višja strokovna šola-poslovni sekretar....NUJNO!!!!!!!!!!!!

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

natalia87
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 13. 2. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a natalia87 » 21. Feb. 2009 13:54

jaz bi se izredno (redno ne morem ker sem že izkoristila bonus na eni fakulteti) vpisala v višjo strokovno šolo.....zanima me pa to,kdaj se je bolje vpisati v višjo strokovno šolo:
1. ko že opravljaš poklic tajnice in želiš pridobiti višji strokovni naziv in pač študiraš ob delu ali
2. naj najprej opravim izredni študij in se šele nato zaposlim v administraciji? (če še nimam poklica in bi šla študirat izredno, obstaja kakšna možnost da te ne sprejmejo ker se še nism uveljavila kot tajnica?)

ali pri samem vpisu gledajo na starost? (vprašam ker ne vem kako gre to pri višjih šolah :oops: , večina je starejših, ki študirajo ob delu), stara sem 22 let, imam pa že nekaj izkušenj z delom v administraciji (delo preko študenta)

upam da dobim čimprej odgovore :)
hvala
LanaMaxim
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 23. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a LanaMaxim » 21. Feb. 2009 14:56

Lahko se izredno vpišeš, mislim, da nima veze kakšen poklic opravljaš. Preveri pa pod vpisne pogoje, če jim zadostuješ. Če še nimaš službe, jo lahko potem iščeš in poleg študija normalno opravljaš. Starost nima veze.
larisa789
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 28. 12. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a larisa789 » 21. Feb. 2009 16:54

Lahko se vpišeš redno. kolikor sem razumela si bila že vpisana ali si že ponavljala na fakulteti. Moraš vedeti, da se fakulteta in višja pola ločita in da čeprav si že izkoristila bonus na fakulteti, ga imaš še zmeraj na višji šoli- zato se lahko vpišeš redno na višjo šolo.
Za višjo šolo ti ni treba biti tajnica, kolikor vem, se tistim, ki imajo že nekaj let delovne dobe prizna to, da jim ni treba opravljati prakse (če so ima ta višja šola- običajno imajo prakso).
Uporabniški avatar
anoyel
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 3. 5. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a anoyel » 21. Feb. 2009 16:58

a to si bila prej vpisana na univerzitetno/visokosolsko smer studija? ker visoka in višja ni enako. namreč, če si enkrat že bila vpisana na visoko to nima veze z višjo šolo. imaš možnost normalno rednega vpisa na višjo šolo, ker je tud v stopnji razlika. pa kot študentka imaš ogromno možnosti opravljati administrativna dela in tam pridobiš izkušnje, ker je ogromno oglasov na študentu (kot si ze sama omenila).
naziv tajnice pa pridobiš že v srednji šoli, kjer je triletni program za poslovno sekretarko. vsaj bilo je, ko sem sama bila v srednji šoli.
Čas je vrednota,
ne mineva,
temveč ga uporabljamo.
natalia87
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a natalia87 » 21. Feb. 2009 17:16

anoyel napisal/-a:a to si bila prej vpisana na univerzitetno/visokosolsko smer studija? ker visoka in višja ni enako. namreč, če si enkrat že bila vpisana na visoko to nima veze z višjo šolo. imaš možnost normalno rednega vpisa na višjo šolo, ker je tud v stopnji razlika. pa kot študentka imaš ogromno možnosti opravljati administrativna dela in tam pridobiš izkušnje, ker je ogromno oglasov na študentu (kot si ze sama omenila).
naziv tajnice pa pridobiš že v srednji šoli, kjer je triletni program za poslovno sekretarko. vsaj bilo je, ko sem sama bila v srednji šoli.

študirala sem na fdv-ju (1x sem zamenjala smer na tem faksu, tko da sem porabila bonus rednega vpisa), torej se zdej lahko redno vpišem na višjo šolo?

končano imam pa srednjo ekonomsko gimnazijo.....pa je to dovolj za opravljanje poklica tajnice?
Uporabniški avatar
anoyel
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 3. 5. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a anoyel » 21. Feb. 2009 17:33

natalia87 napisal/-a:študirala sem na fdv-ju (1x sem zamenjala smer na tem faksu, tko da sem porabila bonus rednega vpisa), torej se zdej lahko redno vpišem na višjo šolo?

se lahko redno vpišeš, ampak se pozanimaj, da ima določena višja poslovna šola redno smer. mal sm na hitr poguglala in kar mi je ven vrglo so bile vse za plačat :?
natalia87 napisal/-a:končano imam pa srednjo ekonomsko gimnazijo.....pa je to dovolj za opravljanje poklica tajnice?

Če je dovolj tri letna poklicna šola, bi verjetno zadostovala tudi ekonomska gimnazija. Pravi odgovor na tvoje vprašanje boš pa najdla pri delodajalcu. Pač če je kje razpis se prijavis in tak v CV napišeš kje vse si se solalala (vkljucno s fdvjem) in kje delala (omeniš izkušnje z administracijo). Pač na strokovni ekonomski soli (ne na gimnaziji) učijo tud bolj podrobne reči - ala kak se sestavi dopis, naročilo, sprejemnica, poročilo, osnovne reči računovostva, kak se listine vodijo, razni vrednostni papirji in ne vem še kaj vse. ne vem točn kak je na eko. gimnaziji, možn, da tud to učijo.
ampak kot sm ze omenila je vse odvisno od delodajalca.
Čas je vrednota,
ne mineva,
temveč ga uporabljamo.
natalia87
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a natalia87 » 21. Feb. 2009 19:17

larisa789 napisal/-a:Lahko se vpišeš redno. kolikor sem razumela si bila že vpisana ali si že ponavljala na fakulteti. Moraš vedeti, da se fakulteta in višja pola ločita in da čeprav si že izkoristila bonus na fakulteti, ga imaš še zmeraj na višji šoli- zato se lahko vpišeš redno na višjo šolo.
Za višjo šolo ti ni treba biti tajnica, kolikor vem, se tistim, ki imajo že nekaj let delovne dobe prizna to, da jim ni treba opravljati prakse (če so ima ta višja šola- običajno imajo prakso).

pa imaš v višji šoli tudi možnost do 2 "bonusov" rednega vpisa?
larisa789
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 28. 12. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a larisa789 » 22. Feb. 2009 12:10

natalia87 napisal/-a:
larisa789 napisal/-a:Lahko se vpišeš redno. kolikor sem razumela si bila že vpisana ali si že ponavljala na fakulteti. Moraš vedeti, da se fakulteta in višja pola ločita in da čeprav si že izkoristila bonus na fakulteti, ga imaš še zmeraj na višji šoli- zato se lahko vpišeš redno na višjo šolo.

pa imaš v višji šoli tudi možnost do 2 "bonusov" rednega vpisa?

ja seveda imaš 1 bonus (lahko se redno prepišeš ali redno ponavljaš na višji). Višja je pa samo 2 leti.
verano87
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 24. 7. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a verano87 » 24. Jul. 2010 13:25

Pozdravljene!

Tudi jaz imam eno vprašanje glede izobraževanja programa poslovni sekretar. Zanima me, če mogoče katera ve na katerin šoli se izvaja REDNI študij za poslovnega sekretarja in po možnosti kje v okolici Ljubljane. Sama sem našla le Postojno, Novo mesto in Maribor
:?

Vesela bi bila kakršnegakoli odgovora. :P
Uporabniški avatar
La*Bella
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 26. 7. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a La*Bella » 26. Jul. 2010 12:32

Kdaj bojo višješolski zavodi objavili še prosta mesta? 20.8 ali kasneje? Če kera mogoče ve... :)
Uporabniški avatar
haley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 20. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a haley » 26. Jul. 2010 12:36

^^Jaz sem slišala, da avgusta. Točnega datuma pa ne vem.
Uporabniški avatar
piškotek*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 27. 1. 2009
Kraj: Primorska

Neprebrana objavaNapisal/-a piškotek* » 26. Jul. 2010 12:37

natalia87 napisal/-a:končano imam pa srednjo ekonomsko gimnazijo.....pa je to dovolj za opravljanje poklica tajnice?

Ja je dovolj.
(s)mej se

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov