2. gimnazija Maribor

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
_*Jagoda*_
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 17. 4. 2007
Kraj: Slovenija :D

Neprebrana objavaNapisal/-a _*Jagoda*_ » 20. Sep. 2007 13:49

Letos je moja sestra v 8. razredu OŠ in se je odločila, da se bo verjetno vpisala v 2. gimnazijo Maribor. Zdaj pa bi jaz rada vedela kako je kaj na tej šoli? Kakšni so učitelji....? Vglavnem vse kar je možno.

Hvala
Uporabniški avatar
hmm
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 24. 4. 2005
Kraj: mb

Neprebrana objavaNapisal/-a hmm » 20. Sep. 2007 18:29

hja, sem letos končala Drugo....
Za moje pojme jo dosti preveč pozvigujeo v višave...Sploh ni tak oh in sploh...
Ji pa kar povej, da če ni spoobna vsaj 3 ,4 ure na dan peživet za knjigami, ko je gužva, naj raje sploh ne hodi tja.. Veliko kje je potrebno znati snov, ki je na nivoju faksa...Problem je , ker pa se potem tiste osnovne snovi ne utrdi dovolj, in potem zato nastopijo težave..
Med prof so spet takšni in drugačni.... Od res čudnih pa do največjih carov... Odvisno koga dobiš...Zvozit se da pri vseh, je pa res treba delat...
Ji pa šolo zelo priporočam, če obožuje obšolske dejavnosti..Mislim,d ajih je trenutno okrog 40, in vsak lahko najde kaj zase....
Sicer pa mi postavi kakšno bolj konkretno vpašanje...
---------
Is this the real life?
Is this just fantasy?
Uporabniški avatar
*SweetGirl*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 24. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *SweetGirl* » 20. Sep. 2007 18:41

Druga je zakon :gut:

Jaz bi brez pomislekov šla še enkrat, če bi bila v teh letih ;)
Letting him prove
how much he
loves you
is SO today
Uporabniški avatar
buffy-ann
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 4. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a buffy-ann » 20. Sep. 2007 18:51

Jaz sem imela tam kr nekaj bivših sošolcev iz osnovne šole, pa sem slišala v glavnem same pohvale. Da pa se je treba učit. Ampak da je drugač fajn. Profesorji tudi, eni v redu, eni malo manj, tako kot na vsaki šoli.

Neka ti Bog podari krila
neka ti nebo podari spas
da pjevaš, pjevaš svima
da zauvijek čuju tvoj glas

Toše R. I. P.

Uporabniški avatar
razmazena_maca
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 24. 8. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a razmazena_maca » 22. Sep. 2007 18:46

hja no glede na novi pravilnik, ki ga je sprejela šola, dvomim, da ji bo zelo všeč, ker je dejansko treba začet delat sproti in nekateri profesorji so si vzeli to kot pobudo za teroriziranje. povej malo priimke profesorjev(magari na ZS, če želiš), pa ti lahko povem, kaj okvirno lahko pričakuje. ogromno profesorjev je zelo dobrih in verjamem, da ji bo druga dala veliko, vendar tisti, ki pa niso tako dobri... podn... no comment res. eni so prestari za to delo, ravnatelj pa je na njihovi strani. žalostno in resnično.
Uporabniški avatar
sonč|ka
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 2. 7. 2005
Kraj: Maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a sonč|ka » 27. Sep. 2007 12:09

Jaz sn tut letos končala drugo gim. :) Moje izkušnje so zelo, zelo dobre.. Brez dvoma bi se še enkrat vpisala na to šolo, ker so bla ta 4 leta res nepozabna. Spoznaš ogromno ljudi in zelo dobrih prijateljev. Jaz sem spoznala tut mojega fanta :oops: Obšolskih dejavnosti imaš res ogromno..od EST, gledališča, jezikovnih tečajev (tudi ruščina, kitajščina, španščina...), pevski zbor, časopis Borec, vsi športi, medrazredna tekmovanja v odbojki, košarki, nogometu...v glavnem vsak res najde nekaj zase. Sedaj, ko je šola še večja (prizidek+nova telovadnica) pouk poteka samo dopoldan. Edina slaba stran je nova kantina-hrana je res obupna..ker je samo fast food :? Maš pa okoli šole ene 3 pekarne..pa Bobra..pa Magdaleno..al pa greš v Padrinota (sicer je picerija ampak majo tut malce). Pol dobra stran so tudi kafiči okoli šole..najbolj obiskani Center, Holmes pa MC. To je predvsem fajn, ko ti odpade kaka ura :)

Zdaj pa še z vidika učenja.. Na začetku vsake konference dobiš seznam testov. Povprečno 1-3 na tedn..pa to traja kaki mesec. Pa spraševanja so bla tut vedno napovedana. Od letos je pa na novo..da so tudi nenapovedana spraševanja+testi..pa se pol zbirajo kreditne točke in dobiš na koncu oceno. Po mojem to sploh ni tak slabo..ker si se drugače učil samo pred testi.

Profesorji so si zelo različni..so pa po večini zelo, zelo človeški in če si fer do njih se, da z njimi vse zmenit. So sicer temne izjeme, ampak to so tak vsepovsod :) Naš razred je mel same take znane prof. ki so bli kao "najhujši" ampak se je dalo vrei shajat z njimi. Pol..fizika je kar težka..pa kemija tudi..ostali predmeti pa niti ne tak fejst. Kolko se je treba učit je težko rečt..zdaj, če nimaš delovnih navad je sploh bzv, da greš na to šolo..ker včasih morš cel popoldan al pa še malo več posedet pred knjigami. Jaz sn bla 3 leta pravdobra pa zadnjo leto odlična pa če zdaj gledam nazaj se mi ne zdi, da sem nise nevem kolko učila. Dosti se da tudi prešvinglat :)

V glavnem..meni je dala druga ogromno dobrih stvari..pa itak že na informativnem nekak začutiš, če si za to šolo, ker je v njej neka posebna energija.. To je to!

uf, kak sem se razpisala.
Valeria
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 3. 6. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Valeria » 13. Feb. 2008 13:47

Še ena z druge,maturirala že pred leti, ko je bila ravnateljica še Trikičeva.Takrat je bila to kar na izi šola, dijaku prijazna, čeprav so že takrat za nas po mestu govorili, da smo največji piflarji...Kako je zdaj, ne bi vedela, baje da Lorenčič fejst privija in je uvedel čist nov režim.Ostaja pa ena tradicija: dijaki druge imajo vsako leto na maturi odlične rezultate in se vpisujejo na najbolj željene in "privlačne" študijske programe.
Uporabniški avatar
metuljčica*
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 23. 1. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a metuljčica* » 14. Feb. 2008 8:50

razmazena_maca napisal/-a:ogromno profesorjev je zelo dobrih in verjamem, da ji bo druga dala veliko, vendar tisti, ki pa niso tako dobri... podn... no comment res. eni so prestari za to delo, ravnatelj pa je na njihovi strani.

Da so prestari za to delo, ni njihova napaka. :lach:
Uporabniški avatar
***Ally***
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 8. 7. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a ***Ally*** » 14. Feb. 2008 16:23

Moja sestra se tudi zanima...jaz sem bila na info. dnevu, ko smo se mi vpisovali, pa so me fuuul navdušili (žal samo mene, mojih doma pa ne). Pa tudi to je pripomoglo, da imam eno gimnazijo preko ceste, do II pa 30km vožnje. No, razen tega da bi vstajala ob pol šestih, bi mi blo najbrž zakon tam.

Aja, me je pa ful presenetiolo, ko smo se pogovarjali s folkom z druge, da niso imeli zgodovine umetnosti (da so hodili na I gimnazijo) in latinščine (recimo mi na Ptuju smo meli vse, ker pač ni blo druge možnosti, tudi če so bili samo trije v skupini). Tako da za tiste izrazite družboslovce bi mogoče vseeno bolj prišla I v poštev.
Houd de wereld tegen
Gost

Neprebrana objavaNapisal/-a Gost » 14. Feb. 2008 16:52

Jaz sem hodila na drugo, vse lepo in prav, profesorji so dobri in slabi kot povsod drugje, sola se bo letos baje zacela prenavljati in bo pouk na Zivilski soli v blizini, glede znanja in ucenja pa takole - to je gimnazijski program in kot na vsaki drugi gimnaziji je treba dolocene stvari obvladati. Mi smo imeli to sreco, da nismo imeli nenapovedanega ustnega sprasevanja (ne vem kako je s tem zdaj), testi so bili napovedani ze ob zacetku konference in to je to ... Poudarila bi predvsem 4. letnik, v katerem smo res ogromno delali za maturo, nekateri profesorji so se res maksimalno potrudili, mi pa tudi, ker je vecina vedela, da potrebuje tocke za faks in v nasem razredu je bilo polno zlatih maturantov in na splosno smo vsi naredili maturo enkratno, nad pricakovanji. Zase vem, da brez taksne rahle 'prisile' v razredu, mature ne bi tako dobro opravila, tako pa smo res ful delali in se je splacalo, ceprav je bilo tezko.

Malo me je motil tekmovalni duh te sole, ucitelji so res zelo forsirali dolocene posameznike, meni je npr. ze ravnatelj rahlo mimo, ker je obseden z dosezki sole oz. njenih ucencev, ki potem promovirajo solo, ampak tudi to se prezivi ... Nekaterim je bilo ravno to vsec, meni pac ne.

Priporocam to solo vsakomur, ki ve, da bo kasneje krvavo potreboval tocke za faks, ker je dejansko velik poudarek na delu za maturo, kar je bilo meni vsec - takrat ne cisto, zdaj, ko gledam nazaj pa zelo :wink:
Valeria
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 3. 6. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Valeria » 14. Feb. 2008 17:02

No tega tekmovalnega naboja v časih prejšnje ravnateljice ni bilo toliko čutiti, pa je bil tudi cel kup zlatih maturantov.Lorenčič je prišel mislim da 2001, jaz sem že prej maturirala.Torej je očitno res, kar sem slišala, da je čist obseden z raznimi dosežki, baje da sploh več noče, da bi se šola primerjala s Prvo, ampak samo še z Bežigradom itd..

Takšnega preseravanja v mojih časih hvala bogu še ni bilo, pa so imeli dijaki že takrat izjemne rezultate..
Uporabniški avatar
*ninika*
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 11. 8. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a *ninika* » 18. Feb. 2008 21:35

Jaz sem zdaj maturanta na Drugi :D Če bi se še enkrat odločala bi ponovno izbrala Drugo. Profesorji so dobri, dobro podajo snov in so tudi pripravljeni pomagati pri težavih. Tudi, če težave niso povezane s šolo.

Ravnatelj ......on je pa kategorija za sebe. Obseden je s tem, da učenci hodijo na tekmovanja itd. In potem imajo ti učenci tudi številne privilegije. Če se ne udeležuješ raznih tekmovanj za njega sploh ne obstajaš.
Uporabniški avatar
ena pač
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 5. 3. 2007
Kraj: mb

Neprebrana objavaNapisal/-a ena pač » 18. Feb. 2008 21:41

...
Zadnjič spremenil ena pač, dne 01. Jan. 2010 11:21, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
*SweetGirl*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 24. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *SweetGirl* » 19. Feb. 2008 19:46

*ninika* napisal/-a:
Ravnatelj ......on je pa kategorija za sebe. Obseden je s tem, da učenci hodijo na tekmovanja itd. In potem imajo ti učenci tudi številne privilegije. Če se ne udeležuješ raznih tekmovanj za njega sploh ne obstajaš.

Jaz pa se s tem ful ne strinjam!Logicno je, da ce si dijak, ki pac samo hodi v solo in se z nicemer drugim ne ukvarja, te ne more ravnatelj ravno poznat..

Jaz npr. nisem hodla na tekmovanja v srednji soli, sem pa bila pri kakih drugih stvareh aktivna in bila veckrat pri ravnatelju in se je vedno lepo pogovarjal z mano, tudi ce se kdaj ni strinjal s tem kar sem imela za povedat... Se zdaj me vedno on prvi pozdravi, ko me vidi.. Pa nisem kaj dosti prispevala k prepoznavnosti sole, sem pa urejala kake stvari glede svojega razreda ali pa yearbooka al pa kaj tretjega..

Se mi pa ful vredu zdi, da je na drugi velik poudarek na obsolskih aktivnostih in hvala bogu da se ceni dosezke svojih dijakov in da je ravnatelj na to ponosen!
Letting him prove
how much he
loves you
is SO today
Uporabniški avatar
sonč|ka
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 2. 7. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a sonč|ka » 01. Mar. 2008 16:24

Tak...zdaj sem že na faksu in lahko rečem, da mi zelo veliko znanja, ki sem ga dobila na 2. gimnaziji vsekakor koristi. Študiram pa angleščino prevajalstvo&sociologijo...in sem pri obeh predmetih tako ang kot soc na gimnaziji dobila toliko znanja, da mi je zdaj veliko lažje kot pa večini sošolcev(vsaj od tistih s katerimi se družim) na faksu.

Tak da..druga gimnazija je zelo dobra izbira ;)

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov