Pripomočki na faksu
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
lissa - Sramežljivka
- Na forumu od: 9. 5. 2008
- Kraj: Primorska
Heyla punce...
Mene pa zanima, kakšne pripomočke uporabljate na predavanjih? Je to akta, prenosnik, zvezki,.... poleg knjig seveda?
Sama sem se do sedaj posluževala akte, razmišljam pa, da bi od letos naprej na predavanjih imela prenosnika, vendar še nisem popolnoma stoodstotna..
Mene pa zanima, kakšne pripomočke uporabljate na predavanjih? Je to akta, prenosnik, zvezki,.... poleg knjig seveda?
Sama sem se do sedaj posluževala akte, razmišljam pa, da bi od letos naprej na predavanjih imela prenosnika, vendar še nisem popolnoma stoodstotna..
-
rammsteingirl - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 28. 5. 2005
- Kraj: Gorenjska
uporabljam zvezke.
če si zelo hitra v tipkanju, poskusi s prenosnikom. zakaj pa ne?!!
če si zelo hitra v tipkanju, poskusi s prenosnikom. zakaj pa ne?!!
-
*sanja* - Kofetarica
- Na forumu od: 2. 1. 2008
Pri meni prenosnik ne pride v poštev, ker sem na naravoslovnem faksu, kjer so večinoma same formule in da bi se spravila to tipkat...
Tudi moji sošolci uporabljajo zvezke in akte, nihče nima prenosnika. Če pa bi bila na družboslovnem faksu, bi pa mogoče tudi jaz uporabljala prenosnika.
Imam akto in si snov z vaj doma še prepišem. Doma imam posebne mape, kamor spravljam liste.

Tudi moji sošolci uporabljajo zvezke in akte, nihče nima prenosnika. Če pa bi bila na družboslovnem faksu, bi pa mogoče tudi jaz uporabljala prenosnika.
Imam akto in si snov z vaj doma še prepišem. Doma imam posebne mape, kamor spravljam liste.
-
small_star - Kofetarica
- Na forumu od: 30. 3. 2008
- Kraj: made & heaven
Jaz sem uporabljala akte. Pa sem imela posamezne predmete med sabo ločene z barvnimi listi. Se je kar dobro obneslo, je bila pravilna odločitev. Poleg sem imela še prozorno mapco, če smo na predavanjih dobili kakšne liste. Pri večini predmetov smo si pridobili zapiske predhodnikov in je bil potem obvezna oprema marker in svinčnik (da sem dopisala kakšno pomembno stvar).
NiKoLi Ne ReCi NiKoLi
-
***Ally*** - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 8. 7. 2006
- Kraj: Maribor
huh, jaz sem že dala vse skozi
v prvem letniku sem imela zvezek, ki je imel različne bare listov in sem potem imela za vsak predmet eno barvo..ampak se je pojavil problem, ker na začetku leta pač nisem vedela, pri katerih predmetih se bo dosti pisalo in potem sem imela ene dele prazne, druge pa čisto popisane in na koncu vse zmešano
potem sem imela dve leti akto, sem si kupovala liste in dajala za vsak predmet v svoj "oddelek" ampak se tudi to ni obneslo, ker je postalo pretežko, pol sem začela nekaj doma puščati..
no zdaj na koncu pa sem imela samo en zvezek od akte, iz katerega so se listi ven trgali, doma pa sem liste dajala v mape (fascikle), za vsak predmet svojega in se potem iz tega učila
aja prenosnik ni prišel v poštev, ker smo dobivali power point predstavitve in potem zraven dopisovali, pa tudi drugače je težko slediti predavanju in tipkati, pri nas se dosti vračajo nazaj, nekaj vmes govorijo...skratka meni ne bi zneslo
v prvem letniku sem imela zvezek, ki je imel različne bare listov in sem potem imela za vsak predmet eno barvo..ampak se je pojavil problem, ker na začetku leta pač nisem vedela, pri katerih predmetih se bo dosti pisalo in potem sem imela ene dele prazne, druge pa čisto popisane in na koncu vse zmešano
potem sem imela dve leti akto, sem si kupovala liste in dajala za vsak predmet v svoj "oddelek" ampak se tudi to ni obneslo, ker je postalo pretežko, pol sem začela nekaj doma puščati..
no zdaj na koncu pa sem imela samo en zvezek od akte, iz katerega so se listi ven trgali, doma pa sem liste dajala v mape (fascikle), za vsak predmet svojega in se potem iz tega učila
aja prenosnik ni prišel v poštev, ker smo dobivali power point predstavitve in potem zraven dopisovali, pa tudi drugače je težko slediti predavanju in tipkati, pri nas se dosti vračajo nazaj, nekaj vmes govorijo...skratka meni ne bi zneslo
Houd de wereld tegen
-
*cheRry* - Komunikatorka
- Na forumu od: 15. 12. 2007
Js uporabljam tiste preluknjane liste za v akto (obvezno barvne, ker se ne morm učit če je bela podlaga
), akte pa nimam ker niti ne vem ka točn bi nej z njo delala
mi je ful prevlka za vsak dan s sabo nosit, niti nikol ne rabim vsega. Tk da mam liste kr v eni mapi, doma pa jih pol lepo razporedim. Sicer ne vem zaka to delam, ker se na koncu iz zapiskov tk nikol ne učim. Bi pa nosla prenosnega s sabo (hitrej pišem na njega), če ne bi bil tk velik, težek, js pa tak štor 

Freedom is just another word for nothing left to lose..
-
ženska - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 4. 10. 2005
- Kraj: Prelepa Gorenjska
Meni se bolj splača imeti zvezke, ker imamo bolonjski program, ki ima blokovni študij. Tako vzporedno ne teče veliko predmetov in imam lahko s seboj samo en ali dva zvezka. Akte se ne bi splačalo nositi s sabo.
-
perpetua - Komunikatorka
- Na forumu od: 23. 3. 2008
Jaz uporabljam spiralne bloke (seveda morajo biti lepi
), za vsak predmet svojega, pišem zelo narazen (tako da spuščam vrstice in lahko potem doma dopišem iz knjige). Imam velike probleme z redom, zato akta ne pride pri meni v poštev. Listi tudi ne, ker čudežno izginjajo po torbicah. V glavnem, mora se skupaj držat 

- Smetka_
- Kofetarica
- Na forumu od: 2. 9. 2006
Ma jaz sem mela zvezke v prvem,takrat sem tud še na vsa predavanja hodila.
Potem sem v drugem semestru prakticirala une bloke,ko se liste ven trgai n daje v mapice,pa sem pol zgubila zmešala,skratka ni se mi dalo.
V drugem sem hodila samo še na avditorne vaje,in sme vsak zvezek dala na pol..torej sem imela običen zvezek za dva predmeta (vsak del sem pisala na eno stran).
Podobno bo tudi v tretjem. Ne maram veliko na faks nosit,sem pa na naravoslovnem,tako da se mi ne da zajbavat s prenosnikom in tja not risat grafe,formule,skice...
Potem sem v drugem semestru prakticirala une bloke,ko se liste ven trgai n daje v mapice,pa sem pol zgubila zmešala,skratka ni se mi dalo.
V drugem sem hodila samo še na avditorne vaje,in sme vsak zvezek dala na pol..torej sem imela običen zvezek za dva predmeta (vsak del sem pisala na eno stran).
Podobno bo tudi v tretjem. Ne maram veliko na faks nosit,sem pa na naravoslovnem,tako da se mi ne da zajbavat s prenosnikom in tja not risat grafe,formule,skice...
-
Lady_T - Komunikatorka
- Na forumu od: 16. 4. 2008
Uporabljam spiralen blok in trgam ven liste ter jih zbiram za vsak predmet v svojo mapo. Sam to je bolj teorija kot praksa, ker nisem preveč dosledna in potem mam cel kup raznih izročkov iz seminarjev/predavanj, sfotkanih zapiskov...
Pred izpiti mi nekak rata vse uredit, na koncu letnika pa vse zapiske zberem v fascikel, tko da sem letos napolnila že tretjega, ker velikokrat potrebujem kakšne info iz prejšnih letnikov in se tako hitr znajdem.

Pred izpiti mi nekak rata vse uredit, na koncu letnika pa vse zapiske zberem v fascikel, tko da sem letos napolnila že tretjega, ker velikokrat potrebujem kakšne info iz prejšnih letnikov in se tako hitr znajdem.
-
g00fy_qa - Cosmofrik
- Na forumu od: 22. 8. 2006
Jaz se še odločam kaj bom prvo leto faksa uporabljala. Mora biti nekaj lepega na pogled, sicer sploh nimam volje za pisati.
V tretjem letniku sem imela akto in se je kar fajn obnesla, čeprav je na koncu bila že prava zmešnjava z listi. V četrtem sem imela zvezke na spiralo. Mogoče bom za letos metala kocko.
Ali pa grem prekopat papirnico in se potem odločim.

V tretjem letniku sem imela akto in se je kar fajn obnesla, čeprav je na koncu bila že prava zmešnjava z listi. V četrtem sem imela zvezke na spiralo. Mogoče bom za letos metala kocko.

As the shadow follows the body,
As we think, so we become.
As we think, so we become.
-
Vermilion - Kofetarica
- Na forumu od: 16. 3. 2005
- Kraj: Kranj
Sem ugotovila, da se najbolj splača met kar zvezke... jih vsaj ne pogubim... itaq pol k se učim ponavadi vse še 1x prepišem (vaje) tako, da pol pri učenju popišem še kakšen dodaten zvezek.
V začetku je izgledal, da bi blo dobro imet prenosnika, samo ga k sreči nisem kupila, ker ga sploh nebi nič rabila na faxu(ne moreš izpeljav formul tko hitro natipkat)... verjetno ga bom več rabila proti koncu faxa, tako, da ga bom pač takrat kupila.
V začetku je izgledal, da bi blo dobro imet prenosnika, samo ga k sreči nisem kupila, ker ga sploh nebi nič rabila na faxu(ne moreš izpeljav formul tko hitro natipkat)... verjetno ga bom več rabila proti koncu faxa, tako, da ga bom pač takrat kupila.
-
LoveLy* - Kofetarica
- Na forumu od: 14. 7. 2007
- Kraj: purple claud
jaz razmišlajm med zvezki al med akto...samo po mojem bom kar pri zvezkih,ker mi ti gredo itak najbolje...LOOOOL...drugače pa morajo biti prijetni na pogled in okusni....hehe....LOL...mah..jaz sem mahjena na šolske potrebščine..in sem komaj čakala ko smo to šli kupovat...zaj pač ne rabim veliko(fax)..zato mora biti lepo 

-
MilkyWay - Cosmopsiho
- Na forumu od: 1. 3. 2007
- Kraj: ...en tu corazón..
g00fy_qa napisal/-a:Jaz se še odločam kaj bom prvo leto faksa uporabljala. Mora biti nekaj lepega na pogled, sicer sploh nimam volje za pisati.![]()
A si bova ena drugi pomagale odločat?

Jaz si bom pomoje kr akto nabavla... Ker se mi zdi še najbolj pregledna... Čeprav sem v srednji imela zvezke, ampak vse te zvezke nosit s sabo je bil in vedno bo problem

-
_ninchyka_ - Debatorica
- Na forumu od: 8. 7. 2008
- Kraj: *paradiž*
Js ne nosim cele akte zraven na fax... ampak mam tak zvezek, iz katerega se dajo listi iztrgati in so že preluknjani za v akto... in na fax nesem sam ta zvezek (za vsa predavanja)... pol si pa doma urejam in devam liste u mapco, kamor sodijo
ta način mi najbolj ugaja...

Kdor išče nebesa na zemlji je med zemljepisom spal
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov