Dvopredmetni študij FF
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
pikka - Sramežljivka
- Na forumu od: 9. 4. 2006
- Kraj: Slovenija
Živ!
Upam, da nisem kje zgrešila podobne teme; sem vrgla v iskalnik "FF" in "dvopredmetni študij" ...
Študiram dvopredmetno na FF, pa mi vse tako kaže, da mi bo pri enem predmetu zneslo ok, drugega pa bom morala ponavljat. Ker sem še brucka, nič ne vem, kako stvar gre naprej in kje bi še iskala informacije o tem - na FF je trenutno raztur, tako da ne vem, če referat sploh dela.
Torej ... Kaj naredim, če eno smer zdelam, druge pa ne? Se lahko (in kdaj se to dela) vpišem še enkrat v 1. letnik, ampak na narejeni smeri delam izpite za 2. letnik, na drugi pa pač še vse enkrat za prvega? Kako je sicer z vpisom v naslednji letnik? + vsaka koristna informacija na to temo mi bo prav pišla.
Prosim, prosim, če ima katera izkušnje s tem, če mi lahko pomaga
Že vnaprej najlepša hvala
LP
Upam, da nisem kje zgrešila podobne teme; sem vrgla v iskalnik "FF" in "dvopredmetni študij" ...
Študiram dvopredmetno na FF, pa mi vse tako kaže, da mi bo pri enem predmetu zneslo ok, drugega pa bom morala ponavljat. Ker sem še brucka, nič ne vem, kako stvar gre naprej in kje bi še iskala informacije o tem - na FF je trenutno raztur, tako da ne vem, če referat sploh dela.
Torej ... Kaj naredim, če eno smer zdelam, druge pa ne? Se lahko (in kdaj se to dela) vpišem še enkrat v 1. letnik, ampak na narejeni smeri delam izpite za 2. letnik, na drugi pa pač še vse enkrat za prvega? Kako je sicer z vpisom v naslednji letnik? + vsaka koristna informacija na to temo mi bo prav pišla.
Prosim, prosim, če ima katera izkušnje s tem, če mi lahko pomaga
Že vnaprej najlepša hvala
LP
-
Ashlee - Komunikatorka
- Na forumu od: 25. 1. 2005
Ne vzet za sveto vsega, kar bom napisala, ampak moji sestri se je zgodilo podobno, tako da se bežno spomnim. Ona je prav tako imela pogoje za eno smer, za drugo pa ne. Tako da je morala ponavljat - ponavljaš oba - se je pa zmenila, da je pri tistem, kjer je imela pogoje, delala izpite za 2. letnik. Ampak na koncu ni nič pridobila, če razumeš, kaj bi rada povedala Na koncu je potrebovala pet let za končat. Če boš pa pridna, pa se mogoče lahko zmeniš tudi na obeh smereh, da delaš kaj za višji letnik. Če ne drugo, imaš naslednje leto manj dela Good luck!
Aja, pa poskusi s kakšno prošnjo. Baje na FFju radi ugodijo, referat pa mislim, da dela, sam ne vem točno kje, nekje na Rimski
Aja, pa poskusi s kakšno prošnjo. Baje na FFju radi ugodijo, referat pa mislim, da dela, sam ne vem točno kje, nekje na Rimski
-
Chica Guapa - Komunikatorka
- Na forumu od: 17. 1. 2005
- Kraj: skoraj Ljubljana
Referat se trenutno nahaja na Rimski A - pritljičje.
HASTA LUEGO
-
MaTeya - Sramežljivka
- Na forumu od: 4. 4. 2005
hey!
sama sem bla v isti situaciji, in sem delala lahko za naprej na obeh smereh, ampak samo pri nekaterih profesorjih, ker vsi tega ne dovolijo. je pa od tega leta naprej mislim da tako, da če hočeš delat za naprej, da moreš met povprečje 8 ali višje.
glede ponavljanja pa je tako, če imaš pogoje za ponavljanje se oddaš vpisnico tako kot ostali, če pa pogojev nimaš pa moreš dat prošnjo za ponavljanje in pol čakaš če ti jo odobrijo ali ne. pa če nimaš pogojev in daš prošnjo, je dobro da priložiš kakšno zdravniško opravičilo zraven, ker prošenj brez tega ne upoštevajo ponavadi.
upam da ti to kaj pomaga.
lp
sama sem bla v isti situaciji, in sem delala lahko za naprej na obeh smereh, ampak samo pri nekaterih profesorjih, ker vsi tega ne dovolijo. je pa od tega leta naprej mislim da tako, da če hočeš delat za naprej, da moreš met povprečje 8 ali višje.
glede ponavljanja pa je tako, če imaš pogoje za ponavljanje se oddaš vpisnico tako kot ostali, če pa pogojev nimaš pa moreš dat prošnjo za ponavljanje in pol čakaš če ti jo odobrijo ali ne. pa če nimaš pogojev in daš prošnjo, je dobro da priložiš kakšno zdravniško opravičilo zraven, ker prošenj brez tega ne upoštevajo ponavadi.
upam da ti to kaj pomaga.
lp
-
pikka - Sramežljivka
- Na forumu od: 9. 4. 2006
- Kraj: Slovenija
U, hvala Zdej mi je pa že mal bolj jasno.
MaTeya, ti si me pa mal ustrašla s pogoji za ponavljat (: A sem čisto zanič študentka, če ne vem, kaj je to? A to samo pomeni, da nekaj izpitov vseeno moraš imet narejenih, ker se pač ne da ponavljat, če nimaš čisto nič narejenega? To čist razumem, ampak upam, da ne obstaja kakšen tak, da mi onemogoči ponavljanje, pa tud če bi imela vse ostale narejene (kar sumim, kaj bi to blo).
Drugač pa vsem še enkrat hvala, zlate ste
:*
MaTeya, ti si me pa mal ustrašla s pogoji za ponavljat (: A sem čisto zanič študentka, če ne vem, kaj je to? A to samo pomeni, da nekaj izpitov vseeno moraš imet narejenih, ker se pač ne da ponavljat, če nimaš čisto nič narejenega? To čist razumem, ampak upam, da ne obstaja kakšen tak, da mi onemogoči ponavljanje, pa tud če bi imela vse ostale narejene (kar sumim, kaj bi to blo).
Drugač pa vsem še enkrat hvala, zlate ste
:*
-
MaTeya - Sramežljivka
- Na forumu od: 4. 4. 2005
sorry, res te nisem mela namena ustrašit, sam vem kak je blo men ko nisem vedla ne kak ne kaj, in sem pol od vsakega zvedla kaj novga, pa ponavad je blo čist kontra kar sem zvedla od kerga prej.
pogoj za ponavljanje maš pa takrat, ko maš narejenih vsaj pol izpitov, ki so pogoji za napredovanje v višji letnik- če imaš za pogoj za napredovanje 10 izpitov, jih za ponavljanje moreš met 5.
pa nč se bat, vse se bo porihtalo! velik sreče!
pogoj za ponavljanje maš pa takrat, ko maš narejenih vsaj pol izpitov, ki so pogoji za napredovanje v višji letnik- če imaš za pogoj za napredovanje 10 izpitov, jih za ponavljanje moreš met 5.
pa nč se bat, vse se bo porihtalo! velik sreče!
-
Mimi_M - Cosmopsiho
- Na forumu od: 24. 11. 2005
- Kraj: Primorska
na FF mislim da ne obstaja to pravilo, da morš imet za poanavljanje kake pogoje. Vsaj ko sem še jaz bolj pridno študirala in bila pogosteje na faksu, tega ziher ni bilo.
Vem pa, da nekateri drugi faksi imajo to, npr. pravna.
Vem pa, da nekateri drugi faksi imajo to, npr. pravna.
-
Maychy - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 30. 6. 2004
- Kraj: Se selim...
Odvisno je tudi od posamezne smeri. Za ANG recimo velja, da lahko delaš tiste izpite, kjer so samo predavanja in ni vaj (ker so skupine ponavadi polne jih ne moreš obiskovati), na BIB pa lahko delaš vse izpite na njihovi smeri, če imaš vse izpite prejšnjega letnika narejene in oddaš prošnjo, da bi rad delal za naprej. Tako da na FF se da vse sorte zmenit. Malo se pozanimaj po kakih oddelčnih forumih in starejših kolegih kako je s tem, potem pa vprašaj še pristojne na faksu, da bo za zihr. Pa veliko uspeha!
--- Evil Is Just A Point Of View ---
--- Don't tell me the sky is the limit, there are footprints on the moon! ---
- bouhca
- Sramežljivka
- Na forumu od: 17. 5. 2008
no...naslov teme se mi zdi primeren tako da bom kar tu napisala kar mam za vprašat...
rada bi slišala izkušnje nekoga ki na ff v lj študira dvopredmetno-kako je z urniki (se veliko prekrivajo), ali so tvoji dnevi dejansko tako zasedeni kot piše na "uradnem" urniku, itd.
sama grem namreč letos študirat geografijo in sociologijo, imam pa tudi nekaj prijateljev ki grejo študirat druge smeri in me po objavi urnika rahlo skrbi za delo prek študenta in moje družabno življenje zunaj faksa
razpišite se prosim!!
ps: če namerava kdo študirati isti predmet mi pišite na zs
rada bi slišala izkušnje nekoga ki na ff v lj študira dvopredmetno-kako je z urniki (se veliko prekrivajo), ali so tvoji dnevi dejansko tako zasedeni kot piše na "uradnem" urniku, itd.
sama grem namreč letos študirat geografijo in sociologijo, imam pa tudi nekaj prijateljev ki grejo študirat druge smeri in me po objavi urnika rahlo skrbi za delo prek študenta in moje družabno življenje zunaj faksa
razpišite se prosim!!
ps: če namerava kdo študirati isti predmet mi pišite na zs
-
rachka_ - Cosmofrik
- Na forumu od: 21. 11. 2005
- Kraj: hollywood
am ja žal je na ff toliko različnih smeri in predvsem kombinacij predmetov, da je praktično nemogoče narest urnike, da se nikomur nebi nič prekrivalo.
sama sem mela do zdaj srečo, kr se mi je ful malo prekrivalo.. sem pa mela dneve, ko sem imela npr. dopoldne 3 ure.. in pol spet ob petih do pol osmih vglavnem..velike razmake. tudi jaz sem delala in po pravici povedano sem kr težko uskladila vse skupaj, da sem našla vsaj kakšen dan čez teden za delo.
tisti urniki na internetu so (vsaj v mojem primeru) kr točni.. pol je seveda odvisno pri raznih vajah v kateri skupini si itd. kr na urniku so ponavadi termini vseh predavanj in vaj.. ti pa si itak izbereš pol samo eno skupino in pol ostali termini za tebe ne veljajo. meni je blo na začetku kr malo komplicirano vse skupaj ampak itak v prvem tednu vse zveš in se dogovoriš s profesorji
sama sem mela do zdaj srečo, kr se mi je ful malo prekrivalo.. sem pa mela dneve, ko sem imela npr. dopoldne 3 ure.. in pol spet ob petih do pol osmih vglavnem..velike razmake. tudi jaz sem delala in po pravici povedano sem kr težko uskladila vse skupaj, da sem našla vsaj kakšen dan čez teden za delo.
tisti urniki na internetu so (vsaj v mojem primeru) kr točni.. pol je seveda odvisno pri raznih vajah v kateri skupini si itd. kr na urniku so ponavadi termini vseh predavanj in vaj.. ti pa si itak izbereš pol samo eno skupino in pol ostali termini za tebe ne veljajo. meni je blo na začetku kr malo komplicirano vse skupaj ampak itak v prvem tednu vse zveš in se dogovoriš s profesorji
"And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the music." F. W. Nietzsche
- bouhca
- Sramežljivka
- Na forumu od: 17. 5. 2008
ja...saj računam na to da bomo v različnih skupinah. tudi glede na predmetnik (število ur pri nekem predmetu za posamezni teden) je na urniku veliko več ur kot naj bi jih bilo.
v primeru da se ti urnik prekriva in se ne da drugače si moraš pa pač izbrat prioritetno smer...
v primeru da se ti urnik prekriva in se ne da drugače si moraš pa pač izbrat prioritetno smer...
-
Maychy - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 30. 6. 2004
- Kraj: Se selim...
Bolj kot ne se odločaš za posamezen predmet posebej. Največkrat glede na to kako težko je narest izpit pri katerem predmetu, potem glede na to ali gre za predavanja, vaje, koliko od predavanj dejansko odneseš in koliko se da kaj zmenit s profesorjem. Vse to je nek kriterij, potem pa že tekom leta vidiš kaj ti ustreza in kaj ne. Preference so pa zelo različne.
--- Evil Is Just A Point Of View ---
-
tmis_ - Kofetarica
- Na forumu od: 22. 9. 2005
Odvisno od smeri. Na mojih dveh smereh nisem v prvem letniku imela nobenih problemov- v celem letu se mi je prekrivala le ena ura ob četrtkih(vaje s predavanji), ampak ker predavanja niso bila obvezna, se je tudi ta problem hitro rešil.
Je pa res, da sem na začetku leta zgubljala živce s sestavljanjem takega "idealnega" urnika.
Dneve pa sem imela kar precej natrpane ( z vmesnimi prostimi urami), se je pa dalo kakšno predavanje na mojih smereh tudi izpustiti, da sem lahko domov prišla pred 6 uro in imela tako čas za učenje.
Je pa res, da sem na začetku leta zgubljala živce s sestavljanjem takega "idealnega" urnika.
Dneve pa sem imela kar precej natrpane ( z vmesnimi prostimi urami), se je pa dalo kakšno predavanje na mojih smereh tudi izpustiti, da sem lahko domov prišla pred 6 uro in imela tako čas za učenje.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov