Kaj narediti, če delodajalec ne izplača študentskega dela?
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
Nea - Sramežljivka
- Na forumu od: 29. 1. 2007
Verjetno je katera že kaj podobnega doživela, zato bi prosila za kak nasvet, komentar... Nekaj časa sem delala v kavarni, kjer sem vsak mesec dobila glede na dogovor o urni postavki ustrezno izplačilo. No, dokler delodajalcu nisem povedala, da me prihodnji mesec več ne bo, ker sem pač dobila drugo delo. Njegov odgovor na to pa seveda do konca kretenski - za delo v mesecu septembru sem prejela le neko simbolično plačilo in daleč od tistega, ki bi ga glede na opravljene ure in postavko morala.
Kaj naresti v takem primeru? Napisala sem že pritožbo na študentski servis.. Kaj pa vaše izkušnje, kako ste/bi ukrepale?
Aja, še malo negativne reklame (upam, da je dovoljeno
).. izogibajte se kavarne Brioni v Kranju 
Kaj naresti v takem primeru? Napisala sem že pritožbo na študentski servis.. Kaj pa vaše izkušnje, kako ste/bi ukrepale?
Aja, še malo negativne reklame (upam, da je dovoljeno

-
*purple* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 23. 1. 2006
konkretno nič ne moreš narest.lahko se pritožiš študentskemu servisu, ampak tudi oni ne morejo narest nič-oziroma ali ne želijo.
ko sm mela jst isti problem, ampak men sploh plačal niso mi je na študencu svetovala naj jih kličem in težim, pa vseeno denarja še danes, po 4 letih nisem videla.
probaj težit al pa pejt tja pa probi kšnga tazga prpelat s sabo ki se ga bo ustrašu.Mogoče starše, mogoče kšne kolege.nevem, eni se učas ustraško in potem dajo.
drgač pa prvo pravilo pri privatnikih; ne dajaj odpovedi preden dobiš plačo.neko veliko podjetje te bo težko za*ebalo, ampak privatniki si pa vedno dovolijo na tak način profitirat
ko sm mela jst isti problem, ampak men sploh plačal niso mi je na študencu svetovala naj jih kličem in težim, pa vseeno denarja še danes, po 4 letih nisem videla.
probaj težit al pa pejt tja pa probi kšnga tazga prpelat s sabo ki se ga bo ustrašu.Mogoče starše, mogoče kšne kolege.nevem, eni se učas ustraško in potem dajo.
drgač pa prvo pravilo pri privatnikih; ne dajaj odpovedi preden dobiš plačo.neko veliko podjetje te bo težko za*ebalo, ampak privatniki si pa vedno dovolijo na tak način profitirat

-
ŽuŽa - Cosmofrik
- Na forumu od: 22. 11. 2006
*angie napisal/-a:tale forum zafrkava...adiministratorje prosim, da izbrišejo odvečne poste
Če ti napiše debug mode pol pomen da je post vseeno poslan in greš sam ven iz tega.

Drgač pa nimam takih izkušenj, upam da jih tud nikol ne bom mela. Znajo bit kr problemi če ti delodajalec ne izplača tko kot bi blo treba.
- Ancica
- Debatorica
- Na forumu od: 24. 2. 2005
Janez5 napisal/-a:Prva pot je študentski servis. Oni tam bi morali posredovati, če ti podjetje ne izplača denarja.
Druga pot pa so seveda prijemi kakih močnih fantov. Ampak, če se gre za male denarje, se ne splača.
Japajade, študentski servis nima prov nobene pravne podlage, da posreduje. Lohka edin kontaktira delodajalca pa lepo vpraša, če se je mogoče napotnica kje "založila". Dokler napotnica z zneskom ni vrnjena, je vse med delodajalcem in študentom, šele ko se napotnica vrne in delodajalcu izstavi račun, se lahko študentski servis obesi na delodajalca.
- sončk
- Cosmofrik
- Na forumu od: 27. 12. 2005
Jst sm se tut na smrt skregala s šefico in me je odpustila, poleg tega pa še zagrozila da mi bo odtrgala od plače "kazen", ker sm jo zajebala ker enkrat nism pršla delat - sej ne da sm ji prej sporočila, koza. Sm ji zagrozila z inšpekcijo, nevem če lahko kj nardijo, ampak ena družinska prjatlca je delovna inšpektorca.
Če kero zanima- ne približujte se podjetju EPISCENTER na viču, ankete.
Če kero zanima- ne približujte se podjetju EPISCENTER na viču, ankete.
-
[She.] - Kofetarica
- Na forumu od: 5. 5. 2008
- Kraj: Bora Bora
meni se je zgodilo podobno. . so mi kao pozabli pisat ure (na HIt-u) in potem sm ih klicala, večkrat in rešavala probleme. Izplačano sm pa dobilana naslednji tedn.
zdej, delam pa na novo in tip plača na roko. bomo vidli če bo točn
zdej, delam pa na novo in tip plača na roko. bomo vidli če bo točn

..quello che c'e' in fondo al cuore non muore mai.. :*
-
purple_rain - Cosmopsiho
- Na forumu od: 13. 2. 2006
- Kraj: Lj
Kaj narest? Težit. Čim več. Skoz klicat. Jz sem tako potem enkrat po 3 mesecih dobila plačilo. 

-
a_pikica_a - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 28. 4. 2006
~NIA~ napisal/-a:kaj nardit? jit v kavarno, iz blagajne uzet kolkr ti je premal dal, napisat listek da si uzela kolkr si pač uzela (da nebi pol mankalo tisti ki je delala) in it.
tko bi 100% jst nardila.
Js si pa tega ne bi upala naredit.

Drugače pa zateži z inšpekcijo

I can resist anything but temptation. Oscar Wilde
-
a_pikica_a - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 28. 4. 2006
Ravno to sem hotla reč. Pol si še več najebeš stvari. 

I can resist anything but temptation. Oscar Wilde
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov