srednje medicinske sestre
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- lady gumica
- Komunikatorka
- Na forumu od: 12. 11. 2007
Kje pa si zaposlena v bolnici zdr.domu?
-
metuljčica* - Cosmofrik
- Na forumu od: 23. 1. 2007
laury22 napisal/-a:diplomirani zdravstveniki
Tale izraz pa prvič slišim.
-
Sugar_baby - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 11. 3. 2006
- Kraj: Ljubljana
Jst pa prvič slišim to da je srednja medicinska sestra isto kot tehnik zdravstvene nege
Ker jaz sem namreč končala srednjo zdravstveno šolo in sem tehnik zdravstvene nege!! In kakor so nas učili....in to je bilo leto in pol nazaj ko sem jaz končala to šolo...ima medicinska sestra drugačno vlogo kot tzn! tud veliko več posegov lahko dela kot pa tzn. In pa popolnoma nekaj drugega je diplomirana med. sestra. Ta pa je še na višjem položaju kot srednja!! Mislim pa da bi bilo dobro ločit sistem srednja šola + potem še 2 leti, ali pa če greš po srednji šoli še na fax oz visoko šolo za zdravstvo. Ker višja ali visoka, to je popolnoma različna stvar
Ker jaz sem namreč končala srednjo zdravstveno šolo in sem tehnik zdravstvene nege!! In kakor so nas učili....in to je bilo leto in pol nazaj ko sem jaz končala to šolo...ima medicinska sestra drugačno vlogo kot tzn! tud veliko več posegov lahko dela kot pa tzn. In pa popolnoma nekaj drugega je diplomirana med. sestra. Ta pa je še na višjem položaju kot srednja!! Mislim pa da bi bilo dobro ločit sistem srednja šola + potem še 2 leti, ali pa če greš po srednji šoli še na fax oz visoko šolo za zdravstvo. Ker višja ali visoka, to je popolnoma različna stvar
The next time you want to see pussy, just look in the mirror baby!!
-
*purple* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 23. 1. 2006
laury22 napisal/-a:Ja diplomirani zdravstveniki so večinoma v rešilcu..
to pa sploh ni res.Poznam tri ki furajo rešilca, pa so vsi trije tehniki zdravstvene nege.
drgač pa sm bla jst na srednji zdravstveni iz razloga ker so pač tako drugi želeli.in seveda mlada in naivna sem se vpisala, pa niti nisem točno vedela kaj sploh pomeni bit TZN.Potem sem pa vidla da to ni samo delo kot poteka naprimer v ZD domu, ko imaš opravka samo z lažjimi bolniki, ampak da imaš tudi kakšne hujše kje.In nekak sem ugotovila, da nisem sposbna gledat ljudi z odprtimi rqanami, ubogih ljudi itd...Pa sem bluznla šolo in šla drugam.
Je pa tak poklic precej zahteven in čustveno zelo utrujajoč in prevečkrat žalosten.Mislm da morjo bit medicinci glede pacientov nekako brez srca, ker če si pretirano čustven te lahko taka služba kaj hitro povozi
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov