Delo v optiki
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
14 prispevkov
• Stran 1 od 1
- pompomGirl
- Sramežljivka
- Na forumu od: 4. 8. 2006
Zanima me, če je katera od vas ali vaših prijateljic/ev... delala oziroma dela v optiki. Govorim pa o optiki Clarus. Izkušnje za delo v optiki niso obvezne, ker te itak priučijo. Se mi zdi dokaj zanimivo delo in če ima katera kaj za napisat/komentirat, se zahvaljujem.
-
positive vibration - Cosmofrik
- Na forumu od: 19. 3. 2006
Dober prijatelj dela v optiki. Delo obsega res vse, od tistega, ki je na daleč vidno (ponudba očal, svetovanje pri zbiri okvirjev, stekel, delo za blagajno) do skritega dela (osnovno popravilo očal, izrez stekelc, skrb za čistočo v optiki). Ta tip je res srce od človeka in je podjetju pridobil številne redne stranke, ki so se nanj zelo navezale. Tvoja prednostna naloga je predvsem, da znaš s stranko, se ji res posvetiš in upoštevaš njene želje. Npr. če ima cenovno omejitev, ne posiljuješ, ker nisi prodajalec, temveč optik.
V optiki Clarus se meni zdijo dost nezainteresirani...zgleda, da jim predobro laufa in jih kratkomalo boli k.... za stranke. Jaz sem jih skenslala, upam pa, da boš mogoče ti znala dvignit nivo
V optiki Clarus se meni zdijo dost nezainteresirani...zgleda, da jim predobro laufa in jih kratkomalo boli k.... za stranke. Jaz sem jih skenslala, upam pa, da boš mogoče ti znala dvignit nivo

There once was a note
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
- tanc_
- Sramežljivka
- Na forumu od: 31. 1. 2009
Živijo, jaz sem delala v Mestni optiki.
Moram rečt, da je to superca služba. Svetuješ strankam katera sončna očala/korekcijski okvirji ji najbolj pašejo itd. Je pa res, da moraš hodit kak mesec na uvajanje kjer se naučiš čist čiiisto vse o delu (npr merjenje zenične razdalje, napisati račun, predpisati pravilna stekla za različne dioptrije+tanjšanje stekla+različni sloji za stekla) Zanimiva služba po vrhu pa še dobro plačana, ni kaj, če imaš čas in možnot dela, ti priporočam da začneš delat
Moram rečt, da je to superca služba. Svetuješ strankam katera sončna očala/korekcijski okvirji ji najbolj pašejo itd. Je pa res, da moraš hodit kak mesec na uvajanje kjer se naučiš čist čiiisto vse o delu (npr merjenje zenične razdalje, napisati račun, predpisati pravilna stekla za različne dioptrije+tanjšanje stekla+različni sloji za stekla) Zanimiva služba po vrhu pa še dobro plačana, ni kaj, če imaš čas in možnot dela, ti priporočam da začneš delat

Dare to be yourself.
-
rachka_ - Cosmofrik
- Na forumu od: 21. 11. 2005
- Kraj: hollywood
no to je kul, da imate razna izobraževanja in takšne stvari.. ko sem si namreč jaz šla v optiko po poskusne leče, mi tista bejba tam ni povedala POPOLNOMA NIČ! ne samo, da mi ni znala vstavit leče, kar se mi zdi prvič ful pomembno.. niti mi ni ponudila, omenila bilokaj o kakšnih tekočinah, kako dolgo lahko imam lečo v očesu in pač te za moje pojme pomembne stvari.
od takrat naprej mam rahlo oskrunjeno mnenje o zaposelnih v optikah.

"And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the music." F. W. Nietzsche
- tanc_
- Sramežljivka
- Na forumu od: 31. 1. 2009
hja.. saj deloma razumema študente, ko že dolgo delajo to, ker se resnično naveličaš eno in isto sranje 100x v dnevo ponavljat.. zato se pač menjavajo študentje na določeno obdboje
sj sem se tudi jaz naveličala delat, zato sem pa prenehala 

Dare to be yourself.
-
rachka_ - Cosmofrik
- Na forumu od: 21. 11. 2005
- Kraj: hollywood
to je res, ampak jaz bi lahko imela resne probleme z očesom, če bi naredila nekaj česar nebi smela, ker pač nisem mela pojma, da se to ne sme. pač takšen je job, da seznanjaš stranke s temi zadevami, če pa ti pač ni do tega pa nevem kaj počneš tam.
"And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the music." F. W. Nietzsche
-
rammsteingirl - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 28. 5. 2005
- Kraj: Gorenjska
srednja šola. samo tudi mene zanima, če se da opraviti kakšen tečaj, da lahko delaš tam in svetuješ.
- tinka2002
- Sramežljivka
- Na forumu od: 11. 5. 2010
pozdravljene!
ko smo ravni pri temi optika, naj vam povem svojo zgodbo! v optiki CLARUS sem naročila očala in že po mesecu dni so se pojavile težave, saj ročka ni bila priterjena pravilno. nesla sem jih nazaj in poslali so jih v lj. tako da sem bila teden dni brez očal. ko sem jih dobila nazaj, so mi zagotovili, da so jih popravili, vendar se to ni zgodilo. pri popravilu so poškodovali okvir. zgodba se ponovila. zopet sem bila brez očal. odnos prodajalk je bil, ko sem jim povedala, da tega ne bom več mirno prenašala zelo neprijazen. sedaj so me klicali, da so očala prišla iz popravila, vendar so zopet menjali samo ročke, čeprav je po njihovi krivdi poškodovan okir. zato vam svetujem, če se odločate za nakup očal, tega ne narediti v optiki CLARUS, da ne boste imele podobnih težav kot jaz. poudarek je na tem, da za težave nisem kriva jaz, ampak njihovo nestrakovno delo
ko smo ravni pri temi optika, naj vam povem svojo zgodbo! v optiki CLARUS sem naročila očala in že po mesecu dni so se pojavile težave, saj ročka ni bila priterjena pravilno. nesla sem jih nazaj in poslali so jih v lj. tako da sem bila teden dni brez očal. ko sem jih dobila nazaj, so mi zagotovili, da so jih popravili, vendar se to ni zgodilo. pri popravilu so poškodovali okvir. zgodba se ponovila. zopet sem bila brez očal. odnos prodajalk je bil, ko sem jim povedala, da tega ne bom več mirno prenašala zelo neprijazen. sedaj so me klicali, da so očala prišla iz popravila, vendar so zopet menjali samo ročke, čeprav je po njihovi krivdi poškodovan okir. zato vam svetujem, če se odločate za nakup očal, tega ne narediti v optiki CLARUS, da ne boste imele podobnih težav kot jaz. poudarek je na tem, da za težave nisem kriva jaz, ampak njihovo nestrakovno delo
-
Hailey - Komunikatorka
- Na forumu od: 3. 5. 2010
positive vibration napisal/-a:V optiki Clarus se meni zdijo dost nezainteresirani...zgleda, da jim predobro laufa in jih kratkomalo boli k.... za stranke. Jaz sem jih skenslala, upam pa, da boš mogoče ti znala dvignit nivo
js sm v optiki Clarus v Celju (nevem če so še kje drgje po državi) kupla korekcijska očala. in morm rečt da sva z mami naletele na enga ful uredu optika, mislim res prjazn je biu, svetovau je, pomagu kolkr je lahko.. tko da mam dobre izkušnje :]
- AbbA
- Debatorica
- Na forumu od: 18. 6. 2006
- Kraj: Somewhere over the rainbow
rachka_ napisal/-a:no to je kul, da imate razna izobraževanja in takšne stvari.. ko sem si namreč jaz šla v optiko po poskusne leče, mi tista bejba tam ni povedala POPOLNOMA NIČ! ne samo, da mi ni znala vstavit leče, kar se mi zdi prvič ful pomembno.. niti mi ni ponudila, omenila bilokaj o kakšnih tekočinah, kako dolgo lahko imam lečo v očesu in pač te za moje pojme pomembne stvari.od takrat naprej mam rahlo oskrunjeno mnenje o zaposelnih v optikah.
To o lečah je naloga zdravnika, ki ti jih predpiše, da ti pove vse o njih. Meni tudi v optiki niso nič povedali, mi je pa zdravnik vse razložil, mi je povedal, kako se jih da v oči, vzel si je 1h in zgubljal živce med mojimi poskusi

Ker leč ne moreš kar sama kupiti, brez da greš prej na pregled, kjer ti izmerijo bazno krivino in tako naprej, da veš, katere leče sploh lahko nosiš. Tako da ne biti jezna na prodajalce, čeprav bi to lahko vedeli, a ni to njihova naloga.
- mimikad
- Komunikatorka
- Na forumu od: 17. 9. 2006
- Kraj: bregovi Kolpe
Še zdaj sem jezna, ko se spomnem na moja prva očala.
Prodajalka mi je pokazala ENE okvirje takšnih oblik, kot sam jih sama želela. In niti ene več. Ker so mi v tisti optiki merila dioptrijo sem jih morala tam tudi kupiti. Draga so bila kot hudič. Moram povedat, da zaradi njihovega odnosa nisem šla nikoli več v tisto optiko.
In zdaj pridem v drugo optiko:
*prodajalec ful prijazen
*na vrsti sem bila ob uri
*naročil me je za naslednji dan in se je z mano eno uro ukvarjal, da sem si nataknila leče
*prodajalec je bil tak dober, da sem si še kupila sončna očala
*popravil mi je stara očala zastonj, čeprav jih nisem kupila v tisti optiki
*in ima OGROMNO izbiro okvirjev, tako da ko pridem kupit leče vsakič gledam ali bi tudi investirala v nova očala.
Zelo je odvisno od prodajalca kakšen odnos ima. Takšen, ki je s srcem pri stvari ti bo prodal tudi tisto stvar, ki jo nisi nameraval kupiti. Ne pa da prodajalec tam sedi in čaka kdaj bo konec delavnika.
Prodajalka mi je pokazala ENE okvirje takšnih oblik, kot sam jih sama želela. In niti ene več. Ker so mi v tisti optiki merila dioptrijo sem jih morala tam tudi kupiti. Draga so bila kot hudič. Moram povedat, da zaradi njihovega odnosa nisem šla nikoli več v tisto optiko.
In zdaj pridem v drugo optiko:
*prodajalec ful prijazen
*na vrsti sem bila ob uri
*naročil me je za naslednji dan in se je z mano eno uro ukvarjal, da sem si nataknila leče
*prodajalec je bil tak dober, da sem si še kupila sončna očala

*popravil mi je stara očala zastonj, čeprav jih nisem kupila v tisti optiki
*in ima OGROMNO izbiro okvirjev, tako da ko pridem kupit leče vsakič gledam ali bi tudi investirala v nova očala.
Zelo je odvisno od prodajalca kakšen odnos ima. Takšen, ki je s srcem pri stvari ti bo prodal tudi tisto stvar, ki jo nisi nameraval kupiti. Ne pa da prodajalec tam sedi in čaka kdaj bo konec delavnika.
14 prispevkov
• Stran 1 od 1
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov