Iskanje službe

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
tanchy
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 7. 8. 2007
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a tanchy » 08. Avg. 2007 10:11

Pozdravljen. Zanima me kako ste hitro dobile službo, potem, ko ste diplomirale. Jaz sem že čisto obupana, saj jo iščem že sedem mesecev, pa dobivam same negativne odgovore, češ, da imam premalo izkušenj, čeprav jih imam ogromno za redno študentko.
Uporabniški avatar
*°mermaid°*
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 6. 9. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *°mermaid°* » 08. Avg. 2007 11:16

No to tudi mene zanima...predvsem me pa zanima tudi, kako ste prišli do službe? S prošnjami, veze...?

Sama sicer še nisem diplomirala, vendar ni več tako daleč do tega. No in potem se bom mogla tudi jst spopasti s to zoprno nalogo. Drugače iščem redno službo (najprej preko študenta potem pa mogoče za redno) že sedaj, samo zaenkrat je več al manj brez uspeha.
Tako da odgovori in pa seveda nasveti bodo tudi meni prav prišli.

Tanchy ti pa ne obupat...sej slej ko prej se bo tud zate neki našlo, ker se mora! No s tem se jst tolažim :wink:
kara
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 30. 9. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a kara » 08. Avg. 2007 11:17

Kaj si doštudirala?

No lahko te potolažim, da 7 mesecev še ni toliko, čeprav vem, da ti je težko, ne podcnejujem tvoje situacije. Lahko ti povem na svojem primeru, da od kar sem diplomirala pred 2,5 let nazaj, iščem službo, tako da bi bila redna in za nedoločen čas, dobivam vglavnem za nekaj mesecev, nazadnje je bila za 1 leto, ampak se mi je tudi izteklo. Tako, da se mi zdi, da non-stop iščem :? Samo pač, smo premladi, da bi obupali ane :wink: Sem pa tudi družboslovni profil, ki je zelo težko zaposljiv.

Najuspešnejše iskanje službe je prek vez in poznanstev (če si seveda srečnica, da jih imaš). To je najbolj učinkovito. Tudi recimo, če vidiš kje oglas za kako prosto delovno mesto, pa da poznaš koga, ki tam dela, se splača tistega mal pobezat, če bi lahko kaj povprašal.
Potem je dokaj uspešno (že več ljudi tako dobilo, ki jih poznam, men žal nikoli ni ratalo), da enostavno pokličeš po ustanovah oz. podjetjih, če rabijo ta in ta profil. Naj te ne bo sram, itak preko telefona ne vedo, kdo si. Je pa lahko uspešno, nikoli n eveš. Vse se splača sprobat.
Najmanj uspešno je, da pošiljaš prošnje, ker pri večini oglasov je tako, da ko je razpisano mesto, imajo vglavnem že izbrano.
daška
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 22. 4. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a daška » 08. Avg. 2007 11:18

Jaz sem diplomirala nekaj mesecov nazaj, službo sem dobila takoj, sem redno zaposlena. Vendar nimam službo za fakulteto, VII stopnjo. Za začetek bo OK, dokler ne najdem službo, ko bom kaj več.

Lep pozdrav!
Uporabniški avatar
Smreka
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 16. 3. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Smreka » 08. Avg. 2007 11:19

tanchy napisal/-a:Pozdravljen. Zanima me kako ste hitro dobile službo, potem, ko ste diplomirale. Jaz sem že čisto obupana, saj jo iščem že sedem mesecev, pa dobivam same negativne odgovore, češ, da imam premalo izkušenj, čeprav jih imam ogromno za redno študentko.

No naj te potolažim - jaz sem jo iskala 3 leta. Za začetek boš pač morala delati preko napotnic, honorarno itd... Ostalo boš pa verjetno dobila prek vez. Jaz nisem niti ene službe dobila drugače kot prek vez. Pa daleč odd tega, da ne bi bila sposobna...
Srečno
Uporabniški avatar
ANGELgirl
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 9. 11. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a ANGELgirl » 08. Avg. 2007 14:38

Jaz tudi iščem službo že par mesecev. Sicer imam res narejeno le srednjo šolo, ampak vseeno mislim nadaljevati študij izredno.

Iščem jo po vseh možnih zaposlitvenih portalih. Pošiljam po 10 prošenj na teden in ponavadi ne dobim niti negativnega odgovora. Ne razumem, kako si ne morejo vzeti niti pol ure časa, da bi odgovorili vsem neizbranim kandidatom :roll: ...

No ja, vsem želim čimveč sreče pri iskanju idealne službe!
Kdor o sreči samo sanja, naj se ne čudi, če jo bo prespal...
Uporabniški avatar
Mimi_M
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 24. 11. 2005
Kraj: Primorska

Neprebrana objavaNapisal/-a Mimi_M » 08. Avg. 2007 17:27

Zaposlila sem se pred diplomo, pa še to čist izven svojega študijskega področja, tako da sm imela precej sreče, ker so lih mene izbrali.
Službo sem pa dobila preko razpisa itd., brez vez in poznanstev, pa sem zdaj tures ful zadovoljna z vsem, edin dela je skoraj vedno preveč :P
Po izgubi abs. statusa sem bila 6 mesecev na Zavodu, niti nisem tolk velik prošenj poslala, ker sem imela še izpite za delat, na razgovor me sploh noben niso ppvabil razen na tega, kjer sem potem dobila job.
Ja, jeba je iskat službo, vidim šele zdaj, ko jo imam in si ne predstavljam spet vsega tega, da bi morla še enkrat skoz... :roll:
ca_t
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 13. 8. 2005
Kraj: Med oblaki :)

Neprebrana objavaNapisal/-a ca_t » 08. Avg. 2007 22:15

Tudi jaz bom kmalu diplomirala, ampak razmišljam o podiplomskem študiju. Ampak potem se bojim, da bo zaposlitvenih možnosti še manj. Višja stopnja-težje dobiš zaposlitev, če nimaš še izkušenj.
Res slabo se mi zdi to, da izkušnje preko študentskega servisa skoraj nič ne štejejo. Nekateri delajo po 9 ur na dan in to je zame že ta prava služba, ampak delodajalec ne bo tko resno gledal na to.
Vedno, ko kdo jamra zarad vez in poznanstev, pa jst rečem, da si moraš veze ustvarjat sam. Če nimaš koga, da bi ti pomagal, se moraš znajti sam, ne pa samo misliti, kako si bogi, ker nimaš nekih vplivnih sorodnikov.
Veliko sreče pri iskanju službe!
Uporabniški avatar
tanchy
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a tanchy » 09. Avg. 2007 8:21

Diplomirala sem na fakulteti za upravo.
V tej javni ustanovi kjer delam je bil včasih šef znanec, ki je zelo znana in vplivna oseba na področju gospodarstva in delovnih razmerij. Sedaj ni več pri nas, ker je našel boljšo službo. Zgodilo pa se je to, da, ko je odšel, je želel, da grem z njim tudi jaz, ampak mi ni mogel povedati, ker sem jaz takrat bila v tujini dva tedna, zato je povedal naši tajnici in jo prosil naj mi sporoči oz. vpraša ali bi šla k njemu delati in naj v roku enega tedna sporočim njegovi tajnici. No, in kaj se zgodi? Ko jaz pridem nazaj njega ni še približno en mesec v službi in mi naša tajnica po enem mesecu pove takole: Ups, sem ti pozabila povedati, X me je prosil, da te vprašam ali bi šla k njemu delati za ta mesec dokler ne diplomiraš preko štud.ser. nato bi te takoj zaposlil za nedoločen čas, ampak je zdaj že žal prepozno, je že zaposlil drugo punco. Od takrat se me izogiba, saj si pomojem misli, da sem verjetno neodgovorna, ker mu nisem odgovorila.
Ko sem to zvedela, sem se mu opravičila, samo mi verjetno ne verjame preveč, ker je z našo tajnico družinski prijatelj in verjetno njej bolj verjame.
Uporabniški avatar
tanchy
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a tanchy » 09. Avg. 2007 8:35

Tukaj kjer sedaj delam, delam preko agencije. Delam pa že četrto leto, se pravi tri leta in pol preko študentskega servisa, in pol leta preko agencije. Kljub rednemu študiju sem delala skoraj vsak dan po osem ur, razen, ko sem imela kak izpit ali pa obvezne vaje, sem za ta čas skočila na faks in se ponovno vrnila v službo. Tukaj pa imajo izgovore, češ, da me ne morejo zaposliti, ker nimajo zame delovnega mesta. Sem pa ugotovila, da ne cenijo moje izobrazbe, vse kar cenijo je ekonomski in pravni faks in pa malce se mi zdi, da je tudi na nacionalni bazi. Drugače pa imam dokaj izkušenj, samo podjetja, posebej pa javna uprava, zahtevajo delovne izkušnje oz. delovno dobo, ki je zapisana v delovni knjižici, vsaj take odgovore dobim nazaj. No ta veza, ki sem jo imela pa je šla po gobe.
kara
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 30. 9. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a kara » 09. Avg. 2007 10:58

Tanchy, zoprna situacija glede tiste veze :? ampak nimaš kej, kar je blo je blo, treba se borit naprej, samo ne obupat!

A gledaš kej razpise na spletni strani uradnega lista, tm je polno oglasov za javno upravo ...
Uporabniški avatar
tanchy
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a tanchy » 09. Avg. 2007 12:02

Ja, vsak dan spremljam Uradni list in pa spletno stran MJU. Do sedaj mi je uspelo priti samo na en razgovor (iz javn uprave) na Mestni občini Lj, oddelek za lokalno samoupravo in dobim čez mesec dni odgovor, da nimam zadosti izkušenj in seznam koga so sprejeli. Tri prosta delovna mesta so bila prosta, iz seznama pa razberem, da so to same magistre, ki so že dokaj stare. Prejšnji četrtek sem izmela testiranje za naše največje trgovsko podjetje, pa še čakam, isti dan pa sem imela razgovor, za podjetje, ki se ukvarja z letališkim prevozom in kaj mi pravijo, da so zelo zainteresirani, ampak, da me ne morejo zaposliti preko pogodbe, samo kot s.p., se pravi, da naj odprem svoj s.p. in opravljam dela za njih ter da nosim vso odgovornost jaz oni pa čisto nič - Hallo katero nategovanje.
Uporabniški avatar
ANGELgirl
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 9. 11. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a ANGELgirl » 09. Avg. 2007 12:32

O bad!!! Tanchy, samo imaš res probleme! Eni delodajalci so res p**ukneni. Ne vem kaj jim na pamet pride. Meni so nekje rekli, da ne smem imeti otrok še 10 let :roll:
Kdor o sreči samo sanja, naj se ne čudi, če jo bo prespal...
ca_t
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 13. 8. 2005
Kraj: Med oblaki :)

Neprebrana objavaNapisal/-a ca_t » 10. Avg. 2007 9:43

Jaz ti lahko samo svetujem, da vztrajaš. Če si nekje delala 4 leta po 8 ur na dan, je to že veliiiiko. Mogoče delodajalcu to nič ne pomeni, ker pač kao nisi bla zaposlena, ampak si bla preko študentskega servisa in tega sploh ne cenijo, ker ne vejo, da je v resnici to pravo delo.
Danes se je treba prerinit nekam v ospredje, izstopat, ko greš na razgovor, izpostavit vse, česar si se v 4. letih naučila.
Kaj pa kakšna pripravništva? Al pa, če greš na "internship" v tujino? To niti ni ne vem kako plačano, ampak je pa nekaj. Pa še plačo dobivaš. Ne vem, premisli. Kaj pa kak magisterij?
Uporabniški avatar
tanchy
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a tanchy » 10. Avg. 2007 10:11

ca_t napisal/-a:Kaj pa kakšna pripravništva? Al pa, če greš na "internship" v tujino? To niti ni ne vem kako plačano, ampak je pa nekaj. Pa še plačo dobivaš. Ne vem, premisli. Kaj pa kak magisterij?

Pripravljena sem tudi na pripravništvo, kar tudi poudarim. V tujino pa se mi nekako ne gre, saj se nameravam letos vpisati na magisterij, pa še fant je ta mesec dobil službo, da grem pa sama me ravno ne mika. No fant ni poslal niti ene prošnje in ni imel niti enega razgovora, pa je takoj dobil službo. Kolega mu je zrihtal službo preko študentskega servisa in tam je delal samo en mesec in ker je tako bil všeč direktorju (pravi, da vidi sebe v njem), ko je diplomiral ga je po enem mesecu študentskega dela takoj zaposlil za nedoločen čas. Sedaj je pomočnik direktorja. No hvala bogu ima saj on srečo, pa nima veliko izkušenj.

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov