Ko te zasačijo na delovnem mestu
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- Marcela123
- Komunikatorka
- Na forumu od: 12. 4. 2008
- Kraj: Štajerska
Vam je kej poznano?
Nekaterim bolj drugim manj, verjamem pa da si večina tudi v službi vzame vsaj pet minut časa in tudi kdaj prelista kakšno revijo, ali pa na spletu, deska malo sem, malo tja..kako reagirate, ko vas sodelavci, nadrejeni, stranke " dobijo " med tem početjem?
Nekaterim bolj drugim manj, verjamem pa da si večina tudi v službi vzame vsaj pet minut časa in tudi kdaj prelista kakšno revijo, ali pa na spletu, deska malo sem, malo tja..kako reagirate, ko vas sodelavci, nadrejeni, stranke " dobijo " med tem početjem?
Always look on the bright side of your life.
-
SSarchy - Kofetarica
- Na forumu od: 20. 9. 2005
- Kraj: Ljubljana
Glede tega se ne obremenjujem, ker delam v takem okolju, kjer so to kar pogoste navade.
Zemlja je velika učiteljica tistim, ki ji znajo prisluhniti. Življenje se tu ne bo končalo, ne glede na to, kaj počne človeštvo. Zemlja bo ostala. Le človeštvo se bo vrnilo v nič, od koder je prišlo, razen če ne bomo spremenili svojih navad!
-
*waterlily* - Sramežljivka
- Na forumu od: 12. 3. 2008
Jst delam tam ene 3krat na teden in tistih 6 ur k sem na delovnem mestu ne berem revij, bog ne daj, da bi bila na netu!...tut usedit se ne upam več...rajš stojim 6 ur pa da me noge ob pol 10ih zvečer svinsko pečejo kot pa da dam šefici še enkrat veselje, da me dobi sedeti. No ampak sej za to šefico bi tko lahko odprla 10 različnih tem...
Vem, da ma bolana pravila, da v vsem brezdelju k je nesmeš sedet, brati...ampak ok...

Vem, da ma bolana pravila, da v vsem brezdelju k je nesmeš sedet, brati...ampak ok...

-
Pontifex Maximus - Kofetarica
- Na forumu od: 30. 8. 2007
Pri meni ni nič narobe, če na nekaterih mestih tudi igrice igram. 

-
*kayka* - Kofetarica
- Na forumu od: 26. 1. 2005
- Kraj: Kranj
ja sem tudi jaz delala v nekem lokalu ko se za boga nisi smeu usesti...lokal podn od podna, niti enga osebka ni blo 2 uri
in sm brisala prah, slike, vse živo spucala, in sm se po uri in pol pospravljanja usedla mal, pride šef in me gleda pa prav:"a ti nimaš nč bolšga za delat?", js sm ga prou debeu pogledala a se norca dela a je resn

-
Hi hi...jaz, ko sem nekje delal, mi je zmanjkalo filmov za gledat. 

-
Peterca18 - Debatorica
- Na forumu od: 1. 1. 2006
- Kraj: Ljubljana
Na prejšnjem šihtu bog ne daj da bi brskala po netu al pa da bi revije brala. Pa delat točno do treh in niti minute prej domov. Za kavo smo meli točno 10 min in za malco točno 20 min in niti sekunde več.
Zdaj na tem šihtu pa sploh ni panike, večkrat tudi šefica pride v mojo pisarno ko berem maile al pa privat govorim po telefonu in še nikoli ni nič rekla. Če pa bi, bi pa se itak opravičila in pač nebi več tega počela. Dokler vse kvalitetno in pravočasno naredim si lahko privoščim tudi malo pavze.
Zdaj na tem šihtu pa sploh ni panike, večkrat tudi šefica pride v mojo pisarno ko berem maile al pa privat govorim po telefonu in še nikoli ni nič rekla. Če pa bi, bi pa se itak opravičila in pač nebi več tega počela. Dokler vse kvalitetno in pravočasno naredim si lahko privoščim tudi malo pavze.
Ko bom velika, bom Lara Croft.
- spermij
- Debatorica
- Na forumu od: 27. 7. 2007
Na začetku mi je bilo nerodno. Sem pa tekom časa videl, da si mnogi vzamejo nekaj minut za "time-break", zato enako storim tudi jaz. Nonstop je pač težko biti z mislimi pri delu, enostavno imaš glavo prenatrpano in jo je treba mau zrelaksirat. Sem pa seveda vedno v pripravljenosti, da preklopim nazaj k temu, kar je moje delo.
-
Mislim, da ne bi smelo biti problema, vkolikor imaš svoje delo podelano tako kot se šika.
-
*kayka* - Kofetarica
men pa nekej ni jasn...delam v gostinstu ze ene 5 let, delala sem ze v veliko lokalih...nikjer pa nihce nikoli ni rekel, kolko pavze ti pripada...recimo folk ki dela po pisarnah (tudi prek študenca), ali kje drugje, vsi ki jih poznam imajo pavzo in lahko v miru nekaj malega pojejo. Zakaj tega ni v gostinstvu? a smo kej drzgačni? nam n pripada? vcasih sm ze tko lacna da mi krul pred strankami, ampak ne morem it jest ker je folk, slisala pa sem da ti na eno uro dela pripada 5 minut pavze. js te pavze v 5 letih se nisem dozivela...?!
-
kamis - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 12. 12. 2006
- Kraj: ljubljana
^^Ja sej jih najbrž tud ne boš doživela glede na to da delaš s gostinstvu.Ok ne rečem da delata dva naekrat da lahko drug popazi mau na stranke drugega.Drgač pa kako boš?Sej ne morš zapret lokala za unih 5 min. k boš ti jedla.Na žalost nm to ne rata,čeprov je ta pavza zakonsko določena,sam kako boš?
-
*kayka* - Kofetarica
ja tudi ko sem delala v lokal kjer sta bila na izmeno dva ali celo trije, si mogu hitet, pa slab obcutk si meu k so uni letal ti si pa tm sedu, ceprou so sli oni tud kasnej, ali pa prej na malco...pa se to si mogu pojest stoje, na hitr...v max 5 minutah!!!?? V lokalih kjer delaš sam bi pa lahko nardil tko k pr zdravnikih, od takrat in takrat je malca in ne pipaj, zakaj pa oni lahko? majo velik bl nujne primere k kelnarji 

-
jullia_ - Cosmopsiho
- Na forumu od: 29. 6. 2007
Mah, to je pomoje odvisno, v kakšnih lokalih delate. Tam, kamor jst hodim na kofe, ni nobenega problema, če uletim ravno med kelnarjevo čikpavzo ali malico. Naj v miru skadi/poje sendvič, potem bom pa kavo dobila. Če moram pa predolgo čakat, mi pa on časti, kar tudi ni švoh
Zadnje čase poslušam takšne zgodbe o gostih v kafičih, da ne grem za noben denar kelnarit. Koji k***, folk naduvan se obnaša kot najvišja aristokracija, pa svoje frustracije nad kelnarcami znaša.

Zadnje čase poslušam takšne zgodbe o gostih v kafičih, da ne grem za noben denar kelnarit. Koji k***, folk naduvan se obnaša kot najvišja aristokracija, pa svoje frustracije nad kelnarcami znaša.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov