Odpoved v službi [ZT]

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

maca
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 24. 6. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a maca » 30. Jun. 2004 17:36

vsega imam poln k.....iščem službo drugje, ampak ne aktivno. razmišljam, da bi dala odpoved tukaj. pol bi se praktično prisilila, da iščem službo.
slabše kot je tukaj tako ne more biti...

kako je kaj z iskanjem službe? jaz sem sicer dala tri prošnje, pa nobenega odgovora. :?

malo je pa neracionalno kar tako dati odpoved. denar pa le vsak mesec priteče na račun..... popizdila bom, ker ne vem kaj naj naredim. tukaj pa tudi ne morem več ostati, ker me ljudje psihično ubijajo. vse delam kot robot.
Uporabniški avatar
marateja
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 25. 6. 2004
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a marateja » 30. Jun. 2004 22:17

Sama sem trenutno nezaposlena. Napsiala sem že več kot 20 prošenj (li celo več). Ker sem mlada in brez izkušenj zaposlitev težko dobim. Delala sem pa v podobnem kolektivu, kot ti zdaj opisuješ sedanjo svojo službo. Ves čas sem se počutila kot da me neki duši; v glavnem ves čas sem se počutila nelagodno. Komaj sem čakala, da mi pogodba poteče, čeprav vem, da se dandanes ful tećko dobi dobro službo.

Svetujem ti, da si najprej najdeš res (super) službo, v kateri ti bo se boš že na prvem razgovoru počutila sprejeto in udobno, in šele potem zapustiš sedanji job. Seveda pa moraš biti pozorna tudi na odpovedni rok v vaši firmi.
Za človeka so samo trije dogodki: da se rodi, živi in umre. Ne čuti, ko se rodi, trpi, ko umira in pozabi živeti.
Jean de La Bruyere
Uporabniški avatar
Saša_26
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 28. 6. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a Saša_26 » 30. Jun. 2004 23:45

Se strinjam z Maratejo. Najprej pljuni v roke in si poišči drugi službo, šele potem daj odpoved, ne pozabi na odpovedne roke. :razz: Moja teta je intenzivno iskala službo skoraj leto dni, pa jo je šele zdaj našla in je lahko dala odpoved v sedanji službi,kjer so ji pili kri, da pa ne omenjam, da ji sedaj grozijo, da bo ostala brez dopusta ki ji pripada, brez regresa, več kot 100 ur ima itak viška, pa še plačati bo morala robo, ki jo je folk pokradel v zadnjem letu. Če pa to ni svinjarija.... :evil: Ti samo pošiljaj prošnje, tudi 200 če bo treba, ena bo zihr ta prava :D Veliko sreče!
Meri
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a Meri » 01. Jul. 2004 10:00

Vztrajaj pri pisanju prošenj in iskanju nove službe, dokler ne boš povabljena na kak razgovor in dokler si res ne najdeš take zadeve, ki ti bo ustrezala, do takrat pa poskusi še malo zdržat v sedanji službi. Na slabše ti ne more it, razen če obupaš pri iskanju in ostaneš v sedanji firmi. Karkoli bo prišlo potem, bo zagotovo bolje. Sam prej boš mogla še ful svinjarij požret :steinigung: , da boš potem, ko si najdeš nekaj drugega, vedela, da je res boljše. Žal tako funkcionira life. Vsaj po mojih izkušnjah.

Držim ti pesti :top: . Na koncu boš itak ti zmagala. :grinsevil:

LP
Bite me!
maca
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a maca » 01. Jul. 2004 23:42

:D hvala za lepe želje... včeraj sem napisala še dodatnih 8 prošenj. bom potrpežljiva.... moram biti potrpežljiva. če si bom ponavljala besedo potrpežljiva.... pa saj si jo že skoraj celo leto.

včasih je :twisted: , na momente pa tudi ni tako slabo. včeraj sva se s šefico prilično dobro sprli. danes je bla pa cela priliznjena do mene. ne vem kaj bolj sovražim: da se nekdo nepravično spravlja name ali hinavsko priliznjenost.... bo že.

težko mi je delat z ljudmi, ki jih ne spoštujem. spoštujem pa samo tiste, ki si to zaslužijo. sem ena izmed tistih redkih idealistov, ki menijo, da smo vsi enakopravni. vsi krvavi pod kožo.
človek je lahko magister ali dr. znanosti pa se bo obnašal čisto preprosto, obstajajo pa ljudje, ki so komaj končali osnovno šolo, pa mislijo, da če so prišli do nekaj denarja, da so zato pa zdaj nekaj več. na žalost pa lahko marsikoga in marsikaj kupijo s tem denarjem....

ampak občutek, da pišem prošnje me drži pokonci. upam, da bo tudi kakšen odgovor. negativen ali pozitiven. zaenkrat pišem samo takim, kjer bi rada delala. bomo videli čez čas...

še enkrat hvala :oops: :D
Uporabniški avatar
shinam
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 28. 6. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a shinam » 04. Jul. 2004 15:47

po moje bi blo fajn ce bi si najprej nasla novo sluzbo pol pa cim prej odpeketala
Uporabniški avatar
MissBitch
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 4. 7. 2004
Kraj: *med zemljo in zrakom*

Neprebrana objavaNapisal/-a MissBitch » 07. Jul. 2004 11:16

ja se strinjam , najprej nova služba, pol odpoved...
sam to je sranje, ka vsi hočejo ljudi z izkušnjami...
sam povejte mi, ki za vraga naj mi maldi dobimo te tak zaželjene izkušnje!!!!??? :twisted:
...when it comes to the love, even the devil himself has a soul...
Uporabniški avatar
marateja
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 25. 6. 2004
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a marateja » 07. Jul. 2004 14:09

Dandanes je tko, brez VIP-ov ni nč. Potem pa pravijo, da na mladih svet stoji. Pa kaj še!

No, pa da se še mal pohvalim, sama sem zdaj zaposlena 3 dni. :schreiben: :vielposten: :telefon: Dobila sem super službo. 8 ur, delam tisto kar znam in nič več. Seveda pa sem jo dobila preko odlične veze. Sama pa sem jo isakal pol leta.

No in potem se da lahko razmišljat naprej.
Za človeka so samo trije dogodki: da se rodi, živi in umre. Ne čuti, ko se rodi, trpi, ko umira in pozabi živeti.
Jean de La Bruyere
maca
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a maca » 07. Jul. 2004 16:58

marateja - čestitam :vielposten: :top:

jaz sem danes dobila dva odgovora - negativna. v enem so iskali, pa tako nisem bila sposobna za tisto delo, tako da sem pričakovala. pri drugem sem jim pa pisala kar tako, ker mi je bla firma všeč. so mi odpisali, da po končanem študiju, da se lahko kaj zmenimo, pa da ko bo prišel gospod v moj kraj, ker je večkrat tukaj, se bova zmenla za sestanek. saj vem, da verjetno ne bo nič, ampak je vseeno dober občutek, če veš, da ni dal prejšnje dopise na copy, ampak mi je osebno odgovoril, da ne bo nič.

hm, negativni odgovori, jaz sem pa vesela. :D

bom pa morala čimprej stran. eden izmed nadrejenih se malo čudno obnaša do mene. vsak pogovor obrne na seksulanost. pa se hecam nazaj, kaj pa naj drugo. ga naderem? te ta zadnje fore mi pa niso več smešne, ker so že preveč direktne, pa ne vem kako naj stvar galantno izpeljem, ker lahko imam probleme. ko mi bo pa film počil, bom pa tako ali tako eksplodirala ne glede na posledice. včasih si prav želim, da bi.

vas bom še naprej obveščala. :)
Meri
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a Meri » 08. Jul. 2004 7:39

MissBitch napisal/-a:ja se strinjam , najprej nova služba, pol odpoved...
sam to je sranje, ka vsi hočejo ljudi z izkušnjami...sam povejte mi, ki za vraga naj mi maldi dobimo te tak zaželjene izkušnje!? :twisted:

Lahko samo iščeš in upaš, da boš našla kako podjetje oz. delo, kjer jim tvoje predznanje in izkušnje ne bodo toliko pomembne in te bodo pripravljeni naučiti potrebnih veščin. Žal je danes tako, da so ljudje prezaposleni in potem, ko nekoga novega zaposlijo, bodisi redno bodisi preko študentskega servisa, od njega/nje pričakujejo, da bo samostojen in bo znal vse, da se pač njim ne bo treba preveč z njim ukvarjat.

Jaz ti držim pesti, slej ko prej ti boitak uspelo, ker drugače niti ne more bit. Samo potrpežljiva bodi. Stopničko za stopničko se boš vzpenjala proti cilju. :respekt:
Bite me!
Uporabniški avatar
Karmen
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 30. 6. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a Karmen » 13. Jul. 2004 9:09

Tudi jaz imam podoben problem kot Maca-namreč vedno pogosteje se igram z mislijo, da bi dala odpoved, malo uživala in nato našla eno res hudo službo. No, ampak realnost je drugačna, od nečesa je pač treba živet.

Drugače moja služba ni tok grozna, plača je kar ok, sem precej samostojna, dopusta je velik, edin šef mi gre blazno na živce, ker je totalno nesposoben. Nimam pa nobenih perspektiv za prihodnost. Nobene možnosti napredovanja, isto delo in ista plača še nadaljnjih x let. In to me najbolj žre, ker sem ambiziozna in hočem zase nekaj več - tud za manj denarja in slabše pogoje!

LP :razz:
Uporabniški avatar
darchy
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 5. 7. 2004
Kraj: EU :-)

Neprebrana objavaNapisal/-a darchy » 13. Jul. 2004 9:38

Treba sije poiskati tako delovno mesto, kjer bo ozračje ok. saj vem, to je lahko rečt, ampak raje delam nekaj časa nekaj, kar ni lih moj poklic, pa da so sodelavci ok, kot pa da delam v svojem 'fohu', pa ne prenesem okolice v kateri delam.
vmes pa še zmeraj lahko iščem nove priložnosti, kjer bom počela to, kar želim in v takem okolju, ki mi bo prijetno.
Verjetno je najbolj grozna stvar v življenju, da moraš početi nekaj, kar te ne veseli.
Punce, glavo pokonci!
Treba je pač biti vztrajen, če nimaš VIP, enkrat bo pa že prišla prava služba, samo ne obupati! :P
*I love sunshine*
Meri
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a Meri » 13. Jul. 2004 11:08

Karmen napisal/-a: edin šef mi gre blazno na živce, ker je totalno nesposoben. Nimam pa nobenih perspektiv za prihodnost. Nobene možnosti napredovanja, isto delo in ista plača še nadaljnjih x let. In to me najbolj žre, ker sem ambiziozna in hočem zase nekaj več - tud za manj denarja in slabše pogoje!

LP :razz:

Na žalost se boš z nesposobnimi ljudmi srečevala povsod. :nixweiss: En cajt te še jezi, ker moraš po možnosti delat svoje delo in še za njimi "pucat", sam slej ko prej se tega navadiš in slej ko prej si za to tudi nagrajen. :scherzkeks:

Kar se pa napredovanja tiče - če si res tako ambiciozna kot praviš, potem nima smisla predolgo vztrajati nekje, kjer veš, da se nikdar ne boš premaknila naprej. Potem je najbolje poiskat nekaj takega, kjer boš imela tudi možnost napredovanja, izobraževanja, boljše plače itd, četudi delovno vzdušje in sodelavci ne bodo ravno najboljši. Vsega pač ne moremo imeti in včasih je treba žrtvovati kako stvar, da bi imeli kaj drugega.
Bite me!
Uporabniški avatar
darchy
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 5. 7. 2004
Kraj: EU :-)

Neprebrana objavaNapisal/-a darchy » 13. Jul. 2004 11:30

pa ne moreš se navadit, da drugi živijo na tvoj račun!
po moje moraš dati ljudem vedet, da se lahko zanesejo nate, ampak izkoriščali te pa ne bodo!
in ko pravite, da idealnega delovnega okolja ni, da se je treba nečemu odreči... ne vem no, ce delas na firmi, kjer ti gredo vsi na živce :roll: , kako sploh lahko delaš?
ziher se boš nekje dobro počutila in v tem je finta - jaz si ne predstavljam, da bi delala celo življenje v firmi, ob kateri bi mi šlo na bruhanje. človek pač mora iskati dokler ne najde prostora za sebe.
Predvsem pa se je potrebno postaviti zase! :)
*I love sunshine*
Meri
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a Meri » 13. Jul. 2004 15:39

Ja, Darchy, narobe sem se izrazila. Nisem mislila da se navadiš na to, da moraš non-stop popravljat za drugimi v smislu, da to potem res skoz počneš. Seveda moraš dat ljudem vedeti, da te ne morejo izkoriščat, hotela sem samo povedat, da včasih, če se že zgodi, da moraš kaj za kom popravit, pač to narediš in se ne razburjaš zaradi tega. Včasih so nekateri ljudje pač tako nesposobni in že po defaultu zajebejo vse, česar se lotijo in jebi ga - nekdo mora za njimi popravit, ker tudi če se boš ful jezil, njih ne boš spremenil. Oni bodo pač še naprej delali vse napol. In razen če nisi direktor, da imaš v rokah to moč, da takega človeka odpustiš in najameš boljšega, potem se res nima smisla razburjat. Sicer pa napake takih osebkov ne popravlja samo en posameznik ampak ponavadi za njimi puca kar polovica podjetja. Vsaj iz svojih izkušenj lahko to rečem.

Kar se pa idealne službe tiče: če delaš nekje, kjer so sodelavci kul in vzdušje ok, pa nimaš možnosti napredovanja ali višje plače kljub temu da veš, da so to tvoje želje, cilji... ali se splača potem vztrajati v takem podjetju samo zato, ker se dobro razumeš s kolektivom? Kaj pa vem, jaz nisem ravno tak tip človeka, ker bi se čez nekaj let zagotovo vprašala, zakaj še vedno stojim na isti točki in zakaj se nisem nikamor premaknila. Mislim, da moraš včasih tvegati. Edino tako lahko najbrž naletiš na delovno okolje, ki je vsaj približek idealnemu.
Bite me!

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov