Varčevanje

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
FairyAngel
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 6. 10. 2004
Kraj: Svet mojih sanj :)

Neprebrana objavaNapisal/-a FairyAngel » 11. Jan. 2008 10:39

Pred kratkim mi je potekla vezava denarja, ki sem ga imela od prodaje delnic. Vsota ni velika (dovolj za ponovno opravljanje vozniškega izpita in morda kakšen večji nakup), nekaj denarja sem še posodila, preostanek pa imam na osebnem računu in se močno bojim, da ga bom porabila za brezvezne stvari. Kaj svetujete v tem primeru? Naj denar znova vežem? Če ja, za koliko mesecev/let? Ali naj odprem varčevalni račun?
Uporabniški avatar
kr.ena
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a kr.ena » 11. Jan. 2008 10:58

Jaz imam odprt poseben račun, da mi presežki ne visijo brezveze na tekočem. Ampak jaz sem kot se danes reče konzervativna glede financ. Drugi ti bodo verjetno svetovali delnice in vzajemne sklade ...
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
Uporabniški avatar
FairyAngel
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a FairyAngel » 11. Jan. 2008 11:05

Razmišljala sem tudi, da bi si pri kaki drugi banki odprla račun in bi tisto kartico spravila, da je ne bi nosila naokrog, uporabila bi jo samo takrat, ko bi želela položiti denar na račun. Meni se ne gre za to, da bi dobila čimveč obresti (ok, tako ali tako nikjer niso velike), ampak da bi se naučila ravnati z denarjem in varčevati.
Uporabniški avatar
kr.ena
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a kr.ena » 11. Jan. 2008 11:09

Ločen račun lahko odpreš pri isti banki ... je po moje bolj enostavno kot pri drugi.
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
urszika
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 1. 8. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a urszika » 11. Jan. 2008 12:40

U tema zame.
No js sm šla ravno zadnjič na banko z namenom da odprem varčevalni račun. Sem odprla pri NLB varčevalni račun mladih, ampak jaz denarja nimam vezanega. Je tko, da ko položiš denar ne moreš 7 dni z njim nič, potem pa kakor hočeš. Ne dobiš bančne kartice ampak tak certifikat.
Poleg tega sem vzela še Klik, da lahko takoj ko dobim prek študenta nakazano prenesem večino tega denarja na tisti račun..
Sem se malo vzela v roke, ker tkole ni šlo več naprej (delam od julija pa skot nč keša nimam, sej sm šla na kšno potovanje pa kej kupla sam vseen :roll: )
Vezat ga nisem dala zato, če bo kšna kriza kdaj (čeprov itak dvomim) al pa če bom dobila kšno priložnost enkratno ki jo bom morala zagrabit pa bom rabla takoj dnar :lol: Se bolš uglaunm počutm tko da vem, da šparam, ampak da ta denar ni na mojem tekočem računu ker pol kr kopni. :?

Tko da jaz ti svetujem varčevalni račun, če ne zarad druzga pa zato ker ti zaračunajo če odpreš nov račun ;)

Js sm ful zadovoljna zdej da sm se odločla šparat, tud če bom lahko samo letos ko ponavlam letnik in mam šanso delat. Neki mi bo pa le ostal.
Uporabniški avatar
jagodka85
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a jagodka85 » 11. Jan. 2008 13:21

No, sej sm vedla,d a take teme že obstajajo :D
klik 1.
klik 2.

Poglej še v te dve temi mal, če ti kej pomaga.
Uporabniški avatar
FairyAngel
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a FairyAngel » 11. Jan. 2008 13:49

jagodka85, te teme sem videla, ja, ampak mene skladi, delnice, obveznice in podobno ne zanima, ampak me zanima kako se obnesejo ti varčevalni in posebni računi ter vezave. Vseeno hvala. :wink:

urszika, mislim da se bom tudi jaz odločila za varčevalni račun, zdaj pa si me spomnila še na Klik. Mislim, da imava identične navade glede financ, ker meni skopni vse, kar imam na osebnem računu, velikokrat se znajdem tudi v minusu, potem pa se tolčem po glavi, da zapravljam za nepomembne stvari. :?
Uporabniški avatar
moi T
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 6. 2. 2007
Kraj: Lj med tednom, med vikendi pa...

Neprebrana objavaNapisal/-a moi T » 11. Jan. 2008 14:49

Uh, jez bi tudi kej varčevala, sam že tku malu dobim, tku da... Štipendije al pa kej pa nimam :? .
urszika
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a urszika » 11. Jan. 2008 15:59

Klik za študente še cenejš pride - 10€ pa par centov... To je kao plačano za rok pet let, neki takega (potem moraš pa obnovit).
Js sm se zdej odločla šparat, pa magari žepnino če ne bom mogla več v službo hodt po počitnicah.
Uporabniški avatar
blue eye
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 8. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a blue eye » 11. Jan. 2008 20:56

Čist tko prašam-a je kej obresti na varčevalnem računu?Mene to tud zanima, se bom mogla kr kej odločt..
Za dežjem vedno posije sonce!!
Uporabniški avatar
kr.ena
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a kr.ena » 11. Jan. 2008 21:17

Boljše obresti so vsekakor kot na navadnem računu, točne cifre pa ne vem. Poklikaj malo na spletne strani bank ...
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
urszika
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a urszika » 11. Jan. 2008 23:02

A je tole glede obresti:
Osnovne informacije
EUR USD GBP
2,42% 4,10% 5,42%

Js moram priznat da ne vem, povedala mi je kakšne obresti so, ampak si nism lih zapomnila :oops:
marypa
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 17. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a marypa » 11. Jan. 2008 23:31

Ma obresti so tako nizke, da se varčevati ne splača. Raje kupite kakšno delnico.. js sm se res zafrknila, ker nisem kupila nekaj delnic KBM.. ker so potem zelo narasle.. anyway.. denarja js na računu ne bom imela. Ga pridno trošim :D za sicer malo večje stvari:)
Uporabniški avatar
shiva*
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 20. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a shiva* » 11. Jan. 2008 23:31

Jaz osebno imam tekoči račun na katerem denar sproti zapravim.
Ravno zaradi tega sem si odprla pri drugi banki varčevalni račun, na katerega ko nekaj položim potem tistega ne morem dvigniti 1 mesec (ena opcija je tudi 14 dni). Pa še nekaj malega je tudi obresti. :)
I walk these roads with grace
And I'll wave with you behind me
With a new smile on my face
Cause I'm walking in new shoes now
I got a new song to sing!
Uporabniški avatar
||MuCkAa
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 1. 12. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a ||MuCkAa » 11. Jan. 2008 23:54

No, tako imam tudi jaz. Navaden racun imam pri NLB, varcvalnega pa pri SKB... sem nekako nasla vec + pri SKB. Dobila sem kartico, na katero potem tudi elektronsko nakazujem denar; nakazanega denarja pa ne morem dvigniti 30 dni ;)
Sicer pa varcujem del denarja se preko skladov :)
And I''ll take you for who you are
If you take me for everything

I''ll do it all over again...

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov