pritožba na štipendijo

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
*p*u*p*a*
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 3. 10. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a *p*u*p*a* » 22. Okt. 2008 10:43

lep pozdrav!!!
Danes sem dobila zavrnjeno štipendijo, z razlogom da presegamo okoli 20 eur..... skratka zanima me, če se splača pritožit, pa če ma kdo kak fajni primerek pritožbe?!
hvala
Uporabniški avatar
rachka_
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 21. 11. 2005
Kraj: hollywood

Neprebrana objavaNapisal/-a rachka_ » 22. Okt. 2008 11:51

mislim, da bi to lahko dala pod temo Štipendija..

drugač sem se jaz že 2x pritožila.. sem, podobno kot ti, presegala cenzus za smešno nizko cifro.. ampak ne morš kaj. itak so mi zavrnili, ker meja je pač tam, kjer je.
"And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the music." F. W. Nietzsche
Uporabniški avatar
trapa
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 12. 8. 2005
Kraj: Koper

Neprebrana objavaNapisal/-a trapa » 22. Okt. 2008 12:05

Jaz sem presegala cenzus za slabih 100 SIT, pa prav tako nisem mela izbire. Meja je kjer je.
Če kje drugje fališ se lahko še nekako pritožiš, ma denarni cenzus je pač določen in je osnovno merilo.

Pritoži se, če želiš, opiši osebne razmere doma, a ne računaj, da bo pritožbi ugodeno.
Imaš, da me vikaš!
~NIA~
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 4. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a ~NIA~ » 22. Okt. 2008 12:42

g.
Zadnjič spremenil ~NIA~, dne 08. Dec. 2010 22:32, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 12. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a red_rose » 22. Okt. 2008 12:46

poglej, ene meje morjo bit...nocem bit nesramna ampak ce bi se ti pritozla, kaj pa on ko zdaj presega 40€, pa bi potem 20€ (ce bi ti dobila) potem se on tut lahko pritozi itd. itd...

tako pac je. prej se bos sprijaznla boljse bo =)
Uporabniški avatar
emkica
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 28. 9. 2007
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a emkica » 28. Okt. 2008 8:52

Mislm men ni jasno, zakaj bi radi štipendijo tisti, kjer imajo doma starci ful dobre dohodke, ker pač uno mejo so postavil z določenim razlogom. In poznam kar neki folka k doma dost zaslužjo, otroci njihovi bi pa radi štipendijo..mislm zakaj že? Sej ti itak lahk starci vse plačajo, in če se ne motim jim itak dajejo vsak mesec določeno vsoto keša, tko da se nimate nč sekirat. Eni pa pač rabmo dejansko štipendijo, ker starci ne zaslužjo dost keša, da bi mi plačali stanovanje al pa da bi mi kupli avto, sam zarad tega ker si to želimo... :roll:
Uporabniški avatar
*ninika*
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 11. 8. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a *ninika* » 28. Okt. 2008 11:00

Jaz pa sem pred ednim tednom dobila odločbo, da mi štipendiji niso odobrili. Pa sem še kr isti dan napisala pritožbo. Kot razlog sem pa napisala, da so mi šteli razdaljo od stalnega prebivališča do šole (5km) in ne od začasnega bivališče od kjer se dejansko vsak dan vozim (20km). Ravnokar je prišel odgovor.....dobim štipendijo :)
Uporabniški avatar
love18
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 22. 5. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a love18 » 28. Okt. 2008 15:56

am do gdaj pa lh napišeš pritožbo? al je že konec?
mimikad
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 17. 9. 2006
Kraj: bregovi Kolpe

Neprebrana objavaNapisal/-a mimikad » 02. Nov. 2009 10:31

Besna sem za popizdit.
Štipendijo so mi zavrnili za 78 centov. Toliko namreč presegam povprečje. :evil:

Stanje doma:
*mama dobiva pokojnino (nikoli nad 500 eur)
*oče je na borzi od sredine aprila, prej je bil 3,5 mesece brez vsakega dohodka in si je sam plačeval minimalni znesek.

No sedaj ti pa na socialni izračunajo, da bo dobil v 1 letu toliko in toliko, kar pa sploh ni res, saj upoštevajo da od borze dobiva 12 mesecev, ne pa realno 8,5 meseca.

in ko greš na socialno vprašat, zakaj so dali toliko dohodka, če ga ni, ti pač oni odgovorijo, da oni tako delajo.

Rešitev za socialno: najdi si čimprej delo v svoji stroki in te odpravijo saj pred vratih čaka 10 ciganov, ki so prišli po pomoč. (najdi si v Beli krajini službo, ko jo pa ni)

In še nekaj: hvalabogu so nam upoštevali mizerni dohodkov od obresti. Razumela bi, da so obrsti enormne in bi posledično imeli veliko denarja. Ampak, da revež špara, da si bo lahko enkrat prekril streho na hiši ali zamenjal 14 let stari avto reno petko, to pa ne. Zgleda, da ne smeš imeti niti evra našparanega, saj to je že veliki dohodek. Boljše je, da ko rabiš denar za pokrit streho malo jokaš na televiziji (Tednik, Preverjeno) ali v časopisu (Nedeljski, Iskrica) in ti potem vsi ljudje dajo denar. No, ta denar se ne pozna pri dohodku in veselo 7 članska družina s 5 otroki vleče ogromne doklade ali štipendije.
Žalostno je, da so celo upoštevali denar oz. dohodek od obresti, ki ga ima oče na kupčku, (od stare mame) če umre. Ženska ima že 93 let in kaj drugega ni za pričakovati (ne moremo zdaj upati, da bo živela še 20 let.)

Šla sem tudi prosit, da bi mi povečjali otroški dodatek in ti povejo: Mi upoštevamo podatke za prejšno leto (do decembra 2008 je oče delal tako "da ne morejo narediti nič"). Lahko pa napišete prošnjo za štipendijo oni pa upoštevajo dejansko stanje. Na koncu je prišlo samo do velikega besa in razočaranja, ker so na socialni upoštevali samo tiste podatke, ki jim odgovarjajo, realnost pa je daleč od njihovega naračunanega dohodka, saj se nam je v enem letu ogromno spremenilo na finančnem področju.

Slovence čaka lepa prihodnost v "naši lepi državi". Veliko je naredila zame in ostale na področju Bele krajine, Pomurja in še kje. Žalostna sem, da sestavlajo in pišejo zakone tisti ljudje, ki imajo plačo 4000 eur, pri tem pa pozabijo na tiste, ki imajo dohodek 380 ali 400 eur. Naj sami probajo životarit s tem.

Zaključek: sami bomo preživeli, pa čeprav s 380 eur na osebo, smo že navajeni, da nas država gazi. Dobro, da smo navajeni na skromno življenje.
Uporabniški avatar
molekulca
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 14. 9. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a molekulca » 03. Nov. 2009 22:36

em... pa si tam napisala spremembo dohodka za očeta ? ker drugače oni ne preverjajo nikjer, ampak samo vpisujejo kar je napisano na vlogah.
...I have a dream, a fantasy. To help me through reality...
Uporabniški avatar
Shimmie_
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 29. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Shimmie_ » 07. Nov. 2009 9:09

Mam eno vprašanje.. včeraj sem dobila odločbo, ampak mi niso dal nič dodatka za smer izobraževanja. Lani mi je štipendija mirovala, 1. in 2. letnik pa sem dobila dodatek za smer študija. A se dodatek za smer študija z leti spreminja? Milsm, a je možn da sm prve 2 let dobila dodatek, zdj pa kr ne? Ma mogoče katera tak primer? Ker nevem, a se mi splača pisat pritožbo al ne?
Uporabniški avatar
gaby_
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 22. 8. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a gaby_ » 07. Nov. 2009 9:34

^katera smer?
vsako leto se na novo določi, katerim smerem se bo dal dodatek, glede na potrebe na trgu dela.

http://www.uradni-list.si/files/RS_-2009-045-02266-OB~P001-0000.PDF
Uporabniški avatar
Shimmie_
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a Shimmie_ » 07. Nov. 2009 9:43

smer DI. Spada nekje med matematiko, statistiko, družboslovje...
Zadnjič spremenil Shimmie_, dne 05. Dec. 2011 13:41, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
gaby_
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 22. 8. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a gaby_ » 07. Nov. 2009 10:21

ne najdem na seznamu :? :
http://www.stat.si/klasje/tabela.aspx?cvn=3968 (moraš pa primerjat ta seznam z onim prejšnjim).
Uporabniški avatar
Shimmie_
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a Shimmie_ » 07. Nov. 2009 10:37

Sj jst isto ne. Sam sj pravm, da je to neka mešanca družboslovja, programiranja, računalništva, informatike. Neka nova stvar. Hecn mi je le to, da sm 1. in 2. letnik dobila, zdj pa ne, pa čeprov je na obeh seznamih informatika, matematika itd. Mah sj bo že. Sam 12 € več na mesec je pa tud bolš kt nič.

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov