.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov