Študij: varnost in policijsko delo (vs)
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
Prvi neprebran prispevek • 10 prispevkov
• Stran 1 od 1
-
grejpfrut - Sramežljivka
- Na forumu od: 31. 1. 2009
Zivjo!
Letos se nameravam vpisati na FVV - varnost in policijsko delo (vs) izredno.
Zanima me, če katera hodi v to smer, in kako je z vajami, obveznostjo na predavanjih, športno vzgojo ipd...
Malo sem zbegana, ker na spletni strani piše, da vaje in športna niso obvezne...
Že lani sem se nameravala vpisati, pa se je malo zapletlo...in me še ni minilo, pa bi rada slišala še kaj iz prve roke. Bila sem na informativcih, ki so bili katastrofalni, tko da...bo boljše če se tu malo pozanimam in če mi lahko katera kaj več pove o tem
Letos se nameravam vpisati na FVV - varnost in policijsko delo (vs) izredno.
Zanima me, če katera hodi v to smer, in kako je z vajami, obveznostjo na predavanjih, športno vzgojo ipd...
Malo sem zbegana, ker na spletni strani piše, da vaje in športna niso obvezne...
Že lani sem se nameravala vpisati, pa se je malo zapletlo...in me še ni minilo, pa bi rada slišala še kaj iz prve roke. Bila sem na informativcih, ki so bili katastrofalni, tko da...bo boljše če se tu malo pozanimam in če mi lahko katera kaj več pove o tem
- Valeria
- Komunikatorka
- Na forumu od: 3. 6. 2005
Jaz ti svetujem, da se na ta faks ne vpišeš.Sama nisem tega študirala, poznam pa nekaj ljudi ki so in vsi so imeli grozne težave potem najti primerno zaposlitev.Če nimaš hudih vez v policiji oz. že nisi njihova štipendistka, potem si raje izberi kakšen drug faks.
-
*purple* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 23. 1. 2006
naj se na faks ne upiše ker je po tvoje težko najdt službo?
jah, najboljš da se upišeš kar nekam, da boš mela dobro službo zagotovljeno in boš gnila v pisarni osem ur, usa nezadovoljna, ker opravljaš delo katerega si ne želiš
Jst sm proti temu stavku! Greš na faks, če te zanima in te veseli in se ne oziraš na to al bo šiht al ne bo.Kaj veš kaj bo čez štiri leta.Tole je pa res brezvezno se obremenjevat.
Drgač pa ne vem dost o tem faksu, vem pa to je je fuul zanimivo in da je še posebej en izpit (človekove pravice se mi zdi) ful težak....Ostalo se pa da sfolgat če mal pogledaš.
Jst bom šla tud na tale faks, koj ko tole šolo nardim, ker me tud fuuul veseli.In edino to je pomembno!!Nom pa ekonomist sam zato da bom službo dobila, bedarija živa
jah, najboljš da se upišeš kar nekam, da boš mela dobro službo zagotovljeno in boš gnila v pisarni osem ur, usa nezadovoljna, ker opravljaš delo katerega si ne želiš
Jst sm proti temu stavku! Greš na faks, če te zanima in te veseli in se ne oziraš na to al bo šiht al ne bo.Kaj veš kaj bo čez štiri leta.Tole je pa res brezvezno se obremenjevat.
Drgač pa ne vem dost o tem faksu, vem pa to je je fuul zanimivo in da je še posebej en izpit (človekove pravice se mi zdi) ful težak....Ostalo se pa da sfolgat če mal pogledaš.
Jst bom šla tud na tale faks, koj ko tole šolo nardim, ker me tud fuuul veseli.In edino to je pomembno!!Nom pa ekonomist sam zato da bom službo dobila, bedarija živa
-
kamis - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 12. 12. 2006
- Kraj: ljubljana
Poznam enga k je hodu na ta faks in mislm da ga je tud že naredu.Kar se zaposlitve tiče mi je povedal da zaposlijo mogoče dva al pa samo enga u letniku pa šo to najboljša.
Ja kar se tiče zaposlitve po šolanju je kr jeba.Recimo jst sm si ful želela na zobotehnično šolo,pa sm jo tud nardila.Ampak kurc,kaj mi pomaga če me noben noče zaposlit,tko da zdej v tej moji stroki so redno zaposleni samo trije od 35tih.Katastrofa.
Ja kar se tiče zaposlitve po šolanju je kr jeba.Recimo jst sm si ful želela na zobotehnično šolo,pa sm jo tud nardila.Ampak kurc,kaj mi pomaga če me noben noče zaposlit,tko da zdej v tej moji stroki so redno zaposleni samo trije od 35tih.Katastrofa.
- anca_kk
- Komunikatorka
- Na forumu od: 22. 11. 2007
kamis napisal/-a:Poznam enga k je hodu na ta faks in mislm da ga je tud že naredu.Kar se zaposlitve tiče mi je povedal da zaposlijo mogoče dva al pa samo enga u letniku pa šo to najboljša.
kamis s tem misliš, da samo 3 zaposlijo z srednjo šolo? ker za ta poklic obstaja zdaj študij.
-
anoyel - Kofetarica
- Na forumu od: 3. 5. 2007
*purple* napisal/-a:Drgač pa ne vem dost o tem faksu, vem pa to je je fuul zanimivo in da je še posebej en izpit (človekove pravice se mi zdi) ful težak....Ostalo se pa da sfolgat če mal pogledaš.
in kak lahka gres purple na neko solo, o kateri ne ves kaj dosti?
grejpfrut, če te kaj o faksu zanima postavi to vprasanje sem:
http://www.fpvv.org/ - uradni forum fvvja.
Čas je vrednota,
ne mineva,
temveč ga uporabljamo.
ne mineva,
temveč ga uporabljamo.
-
*purple* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 23. 1. 2006
o samem načinu dela na faksu, o športni vzgoji kot je to ona spraševala nevem kaj dosti.vem pa zakaj se gre, poznam nekatere predmetnike in to.
Mislm nevem, trenutno se še ne vpisujem, do takrat ko se bom bom pa že mal bolj natančno vedla zadeve ane.
verjamem, da tud ti nisi vedla usega do potankosti.sicer pa točno ne morš vedet, dokler gor ne prideš.
kamis, ja za zobotehniško smer obstaja faks, tko se tud men zdi.In valda, da bodo mele tiste s faksom več prednosti.Sicer je pa odvisno tud dost od tebe, kolk prošenj pošiljaš,kolk izkušenj maš, kakšne reference, itn..
se mi pa useeno zdi neumno, da se učiš nekej kar te ne zanima, že zarad tega ker pol žiuci niso na mestu, volja ni na mestu in če te stvar ne zanima, te pač ne zanima in tega tud z veseljem nikol ne boš počel.Jst sm usekakor za, da gre nekdo nekam kjer se bo učil za tisto kar si res želi bit, če ima te možnosti.kaj bo pa z zaposlitvijo se pa ne ve, lahko da bo še hujša nkriza kot je zdej in bo zaposliteu na useh področjih premalo, tko da ti v tem primeru tud ne pomaga nek faks, za katerega je danes pouprašanje večje, ker se do takrat mogoče use obrne v kontra smer.
Mislm nevem, trenutno se še ne vpisujem, do takrat ko se bom bom pa že mal bolj natančno vedla zadeve ane.
verjamem, da tud ti nisi vedla usega do potankosti.sicer pa točno ne morš vedet, dokler gor ne prideš.
kamis, ja za zobotehniško smer obstaja faks, tko se tud men zdi.In valda, da bodo mele tiste s faksom več prednosti.Sicer je pa odvisno tud dost od tebe, kolk prošenj pošiljaš,kolk izkušenj maš, kakšne reference, itn..
se mi pa useeno zdi neumno, da se učiš nekej kar te ne zanima, že zarad tega ker pol žiuci niso na mestu, volja ni na mestu in če te stvar ne zanima, te pač ne zanima in tega tud z veseljem nikol ne boš počel.Jst sm usekakor za, da gre nekdo nekam kjer se bo učil za tisto kar si res želi bit, če ima te možnosti.kaj bo pa z zaposlitvijo se pa ne ve, lahko da bo še hujša nkriza kot je zdej in bo zaposliteu na useh področjih premalo, tko da ti v tem primeru tud ne pomaga nek faks, za katerega je danes pouprašanje večje, ker se do takrat mogoče use obrne v kontra smer.
-
grejpfrut - Sramežljivka
- Na forumu od: 31. 1. 2009
@*purple* - Se popolnoma strinjam s tem, da greš študirat kar želiš, nasvezadnje pa tudi ta faks ponuja kar nekaj spektrov poklica oz. v kar nekaj poklicih lahko uporabiš to znanje.
@Valeria - Tudi jaz poznam nekaj ljudi, in res je, da je prišel do dela s tem, da je že prej opravljal podobno službo (policist).. Saj FVV ni le policija, oz. skoraj sploh ni policija. Tko da, veze rabis v velik poklicih, ampak nikol ne veš al ti bi ratal al ne, če ne probaš.
@Valeria - Tudi jaz poznam nekaj ljudi, in res je, da je prišel do dela s tem, da je že prej opravljal podobno službo (policist).. Saj FVV ni le policija, oz. skoraj sploh ni policija. Tko da, veze rabis v velik poklicih, ampak nikol ne veš al ti bi ratal al ne, če ne probaš.
"Always forgive your enemies. Nothing annoys them so much."
Oscar Wilde
Oscar Wilde
-
kamis - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 12. 12. 2006
- Kraj: ljubljana
anca_kk napisal/-a:kamis napisal/-a:Poznam enga k je hodu na ta faks in mislm da ga je tud že naredu.Kar se zaposlitve tiče mi je povedal da zaposlijo mogoče dva al pa samo enga u letniku pa šo to najboljša.
kamis s tem misliš, da samo 3 zaposlijo z srednjo šolo? ker za ta poklic obstaja zdaj študij.
Ja študij zdej obstaja po treh letih k sm jst že končala srednjo šolo.trije so se zapolil pa samo zato,ker so mel veze in so jih uzel,drugi pa nikjer nismo dobil za delat,razn nekateri mogoče so dobil prakso.Konc OT.
- floribunda
- Cosmopsiho
- Na forumu od: 22. 2. 2007
emanuela napisal/-a:Zanima me ali ima katera kakšne info o tem , kako zdaj poteka šolanje za ženske in ali je razpis vsako leto?Nekaj sem razmišljala v tej smeri ampak na netu ni dovolj konkretnih podatkov, povsod pišejo samo o šengenskih policajih-pač za mejo.Hvala za odgovore
anoyel napisal/-a:emanuela napisal/-a:Zanima me ali ima katera kakšne info o tem , kako zdaj poteka šolanje za ženske in ali je razpis vsako leto?Nekaj sem razmišljala v tej smeri ampak na netu ni dovolj konkretnih podatkov, povsod pišejo samo o šengenskih policajih-pač za mejo.Hvala za odgovore
ni posebne šole za ženske policistke. vsako leto je lepo razpis na katerega se prijavijo vsi - tako moški kot ženske. so pač pogoji katerim moraš ustrezat, če jim sledi tacen za pol leta in to je to. zelo grobo opisano. več informacij najdeš na www.policija.si
anoyel napisal/-a:emanuela napisal/-a:No hvala.Za ženske govorim zato, ker imajo drugačne, milejše pogoje.Am a ni pol leta samo za mejne, leto pa pol pa za običajne?
http://www.policija.si/images/stories/Z ... liciji.pdf tu je zgibanka, ki nudi neke osnovne informacije. trenutno je res odprt samo razpis za schengenske policiste, za obdobje 5ih let. če te zanima kdaj bo naslednji razpis za policiste za nedoločen čas jim pošlji elektronsko sporočilo. vse najdeš na http://www.policija.si/index.php/zaposlitve.
KLEMY napisal/-a:emanuela napisal/-a:No hvala.Za ženske govorim zato, ker imajo drugačne, milejše pogoje.Am a ni pol leta samo za mejne, leto pa pol pa za običajne?
Tako je. Šengenci imajo usposabljanje pol leta, redni policisti pa leto in pol. Razpis je en za ž in za m, s tem da ti moraš izpolniti pogoje za ž, ki so mičkeno milejši kar se fizične pripravljenosti tiče.
Če te še kaj zanima mi lahko pišeš na zs... brat od mojga je trenutno na usposabljanju pa ga lahko kaj zaslišim
Prvi neprebran prispevek • 10 prispevkov
• Stran 1 od 1
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov