Študij v tujini: Avstija, Graz
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
WhiTe_ŁaDy - Sramežljivka
- Na forumu od: 18. 8. 2008
- Kraj: Maribor
nevem če je že bla tema na to...
mene zanima, če je že kera študirala v grazu / študira v grazu? jas grem tja oktobra pa me zanima kako mnenje mate tiste ko ste (ble) tam?
mene zanima, če je že kera študirala v grazu / študira v grazu? jas grem tja oktobra pa me zanima kako mnenje mate tiste ko ste (ble) tam?
-
Tamala_mrha - Cosmopsiho
- Na forumu od: 21. 10. 2006
Kaj pa sploh greš študirat tja? Glasbo?
-
prevajalstvo ( slo - ang- fr )
-
lol sej sprejet eetaq bo ker nimajo omejitev tam... razn če more delat sprejemnega
- *pocahontas*
- Komunikatorka
- Na forumu od: 25. 3. 2007
a to jazz al klasika? kaj pa igra?
-
sej sprejemni tam niso tak ko v sloveniji... tam takoj nardiš 

- *pocahontas*
- Komunikatorka
- Na forumu od: 25. 3. 2007
to pa ne vem, sem slisala da moras tam eno leto hodit h profesorju, preden te sprejme... kar neki! sicer pa poznam eno, ki je naredila sprejemce, pa se je raje odlocila za studij v ljubljani! 

-

jas morn iz nemščine delat sprejemnega.. sam mi je rekla ena ko tam študira, da ma sošolke v 3. letniku, ko se v nemščini ne znajo niti predstavit prav, pa so naredle sprejemnega

- Lumina
- Sramežljivka
- Na forumu od: 19. 6. 2007
- Kraj: Štajerska
Študij prevajalstva v Gradcu je ful težek. Oba tuja jezika je potrebno znati na zelo visoki ravni, v bistvu poučujejo oba jezika na ravni prvega tujega jezika. Študij traja 5 let, po 3 letu se odločiš al boš usmerjala prevajalstvo al pa tolmačenje. V Avstriji je tudi šolnina (okol 700 EUR na leto). Poznam kr neki prof., ki so študirale v Gradcu in moram reči, da obvladajo zadevo.
Drugač pa je študij prevajalstva sila zahteven (itak, daje vsak študij po svoje zahteven) ...
Drugač pa je študij prevajalstva sila zahteven (itak, daje vsak študij po svoje zahteven) ...
-
tentation` - Sramežljivka
- Na forumu od: 24. 12. 2008
hej, tudi mene zanima študij prevajalstva v grazu. Če ima katera kakršnokoli informacijo o tem.. please, let me know 

Tisoč in tisoč zvezd je nad nami,
tisoč in tisoč zvez med nami,
da gre po svetu - rama ob rami -
svetloba z nami.
svetloba z nami.
-
Lady_Cristina - Debatorica
- Na forumu od: 10. 6. 2009
- Kraj: Graz
tentation` napisal/-a:hej, tudi mene zanima študij prevajalstva v grazu. Če ima katera kakršnokoli informacijo o tem.. please, let me know
Jaz študiram v grazu. Vpis je pametno opravit enkrat v septembru, da ne zamudiš kako prijavo na predavanja. Prijavnico najdeš na njihovi spletni strani, izpolniš in pošlješ na univerzo. V vsakem primeru pa se je treba tam pojavit čimprej. Potem moreš delat sprejemni izpit iz nemščine (časa maš 3 semestre, najboljše pa je če poskušaš čimprej opravit da lahko začneš normalno s študijem - poleg tega imaš samo 4 poskuse). Glede na to da je tvoj materni jezik slovenščina, je tudi obvezna kot materni jezik, kot prvi tuj jezik pa je vedno nemščina. Lahko pa maš koliko jezikov hočeš (jaz mam 4 - slo, nem, ang, špa).
Kar je pa najbolj super od vsega - lahko si izbiraš profesorje in sestavljaš urnik:)
A vida é bela. Só tens de a tornar bela. <3
-
tentation` - Sramežljivka
- Na forumu od: 24. 12. 2008
Lady_Cristina napisal/-a:tentation` napisal/-a:hej, tudi mene zanima študij prevajalstva v grazu. Če ima katera kakršnokoli informacijo o tem.. please, let me know
Jaz študiram v grazu. Vpis je pametno opravit enkrat v septembru, da ne zamudiš kako prijavo na predavanja. Prijavnico najdeš na njihovi spletni strani, izpolniš in pošlješ na univerzo. V vsakem primeru pa se je treba tam pojavit čimprej. Potem moreš delat sprejemni izpit iz nemščine (časa maš 3 semestre, najboljše pa je če poskušaš čimprej opravit da lahko začneš normalno s študijem - poleg tega imaš samo 4 poskuse). Glede na to da je tvoj materni jezik slovenščina, je tudi obvezna kot materni jezik, kot prvi tuj jezik pa je vedno nemščina. Lahko pa maš koliko jezikov hočeš (jaz mam 4 - slo, nem, ang, špa).
Kar je pa najbolj super od vsega - lahko si izbiraš profesorje in sestavljaš urnik:)
u, hvala ti

Tisoč in tisoč zvezd je nad nami,
svetloba z nami.
svetloba z nami.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov