Moje ime je ... in sem deloholik!

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Sweet Princess
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 11. 12. 2007
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Sweet Princess » 23. Dec. 2007 23:26

Glede na to, da je tole sklop Kariera, pa so večina srednješolske in študentske teme, bom prešla na malce kasnejši "problem";

Jaz sem namreč (za razliko od večine ostalih na forumu) zaposlena za nedoločen čas v priznanem slovenskem podjetju - delam točno to kar sem v življenju hotela početi in dobro in z največjim veseljem opravljam svoje delo. Tako dobro, da sem že pravi deloholik. Ne spravim se domov dokler delo ni narejeno. Med sezono, delam tudi po 12 ur in sem, ko pridem domov, velikokrat k natempirana bomba.
Bi samo prosila samo za kakšen konstruktiven nasvet, kako se tega na lep način odvaditi :D
Naj mi prosim svetujejo samo tiste ki vejo o čem govorim (dijakinje in študentke odpadejo...)
spermij
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 27. 7. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a spermij » 24. Dec. 2007 1:58

Zmeniva se za pijačo. Ker ni lepo zamujati, boš mogla končati z delom in. :mrgreen:

Delam sicer preko študentske napotnice, vendar imam tako delo, da moram dostikrat potegniti. Sem tudi sam tak, da bi imel slabo vest, če bi zapustil delovno mesto, ne da bi dokončal delo. Strankam pač hočem vedno ugoditi...
Uporabniški avatar
Smreka
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 16. 3. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Smreka » 24. Dec. 2007 18:36

Uf, jaz tudi težko svetujem. Sicer do pred kratkim nisem bila deloholik, ker pač nisem delala ravno tisto kar bi me veselilo, odkar imam pa trgovino, pa nekako ne gre drugače :) Prihaja celo do tega, da na raznih žurih vsa alkoholizirana razmišljam recimo o določenem projektu in si tam zapisujem svoje ideje. Ponavad isredi plesišča.
Ma težko je odvadit se tega - če ti že uspe "fizično", je psihično najtežje. Mogoče probaj najti nek stalni hobi, ki se začne recimo ob 5,6 - nrp, hodi na aerobiko, fitnes, kakšen tečaj keramike - nekaj, kar boš plačala in boš potem prisiljena hodit.
da boš imela še kaj zanimivega v življenju, ker če delaš samo eno stvar, se ji posvečaš že zaradi tega, da ti ni dolgačs doma...

Lp
Uporabniški avatar
honeydew
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 3. 11. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a honeydew » 24. Dec. 2007 19:00

Delaj zato da lahko živiš, ne živi zato da lahko delaš.

To velja tudi za delo, ki ti je pisano na kožo.
Uporabniški avatar
Smreka
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a Smreka » 24. Dec. 2007 19:39

honeydew napisal/-a:Delaj zato da lahko živiš, ne živi zato da lahko delaš.

hm...kaj pa če je to delo, ki te osrečuje, kaj pa če je to nekaj, od česar sicer živiš, pa pa ga ne pojmuješ kot delo, ker te tako izpopolnjuje oz. osrečuje? Kako potem ne boš "delal" ?

Ni vse črno belo ;)
Uporabniški avatar
Tamala_mrha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 21. 10. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamala_mrha » 24. Dec. 2007 20:27

Smreka napisal/-a:

hm...kaj pa če je to delo, ki te osrečuje, kaj pa če je to nekaj, od česar sicer živiš, pa pa ga ne pojmuješ kot delo, ker te tako izpopolnjuje oz. osrečuje? Kako potem ne boš "delal" ?

Ni vse črno belo ;)

Ja, ampak če bi bilo tako, da tisto, kar delaš, delaš z veseljem in te osrečuje, potem se ne moreš samooklicati za deloholika, niti se ne boš pritoževal nad "polnim delovnim časom" ali iskal nasvetov. :wink:
Uporabniški avatar
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 17. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Jochie » 24. Dec. 2007 20:58

Sweet Princess napisal/-a:Bi samo prosila samo za kakšen konstruktiven nasvet, kako se tega na lep način odvaditi :D

zakaj bi se rada tega odvadila?
Uporabniški avatar
Zvoncica
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 4. 11. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Zvoncica » 24. Dec. 2007 22:37

Hm, nekajkrat na teden si splaniraj takoj po službi eno stvar, ki te ful zamoti... ne vem, šport, joga raje ne hahaha, ker imaš preveč časa razmišljati zraven, mogoče učenje tujega jezika.

Pol moraš iti iz službe, pa še zamotila se boš.
Uporabniški avatar
bouhica
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 30. 7. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a bouhica » 25. Dec. 2007 1:27

Sama sem sicer delala do sedaj preko studentske napotnice, ampak sem glih zarad takega problema zapostavila fax. Ucasih sem delala celo 3 sluzbe - eno cez teden dopoldan, eno popoldan, eno pa samo za vikende. Ampak na sreco se studentov ne potrebuje vedno, tko da sem se na koncu prov omejila na eno sluzbo (okej, na koncu sem vkljucila se eno :D ), pa se tukaj sem prov silila, ce lahko pridem dodatno u sluzbo (ceprov bi morala bit frej in sem bla recimo en dan v celem tednu frej), da ne govorim kak se me je tezko spodilo iz sluzbe. To je slo ostalim ze prov na zivce, kako se grebem. Ampak meni je blo dejansko u sluzbi usec, kar se je poznalo tud na mojem nasmehu, ki je bil skoraj vedno na mojih ustnicah, in tud ce sem spala 2 uri tisto noc, sem bla kljub temu usa srecna in nabita s pozitivno energijo.

Ce delas kar te veseli, se pravi imas sanjsko sluzbo, ne vem zakaj bi se zelela tega odvaditi. Zdej ce zaradi tega trpi kakrsno koli podrocje, si pac zorganiziraj lepo dneve in se tega drzi. Vsega po malem. Poisci nove strasti, da ne bo to samo sluzba. :wink:
You can think Im wrong, but thats no reason to quit thinking
Uporabniški avatar
Smreka
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a Smreka » 25. Dec. 2007 12:15

Tamala_mrha napisal/-a:
Smreka napisal/-a:

Ni vse črno belo ;)

Ja, ampak če bi bilo tako, da tisto, kar delaš, delaš z veseljem in te osrečuje, potem se ne moreš samooklicati za deloholika, niti se ne boš pritoževal nad "polnim delovnim časom" ali iskal nasvetov. :wink:

Jah....kolikor sem jaz razumela iz začetnega posta, je to ravno to - delo, ki jo osrečuje in ki ga dela z veseljem a vseeno išče nasvete!
Glej, poznam dosti podjetnikov ki delajo na tak način kot ona ali jaz, ampak so zavedajo, da so deloholiki, ker nekaj je - veliko takih ljudi sčasoma lahko zgubi familijo, zgubi druge stvari v življenju, in mislim, da se začnejo zavedati, da kljub temu, da delajo kar želijo, vseeno obstaja še kaj drugega, drugi hobiji, drugi ljudje itd... In mislim, da je problem avtorice ravno v tem - zavedanje, da če bo tako nadaljevala, ji bo ostalo samo to, in če slučajno potem po nesrečnem naključju zgubi še to, nima nič!
Življenje je pač nepredvidiljivo in nikoli ni dobro, da se posvečaš 24 ur na dan samo eni stvari, ker če tega ne bo več, ostaneš brez vsega. Jaz osebno se bom tudi potrdudila, da bo še kaj več v mojem življenju kot sama trgovina in zato popolnoma razumem problem v tej temi...

lp
*QueenBitch*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 6. 6. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *QueenBitch* » 25. Dec. 2007 20:34

Ja jaz sm tud nekaj časa ful delala, sm imela po dve sluzbi..se med kolektivnim (v eni sluzbi) sem si nasla sluzbo..pa delno je bilo to zato ker mi je ful manjkalo keša po drugi strani te pa non-stop delo zamoti in ne razmislas o stvareh o katerih noces, tako da je lahko tolikoooo dela tudi neke vrste beg.
Vsaj pri meni je bilo nekaj časa. Kako se odvadiš tega pa ne vem, jaz poslušam sebe in včasih ko imam res dost tudi prej grem iz sluzbe..pa sem ravno tako taka da hocem vse dokoncat, da imam slabo vest ce kar grem na sredi dela itd. Ampak sem ugotovila, ce daljse obdobje ful pretiravam z delom in hobiji (en je skor kot se ena sluzba) in ne upostevam tega da rabim kej casa zase, za sporstitev, enostavno zbolim...kr prehlad oz. virozica me zagrab za ene dva dni in potem je kul. Tako da, poskusi malo pazit nase..mogoce se nauci kaksne tehnike sproscanja in odklapljanja od vsega.
Uporabniški avatar
bubbles
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 8. 11. 2004
Kraj: heaven

Neprebrana objavaNapisal/-a bubbles » 25. Dec. 2007 22:48

kako ne razumete, da se hoče tega odvadit? sej je ja logično, da če skoz delaš (pa če te to še tako veseli), si prikrajšan za socialno življenje s prijatelji in neko normalno zvezo.

sweet princess, jst te lahko vsaj približno razumem. kot se poznam, bom vnaprej mela še dostkrat taka obdobja (no, upam, da bodo samo obdobja). nekako moraš sama pri sebi priti do sklepa, da ti ni pomembno le delo, da te ne veseli le delo, ampak tudi npr. druženje s prijatelji. ideja s stalnim hobijem se mi zdi kar uporabna: če si kolikor toliko discipliniran tip človeka, bi moralo uspeti. ključno je pa še vedno tvoje mišljenje.
...just breathe...
Uporabniški avatar
Tigi
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 1. 2005
Kraj: kjer diši po bencinu in zažganih gumah...

Neprebrana objavaNapisal/-a Tigi » 26. Dec. 2007 10:37

Ja hoče se odvadit ampak mislim, da se bo težko, če ima tako delo, ki ji je všeč pa še rada ima red tako, da vse dokonca postori....
Jaz upam, da si kljub temu še vzame čas zase in za svojega partnerja če ga ima...
Je pa to kriza, ko bo imela družino ali pa ne ker ji bo potem družina spremenila ritem življenja...

Mislim, da bi mogla najprej to narediti pri sebi da se toliko zavzame, da si reče 10minut pred koncem službe bom nehala delat...
...poraunej vooolan!!! Bencin, bel dim, črna črta po sredin, okn dol, vroč krom, prletim čez ovink, rada mam k zacvil, rada mam k drsi, rada imam vonj po gumah, naj se kadi...
kai
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 28. 7. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a kai » 26. Dec. 2007 12:08

Mene pa samo zanima zakaj apriori zavracas mnenje studentk? Ceprav sem studentka, sem uspela eno leto delati tocno tisto, kar si zelim poceti v zivljenju. In delala sem prav s takim entuziazmom, ki si ga opisala. Ne vem, zakaj moje mnenje ne steje.
bounce around kai like bunniez
Uporabniški avatar
bouhica
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 30. 7. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a bouhica » 26. Dec. 2007 16:30

Js sem delala preko studenta 5 let, tko da sem kljub temu odgovorila, ceprav je samo delo preko studenta :D
You can think Im wrong, but thats no reason to quit thinking

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov