Na katero šolo iti za poklic učitelja?

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

tjash32.
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 24. 9. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a tjash32. » 24. Sep. 2008 14:56

Zivjo

Obiskujem 1.letnik srednje ekonomske sole.
Zelim si postati uciteljica, a mi lahko kdo mogoce pove kam moram potem naprej?
HvaLa lp.
Uporabniški avatar
*Lilli*
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 21. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a *Lilli* » 24. Sep. 2008 15:19

Lej nabolje bo če boš stopila do šolske svetovalne oz. socialne delavke ki ti bo z veseljem odgovorila na vsa tvoja vprašanja. :wink:

Drugač pa je odvisno kakšna učiteljica hočeš bit..domnevam, da razredne stopnje..ker drugač bi napisala...za to moraš it naprej na pedagoško fakulteto smer razredni pouk, če pa hočeš poučevat določen predmet pol pa na filozofsko fakulteto..sicer pa kot sem rekla obišči socialno delavko pa ti bo res dala veliko koristnih informacij :wink:
tjash32.
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a tjash32. » 24. Sep. 2008 15:22

Sam moram prvo narediti maturitetnni tecaj?
Uporabniški avatar
*Lilli*
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a *Lilli* » 24. Sep. 2008 15:30

^^ na to ti bom bolj težko odgovorila, ker ne vem kakšen je postopek na poklicnih šolah..koliko sem vsaj slišala od prijateljice, ki gre letos tud študirat razredni pouk drugač je pa končala vzgojiteljsko je mela 5 predmet na maturi ali nekaj podobnega..pol eni faxi zahtevajo samo splošno maturo in ne poklicne, mislim da na filofax ne prideš z poklicno maturo, na pedagoško očitno ja..sam to res govorim čist tko kokr sem jaz nekoč slišala, če pa je res pa ne bi vedla...vprašaj socialno pa boš rešena vseh dvomov pa še 100% informacije boš dobila :)
Uporabniški avatar
Tamarra*
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 7. 8. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamarra* » 24. Sep. 2008 15:34

Zakaj pa si šla na ekonomsko šolo, če bi rada bila učiteljica? To za moje pojme nikakor ne gre skupaj. Bi bilo boljše da se prepišeš na vzgojiteljsko (ki je menda dosti lažja od ekonomske), pa dobiš s tem že nekaj prakse in znanja pri otrocih. Iz ekonomske pa ne vem kako lahko dalje prideš, ali moreš delat tečaj oz. 5 predmet ali kako, nekaj vsekakor moraš.
We can judge the heart of a man by his treatment of animals." Immanual Kant
tjash32.
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a tjash32. » 24. Sep. 2008 15:52

Niso me sprejel na vzgojiteljsko :/
Uporabniški avatar
Tamarra*
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamarra* » 24. Sep. 2008 15:59

Kaj pa če se zdaj probaš prepisat ali pa naslednje šolsko leto? Ker vem, da so se pri nam tudi prepisovali na vzgojiteljsko v sredini šolskega leta ali pa v drugem letniku, moraš samo neke izpite naredit.
Uporabniški avatar
*LooBika*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 27. 5. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a *LooBika* » 24. Sep. 2008 17:11

a to si sla tehnik al gimnazijo..zdj ce si ekonomska gimnazija, imas ko koncas 4 leta, vse poti odprte..ce si pa tehnik, bs pa verjetno morala narediti maturitetni tecaj...(razen za pedagosko)
Uporabniški avatar
Tamala`
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 31. 1. 2005
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamala` » 24. Sep. 2008 17:17

Naslovi tem (ter prav tako teme same) na forumu naj bodo smiselni in opisni, da že iz naslova razbereš tematiko teme. Nesmiselna poimenovanja tem bodo preimenovana brez opozorila (primer: če tema govori o težavah v postelji, je nesmiselno, da jo poimenujete Težava ali Help, help, help) ampak bolj opisno: Težave njegovega korenjaka v postelji.

Prva točka v Pravilniku... Naslednjič pri odpiranju teme izberi smiseln naslov.
Uporabniški avatar
Tamarra*
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamarra* » 24. Sep. 2008 17:37

*LooBika* napisal/-a:a to si sla tehnik al gimnazijo..zdj ce si ekonomska gimnazija, imas ko koncas 4 leta, vse poti odprte..ce si pa tehnik, bs pa verjetno morala narediti maturitetni tecaj...(razen za pedagosko)

a ne bo mogla v vsakem primeru delat 5. predmet (pedagogika al kaj se že dela od teh predmetov) ? Vsaj tako so meni rekl, ko sem se mislila tudi vpisat na eno čist xxx šolo, hotla sem pa bit vzgojiteljica?
tjash32.
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a tjash32. » 24. Sep. 2008 17:50

Ekonomski tehnik.
Hvala, da ste popravili naslov teme :D
Uporabniški avatar
red*cherry
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 19. 6. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a red*cherry » 24. Sep. 2008 17:53

Čez 4 leta ko boš ti zaključla srednjo šolo, bo že kakšen nov zakon oz. kakšne novosti (saj veš da imamo novo vlado, haha :D ), tako da brez veze da se s tem že zdaj obremenjuješ, pa tudi mogoče boš čez 4 leta imela kakšno drugačno željo po nadaljevanju šolanja...čisto nekaj v drugo smer. Ti izkoristi srednjo šolo, čim več probaj in nabiraj izkušnje in se boš odločala za poklic, ko bo čas za to!
Uporabniški avatar
joy23
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 28. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a joy23 » 24. Sep. 2008 18:21

*LooBika* napisal/-a:ce si pa tehnik, bs pa verjetno morala narediti maturitetni tecaj...(razen za pedagosko)

Tud za pedagoško potrebuješ splošno maturo.
Use your head and follow your heart.
Uporabniški avatar
andrejav88
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 29. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a andrejav88 » 24. Sep. 2008 18:21

Če hočeš pridit na pedagoško, moreš met splošno maturo,torej ti moreš it delat maturitetni tečaj.
Uporabniški avatar
*Lilli*
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a *Lilli* » 24. Sep. 2008 18:28

joy23 napisal/-a:Tud za pedagoško potrebuješ splošno maturo.

z tem se pa nekak nebi strinjala..je ena prijateljica končala vzgojiteljsko in gre študirat razredni pouk pa ni delala splošne mature v to sem 100000% prepričana :)
sam zdaj pa res nevem, če je delala peti predmet na maturi ali kako..nevem..nimam pojma :? sam splošne mature ziher ziher nima..

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov