Poklic: Fotograf
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
britney20 - Debatorica
- Na forumu od: 10. 6. 2007
Od malih nog se rada fotografiram in da sem pred kamero Že dalj časa pa si želim, da bi tudi sama rada fotografirala!! Sam moraš imeti zelo zelo dobr fotoaparat da je čista in približana slika!! Kera ve za kšn tečaj?? Tudi kero od vas to zanima??
-
polly-polly - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 31. 12. 2005
Za tečaje ne vem, imamo pa mi drugo leto in potem še naslednje na faksu predmet fotografijo. Komi čakam. Me pa najbolj zanima športna fotografija (s tem se že zdaj malo ukvarjam) in pa dokumentarna fotografija.
Sem pa kr samouk oz. me je neki mami učila, ki se je včasih tudi ukvarjala s fotografijo. Imam pa tudi fotoaparat namenjem temu.
Sem pa kr samouk oz. me je neki mami učila, ki se je včasih tudi ukvarjala s fotografijo. Imam pa tudi fotoaparat namenjem temu.
-
Hodim na NTF - grafične in interaktivne komuniakcije. Drgač vem, da so tečaji, samo ne spomnem se kako se zej reče teli šoli, ki jih izvaja. Če se spomnem ti napišem
Dala sem 220.000 sit. Je zrcalno refleksen, ampak je bolj enostavna in poceni varianta teh profesionalnih fotoaparatov. Je pa res, da gaimam ze 2 leti in mas zdaj že veliko novih modelov.
Imam pa Canon 350 D.
Dala sem 220.000 sit. Je zrcalno refleksen, ampak je bolj enostavna in poceni varianta teh profesionalnih fotoaparatov. Je pa res, da gaimam ze 2 leti in mas zdaj že veliko novih modelov.
Imam pa Canon 350 D.
- FemmeFatal
- Kofetarica
- Na forumu od: 24. 11. 2004
Jaz tudi pocasi stopam na fotografsko pot in se sele ucim tistih prvih korakov. Tudi samouk. Moj nasvet: kupi aparat (za zacetek res ne rabis SLR, so pa nujne rocne nastavitve), vzemi v roke kak prirocnik, fotografsko revijo, da osvojis nekatere pojme, potem pa na delo veselo. Vaja dela mojstra.
Za zacetek, kot sem ze omenila, ne potrebujes zrcalno-refleksnega aparata. Kot prvo ne ves, ce bos v tem sploh vztrajala in bi bilo to mogoce metanje denarja stran in kot drugo je predvsem pomembno to, da dobis obcutek, da se naucis osnovnih "trikov". Moj fotkic je bil nekaj manj kot 300 evrov in mi bo se nekaj casa dobro sluzil.
Za zacetek, kot sem ze omenila, ne potrebujes zrcalno-refleksnega aparata. Kot prvo ne ves, ce bos v tem sploh vztrajala in bi bilo to mogoce metanje denarja stran in kot drugo je predvsem pomembno to, da dobis obcutek, da se naucis osnovnih "trikov". Moj fotkic je bil nekaj manj kot 300 evrov in mi bo se nekaj casa dobro sluzil.
-
g00fy_qa - Cosmofrik
- Na forumu od: 22. 8. 2006
^^ Se strinjam s tem postom.
Jaz nimam nekega super fotoaparata, ampak se da lepo učiti tudi na čem slabšem.
Za začetek beri o fotografiranju; o svetlobi, kaj moraš zajeti v objektiv itd.. Na netu si oglej kakšne dobre fotografije in komentarje na nje. S tem se lahko veliko naučiš.
Verjetno ti bo najlažje začeti z makro fotografijo. Če lahko se odpovej slikanju cvetov, heh. Drugače pa kar veselo na delo.
Jaz nimam nekega super fotoaparata, ampak se da lepo učiti tudi na čem slabšem.
Za začetek beri o fotografiranju; o svetlobi, kaj moraš zajeti v objektiv itd.. Na netu si oglej kakšne dobre fotografije in komentarje na nje. S tem se lahko veliko naučiš.
Verjetno ti bo najlažje začeti z makro fotografijo. Če lahko se odpovej slikanju cvetov, heh. Drugače pa kar veselo na delo.
As the shadow follows the body,
As we think, so we become.
As we think, so we become.
-
britney20 - Debatorica
- Na forumu od: 10. 6. 2007
Sigurno se bom lotila sam jz imam tist fotoapar na film nimam digitalnega če ne zdej se bom pa sigurno lotila k sm si od zmeraj to želela ne bi hotla da mi splavajo po vodi!! Itak bom med počitnicami delala da si bom prvoščila fotoaparat in se bom kar lotila! Je katera opravila kakšen tečaj?
- deborah
- Sramežljivka
- Na forumu od: 9. 10. 2004
- Kraj: Kranj
polly-polly napisal/-a:NTF - grafične in interaktivne komuniakcije
aiii, moj bodoči faks če bo vse posreči:D
amm, za začetek ne rabiš ful dobrega fotoaparata, ker te preveč funkcij lahko bolj ovira kot koristi. js sm začela z enim čist bednim, pol k sm pa vidla d me fotografija vedno bl veseli pa sm kupila bolšega. tko, da je najbolš da si kupiš enega povprečnega in z njim poskusiš ustvarjati. za tehniko fotografiranja pa poglej malo po forumih in netu, kšna knjige pa tudi ne bi škodila. če poznaš kakšnega, ki ima več izkušenj s fotografiranjem, ga lahko prosiš, da gresta na en photo trip in ti mal pokaže in poduči.
ampak, ne glede na to kašn fotoaparat kupiš in kaj prebereš na netu/knjigah/revija, vedno se ravnej po svojem filingu in upoštevaj svoje ideje. samo tako boš lahko razvila lastno tehniko. pa tud če ti kdo kaj skritizira, ne se sekirat, če je teb všeč fotka-pol je kul.
aja, pa če se lotiš z aparatom na film...hm, nevem kok je to dobr, pol bi si mogla priskrbet še temnico, ker če neseš fotke razvit tja kjer se ukvarjajo s tem, znajo bit nezanimive. pa tut zna bit dražje v končni fazi, ker se boš poslikat velk filmov predn boš znala to pa kr košta. pa še ne morš pogledat če so fotke sploh uspele.
-
britney20 napisal/-a:Sigurno se bom lotila sam jz imam tist fotoapar na film nimam digitalnega če ne zdej se bom pa sigurno lotila k sm si od zmeraj to želela ne bi hotla da mi splavajo po vodi!! Itak bom med počitnicami delala da si bom prvoščila fotoaparat in se bom kar lotila! Je katera opravila kakšen tečaj?
Ej s fotoaparatom na film, ampak tistim črno-belim filmom znajo pridt the best fotke.
Deborah - welcome to NTF
-
[aneya] napisal/-a:Tudi jaz nameravam iti na NTF ker me veseli fotografija. Me pa zanima kakšni sta matematika pa fizika v prvem letniku, sta težki?
Matematika = Prfoksa bi najraj :box: .
Fizika je pa navadna, men ni bla težka.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov