kako ustvariti svojo revijo?
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
Prvi neprebran prispevek • 6 prispevkov
• Stran 1 od 1
-
shaikica - Sramežljivka
- Na forumu od: 19. 10. 2007
- Kraj: entre amor y el odio
Ojla;
mene pa zanima, če ve katera, kako se ustanovi svojo revijo npr. Ne mislim popolnoma novo,neznano,svojo,,temveč na tak način kot je Cosmo,ki je prišel šele kako desetletje na naše tržišče in Elle ki je prišla pred par leti sem..n vem da bi recimo imeli v Slo tudi svojo Vanity fire, Vogue,,to me zanima,kako to poteka. Ali se moreš kej s tujino,tujim uredništvom revije pozanimat, glede kapitala tud...
za vse inf, vam bom fuuuuul hvaležna!
Lp
mene pa zanima, če ve katera, kako se ustanovi svojo revijo npr. Ne mislim popolnoma novo,neznano,svojo,,temveč na tak način kot je Cosmo,ki je prišel šele kako desetletje na naše tržišče in Elle ki je prišla pred par leti sem..n vem da bi recimo imeli v Slo tudi svojo Vanity fire, Vogue,,to me zanima,kako to poteka. Ali se moreš kej s tujino,tujim uredništvom revije pozanimat, glede kapitala tud...
za vse inf, vam bom fuuuuul hvaležna!
Lp
-
gemini - Cosmofrik
- Na forumu od: 8. 9. 2004
- Kraj: notranjska
Ne moreš ti kar ustanoviti slovenskega Vouge. Vouge lahko v Sloveniji ustanovi svojo revijo, ker ima zanj tudi licenco.
Ko odvržeš vso strast
in me prideš nežno krast
tvoji poljubi z dlanmi kot bi mi
ustavil čas in že se dani (Neisha)
in me prideš nežno krast
tvoji poljubi z dlanmi kot bi mi
ustavil čas in že se dani (Neisha)
-
rachka_ - Cosmofrik
- Na forumu od: 21. 11. 2005
- Kraj: hollywood
to po moje na sedežu revije odločajo, kje bodo izdajali revije pa kje ne. kr to ni takšen maček kašelj.. in oni tudi vejo, kje se jim izplača in kje bodo dobili vsa dovoljenja itd. po moje en navaden laik nima nikakršnega vpliva na to.
"And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the music." F. W. Nietzsche
-
*purple* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 23. 1. 2006
Pomoje je že samo licenco precej precej težko dobit in morš met sigurno že čez kšno uveljavljeno revijo al pa neki za sabo.Ne verjamem, da bi dali licenco kar nekomu, ki nima usaj nekaj let izkušenj s kakšnim uredništvom kakšne dost brane revije.navsezadnje si neka reija kot je Vogue ne more privoščt nekih spodrsljajev in sramote, tko da je pomoje res težko težko ali celo nemogoče za nekega laika, da to licenco dobi.
druga stvar ki pa je je pa uredništvo ene take revije.imeti moraš cel kup novinarjev s smislom, za Vogue, recimo fotografov,kakšno vezo in poznanstva kje na področju s katerim se revija ukvarja, primerne ljudi za vodenje revije, založnike,tržnike, tiskarno, prostore, delovne "stroje" itn....
In kar je glavno, precej kapitala že na začetku, če že izdaš revijo, da tud lahko plačaš zajeten kupček ljudi, ki so ustvarjali revijo.
Skratka, če zaključim, imeti neko revijo ni preprosto.Lahko sicer živiš od reklamnih oglasov, ampak na začetku je vsekakor treba imeti kr nekej pod palcem za kaj takega.In imeti revijo za laika in za nekoga brez pravih in resnih izkušenj in celo licenčno tujo skorajda najboljuspešno in najboljznano revijo, se mi zdi nemogoče.
Ti pa želim uso srečo in upam, da ti nekoč rata.
druga stvar ki pa je je pa uredništvo ene take revije.imeti moraš cel kup novinarjev s smislom, za Vogue, recimo fotografov,kakšno vezo in poznanstva kje na področju s katerim se revija ukvarja, primerne ljudi za vodenje revije, založnike,tržnike, tiskarno, prostore, delovne "stroje" itn....
In kar je glavno, precej kapitala že na začetku, če že izdaš revijo, da tud lahko plačaš zajeten kupček ljudi, ki so ustvarjali revijo.
Skratka, če zaključim, imeti neko revijo ni preprosto.Lahko sicer živiš od reklamnih oglasov, ampak na začetku je vsekakor treba imeti kr nekej pod palcem za kaj takega.In imeti revijo za laika in za nekoga brez pravih in resnih izkušenj in celo licenčno tujo skorajda najboljuspešno in najboljznano revijo, se mi zdi nemogoče.
Ti pa želim uso srečo in upam, da ti nekoč rata.
- fun
- Cosmopolitanka
- Na forumu od: 15. 8. 2005
Mogoče lahko začneš s šolsko revijo (če si sš ali na faksu)...
Sicer so teme že predvidene, ampak kot urednica boš mela mal vpogleda v vse skup, in boš lahko dodala tudi kaj po svoji izbiri...
Tako boš vsaj imela sponzorje za tiskanje, in okrog sebe še nekej ljudi, ki bodo zadeve financiral in še kakšno stvar dopolnili...
Sicer so teme že predvidene, ampak kot urednica boš mela mal vpogleda v vse skup, in boš lahko dodala tudi kaj po svoji izbiri...
Tako boš vsaj imela sponzorje za tiskanje, in okrog sebe še nekej ljudi, ki bodo zadeve financiral in še kakšno stvar dopolnili...
Prvi neprebran prispevek • 6 prispevkov
• Stran 1 od 1
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov