Seminarska naloga: telo in vonj
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
Prvi neprebran prispevek • 11 prispevkov
• Stran 1 od 1
-
Tigi - Cosmopsiho
- Na forumu od: 29. 1. 2005
- Kraj: kjer diši po bencinu in zažganih gumah...
Najprej bi lahko osvežila tole temo in nebi bilo treba odpirati nove teme...
Kako si s tem mislila telo in vonj?
Pač o telesu in vonjih ali telesni vonji, ki ga telo oddaja?
Malo pobrskaj na dijaski.net ter na googlu...takole je težko pomagati...kaj pa profesorica bi te ahko tudi malo usmerila kaj bi lahko pisala...
Malo pobrskaj na dijaski.net ter na googlu...takole je težko pomagati...kaj pa profesorica bi te ahko tudi malo usmerila kaj bi lahko pisala...
...poraunej vooolan!!! Bencin, bel dim, črna črta po sredin, okn dol, vroč krom, prletim čez ovink, rada mam k zacvil, rada mam k drsi, rada imam vonj po gumah, naj se kadi...
- Tiavanna
- Cosmopolitanka
- Na forumu od: 29. 10. 2005
Jaz sem letos pisala esej o higieni pri Antropologiji telesa in sem si pomagala s knjigo Čisto in umazano - Telesna higiena od srednjega veka dalje (avtor je Georges Vigarello) in je kar zanimiva. Če se boš pač lotla s te perspektive. Piše pa o tem, kakšne so ble higienske prakse, kako, s čim so se umivali, kakšna je bla njihova predstava o telesu, vodi, kako se je to spreminjalo skozi čas, ipd.
-
succubus - Komunikatorka
- Na forumu od: 1. 11. 2006
Tigi napisal/-a:Najprej bi lahko osvežila tole temo in nebi bilo treba odpirati nove teme...
oprosti, priznam, nisem niti gledala, če je že kaka tema odprta
profesor mi je dal le knjigo The Smell Culture Reader, kjer je bolj na splošno o tem povedano,
- zgodovina vonja oz. kako se je spreminjalo dojemanje vonja
- pol sociologija vonja itd. (študiram sociologijo)
- tud z biološkega stališča je povedano (kako sploh vonjamo itd.)
- eno poglavje je celo o vonju moške sperme, eno je v zvezi z Süskindovo knjigo Parfum itd.
ampak vse to je preveč obširno. jaz res ne vem, na kaj naj bi se osredotočila in pol to raziskala. Ne morem (vsaj mislim tako) kar prit s seminarsko zakaj enim sperma diši drugim pa smrdi al kaj takega. In prfoks mi tud sam ni znal dat kakega primera. tako da so lahko tudi telesni vonji.
- bejbika
- Cosmopolitanka
- Na forumu od: 1. 8. 2004
Tigi napisal/-a:Najprej bi lahko osvežila tole temo in nebi bilo treba odpirati nove teme...
če se odpira temo za vsako Glasuj za mojo muco, bo tole ostalo ... naslov popravljen, ko se seminarska napiše oz ko se raziskava zaključi, javi, da se temo zbriše. Hvala

Prvi neprebran prispevek • 11 prispevkov
• Stran 1 od 1
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov