pokojnina

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Dagi
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 1. 8. 2006
Kraj: ...

Neprebrana objavaNapisal/-a Dagi » 22. Sep. 2008 11:20

Ne vem točno če to sem spada... ampak je rahlo povezano s faksom...

Torej stvar je sledeča... Med študijem sem pač imela pokojnino po atiju ampak sem junija diplomirala... To bi morala sporočiti na ZPIZ, ker mi potem pokojnina ne pripada več, vendar sem imela v planu oktobra tako ali tako še nekaj študirati naprej... No in res bom to storila in ko bom dobila potrdilo o vpisu, ga oktobra, ko mi kao potoče status za to leto, nesem na ZPIZ... Me pa zanima, če oni kaj preverjajo, a sem že diplomirala a ne, pa če morm prnest potrdilo o diplomiranju tud tja... Ker js jim mislm nest samo novo potrdilo, ki bo za 3. letnik (neposredni vpis)... ampak druge fakultete...
Mal zakomplicirano sm napisala, ampak upam da vsaj kdo razume kaj me muči... ;)
Always look on the bright side of life!
Uporabniški avatar
trapa
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 12. 8. 2005
Kraj: Koper

Neprebrana objavaNapisal/-a trapa » 22. Sep. 2008 11:42

Mislim, da je pokojnina vezana na šolanje in ne na status (diplomiran, ipd). Na Zavodu gledajo samo na to, če si prinesla potrdilo. ;)

Ker ga boš prinesla malo kasneje zna bit, da boš mogoče 1 mesec brez pokojnine, a jo boš dobila naslednjič še za nazaj.
Imaš, da me vikaš!
Uporabniški avatar
Dagi
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a Dagi » 22. Sep. 2008 11:46

Mene skrbi zaradi tega, ker bo na potrdilo o vpisu druga fakulteta a veš... da se ne bodo kaj vtikali, zakaj imam pa zdaj od te fakultete, če imajo oni v računalniku drugo...

Ma na živce mi gre, ko hočem nategnit državo za dobrih 1.000 EUR 1x v življenju, se pa tresem ko sto mater... Eni jo pa vsak dan za še več nategnejo, pa vseen mirno spijo... :D
Uporabniški avatar
red*cherry
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 19. 6. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a red*cherry » 22. Sep. 2008 11:58

A ni tako, da ko diplomiraš da nehaš dobivat...al šele takrat ko si prijavljena na zavodu za zaposlovanje...? Pa tako in tako se mi zdi, da ko si enkrat star .?. let, da avtomatsko ne dobiš več. Jst sm recimo letos pavzirala na mojmu faksu, vpisala sm se zarad statusa na višjo šolo, zdaj pa bom spet vpisana na moj faks, pa jst dobivam preživnino in če neb mela letos statusa bi jo zgubila. Pr men niso nč rekl (še)...oz. mogoče se jim je kej čudno zdelo, ne vem...zaprl me ni še noben. :D Me pa mal skrbi, kako bodo letos spet reagirali...ojoj. :? Drgač pa si kej več preber tukaj ali vprašaj na pravna.pomoc@kiss.si .
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 27. 12. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a sončk » 22. Sep. 2008 12:23

Jst bom zaprosila svojo gimnazijo, če mi podaljšajo status dijaka, ker nisem opravlala mature letos zarad bolezni. In če mi ga podalšajo, a bom še dobivala pokojnino? A je to tko kot štipendija - če maš dve leti status za isti letnik, a jo pol še dobiš?
Sicer pa jst to pokojnino itak mami prepustim.
Uporabniški avatar
Dagi
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a Dagi » 22. Sep. 2008 12:43

ko diplomiraš jim morš sporočit in pol nehaš dobivat... Če prej ne ugotovijo, pol oktobra, ko jim ne morš prnest potrdila o vpisu... Js se bom pa naprej na še en faks vpisala in molila, da ne bodo odkril, da sm umes nekje že diplomirala...
Uporabniški avatar
red*cherry
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 19. 6. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a red*cherry » 22. Sep. 2008 12:50

Kdor ne reskira, ne profitira, al kako že... :D
Uporabniški avatar
Dagi
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a Dagi » 22. Sep. 2008 12:56

red*cherry napisal/-a:Kdor ne reskira, ne profitira, al kako že... :D

he he, ja, držte pesti da rata :D
Uporabniški avatar
nefertit
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 21. 10. 2004
Kraj: okolica ljubljane

Neprebrana objavaNapisal/-a nefertit » 22. Sep. 2008 12:57

Dagi - ne bo panike. Pokojnina je vezana na šolanje in ne na študijski program. Pokojnina ti pripada, dokler se šolaš, pa če zamenjaš 5 programov. Mislim, pa da so leta omejitev (ampak nisem ziher). Sama sem bila na istem ko ti - sem se odločala o nadaljevanju študija, pa sem se malce pozanimala o tem. Pomoje, naj nebi bilo problemov .
A moment on your lips, forever on your hips!
Uporabniški avatar
Dagi
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a Dagi » 22. Sep. 2008 13:15

A pa si bla pol umes par mesov s pokojnino, čeprov ti ni pripadala? Ker pr men gre za obdobje julij - avgust - september... Ma upam da me ne bodo odkril. :D
Uporabniški avatar
nefertit
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 21. 10. 2004
Kraj: okolica ljubljane

Neprebrana objavaNapisal/-a nefertit » 22. Sep. 2008 13:29

Hm, za to vmesno obdobje nisem ziher. Če imaš potrdilo o statusu do septembra, potem (pomoje) nimajo kaj. Ne vem pa, če se ti status avtomatično prekine ko diplomiraš. To bi bilo dobro pogledati v kakšen pravilnik. boljše bi bilo, če bi vlekla diplomo še te 4 mesece in se potem takoj vpisala naprej. Predlagam, da se nardiš malce "francoza" in oddaš novo potrdilo ter poveš da boš študerala naprej. V najslabšem primeru, potem 4 mesece ne boš upravičena do pokojnine.

jaz se potem nisem odločila za nadaljevanje študija, ker sem dobilo pripravništvo. Pokojnino po očetu pa tako ali tako nisem dobivala sama, ampak jo je moja mami.
A moment on your lips, forever on your hips!
Uporabniški avatar
trapa
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 12. 8. 2005
Kraj: Koper

Neprebrana objavaNapisal/-a trapa » 23. Sep. 2008 8:24

Kot rečeno: pokojnina ti pripada DO 26. leta. Če jim prineseš potrdilo o šolanju, boš dobivala pokojnino. Glede drugega faksa ne bi smeli komplicirat. Če se prepišeš namreč tudi ne komplicirajo.
Imaš, da me vikaš!
Uporabniški avatar
beretta
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 22. 9. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a beretta » 23. Sep. 2008 9:21

Mogoče edin zarad tega, ker bo na potrdilu pisal vpisana v 3. letnik...? Tle pa znajo kej zakomplicirat...
Uporabniški avatar
ženska
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 4. 10. 2005
Kraj: Prelepa Gorenjska

Neprebrana objavaNapisal/-a ženska » 26. Sep. 2008 2:08

Če si že diplomirala in nadaljuješ študij, ti pokojnina vseeno pripada! Pri meni je natanko tako. :D
grossi
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 27. 6. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a grossi » 26. Sep. 2008 11:56

jst sm se pa dns vpisala na poklicni tecaj, pa se nameravam izpisat cez kake 3 tedne, k nocm hodit, bom delala prek servisa. sam da dobim potrdila o vpisu. povedla sm to svetovalni delavki tam in je rekla,da ce ne bom hodila, se morm izpisat al pa me izklucjo,ker je prisotnost obvezna,kr je to srednjesolsko izobrazevanje. drgac pavziram na faksu. pa mam isto pokojnino in me skrbi,da bo kdo preverjal med letom, ce sm se na soli, jst se bom pa izpisala. una mi je rekla,da oni to nikamor ne javijo,da sm se izpisala, sam ce pa zavrtijo telefon pa poklicejo na solo,sm pa v riti. sej mi vsi pravjo,da to kao ne preverjajo med letom, ko enkrat posles potrdilo, sam mi je nelagodno, kr ce bo treba vracat kes, ce me dobijo,je to velik kesa, pa d mi se kej tezijo,kr sm krsla zakon...,-( mogla bi se vpisat na visjo, tam ni prisotnosti in si cel let na faksu kao. ma kdo tako izkusnjo,da so koga med letom dobil zarad pokojnine?

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov