Poklic: Fotograf

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
britney20
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 10. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a britney20 » 29. Jun. 2007 7:18

Od malih nog se rada fotografiram in da sem pred kamero :D Že dalj časa pa si želim, da bi tudi sama rada fotografirala!! Sam moraš imeti zelo zelo dobr fotoaparat da je čista in približana slika!! Kera ve za kšn tečaj?? Tudi kero od vas to zanima??
Uporabniški avatar
polly-polly
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 31. 12. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a polly-polly » 29. Jun. 2007 8:35

Za tečaje ne vem, imamo pa mi drugo leto in potem še naslednje na faksu predmet fotografijo. Komi čakam. :D Me pa najbolj zanima športna fotografija (s tem se že zdaj malo ukvarjam) in pa dokumentarna fotografija.
Sem pa kr samouk oz. me je neki mami učila, ki se je včasih tudi ukvarjala s fotografijo. Imam pa tudi fotoaparat namenjem temu.
Uporabniški avatar
britney20
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objavaNapisal/-a britney20 » 29. Jun. 2007 8:42

Res dobr!! Na ker faks pa hodiš? Res bi rada na tečaje hodila in spoznala vse o fotografiji ker me res zelo zanima!!
Uporabniški avatar
britney20
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objavaNapisal/-a britney20 » 29. Jun. 2007 8:43

Koliko si pa dala za fotoaparat?
Uporabniški avatar
polly-polly
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a polly-polly » 29. Jun. 2007 9:09

Hodim na NTF - grafične in interaktivne komuniakcije. Drgač vem, da so tečaji, samo ne spomnem se kako se zej reče teli šoli, ki jih izvaja. Če se spomnem ti napišem

Dala sem 220.000 sit. Je zrcalno refleksen, ampak je bolj enostavna in poceni varianta teh profesionalnih fotoaparatov. Je pa res, da gaimam ze 2 leti in mas zdaj že veliko novih modelov.
Imam pa Canon 350 D.
Uporabniški avatar
britney20
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objavaNapisal/-a britney20 » 29. Jun. 2007 9:52

Ful dobr sam trenutno si ga ne morm prvošt :cry:
FemmeFatal
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 24. 11. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a FemmeFatal » 29. Jun. 2007 10:39

Jaz tudi pocasi stopam na fotografsko pot in se sele ucim tistih prvih korakov. Tudi samouk. Moj nasvet: kupi aparat (za zacetek res ne rabis SLR, so pa nujne rocne nastavitve), vzemi v roke kak prirocnik, fotografsko revijo, da osvojis nekatere pojme, potem pa na delo veselo. Vaja dela mojstra.

Za zacetek, kot sem ze omenila, ne potrebujes zrcalno-refleksnega aparata. Kot prvo ne ves, ce bos v tem sploh vztrajala in bi bilo to mogoce metanje denarja stran in kot drugo je predvsem pomembno to, da dobis obcutek, da se naucis osnovnih "trikov". Moj fotkic je bil nekaj manj kot 300 evrov in mi bo se nekaj casa dobro sluzil.
Uporabniški avatar
g00fy_qa
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 22. 8. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a g00fy_qa » 29. Jun. 2007 11:49

^^ Se strinjam s tem postom.

Jaz nimam nekega super fotoaparata, ampak se da lepo učiti tudi na čem slabšem.
Za začetek beri o fotografiranju; o svetlobi, kaj moraš zajeti v objektiv itd.. Na netu si oglej kakšne dobre fotografije in komentarje na nje. S tem se lahko veliko naučiš.
Verjetno ti bo najlažje začeti z makro fotografijo. Če lahko se odpovej slikanju cvetov, heh. Drugače pa kar veselo na delo. :wink:
As the shadow follows the body,
As we think, so we become.
Uporabniški avatar
britney20
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objavaNapisal/-a britney20 » 29. Jun. 2007 13:09

Sigurno se bom lotila sam jz imam tist fotoapar na film nimam digitalnega :( če ne zdej se bom pa sigurno lotila k sm si od zmeraj to želela ne bi hotla da mi splavajo po vodi!! Itak bom med počitnicami delala da si bom prvoščila fotoaparat in se bom kar lotila! Je katera opravila kakšen tečaj?
deborah
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 9. 10. 2004
Kraj: Kranj

Neprebrana objavaNapisal/-a deborah » 29. Jun. 2007 13:17

polly-polly napisal/-a:NTF - grafične in interaktivne komuniakcije

aiii, moj bodoči faks če bo vse posreči:D

amm, za začetek ne rabiš ful dobrega fotoaparata, ker te preveč funkcij lahko bolj ovira kot koristi. js sm začela z enim čist bednim, pol k sm pa vidla d me fotografija vedno bl veseli pa sm kupila bolšega. tko, da je najbolš da si kupiš enega povprečnega in z njim poskusiš ustvarjati. za tehniko fotografiranja pa poglej malo po forumih in netu, kšna knjige pa tudi ne bi škodila. če poznaš kakšnega, ki ima več izkušenj s fotografiranjem, ga lahko prosiš, da gresta na en photo trip in ti mal pokaže in poduči.
ampak, ne glede na to kašn fotoaparat kupiš in kaj prebereš na netu/knjigah/revija, vedno se ravnej po svojem filingu in upoštevaj svoje ideje. samo tako boš lahko razvila lastno tehniko. pa tud če ti kdo kaj skritizira, ne se sekirat, če je teb všeč fotka-pol je kul.

aja, pa če se lotiš z aparatom na film...hm, nevem kok je to dobr, pol bi si mogla priskrbet še temnico, ker če neseš fotke razvit tja kjer se ukvarjajo s tem, znajo bit nezanimive. pa tut zna bit dražje v končni fazi, ker se boš poslikat velk filmov predn boš znala to pa kr košta. pa še ne morš pogledat če so fotke sploh uspele.
Uporabniški avatar
polly-polly
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a polly-polly » 29. Jun. 2007 15:16

britney20 napisal/-a:Sigurno se bom lotila sam jz imam tist fotoapar na film nimam digitalnega :( če ne zdej se bom pa sigurno lotila k sm si od zmeraj to želela ne bi hotla da mi splavajo po vodi!! Itak bom med počitnicami delala da si bom prvoščila fotoaparat in se bom kar lotila! Je katera opravila kakšen tečaj?

Ej s fotoaparatom na film, ampak tistim črno-belim filmom znajo pridt the best fotke. :D

Deborah - welcome to NTF :D
Uporabniški avatar
[aneya]
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 22. 8. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a [aneya] » 29. Jun. 2007 17:22

Tudi jaz nameravam iti na NTF ker me veseli fotografija. Me pa zanima kakšni sta matematika pa fizika v prvem letniku, sta težki?
Uporabniški avatar
polly-polly
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a polly-polly » 29. Jun. 2007 17:27

[aneya] napisal/-a:Tudi jaz nameravam iti na NTF ker me veseli fotografija. Me pa zanima kakšni sta matematika pa fizika v prvem letniku, sta težki?

Matematika = :cry: :steinigung: Prfoksa bi najraj :box: .
Fizika je pa navadna, men ni bla težka.
Uporabniški avatar
britney20
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objavaNapisal/-a britney20 » 29. Jun. 2007 17:58

polly-polly ne ne tist pa je barvni :D :D
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 27. 12. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a sončk » 29. Jun. 2007 23:44

...
Zadnjič spremenil sončk, dne 07. Nov. 2010 4:29, skupaj popravljeno 1 krat.

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov