Delo: Sodna zapisnikarica
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
jagodka85 - Cosmopsiho
- Na forumu od: 29. 6. 2006
Evo me, sodna zapisnikarica tuki
Jst sm mela to "preverjanje", razgovor, al karkol je že blo tko, da me je kadrovnica posedela v neko sejno sobo, kjer je računalnik in printer, me pustila pr miru mal, da se zberem, vmes sm prepisovala iz enega lista besedilo dol in ko je pršla nazaj, me je štopala 10 minut, jst sm pa na novo začela prepisovat isto besedilo (in ne, ne pomagaš si s tem, da kopiraš tisto, kar si prej natipku). Po 10ih minutah ti pove, da nehi tipkat, potem to sprinta, prešteje napake, znake in pol ti pove, da te bodo poklical al pa te pač ne bodo. Vsaj pr men je blo tko ... je blo full na hitr pr men. Ker sm mela dost hitro tipkanje, sm mela v roku parih dneh pol še narek pr predsedniku sodišča, k me je pol pohvalu in reku, da mi bodo sporočil.
In zdj sm tuki na sodišču in delam kot sodna zapisnikarica. Plača je kar solidna, ne morš pa pričakovat neke bajno velike plače.

Jst sm mela to "preverjanje", razgovor, al karkol je že blo tko, da me je kadrovnica posedela v neko sejno sobo, kjer je računalnik in printer, me pustila pr miru mal, da se zberem, vmes sm prepisovala iz enega lista besedilo dol in ko je pršla nazaj, me je štopala 10 minut, jst sm pa na novo začela prepisovat isto besedilo (in ne, ne pomagaš si s tem, da kopiraš tisto, kar si prej natipku). Po 10ih minutah ti pove, da nehi tipkat, potem to sprinta, prešteje napake, znake in pol ti pove, da te bodo poklical al pa te pač ne bodo. Vsaj pr men je blo tko ... je blo full na hitr pr men. Ker sm mela dost hitro tipkanje, sm mela v roku parih dneh pol še narek pr predsedniku sodišča, k me je pol pohvalu in reku, da mi bodo sporočil.
In zdj sm tuki na sodišču in delam kot sodna zapisnikarica. Plača je kar solidna, ne morš pa pričakovat neke bajno velike plače.
-
neenchy - Komunikatorka
- Na forumu od: 3. 2. 2005
- Kraj: nekje med oblaki
oo hvala ti za odgovor... a pa vas je blo to več na tem kao testu al si bla sama...ko pri nas vem da jih je več...in sem slišala da naj bi vse dali in v eno sodno dvorano in da naj bi po nareku tipkali..... pol pa še eno urejanje v wordu... ne vem mal me je strah morm priznat 

-
jagodka85 - Cosmopsiho
V wordu? Mi tle uporabljamo Open Office, k je pa itak na isto foro kot Word
A res? Jst sm bla sama, so bli pa za mano in pred mano tud kandidati ja. Sej, če znaš hitro tipkat in čim bolj brez napak, pol bo kul, mislm, da se ti ni treba bat. Sam odvisn je, al boste dobl nekoga, k zna lepo razločno govort al kr tm enga, k govori k star ata, katerga pa pol stvari ne razumeš inmaš pol cel kup napak. Sej je blo mene tud strah, sam brezveze ... ker če boš dobla službo, te ne bo smel nč bit strah, glede na to,d a boš pisala na obravnavah, takšnih in drugačnih

A res? Jst sm bla sama, so bli pa za mano in pred mano tud kandidati ja. Sej, če znaš hitro tipkat in čim bolj brez napak, pol bo kul, mislm, da se ti ni treba bat. Sam odvisn je, al boste dobl nekoga, k zna lepo razločno govort al kr tm enga, k govori k star ata, katerga pa pol stvari ne razumeš inmaš pol cel kup napak. Sej je blo mene tud strah, sam brezveze ... ker če boš dobla službo, te ne bo smel nč bit strah, glede na to,d a boš pisala na obravnavah, takšnih in drugačnih

-
anoyel - Kofetarica
- Na forumu od: 3. 5. 2007
pa to obvladate deset prstno slepo tipkanje ali pač preprosto hitro tipkanje? kakšen poseben tečaj za to ali kako? mi vem, da smo se v srednji ekonomski učili dve leti deset prstno tipkanje. samo to je bolj tak tak varianta 

Čas je vrednota,
ne mineva,
temveč ga uporabljamo.
ne mineva,
temveč ga uporabljamo.
-
jagodka85 - Cosmopsiho
Moraš nujno met desetprstno tipkanje, brez tega te tam ne rabjo
Ker oni hočejo čimprej obravnavo/zaslišanje končat in zarad tega rabjo tud strojepisko, k hitr tipka.
Pa še to ... mislm, da je meja hitrega tipkanja nad okrog 260 udarcev na minuto.

Pa še to ... mislm, da je meja hitrega tipkanja nad okrog 260 udarcev na minuto.
-
neenchy - Komunikatorka
- Na forumu od: 3. 2. 2005
- Kraj: nekje med oblaki
evo pri men je mimo
nas je blo 40 na teh testih.... pa mislim glede na to kolikor smo se pogovarjale koliko je katera prepisala, da sem tisto vredu naredila.... večina jih je napisala en odstavek pa pol, js sm pa dva pa tričetrt, pa po nareku sm bla pa ful hitra pa tud napak nism mela neki velik, ker sem sporti popravljala, mi je rekla tista ko mi je narekovala da sem prehitra, da ne more tk hitr brat razločno,.....tk da mislim, da je blo to pozitivno.....čeprav zdej da bi rekla da bom zihr js dobla, sploh ne....obvestili nas bodo na dom....in bomo vidli kaj bo.... koliko dolgo pa rabijo da spročijo ? glede na to da me je za telefonsko spraševala sklepam, da bodo poklicali? jagodka 85....ko si rekla da je plača solidna... a lahk mogoč bolj v številkah poveš, ker niti približno ne vem, bi te res prosila...in kk je tebi za delat tam? ti je ql? kak je pa delovni čas? a je od 8-17 ure?

-
jagodka85 - Cosmopsiho
Delovni čas je od 8. - 16. ure. Plača je okol mal manj kot 600 € brez dodatkov, potem pa dodajo še malico in prevoz pa seveda odštejejo njihove stroške al kaj že, pa dobiš pol nakazano. Jst mam okol 650 € na mesec, se mi zdi, kar je kar dost.
Men je tuki fajn delat, se razumemo v pisarni med sabo, sm v preiskovalni pisarni, kar je full fajn in zanimivo, čeprou so nekateri primeri res ogabni, ampak se na to navadiš. Sm pa drugač četrti mesec tuki, tretji mesec zaposlena za redno, konec meseca mi preteče pogodba za tri mesece ampak baje dobim podaljšano za pol leta, tko da je sploh super
Mene so tud poklical, mi niso nč pošiljal, samo ko sm pršla na prvi delovni dan, sm dobla odločbo, da so sprejel mene in ne drugih pa pogodbo. Sej pomoje ti bo všeč, lahko boš mela pa mal problemov, če te bodo dal na oddelek, kjer ne boš poznala tok izrazov, ker so res strokovni
Ampak se tud na to navadiš.
Men je tuki fajn delat, se razumemo v pisarni med sabo, sm v preiskovalni pisarni, kar je full fajn in zanimivo, čeprou so nekateri primeri res ogabni, ampak se na to navadiš. Sm pa drugač četrti mesec tuki, tretji mesec zaposlena za redno, konec meseca mi preteče pogodba za tri mesece ampak baje dobim podaljšano za pol leta, tko da je sploh super

Mene so tud poklical, mi niso nč pošiljal, samo ko sm pršla na prvi delovni dan, sm dobla odločbo, da so sprejel mene in ne drugih pa pogodbo. Sej pomoje ti bo všeč, lahko boš mela pa mal problemov, če te bodo dal na oddelek, kjer ne boš poznala tok izrazov, ker so res strokovni

-
Foxy-lady - Kofetarica
- Na forumu od: 17. 1. 2005
jagodka85 kakšno izobrazbo pa imaš? Mislim, da zahtevajo ekonomsko šolo ali nekaj takšnega, ne?
neenchy 40 vas je blo?? pa to je ogromno. želim ti vso srečo in upam, da dobiš prav ti, pa sporoči kako so se odločili.
hja, jaz ne ven glij 10prstno slepo, ampak tipkam pa dokaj hitro tudi brez tega. upam, da ne bo problem...
neenchy 40 vas je blo?? pa to je ogromno. želim ti vso srečo in upam, da dobiš prav ti, pa sporoči kako so se odločili.
hja, jaz ne ven glij 10prstno slepo, ampak tipkam pa dokaj hitro tudi brez tega. upam, da ne bo problem...
You want me to be something I can never ever be.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google [Bot]